Bazen düşünüyorum....Acaba biz boşuna mı kürek çekiyoruz?Irkımızın yüce ülküsünü kim için yaşatmaya yaymaya çalışıyoruz?
Aralarında fındık fiyatlarından dolayı sokaklara dökülenler,hayat pahalılığından şikayet edip ağlayanlar var. Ama oylarını AKP'ye vermişler.
Meşhur Stalin’in Tavuğu hikayesi ;bu davranış biçimine ,en iyi cevap niteliğinde.
Hikayeyi tekrardan yazmıyorum..
Dileyenler ;
http://www.hunturk.net/forum/index.php/topic,2222.msg13514.html#msg13514köprüsünden ,anılan öyküyü ,okuyabilirler.
……….
……………..
Düşünün ki çöl ortasında susuz bir insan.
Bir yudum su için her şeyi yapabilmektedir.
Çöldeki bu insanın ;bir bardak su karşılığında ,her şeyini alabilirsiniz.
İşte Türkiye’de halk çöl ortasındaki insan ,akp de elinde su bulunduran gaddar ,fırsatçı ve düzenbaz konumundadır.
İşin gerçek yüzü ;salt olarak ,bundan ibaret değildir.
……….
………………
Bir bardak su karşılığında her şeyi alınan insanın ,kendisine su veren kişiye karşı bağımlılığı ,hiç bitmeyecektir.
Çünkü susuzluğunu gidermek için verilen su ,bizzat susuzluğunun kaynağıdır.
Verilen su ,deniz suyudur ve içerisindeki tuz ,tekrardan susamanın ,yegane sebebidir.
Her susayışınızda başka bir şey vererek aldığınız bu su sizi ;su verene karşı ilelebet ,bağımlı ve köle yapmaktadır.
Bu kısır döngü içerisinde ;susuzluk su ,tekrar susuzluk ,tekrar su ........... , .......... olarak devam edip gidecektir.
Anlaşılacağı gibi suyun bardağı düzenbazın elindedir ve halk da bu düzenbaza muhtaçtır.
Ta ki…
Halkın ;halklıktan (sürü) kurtulup ,millet olmak bilincine ulaşmasına kadar ,bu böyle ,devam edecektir.
Bu bir kader değildir.
Bu yapılan tercihlerin doğal sonucudur.
Yani "
ne ekersen onu biçersin" demektir
…………
…………………
Sorun ve bu sorunu çözümü ;
Millet olmakla ,halk (sürü) kalmak arasındaki farktan ibarettir.
Oysaki bu Millet ;Başbuğ Atatürk eliyle daha bu yüzyılın ilk çeyreğinde ,padişahın kulları (halk-sürü) olmaktan ,Milletin birer bireyi olmak onuruna erişmişti.
Elindekinin kıymetini bilemeyenler ,deniz suyuyla susuzluklarını gidermeye uğraşacak ve bundan da birileri ,kendi hesabına uygun çıkarlar elde edeceklerdir.
Maalesef bu ;
doğanın işleyişinin gereğidir de ,aynı zamanda…
Suçu ;sadece hırsıza ,yüklememek gerektiğine inanıyorum...
TTK.