Gecmis zaman Banu Avar'a facebook resm'i hesabina ileti attim, bu konuyu sordum.
Cevap vermez galiba zannediyordum, lakin cevap yazdi.
Birkac tane link Verdi, ingilizcen varsa oku dedi. Bir tanesini favorilere alip sakladim.
Ben Banu Avar dogrudur, Rabia Kadir ve Cohreqanli ajandir iddiasinda degilim, lakin madem
Rabia Kadir ve Cohreqanli Turkiye'den hicbir devlet-elli destek gormuyor, hatta ulkemize bile girdirilmiyorlar,
o halde Rabia Kadir ve Cohreqanli'nin baska mihraklardan destek aldiginda dogruluk payi olabilir.
Banu Avar'in bana cevaben verdigi adreslerden birisi bu.
http://news.newamericamedia.org/news/view_article.html?article_id=0a3f42cca536140506e6a708be367b98Rabia Kadir'in Amerika'da gorev yaptiklari binaya bakinca, kocasini arastirinca ve bunu tesadufen gecenlerde discovery kanalinda
bir belgeselde izleyince, gercek olan birsey varsa o da Rabia Kadir'in ve o olusumun CIA ile baglantisi var.
Ihanet ediliyor demiyorum, lakin Amerika'da olduklarina gore baglantilari var.
Banu Avar'in solculugu, demokratligi aleni, lakin emperyalizmi tanitmak adina faydali programlar yapmistir.
Aslinda Aytunc Altindal ile Banu Avar benzetmesi yapilabilir, demek istedigim;
Nasil ki Aytunc Altindal ben cerkezim diyor ama yine de Turkiyecilik yapiyorduysa,
Banu Avar'da bir adim daha fazla olarak hem Turk'um diyor hem Turkiyecilik yaptigini soyluyor.
Bu bize tam uymasa da, kotunun iyisi diyebiliyorum.
Elbette "Turkiyeli yerine Turk", "Turkiyeci yeni Turkcu"luk dilegimizdir.