Antepli Şahin Bey'in Fransız Garnizon Komutanliğı'na Yazdığı Mektup
Bu mektup tarihimizin şeref belgeleri arasındadır.
"Kirli ayaklarınızın bastığı, şu toprakların her zerresinde bir damla Türk kanı karışıktır. Her bucağında bir atanın mezarı vardır. Adı belli olmayan zamanlardan beri Türkler bu topraklarda yaşamaktadır. Türk bu topraklara , bu topraklarda Türk'e ısındı, kaynadı.
Sade siz değil, bütün dünya bir araya gelse bizi bu topraklardan ayıramaz.
Sonra sen hiç ömründe "TÜRK ESİR YAŞAMAZ" diye duymadın mı?
Namus ve hürriyet için ölüme atılmak ise bize ağustos sıcağında soğuk su içmekten daha tatlı gelir.
Sizler canı kıymetli insanlarsınız...
Çatmayın Bize...
Bir an evvel topraklarımızdan sıvışıp gidin
Yoksa kıyarız canınıza...
21 şubat 1920
O kadar güzel demis ki ..
Ölümü de mektubu kadar güzel.. Tuttugu köprüye tüm çetelerini, gerilla savaşından sonra yığar. Ve yemin eder ki "cesedimi çiğnemeden bu köprüden bir fransız bile geçemeyecek"
Çetesiyle birlikte nerdeyse bir savaş verir.. Büyük zayiatlar veren fransızlar daha sonra ağır silahlarını kullanmak zorunda kalırlar.. Ve Şahin'in çetesinde herkes ölür.. Tek kalan Şahin de bir yerden çıkıp tüfeğiyle fransiz ordusuna ateş püskürür.. Fransız kurşunlarıyla delik deşik olan bedeni köprünün tam önüne yığılır..
Ve yeminini tutmuş olur.. Ruhun Şad Olsun.
Şahin Bey Atam;
Sen bu mektubu tam 87 yıl önce yazdın. Ben senin 87 yıl sonraki neslin Afşar Beyi diyorum ki;
Ey kanı kirli; kendi kirli, nesli kirli İNGİLİZ, İSRAİLLİ ve ABD li düşmanlarım ve onların maşası vatansız bayraksız hain teba;
Ceddimin yazdığı bu mektubu şerefim sayıp size bir kez daha onun ağzı ile sesleniyorum. Bu mektup namusumdur, YEMİNİMDİR.....
"Kirli ayaklarınızın bastığı, şu toprakların her zerresinde bir damla Türk kanı karışıktır. Her bucağında bir atanın mezarı vardır. Adı belli olmayan zamanlardan beri Türkler bu topraklarda yaşamaktadır. Türk bu topraklara , bu topraklarda Türk'e ısındı, kaynadı.
Sade siz değil, bütün dünya bir araya gelse bizi bu topraklardan ayıramaz.
Sonra sen hiç ömründe "TÜRK ESİR YAŞAMAZ" diye duymadın mı?
Namus ve hürriyet için ölüme atılmak ise bize ağustos sıcağında soğuk su içmekten daha tatlı gelir.
Sizler canı kıymetli insanlarsınız...
Çatmayın Bize...
Bir an evvel topraklarımızdan sıvışıp gidin
Yoksa kıyarız canınıza...
26 Ekim 2007 Cuma