Gönderen Konu: Akepe'nin kadrolaşma çalışmaları tam gaz sürüyor!  (Okunma sayısı 6184 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Işbara Tarkan

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
  • Elçibey'in Askeri
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün 6 bin 575 kadroya öğretmen atamasını gerçekleştirdi.

1 Haziran’da 30 bin kadrolu öğretmen ataması yapılmış, arkasından kadrolu öğretmenliğe ataması yapılanlardan boşalan pozisyonlara sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak 4 Haziran’da çıkan kanun hükmünde kararname ile sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenliğe geçişlerine imkân sağlanmış oldu.

Dolayısıyla 2 Haziran’da yapılan sözleşmeli öğretmen görevlendirme duyurusu boşta kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı da sözleşmeli öğretmenliğe başvuracak öğretmen adaylarının mağdur olmaması için tekrar atama kararı aldı.

Bu kapsamda 6 bin 575 kadrolu öğretmen ataması yapılmasına karar verdi.

Elektronik ortamda yapılan atama sonuçları www.personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulmaya başlandı.

MEB'den yapılan açıklamaya göre Minimum puanları içeren sonuçlar daha sonra açıklanacak

1 Haziran’da ve bugün yapılan atamalarla toplamda 36 bin 575 kadrolu öğretmenler 1 Eylül itibariyle göreve başlayacak.

MEB, 1 Haziran 2011’de yapılan kadrolu öğretmen ataması kapsamında, ilk atama çeşidiyle atanan sözleşmeli öğretmenlerden kanun hükmünde kararname hükümleri çerçevesinde kadrolu öğretmenliğe geçenlerden boşalan ve boş olan toplam 6 bin 575 kadro için elektronik ortamda başvuru almıştı.

Ataması yapılan öğretmenler, 1 Eylül 2011’den itibaren göreve başlayabilecek.

Atama yapılacak alanlar, alanların taban puanları ve kontenjanları şöyle:

’’Ahşap Teknolojisi, 60, 4; Beden Eğitimi 65, 277; Bilişim Teknolojileri, 75, 94; Biyoloji, 80, 14; Büro Yönetimi ve Sekreterlik, 60, 1; Coğrafya, 65, 59; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, 45, 22; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 0, 345; El San.Tek./El Sanatları, 72, 1; El San.Tek./Nakış 67, 1; Elektrik-Elektronik Tek./Elektrik 65, 9; Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik 78, 4; Fen ve Teknoloji 83, 178; Görsel Sanatlar/Resim, 60, 123; Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, 30, 2; İ.H.L. Meslek Dersleri, 0, 23; İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 82, 146; İngilizce, 65, 376; İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, 55, 5; Kimya/Kimya Teknolojisi, 80, 17; Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, 65, 1; Matematik, 80, 146; Metal Teknolojisi, 65, 7; Muhasebe ve Finansman, 60, 4; Müzik, 35, 126; Okul Öncesi Öğretmenliği, 39, 944; Rehber Öğretmen, 0, 769; Sınıf Öğretmenliği, 67, 2 bin 57; Sosyal Bilgiler, 70, 140; Tarih, 75, 59; Teknoloji ve Tasarım, 0, 257; Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, 65, 1; Türk Dili ve Edebiyatı, 74, 238; Türkçe, 81, 122; Yiyecek İçecek Hizmetleri, 55, 3.’’ Atama yapılacak iller arasında Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van yer alıyor.

Atama sonuçları, MEB’in ’’www.meb.gov.tr’’ internet adresinden öğrenilebilecek.

-------------------------------------------------------------------------------------

Görüldüğü gibi akepe zihniyeti yine her yeri bürümüş en önemli 3 bakanlık arasından biri olan MEB2in içine iyice nüfuz etmiş.Burayı bir kene gibi emmektedir.Sadece adı "Millî !" olan bakanlığımızın son atamasında yine taban puan 0 olmak üzere 345 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni atanmıştır.Fizik, Kimya, Tarih, Bilişim gibi her okulda saatlerce olan branşlar öksüz kalmış, fakat haftada 1 saat olan Din dersimiz çok önemli olduğundan 0 taban puanla atanıyor.

Özellikle de Doğu! illerine.Acaba Akepe hükümetinin buralar üzerine hayata geçirmek istediği plânlarımı var?

Acaba bu öğretmenlerden  2002'den beri kaçı kurumlar arası geçiş ile Hariciye ve diğer bakanlıklara geçtiler?

Ve daha bir çok soru var ama bunlar hep şeytanın işi. Onların aslında tek istedikleri namazında, niyazında, öldüğünde eğer var ise sorgu meleklerine  doğru cevap verecek halis, temiz müslümanlar yetiştirmek.Yersen.
"Süt verirken öz anam, Böyle demişti bana: Seni kurban besliyorum Türk Yurduna, Vatana, Bu dünyada azatlığı şan şöhretten üstün tut, Alçaklığı, yaltaklığı, rezilliği sen unut! Senin sevgin vatan olsun, millet olsun, ben olum, Sütüm sana haram olsun; hıyanet etsen oğlum!"

Ahmet Cevat

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.MEB iyicene yozlaştırıldı.Eskiden hatırlıyorum Lise 2 Edebiyat kitabında 63.Sayfada Nihal Atsız konusu işlenirdi ve Yolların sonu şiiri paylaşılırdı şimdi eser yok.

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Tescilli mürteci Ömer Dinçer'in yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak yer alması milli eğitimde irticacı kadrolaşmanın dahada hızlanıp kök salacağı demektir.
Başbakan tescilli mürteci Dinçer'i bu amaç doğrultusundaki planlarını hızlandırmak için Milli Eğitim Bakanı yapmanın yanısıra Ömer Dinçer'in mürteci kimliğiyle de laik cumhuriyete kafa tuttuğunu göstermek istemektedir.

YÖK Genel Kurulu, Ömer Dinçer'e 2005'te  "İşletme Yönetimine Giriş" isimli kitabında aşırma (intihal-hırsızlık) yaptığı gerekçesiyle, "üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezası" verdi.
2008'de Ankara 1. İdare Mahkemesi intihal gerçekleşmiştir hükmü ile, Ömer Dinçer'in, YÖK tarafından "intihal" yaptığına ilişkin verdiği karara yaptığı itirazı reddetti.
Ömer Dinçer YÖK tarafından öğretim görevliliği elinden alınmış olmasına rağmen halen Profesör ünvanını da kullanmaktadır
Buyurun bakanımızı?!

Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2288
Tayyip Erdoğan hazırladığı son kabineyle gerçek niyet ve kimliğini de ilan etmiş oldu.
Hazırlanan yeni bakanlar kurulunun icradan ziyade talimatçılık yapacağı ve böylelikle de Tayyip Erdoğan'ın tek adamlığı daha bir öne çıkıp hülyasını kurduğu "başkanlık sistemine" adım adım ilerleyeceği iyice belirginleşmiştir.
Yeni bakanlar kurulunda yer alan isimlere bakan değil "kurşun asker" demek daha yerinde olur.
İzlemeye devam etmekteyiz. Tabii kayıt tutmaya da.
Bakalım il mi yamanmış, bey mi yamanmış?
Göreceğiz, göstereceğiz.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Almıla

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 186
  • Gökbörü Asena Gençlik
AKP'lilerin her birisi başlıbaşına birer çıban ama şu Milli Eğitim Bakanı yapılan Ömer Dinçer bunların içindeki en müfrit laiklik ve cumhuriyet karşıtı olan çıbanbaşının tekidir. Eser hırsızlığı da cabası.
Bu şahsın aşırıcılık(hırsızlık) yaptığı mahkeme kararıyla belgelendiği halde hala ne yüzle milletin huzuruna çıkabiliyor analayabilmiş değilim. Öyle ya insan olan utanır!
TTKvY.
YÜZDE YÜZ TÜRK OLDUĞUN GÜN, CİHAN SENİNDİR!

Çevrimdışı Işbara Tarkan

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
  • Elçibey'in Askeri
Elinden unvanı alındığı halde, onu kullanmaya devam edebilecek yüzü olan birisi kendisi.
"Süt verirken öz anam, Böyle demişti bana: Seni kurban besliyorum Türk Yurduna, Vatana, Bu dünyada azatlığı şan şöhretten üstün tut, Alçaklığı, yaltaklığı, rezilliği sen unut! Senin sevgin vatan olsun, millet olsun, ben olum, Sütüm sana haram olsun; hıyanet etsen oğlum!"

Ahmet Cevat

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
 Bu kadrolar; Ak-kadrolar ! Her taraflarından hırsızlık, Türk'e düşmanlık akıyor.

 

Çevrimdışı Dengizek

  • Deniz
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 20
  • TOPYEKÜN BİR IRKÇI HAREKET!
    • Bir Hayâlperestin Yazıları
Kadrolaşsınlar bakalım! Söndürürler birgün o AMPÜLÜ!
TOPYEKÜN BİR IRKÇI HAREKET!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=52885

‘‘İntihal’’ kabinede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le Köşk’te yaptığı görüşme sonrası 61. Hükümet’i açıkladı. 7 ismin gittiği, 6 yeni ismin geldiği, 3 bakanın da görevinin değiştiği kabinedeki en ilginç tercih, Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilmesi oldu.
YÖK, “İşletme Yönetimine Giriş isimli kitabında aşırma (intihal) yaptığı” gerekçesiyle Dinçer’i üniversiteden atmış, YÖK Genel Kurulu da Dinçer’in itirazını reddetmişti. Dinçer, 1995’teki laiklik konuşması ve madencilere yönelik “Güzel öldüler” sözüyle de çok tartışılmıştı.
 
Bakanlar Kurulu’na 6 yenİ İsim katıldı
Başbakan Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Erdoğan Bayraktar, Suat Kılıç, İdris Naim Şahin, İsmet Yılmaz, Bekir Bozdağ, Fatma Şahin AKP hükümetinin yeni bakanları oldu.

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 61. Hükümet’in bakanlarını açıkladı. Başbakan Erdoğan, yeni kabine listesindeki değişikliklere ilişkin, “Geçen dönem bu kalfalık dönemini, çıraklık dönemini başarıyla sürdürmüş olan arkadaşlarımı herhalde tekrar değiştirmemizin anlamı yok” dedi. Erdoğan bugün yeni Bakanlar Kurulu’nun toplantı yapacağını söyledi. AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, ile 60. Hükümet’te İçişleri Bakanı olarak görev alan Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay da başbakan yardımcılığı görevine getirildi. İçişleri Bakanlığı’na getirilen AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirilen AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atanan Samsun Milletvekili Suat Kılıç ilk kez kabinede görev aldılar.

Yeri değişenler
Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış Avrupa Birliği Bakanı, Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Yeni kurulan bakanlıklardan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na önceki hükümette yer alan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, AB Bakanlığı’na Başmüzakereci görevini yürüten İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Ekonomi Bakanlığı’na Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanlığı’na Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu getirildi.

Belediye danışmanıydı
İdris Naim Şahin, AKP Genel Sekreteri idi, İçişleri Bakanlığı’na atandı. Üç dönemdir milletvekili olan Şahin, Başbakan Erdoğan’ın en yakın çalışma arkadaşlarından. Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını ardından da İstanbul Büyükşehir Belediyesi teftiş kurulu başkanlığını yaptı.

Açılıma devam
Kabinedeki bir başka önemli unsur ise, Beşir Atalay’ın Başbakan Yardımcısı yapılması oldu. Kulislerde, Beşir Atalay’ın adı, Milli Eğitim Bakanlığı için geçiyordu. Başbakan Erdoğan, kabine listesini açıkladıktan sonra soruları yanıtlarken yaptığı açıklamada, Atalay’ın terörle mücadelenin koordinasyonundan sorumlu olacağını söyledi. Erdoğan, açılım projesinin devam edeceğini de vurguladı.

Savunma Bakanlığı sürprizi
Bir başka sürpriz isim ise, Milli Savunma Bakanlığı’na atanan İsmet Yılmaz oldu. Milli Savunma Bakanlığı kilit bir görev bugünlerde; Çünkü Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura’da halen tutuklu olan generallerin durumları da masaya yatırılacak.

Dinçer çok tartışılacak
Milli Eğitim Bakanlığı’na, bu makamın yeni dönemde en çok tartışılmasına neden olabilecek isimlerden biri olan Ömer Dinçer getirildi. Hakkında “intihal”den yargı kararı bulunan, laikliğe ilişkin 1995 konuşması günlerce tartışılan son olarak ölen madencilerin acı çekmeden öldüklerini anlatmak amacıyla “güzel öldüler” dediği için manşetlere çıkan Dinçer, Nimet Çubukçu’dan boşalan koltuğa oturdu. Bu arada, güven oylaması 13 Temmuz’da yapılacak.
7 bakan bu kabinede yer almadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunduğu, kendisi dışında 25 bakanın yer aldığı 61. Hükümetin kabine listesini açıkladı. Yeni kabinede eski kabinede görev alan 7 isim yer almadı. Eski kabinede yer alan ancak yeni kabinede yer bulamayan bakanlar şu isimlerden oluştu: Geçen dönem Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Cemil Çiçek, Meclis Başkanı seçildiği için kabinede yer almadı. Yine, geçen dönemde Milli Savunma Bakanı olan Vecdi Gönül,  Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de yeni bakanlar arasında yok. Bu dönem bakanlık yapmayacak olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da bu seçimlerde milletvekili adayı gösterilmemişti.
İşte yeni kabine
- Başbakan Yardımcısı
    Bülent Arınç
- Başbakan Yardımcısı
    Ali Babacan
- Başbakan Yardımcısı
    Beşir Atalay
- Başbakan Yardımcısı
    Bekir Bozdağ
- Adalet Bakanı
   Sadullah Ergin
- Aile ve Sosyal Politikalar
   Fatma Şahin
- Avrupa Birliği
   Egemen Bağış
- Bilim, Sanayi ve Teknoloji
    Nihat Ergün
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik       
    Faruk Çelik
- Çevre ve Şehircilik
    Erdoğan Bayraktar
- Dışişleri
    Ahmet Davutoğlu
- Ekonomi
    Zafer Çağlayan
- Enerji ve Tabii Kaynaklar
    Taner Yıldız
- Gençlik ve Spor
    Suat Kılıç
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık
    Mehdi Eker
- Gümrük ve Ticaret
    Hayati Yazıcı
- İçişleri
    İdris Naim Şahin
- Kalkınma
   Cevdet Yılmaz
- Kültür ve Turizm
    Ertuğrul Günay
- Maliye
    Mehmet Şimşek
- Milli Eğitim
   Ömer Dinçer
- Milli Savunma
    İsmet Yılmaz
- Orman ve Su İşleri
    Veysel Eroğlu
- Sağlık
    Recep Akdağ
- Ulaştırma
   Binali Yıldırım
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=52995

Gözünü sevdiğimin adaleti

Tutuklu vekiller için yargının arkasına saklanan AKP, kararı beğenmediğinde gereğini yapıyor!
Ömer Dinçer’i akladılar!
YÖK’ün yeni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e verdiği “intihal” (bilimsel aşırma) cezasının sessiz sedasız kaldırıldığı ortaya çıktı.
Ali Demir’i kurtardılar...
Mahkeme kararına karşın cezayı kaldırıp Dinçer’i aklayan iktidar, ÖSYM Başkanı’nın ise yargı önüne çıkmasına bile izin vermemişti.
 
AKP’nin adalet anlayışı
Tutuklu vekillerle ilgili muhalefet talepleri karşısında yargının arkasına saklanan iktidar, yargının işletilmesi gereken birçok hususta ise aynı hassasiyeti göstermiyor.
Haber : Fatih Erboz
12 Haziran’daki seçimlerin ardından üçüncü kez iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), yargıyla ilgili konularda çifte standart uyguluyor. Seçildikleri halde tahliye edilmeyen milletvekilleri konusundaki talepler karşısında yargının arkasına saklanan AKP, beğenmediği yargı kararlarını geçersiz kılmak için sessiz sedasız çalışmalar yapıyor. AKP, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin YSK tarafından iptal edilmesi ve 5 tutuklu vekilinin salıverilmemesi üzerine TBMM’yi boykot eden BDP ile Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın tahliye edilmemesi üzerine yemin boykotuna giden CHP’ye karşı “Yargının tasarrufu” diyor.

YÖK devrede
Üst üste yaşanan soru çalma, şifre ve cevap anahtarının kaybolması gibi skandallarla ilgili hedefteki isim olan ÖSYM Başkanı Ali Demir’le ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma talep edildiğinde ise AKP’nin yargıya bakışı değişiyor. Toplanan YÖK Genel Kurulu, Demir’in soruşturulmasına izin vermiyor. AKP ise Demir’in yargıdan kaçırılışına sessiz kalıyor. AKP’nin yargıyı etkisizleştirmesiyle ilgili son olay ise Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Bakanı olmasıyla ortaya çıktı. YÖK tarafından 5 yıl önce hakkında “İntihal” (bilimsel aşırma) kararı verildiği bilinen Dinçer’in 6 ay önce yine YÖK tarafından aklandığı belirlendi.
 
İntihal kaldırıldı, Dinçer bakanlık koltuğuna oturdu
61. Hükümet’te Milli Eğitim Bakanı olan Ömer Dinçer’e 5 yıl önce intihal (bilimsel aşırma) nedeniyle öğretim üyeliğinden çıkarılma cezası veren YÖK’ün, yaklaşık 6 ay önce sessiz sedasız bir şekilde bu cezayı kaldırdığı ortaya çıktı. Dinçer, böylece 5 yıl sonra hem intihalden hem de intihal nedeniyle verilen cezadan aklanmış oldu.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Eski YÖK Üyesi Bülent Serim, YÖK’ün 5 yıl sonra Dinçer hakkında verilen cezayı kaldırmasını “YÖK, cezasını kaldırarak intihal suçundan da Dinçer’i aklamış oldu” diye değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre, YÖK Genel Kurulu’nun 23 Aralık 2010 tarihli toplantısında Dinçer’in intihal suçu nedeniyle öğretim üyeliğinden çıkarılma cezası gündemde olmamasına karşın “5 yıl önce yapılan itiraz üzerine” ele alındı. Yüksek Disiplin Kurulu’nun sorumluluk alanına giren konuyu gündeme alan ve konu hakkında toplantı öncesinde üyelere bilgi verilmeyen YÖK Genel Kurulu’nda Dinçer’e intihal suçu nedeniyle verilen üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezasının kaldırılmasına oy çokluğuyla karar verildi. Başkanı ve üye yapısı değişen YÖK, böylece eski Başkan Prof. Dr. Erdoğan Teziç döneminde 21 Ekim 2005 tarihinde Dinçer’e intihal nedeniyle verilen öğretim üyeliğinden çıkarma cezasını tam 5 yıl 2 ay sonra kaldırarak Dinçer’i sessiz ve sedasız bir şekilde hem intihal suçundan aklamış, hem de öğretim üyeliğinden çıkarma cezasını kaldırmış oldu.
 
Ali Demir’i YÖK kurtardı
KPSS’deki kopya iddilarının ardından YGS’de yaşanan şifre skandalı ve soru hırsızlığı gibi olaylarla hedefteki isim haline gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talep ettiği soruşturma izni YÖK’ten döndü. 23 Haziran’da Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında talep edilen soruşturma izni talebini oy çokluğuyla reddetti. YÖK’ten konuya ilişkin yapılan 5 sayfalık yazılı açıklamada, “Sonuç olarak yukarıda özetlenen ön inceleme komisyonunun raporu yüksek öğretim genel kurulu tarafından görüşülmüş, söz konusu raporda önerilen cezai sorumluluğun (görevin kötüye kullanılması) şartları oluşmadığından, men-i muhakemesine oy çokluğuyla, disiplin soruşturması açılması yönündeki  talebin ise oy çokluğuyla reddine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 
Erdoğan referandum sonrasında yargıya yapıştı
Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 2010’daki referandumun ardından HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin yapısında değişiklikleri gerçekleştirdikten sonra yargıyla ilgili söylemlerini değiştirdi. Daha önce, “Yargı istediği şekilde yürütmeye müdahale edebiliyor”, “Yargı milli iradeye saygı göstermeli” gibi açıklamalarda bulunan Erdoğan, yüksek yargı organlarında arzuladığı değişikliklerin gerçekleşmesiyle yargıyı referans göstermeye başladı. 5 Mart 2001’de Çağlayan’daki adalet sarayının açılışını gerçekleştiren Erdoğan, o günlerde gerçekleşen operasyonlar konusunda gelen tepkiler nedeniyle basını ve muhalefeti suçlayarak, “Biz savcı da, hâkim de değiliz” ifadesini kullanmıştı. Erdoğan, “Türkiye, kuvvetler ayrımı üzerine bina edilmiş bir demokratik rejimdir. Yürütmenin, yasamanın, yargının görev ve sınırları bellidir. Hiç kimse, yargının tasarruflarından dolayı bize fatura kesmeye, bize çamur atmaya, bizi hedef tahtasına yerleştirmeye kalkışmasın. Eğer yargı bir tasarrufta bulunuyorsa, biliyor ve inanıyoruz ki bunu anayasa ve yasalar çerçevesinde, kendisine verilen yetkiler çerçevesinde yapıyor. Bırakalım, yargı kendi işini yapsın. En hızlı şekilde suçlu ile suçsuzu birbirinden ayırsın” sözleriyle yargı kararlarına saygı istedi.

Yargıyı işaret etti
CHP’nin yemin krizi sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Teminat verilirse yemin ederiz” şeklindeki açıklamasına da Erdoğan önceki gün şu cevabı vermişti: “Yargı teminat veriyorsa buyursunlar alsınlar. Teminat verme yetkimiz yok.”
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!