
Ana Sayfa » Haber Arşivi »» Büyükanıt: Saldırı işbirlikçilerin işi
:>> Büyükanıt: Saldırı işbirlikçilerin işi
Büyükanıt: Saldırı işbirlikçilerin işi
Büyükanıt'ın Diyarbakır'a kadar giderek bu açıklamayı yapması büyük önem taşıyor. Asker, İlk kez teröristten çok İŞBİRLİKÇİ VURGUSU yapıyor.
04 Ocak 2008 / 19:50
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır'daki saldırıyı PKK terör örgütünün son çırpınışları olarak değerlendirdi. Terör örgütünün park eden bir araçla yaptığı bombalı saldırıyı son derece basit bir saldırı şekli diye nitelendiren Büyükanıt, işbirlikçilerinin takip edilmesi ve yakanlanması gerektiğini ifade etti.
TERÖRİSTLE
İŞBİRLİKÇİNİN FARKI YOK
Mutlaka işbirlikçiler olduğunu kaydeden Büyükanıt, "İşbirlikçilerle teröristler arasında fark yok" dedi.
Teröristlerin bilinçli bir şekilde sivilleri hedef aldığını kaydeden Büyükanıt, "Bu saldırı yalnız silahlı kuvvetlere değil halka da yapıldı. Bu saldırı bir çok gerçeği de gözler önüne seriyor" dedi.
PKK'nın artık hedef gözetmeksin eylem yaptığına işaret eden Büyükanıt, "Çocuklar öldü bir sürüsü yaralandı bu insanlığa sığmayan, hedef gözetmeyen bir terör eylemidir. Diyarbakır'ın en işlek caddesinin seçilmesi de bunun bir göstergesidir" dedi.
"Diyarbakır'ın ismi artık terörle birlikte anılmamalı" diyen Büyükanıt, "Bu terör eylemi bizim kararlılığımız değiştirmez aksine daha da artırır. Terörle mücede kararlılığımız sürecek" diye konuştu.
TERÖR ÖRGÜTÜ PANİKLEDİ
Diyarbakırda yaşanan saldırır paniklemenin bir sonucu olduğunu dile getiren Büyükanıt, yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.
GökBörü Turancı Düşünce ve Eğitim Derneği
İçerik:
Üye MenüsüKayıt olmak için dokunun
Üye iseniz giriş yapınız.

Hun Galeri
Şiirler
Son Tartışılan Konular
Güncel Forumdan
Çevrimiçi Durum
Anlık Ziyaretçi:150 kişi
Şuan çevrimiçi üye yok

