Gönderen Konu: 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ TÜRK DÜNYASINA KUTLU OLSUN!  (Okunma sayısı 6929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yucel53

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
 Milliyetçilik, tüm dünya milletleri arasında geçen mücadelede, sosyal yapıdaki en büyük silah ve güç olma özelliğini korurken Türk milliyetçileri bu duruşu ile 3 Mayıs 1944 günü resmi devlet yetkilileri tarafından her türlü işkence ve zulümle yargılanmışlardır.

        Kendi vatanında, milletine olan bağlılığı en açık ve berrak şekilde ifade eden insanlar maalesef bu sevgisinin bedelini en ağır şekilde ödemişlerdir.

        Fakat Türk milletini emperyalizmin her çeşidinden korumak için ; varlıklarını, her yönü ile ortaya sunan Türkçülerin verdikleri mücadele bugün net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dün Türkçüleri, Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mecburiyetini yaşamaktadırlar.

        3 Mayıs 1944; Türk milliyetçiliği hareketinin kendini aksiyon ve muhteva olarak ortaya koyduğu dönüm noktasıdır. Dönemin iktidar sürecini elinde tutanların gayr-ı milli unsurlara kendi eliyle hayat hakkı tanıması karşısında, Türk milletine kara sevdalı Türkçüler tarafından haykırışın en sert ve anlamlı günüdür.

        3 Mayıs, Türk milliyetçilerine en acımasızlığı yaşatanların karşısında "Çileler bizim rütbemizdir" diyerek, her türlü olumsuzluk ve zorluk karşısında Türk milletine en derin sevginin tüm dünyaya ilan edildiği gündür.

        3 Mayıs, Türk'ün değer yargılarını, bizi biz yapan değerleri savunanları hapislere, tabutluklara hapsederek, beyinlerinin körleştiğini ispat edenlerin Türk milliyetçileri tarafından tescillendiği gündür.

        3 Mayıs, Atatürk'ün ölümünden sonra, onun Türk milliyetçiliği ölçüsünde geliştirdiği devlet politikasına dinamit koymak isteyenlerin, dinamitlerinin elinde patlatıldığı gündür.
 
        3 Mayıs, Türk milliyetçiliği ülküsünü en sert haykıran H.Nihal Atsız'ın önderliğinde başlatılan kutlu savaşın zafer naralarıyla Türk'ün makus talihinin değiştiği gündür.

        Bu açıdan maziyi hatırlayıp gelecekle ilgili umutlarımızı yeşerteceğiz. Her çile sonrası olgunlaşarak büyüyen Türk milliyetçiliği hareketi 3 Mayıs Türkçülük Bayramının anlam ve öneminde yatan tüm gerçekleri yürek ve beyinlerimize kodlayarak sevdalarımızla, ülkülerimizle Türk milleti için varolacağız.

        Globalleşen dünyanın birçok sinsi atmosferinde milleti millet yapan değerlerin kurban edilmesini tüm güçleri ile savunanlar, Türk milliyetçilerinin iman ve azmi karşısında tutunamayacaklardır. Türk milliyetçileri çıktıkları hiçbir yoldan geri dönmemişlerdir.Ufkun genişliğinde verdikleri mücadelede şartların en ağır yönünü yaşasalar bile zafer her daim bizlerin olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Türklük bayrağını her türlü fırtınaya karşı dalgalandırmayı kendilerine hayat felsefesi edinmiş ülkü devleri, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş, H.Nihal Atsız, Orhan Şaik Gökyay, Necdet Sançar, Fethi Tevetoğlu,Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, İsmet Tüm Türk ve daha birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyoruz. 3 Mayıs 1944 Türkçülük Bayramının 60.yıl dönümünde Türk milletinin mutlu ve huzurlu günlerde muhataplık bulması dileklerimizi sunuyoruz.


Çevrimdışı ALP-ER-TUNGA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 237
  • BU YOL KUTLUDUR;GİDER TANRIDAĞ'INA!
3 Mayıs Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası oldu. O zamana kadar yalnız duygu ve düşünce olan, edebi ve ilmi sınırları pek de aşmıyan Türkçülük, 1944 yılının 3 Mayısında birdenbire hareket oluverdi.

Ali Suaviler, Süleyman Paşalar, Mehmen Eminler, Ziya Gökalplar, Rıza Nurlar yalnız duygu, düşünce, iş Türkçüsü idiler. Hareket Türkçüsü olmamışlardı. Çırağan baskını Türkçü Ali Suavinin siyasi bir hareketiydi. Bunun Türkçülükle ilgisi yoktu. Sıhhiye Vekili olduğu zaman gayri Türkleri atarak yerine Türkleri yerleştiren Rıza Nur fiili Türkçülük yapıyordu. Fakat bu da hareket değildi.

Türkçülükte ilk hareketi 3 Mayıs 1944 Çarşamba günü, Ankara'daki birkaç bin meçhul Türk genci yaptı. Bu bakımdan Türkçülük tarihinde onların hususi bir şerefi vardır

Bundan sonra 3 Mayıs Türkçülerin günüdür. Ona bir bayram diyemiyeceğiz.Çünkü yıllarla süren büyük ızdırabımız o gün başlamıştır. Ona bir matem demek de kabil değildir. Çünkü bunca sıkıntıların arasında bize büyük bir imtihan vermek, yürekliyle yüreksizi er meydanında denemek, yahşı ile yamanı ayırmak fırsatını vermiştir. O güne kadar tehlikelerden gafil bir çocuk toyluğu ile yürüyen Türkçülük 3 Mayıs'ta gafletten ayrılmış, maskelerin arkasındaki iğrenç yüzleri görmüş, can düşmanlarını tanımış, dost sandığı hainleri ayırt etmiş, hayalin yumuşak bulutlarından gerçeğin sert topraklarına düşmüştür.Böyle sağlam bir sonuca varmak için çekilen bunca sıkıntılar boşa gitmiş sayılmaz. Bundan dolayı biz 3 Mayıs'a Türkçülerin günü deyip çıkıyoruz.

Hoşlanmayanlar onu benimsemesin. Yalnız kendilerine benzeyenler, yani Türke benzemeyenler onu yadırgamasın. Biz 3 Mayıs'ı sevmekte devam edeceğiz.

Türkçülük, tek sandığı düşmanına karşı 3 Mayıs hareketini yaparken onun çift olduğunu acı bir deneme ile öğrendi. Bu milli hareketin zaferinden korkan Türkçülük düşmanları, Türkçüleri ortaçağı andıran vahşetlerle hapse atılır ve aleyhlerinde türlü yayınlar yapılırken, onları tartışmaya çağırmak garabetini de gösterdiler. Tarih bunu bağışlamayacak ve Türkçüler günü olan 3 Mayıs, bir gün Türklerin günü olunca onlar tarihin büyük mahkemesinde layık oldukları akıbete uğrayacaklardır.

Türkçüler Toplu veya yalnız, her yerde 3 Mayısı analım. Analım ve Kür Şadın hatırasını yüceltelim...

Ne mümkün zulm ile bidad ile imha-ı hürriyet,
Çalış, idraki kaldır muktedirsen ademiyetten!


HÜSEYİN NİHAL ATSIZ

ÜZE TENGRİ BASMASAR,ASRA YİR TELİNMESER,TÜRK BUDUN,İLİGİN,TÜRÜGÜN KEM ARTADI...

Bozoklu Bozkurt

  • Ziyaretçi
Bütün soydaşlarımın 3 Mayıs Türkçüler Günü'nü kutlarım.

3 Mayıs'a SELAM!

3 Mayıs ruhu ebediyen yaşasın!

Tanrı Türk'ü, Türesini, Türkçesini, Budununu, Koruyacaktır.


Çevrimdışı KayraKagan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 29
Bütün ırkdaşlarımın TÜRKÇÜLÜK bayramı kutlu olsun.
TÜRKÇE konuş TÜRKÇE dinle TÜRKÇE sev umudun TÜRKÇE olsun.
Canımızdır, kanımızdır her şeyimiz bu vatan
Bastığın yerleri tanı altında Türk'tür yatan
VUR BOZKURDUM...

TanriKutMete

  • Ziyaretçi
3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK BAYRAMI !!!

Cahilliğime verin ne bayramıymış bu ya da 3 Mayıs ne zaman bayram ilan edilmiş ?

Atalarımızın, büyüklerimizin, sokaklarda coplandığı, tabutluklara atılıp işkenceler gördüğü, çileler çektikleri... 3 Mayıs Türkçüler günümüzü, artık düğün bayram ederek mi anıyoruz yoksa???

Demek 3-5 sene önce MHP'nin bu anlamlı ve kutsal günü, "milliyetçiler bayramına" çevirdiği gibi, sizler de onlardan geri kalmayıp "Türkçülük Bayramı" ilan ettiniz bu anlı şanlı günümüzü?

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN !!!

Saygılarımla,

TTK





Çevrimdışı Kayrakan_GokBoru

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 136
    • KKGB

Demek 3-5 sene önce MHP'nin bu anlamlı ve kutsal günü, "milliyetçiler bayramına" çevirdiği gibi, sizler de onlardan geri kalmayıp "Türkçülük Bayramı" ilan ettiniz bu anlı şanlı günümüzü?

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN !!!

Saygılarımla,

TTK



Evet MHP'nin bu meselesi ayrıca ilginç....Milliyetçiler bayramı?Sanırsın bütün dünya milliyetçilerinin bayramı.....Yunan,Sırp,Arap,Türk vb.

Yuğ desek....3 Mayıs Yuğumuz........????

Çevrimdışı bozkurt_cepni_053

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 134
bu güzel günü değerli ırkdaşlarla aynı ortmada geçiremediğim ama kodesteki Türk polisleriyle bu güzel günü bir kaç sohetle değerlnedirdim...

Tüm Irkdaşlarımın günü kutlu olsun...

TTK....


 GÜN GELECEK BOZKURT İNİNDE ÇIKACAK...
İŞTE O GÜN PİÇLERİN ÖLÜM GÜNÜ OLACAK...

H.TÜYLÜOĞLU