Gönderen Konu: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!  (Okunma sayısı 33804 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #20 : 08 Haziran 2012 »
Apikoğlu karışım üretimini bıraktı

Daha önce tağşiş yaptığı için teşhir edilen sucuk üreticisi Apikoğlu, karışım ürün üretiminden tamamen çekilerek sadece yüzde 100 dana etinden sucuk üreteceğini kamuoyuna duyurdu. Apikoğlu'nun açıklamasında, hindi, tavuk, dana hindi, dana tavuk karışımlı ürünlerin üretiminden çekilerek sadece yüzde yüz dana sucuk üretileceği görüşüne yer verildi.

AKLIN YOLU BİR... >:D 

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #21 : 08 Haziran 2012 »
Yahu inanın yıllardır ne sucuk,nede sosis yiyorum.Kayserili olarak sucuğa hasret kaldım.Bu yıl karar verdim.Bulgaristanda kayınpedere yaptırıp,gönül rahatlığı ile yiyeceğim.Bu konudaki bir diğer hususta, Amerikan tarzı beslenme terörü.Mc donalds,burger king vs... bunlar tamamen kültürel emperyalizmin argümanlarıdır.Türk yemek ve beslenme kriterlerine hiç uygun değildir.Mesela mc donalds tan patates alıp yiyin...soyuna kadar değişik ve önceleri lezzetli gelen bir tadı vardır.Ancak soğuduktan sonra patates kabuğu yiyormuş gibi his verir.Çok güzel ve özenle hazırladığım sos ile yaptığım kanat ızgara  ve şiş kebaptan bile soğudum tavuklar hakkında yazılanları görünce.Kesinlikle doğru şeyler.Kaleme alanın emeğine sağlık.Bazen bulgaristanda köyden tavuk eti ve yumurta gelir,inanın ben hayatımda öyle bir sarı,öyle kızıl bir tavukl eti görmedim.Birşeyler ters gidiyor.Türkiyede tavuk eti beyaz.Bulgaristandan gelen, köy tavuğunun eti kızıl ve bej.Tuhaf değilmi?Sadece hayvansal gıdalar değil...sebze ve meyvelerde teknolojiye kurba gitti.Salatalığın,limonun,domatesin binerin tadı tuzu kokusu yok artık.Limon alıyorsun sanki limonun üzerinde sivilceler çıkmış.Aşırı hormunlama sonucu...karpuz alıyorsun,içinde beyaz lifler var...Kabak genleri yerleştirilmiş genlerinehızlı büyüsün diye...Elma alıyorsun 15 gün bozulmuyor...Hastalıklarda rekor düzeylere ulaşıyor.İşin garip tarafı,en son hastalanıp doktora gittiğimde 13 yaşındaydım.Hayatımda içtiğim hap sayısı sanırım 10 u geçmez....birkaç defa dişim ağrıdığında içmiştim.Sonunda çürüyen dişimi bile kendim çektim.İp ile...İnsanlara tavsiyem ;mümkün olduğu kadar ilaç kullanmayın.Vücudunuz kimyasal atık deposuna dönüşmesin.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #22 : 08 Haziran 2012 »
Hayatımda içtiğim hap sayısı sanırım 10 u geçmez....birkaç defa dişim ağrıdığında içmiştim.Sonunda çürüyen dişimi bile kendim çektim.İp ile...İnsanlara tavsiyem ;mümkün olduğu kadar ilaç kullanmayın.Vücudunuz kimyasal atık deposuna dönüşmesin.
Ağabey sen iradene sahip çık hap kullanma... >:D >:D >:D >:D
İnsan Etinden Hap Yaptılar
 Güney Kore'de ölü bebeklerden ya da ceninden hap yapıp piyasaya sürdüler.
Güney Kore , toz halinde insan eti içeren hapların ülkeye girişini engellemek amacıyla gümrük kontrollerini artıracağını açıkladı.
 
Gümrük yetkilileri, 2011 yılı Ağustos ayından bu yana Çin'den 17,500 hapın kaçak olarak ülkeye sokulduğunu tespit ettiklerini söyledi.
 
 
Ölü bebeklerden ya da ceninden elde edilen toz insan etinin bazıları tarafından hastalıkları iyileştirici ve dayanıklılığı artırıcı bir etkisi olduğuna inanıldığı bildiriliyor.
 
 
Ancak yetkililer, hapların bakteri dolu olduğunu ve sağlığa zararlı olduğunu söylüyor.
 
 
Korea Times gazetesine konuşan bir gümrük yetkilisi, “Bu hapların süper bakteri gibi insan vücuduna zararlı maddeler içerdiği tespit edildi. Halk sağlığını korumak için daha sert önlemler almamız gerekiyor” dedi.
 
Yonhap haber ajansının verdiği habere göre Çin’in kuzeydoğusundan ilaç taşıyan gemiler üzerindeki kontroller artırılacak.
 
Dong-a Ilbo gazetesi, hapların boyanarak ve diğer ilaçlarla birlikte paketlenerek gizlenmeye çalışıldığını bildirdi.
 
 
Gümrük görevlileri, bazı yolcuların bagajlarından ya da posta gönderilerinden de hap çıktığını söylüyor.
 
 
Çin’in kuzeydoğusundan Güney Kore’ye insan eti içeren hapların sokulduğu iddiaları geçen sene televizyonda yayınlanan bir belgesel ile ortaya atılmıştı.
 
 
Ardından Çin Sağlık Bakanlığı bu iddiaların araştırıldığını bildirmişti.
 
China Daily gazetesine konuşan Bakanlık sözcüsü Deng Haihua, Çin’in bebek ya da cenin kalıntıları ve plasenta atıklarının sıkı bir şekilde kontrol altında tuttuğunu ve bu atıkların tıbbi atık olarak işlenmesinin kati surette yasak olduğunu belirtmişti.
08-05-2012 (BASINDAN)

 
TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #23 : 16 Haziran 2012 »
Yoğurtta domuz jelatini iddiası



TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Türkiye’de ’gıda terörünün’ devam ettiğini, yoğurt üretiminde domuz menşeili ithal jelatin katkı maddesi kullanıldığını iddia etti. Dinç, ”Yoğurtlara kıvam arttırmak ve su tutması için jelatin katılmaktadır. Jelatin, domuzun deri veya kemiklerinin kaynatılmasıyla elde ediliyor. Normalde 2 litre sütten, 1 kilo yoğurt elde edilirken, jelatin katıldığında, 1 litre sütten 1 kilo yoğurt elde edilebiliyor” dedi.

Mustafa Dinç, Tüketiciler Birliği olarak, sağlığa zararlı üretimlerin araştırılması ve kamuoyu ile paylaşılması konusunda yıllardan bu yana çalışmalarının devam ettiğini ve sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çalışmalarına kulak verip, ürün içinde farklı katkı maddesi bulunan firmaları teşhir ettiğini kaydetti.

Firmaların teşhir edilmesinin yeterli olmayacağını savunan Mustafa Dinç, "Teşhirin yanında para cezası ve halk sağlığıyla oynayan kişilere hapis cezaları da getirilmeli" dedi.

EKMEKTEKİ MÜCADELEMİZ MEYVESİNİ VERDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ekmek ile ilgili tebliğ hazırlandığını ve bunun da temmuz ayı itibariyle uygulamaya konulacağını vurgulayan Dinç, şunları söyledi:

"Tüketiciler Birliği olarak özellikle, ekmekte 2002 yılından beri yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. Temmuz ayından itibaren ekmek tebliği yürürlüğe girecek. Ekmekte beyazlatıcı madde olarak kanserojen içerikli benzoil peroksit kullanılıyordu. Kabarık, kızarmış ve bayatlamaması için çeşitli katkı maddeleri konuluyordu. Bunların çoğu da halk sağlığına zararlı ürünlerdi. Biz de çalışmalarımızda hastalıkların yarısından fazlasının ekmekten kaynaklandığını gündeme taşımıştık. Bakanlığın yaptığı son çalışma ile tam buğday ekmeğinin üretilmesi zorunluluğu gündeme geldi. Artık beyaz ekmek üretilmeyecek."

Büyük gıda firmaların tamamında gıda mühendislerinin görev aldığını hatırlatan Mustafa Dinç, mühendislik fakültelerinde gıda mühendislerinin ürünlerin uzun ömürlü ve firmaya daha çok kar getirmesi için, katkı maddesi katılması teziyle yetiştiğini ifade etti. Dinç, bu nedenle eğitim sisteminin de değişmesi gerektiğini savundu. Dinç, bir çok katkı maddesinin Avrupa ülkelerinde yasaklandığını ama Türk mevzuatında uygun olduğunu kaydetti.

Yoğurt üretiminde domuz menşeili ithal jelatin katkı maddesi kullanıldığını iddia eden Mustafa Dinç, şu iddialarda bulundu:

”Yoğurtlara kıvam arttırmak ve su tutması için jelatin katılmaktadır. Jelatin, domuzun deri veya kemiklerinin kaynatılmasıyla elde ediliyor. Normalde 2 litre sütten, 1 kilo yoğurt elde edilirken, jelatin katıldığında, 1 litre sütten 1 kilo yoğurt elde edilebiliyor. Ayrıca yoğurt kaşıkla alındığında dağılmıyor. Katkı maddesiz köy yoğurtları ise kaşığa alındığında dağılır. Yoğurda katılan jelatini ithal ediyoruz. Çünkü sığır derisi ve kemiğinden 6 haftada içinde jelatin üretimi yapılıyor. Domuzdan 2 gün içinde jelatin elde ediliyor. Jelatini ise Türkiye’de üretilmiyor ve genellikle Amerika ile Avrupa’dan ithal ediyoruz. Orada domuz eti kullanıldığı içinde domuzdan jelatin elde ediyorlar."

"GIDA TERÖRÜ DEVAM EDİYOR "

Türkiye’de ’gıda terörünün’ devam ettiğini belirten Mustafa Dinç, et ve ürünlerine koruyucu madde olarak nitrat ve nitritler katıldığını iddia ederken, şöyle konuştu:

"Bunlar patlayıcı sektörü ve tarlaya gübre olarak kullanılmaktadır. Bunun da direkt mide kanseri yaptığı bilinmektedir. Ayrıca sebze ve meyvelerde tarımsal ilaçların atıkları kalmaktadır. Bunların bir kısmı meyve ve sebzenin bünyesine girmektedir. Bunların hasattan 15 gün önce kullanılması gerekir. Ama domates ve salatalık gibi ürünlerde ilaç kullanıldıktan 3-4 gün sonra hasat gerçekleştirilmektedir. Bu da ilaç daha ürünün bünyesinden uzaklaştırılmadan pazara ve tüketiciye sunulması demektir. Bu da ciddi kanser ve şeker hastalıklarına yol açmaktadır. Bunların tamamen yasaklanarak organik ilaçlara dönülmesi sağlanmalıdır."

Soğuk içecekler ve dondurma gibi serinletici gıdalarda da bir çok sağlığa zararlı katkı maddesi kullanıldığını kaydeden Mustafa Dinç, şunları söyledi:

"Özelikle dondurmada süt ve salep gibi ana maddeler kullanılmayıp yerine aspartan ve sakarin gibi tatlandırıcılar ve süt tozu ile aromalar kullanılmaktadır. Portakal suyu diye içtiğiniz bir içeceğin içerisinde hiç bir şekilde portakal suyu olmayıp şeker ve portakal aromasından oluşmaktadır. Meyve suyu diye satılan bir çok üründe de benzer şekilde sadece su şeker ve aromadan oluştuğu görülmektedir. Bu da insanlarda kısa zamanda şeker hastalığına yol açtığı bilinmektedir. Son zamanlarda şeker hastalığının ilkokul yaşlarına kadar düştüğünü görmemiz bunun bir sebebidir." (MİLLİYET)
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #24 : 20 Haziran 2012 »
Dönerin içinden neler çıktı neler!





Uzmanlar özellikle ucuz fiyatlı dönerin içine hayvanlara yem olarak verilmesi gereken katkı maddeleri konulduğunu ve elde kalan pişmiş dönerin ertesi gün tekrar satışa sunulduğunu söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıkladığı, ürünlerinde at, eşek ve domuz eti bulunan markaların arasında tanınmış olanların da bulunması gözleri ağırlıkla et ürünleri satan büfelere çevirdi.
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, vatandaşları özellikle döner konusunda uyardı. Vatandaşın “Ucuza yemek yiyeceğim" derken sağlığını riske attığını belirten Yenice, hayvan yemi olarak kullanılması gereken et ve kemik artıklarının dönerin içine katıldığını kaydetti.

'TAKOZ'A GELMEYİN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde etlerin içinden tavuk gagası, inek memesi katkıların çıktığını ancak bunun buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu söyleyen Yenice, dönerdeki diğer tehlikenin, “takoz" diye tabir ettikleri eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak yapılması olduğunu söyledi.
Özellikle yaz aylarında takoz dönerlerin katkılı dönerler kadar ölüm saçtığının altını çizen Yenice, “Bazı işletmeler dünden kalan dönerlerini buzdolabına kaldırıp, ertesi gün üzerine yeniden et takarak satıyor.
Piştikten sonra buzdolabına giren et yeniden pişirildiğinde sayısız bakteri oluşur. Bunu defalarca kez yaptığınızda, o eti yiyen insan aslında bomba yiyor" diye konuştu.

DENETİMSİZLİK CESARET VERDİ
Lokantacılığın ihtisas gerektiren meslek olması gerektiği halde, denetim eksikliği yüzünden ehliyetsiz ellerce yapıldığını ifade eden Yenice, “Eskiden sadece sokak aralarında bulunan ucuz dönerciler, denetimsizlik yüzünden kentin işlek çarşılarına taşındı.
Etin kilosu 30, tavuğun kilosu 8 liraya satılırken, bu yerler et dönerini 2 liraya, tavuk dönerini 1 liraya satıyor. Sağlıklı dönerin bu fiyatlara satılması mümkün değil. Demek ki bu gıdaların içinde et yerine başka bir şeyler var. " dedi.(İNTERNETHABER)


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #25 : 31 Ocak 2013 »
TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA!
     Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, "Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor" dedi.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=jNV0GQuXtOE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=jNV0GQuXtOE</a>

      Çorlu Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Çevre Platformu 43. toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar ‘Beslenme ve Sağlık' konulu sunumunda; yoğurt, tavuk eti ve sosisin nasıl üretildiği ve bu ürünlerin zararları hakkında bilgiler verdi.

      Dizdar, "Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor. Kuluçka süresi kısaltılarak 17 güne indirdiler. Hayvanların bacak yapıları değişti, bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor. Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü.

     Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor, bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil, bu işin ilginç yanı bunun onayını da veterinerlerden alıyorlar.

     Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil, çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor" dedi.

     Dizdar, "Ne yiyelim diyenlere şu an için güvenli olan bakliyat ve hububat diyebilirim" dedi.


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı türkkaan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 61
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #26 : 31 Ocak 2013 »
Türk insanı sağlığına dikkat etmeli. Ne yediğini bilmeli. Bu yiyecekleri doğuda beleşe versinler.  :twisted:

Çevrimdışı Savaşcı

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 40
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #27 : 31 Ocak 2013 »
Türk insanı sağlığına dikkat etmeli. Ne yediğini bilmeli. Bu yiyecekleri doğuda beleşe versinler.  :twisted:

Sana göre bütün Doğu kürtmü? Senin mantığından göre; bütün Karadenizliler lazdır.  Doğuda diğer bölgelerimizde Türklerindir.
Hayat bir savaş alanıdır.

Çevrimdışı türkkaan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 61
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #28 : 02 Şubat 2013 »
Türk insanı sağlığına dikkat etmeli. Ne yediğini bilmeli. Bu yiyecekleri doğuda beleşe versinler.  :twisted:

Sana göre bütün Doğu kürtmü? Senin mantığından göre; bütün Karadenizliler lazdır.  Doğuda diğer bölgelerimizde Türklerindir.

Bak arkadaşım sadece karadeniz ve doğu değil Tüm Turan coğrafyası Türklerindir. O cümlede doğu diyerek k.rtleri kast ettiğimi anlamıyorsan bir şey diyemem.

Çevrimdışı Savaşcı

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 40
Ynt: ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!
« Yanıtla #29 : 02 Şubat 2013 »
Türk insanı sağlığına dikkat etmeli. Ne yediğini bilmeli. Bu yiyecekleri doğuda beleşe versinler.  :twisted:

Sana göre bütün Doğu kürtmü? Senin mantığından göre; bütün Karadenizliler lazdır.  Doğuda diğer bölgelerimizde Türklerindir.

Bak arkadaşım sadece karadeniz ve doğu değil Tüm Turan coğrafyası Türklerindir. O cümlede doğu diyerek k.rtleri kast ettiğimi anlamıyorsan bir şey diyemem.
Sen doğu dersen doğuluları genellersin. Bizim için doğu, batı kavramı yoktur. Nasıl Azeri demek yanlış ise doğulu kavramını kullanmaktan çekinmeliyiz.  Doğu gibi diğer bölgelerimizde yalnızca bizlerimdir, yani Türklerindir.   
Hayat bir savaş alanıdır.