Gönderen Konu: Ermenistan karıştı  (Okunma sayısı 7079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ermenistan karıştı
« : 02 Mart 2008 »
Ermenistan karıştı
Son günlerde artan siyasi gerginlik nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan edildi

01.03.2008 23:43
Ermenistan’da olağanüstü hal ilan edilmesinden biraz önce başlayan ve en az bir kişinin öldüğü, çok sayıda insanın yaralandığı polisle ve göstericiler arasındaki çatışmalar sürüyor.

Ermenistan kaynakları, güvenlik güçlerinin başkentteki Fransız, Rus ve İtalyan Büyükelçilikleri yakınındaki bölgede toplanan göstericilere göz yaşartıcı gaz ve iz bırakan boyalı plastik mermiyle müdahale ettiğini bildirirken, yoğun silah seslerinin aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Özellikle bölgedeki Maşots ve Lusavoriç caddelerinde yoğun çatışmalar yaşandığı belirtilen haberlerde, ölü ve yaralı sayısının çok fazla olmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti Gümrü’de de protesto gösterilerinin başladığını bildiren Erivan merkezli Noyan Tapan ajansı, Radio Liberty’e dayandırarak verdiği haberde, Tiyatro alanında yapılan gösteriye katılımın sürekli arttığı kaydedildi.

Haberde, ayrıca Erivan’ın çevre giriş yollarında da askeri birliklerin görev yaptığı ve kente giriş-çıkışların kontrol edildiği belirtildi.

Öte yandan, Ermenistan Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, olağanüstü halin ilan edildiğini anımsatarak, vatandaşların itidalli ve sağduyulu davranması ve yasa dışı eylemlere katılmaması çağrısında bulundu.

Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajansının haberine göre açıklamada, ''son bir kaç saat içinde Erivan Yerel yönetim binası yakınında toplanan kalabalık kontrolden çıkmış, kitlesel karışıklık başlamıştır. Sözkonusu kalabalık aralarında polis otosunun da bulunduğu araçları yaktı, kültür merkezi olarak faaliyet gösteren Moskova Evi yakıldı ve yağmalandı. Yakındaki dükkan ve ofisler darma dağın edildi. Polislere yapılan saldırılar sonucu biri ağır olmak üzere 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Kalabalığın kontrol edilemeyen saldırıları sürüyor'' denildi.

-KOÇARYAN-

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan da, olağanüstü hal ilanıyla ilgili açıklamasında, genel durumun ayrı bir dikkat gerektirdiğini belirterek, devlet ve halkın güvenliği için ciddi bir tehdit oluşumunun meydana geldiğini söyledi.

Koçaryan, olayların sabah saatlerinde, polisin kalabalık arasında silah ve patlayıcı bulunduranları aramak için faaliyete geçmesiyle başladığını, söz konusu silah ve patlayıcıların daha sonra kalabalıktaki bazı kişiler tarafından da kullanıldığını kaydetti.

Gelişmelerin sorumlularının bilindiğini ve bunların sorumluluktan kaçamayacağını dile getiren Koçaryan, bu konuda sert kararlar alınacağını vurguladı.

Askeri güçlerin kullanılmasına da değinen Koçaryan, bu konudaki kararın kalabalığın silahsız polislere ateş açması sonucu alındığını kaydetti.

-OLAĞANÜSTÜ HAL-

Akşam saatlerinde ilan edilen ve 20 Mart'a kadar sürecek olan olağanüstü hal, toplantı ve gösteri türü her tür etkinlik ile grev ve benzeri faaliyetlerin yasaklanmasını öngörüyor.

Güvenlik güçlerinin gerektiğinde araç trafiği ve vatandaşların günlük yaşamlarını etkileyecek düzenlemeler yapma yetkisine sahip olması, basın ve yayın kuruluşlarının iç politika ve devlet siyasetini ilgilendiren konularda ancak izin verilen resmi açıklamaları yayınlaması, siyasi bildiri veya benzeri duyuruların izinsiz basılmaması, devlet güvenliğine zarar verme olasılığı bulunan kişilerin bulundukları yerden bir başka yerde ikamet etmelerinin sağlanması ve gerektiğinde bununla ilgili harcamaların devlet bütçesinden karşılanması gibi konular da olağanüstü hal kapsamında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Robet Koçaryan tarafından imzalanan olağanüstü hal kararının gerekçesinde ''cumhurbaşkanı adaylarından Levon Ter Petrosyan ve destekçileri, bir grup maceracının seçim yenilgisini kabullenmedikleri, izinsiz miting gibi yasa dışı eylemlere başvurdukları ve bir çok insanın bulunduğu mitinglerde silah ve patlayıcı bulundurularak vatandaşların can güvenliğini tehlikeye soktukları'' açıklandı.

Ter Petrosyan yanlılarının yasa dışı eylemlerinin devlet ve vatandaş güvenliğini tehdit edecek düzeye geldiği ifade edilen gerekçede, anayasal düzeni hiç kimsenin tehdit etmesine izin verilmeyeceği, bu doğrultuda olağanüstü hal kararının da Parlamento Başkanı ve Başbakan ile yapılan görüşmeden sonra alındığı kaydedildi.

AA                 
                Arada sirada böyle ic acici haberlerde oluyor,böyle devam etmelerini,birbirlerinin pis kanlarini dökerek,son ermeni köpegine kadar kizil tamuyu boylamalarini ulu Gök Tanridan dilerim,TTK

ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

ilteris7

  • Ziyaretçi
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2008 »
 Güzel haberi bizler ile paylaştığın için sağol andam...

 Ermeni döllerinee gelince kendi kanlarında birbirlerini boğup, gebertsinler !

 En iyi Ermeni hiç doğmayandır.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2008 »
Siz sagolun degerli kandasim,az ve öz yorumunuz icin kutlarim TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı ATİLLA-TORUNU

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 133
  • тєηgяi_кυят || α∂šız ||
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2008 »
Alıntı yapılan: motun_yabgu
...çok sayıda insanın yaralandığı...
Burada bir yanlış yapılmış sanırım haberi belirten AA tarafından.Ermeni gibi maymun döllerine insan demek insanlığa büyük bir hakaret...EĞer onlar insansa ben bir insan Olamam!!!!

Çok güzel ve yüzümde tebessüm uyandıran bu haberi Otağımıza taşıdığınız için çok teşekkür ederim Urugdaş'ım...Ahh aklı başında bir hükümetimiz olsada,bu karışıklıktan faydalanıp topraklarımızı geri alabilsek!!!!TÜRK'e ihânet edenler illa ki;karşılığını bulacaktır!!!!Eğer Yaradan vermezse cezalarını....
Tanrı'nın kırbacı bizler;bu soysuz hükümete rağmen veririz cevaplarını...Sabrımızında bir hududu vardır...

Çok sevindirici,çok...Bu saatte gerçekten içimi ferahlattı...Tanrı belâlarını versin...Soysuz yobazlar!!!!

Esenlikler.TTK.


Çevrimdışı bakili

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2008 »
Bu arada kan kardeşlerimi bilgilendirmek amacıyla söylemek istiyorum.....ermenistan eski cümhur başkanı koçaryan ve şimdiki cümhur başkanı serkisyan da DAĞLIK KARABAĞ da doğmuşlar. Dolayısıyla ermenistanın başında AZERBAYCAN vatandaşları duruyor. Kısacası ermenistan da akıllı adam bulamadıklarından dolayı AZERBAYCAN dan çıkan o satgın, mangut, murdar ermeni köpeklerini iktidara getirmişler. INŞALLAH kısa zaman da AZERBAYCAN bayrağını iravanın en yüksek tepelerine benim BOZKURT yürekli oğlum takar!!!
Damarımda dolaşır, seni ezberler kanım;
Kalbimin her atışı, sensin Azerbaycanım….

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #5 : 02 Mart 2008 »
Ermenistan'daki protestolarda 8 ölü

2 Mart, 2008 10:51:00 (TSİ)
Ermenistan'da 19 Şubat'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarının iptal edilmesini isteyen muhalefet yanlıları ile güvenlik güçleri arasında dün gece başkent Erivan'da çıkan çatışmalarda 8 ermeni pici geberdi

    Hey adina kurban oldugum ulu Gök Tanri sen nelere kadirsin yiyin birbirinizi serefsizler son ermeniye kadar devam edin TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2008 »
Umarım daha da geberirler. Yüzlerle, binlerle.

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2008 »
 ermeni soykırımı dedikleri bu olsa gerek.


Çevrimdışı bakili

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2008 »
Azərbaycan Milli Ordusunun üç əsgəri şəhid olub
Ermənistan Silahlı Qüvvələrinin martın 4-ü səhər saatlarında atəşkəsi pozması nəticəsində Azərbaycan Milli Ordusunun əsgəri şəhid olub.

Ermənistan Azərbaycan ərazisinin 20 faizini - Dağlıq Qarabağı və ətrafındakı yeddi rayonu işğal edib. İşğal 1988-ci ildən başlayıb, 1991-ci ilin dekabrınadək Şuşa və Xocalı istisna olmaqla Dağlıq Qarabağ Azərbaycanın nəzarətindən çıxıb. 1992-93-cü illərdə isə Şuşa, Xocalı və Dağlıq Qarabağın ətrafındakı daha yeddi rayon işğal edilib.

1994-cü ildə Ermənistanla Azərbaycan arasında atəşkəs haqqında razılıq əldə olunub və indiyədək də tərəflər arasında sülh danışıqları davam etdirilir.

Dağlıq Qarabağ münaqişəsinin sülh yolu ilə tənzimlənməsi üçün üç ölkə - ABŞ, Rusiya və Fransa təmsilçilərinin həmsədrliyi ilə ATƏT-in Minsk qrupu vasitəçilik edir.

«Trend News»un bölgə müxbirinin məlumatına görə, şəhid olan əsgər Zaqatala rayon sakini Mövlud Həbib oğlu Quciyevdir. Quciyev 2007-ci ilin yanvarında Zaqatala Hərbi Komissarlığından həqiqi hərbi xidmətə çağırılıb.

Ermənistan Silahlı Qüvvələrinin Tərtərin işğal altında olan Talış kəndi istiqamətindən Azərbaycan Milli Ordusunun Goranboy rayonu Tapqaraqoyunlu kəndi yaxınlığındakı mövqelərini atəşə tutması nəticəsində daha iki azərbaycanlı əsgərin şəhid olduğu bildirilir. Şəhid olanlardan biri Qasımov Yusifdir. Şəhid olan üçüncü əsgərin kimliyi hələ məlum deyil.

Azərbaycan Müdafiə Nazirliyinin mətbuat xidmətindən səhərdən başlanılan atışmanın hələ də davam etdiyini bildiriblər, ancaq itkilər barəsində əlavə məlumat verilmir.
Damarımda dolaşır, seni ezberler kanım;
Kalbimin her atışı, sensin Azerbaycanım….

Çevrimdışı TürkmenBaşbuğu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 33
Ynt: Ermenistan karıştı
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2008 »
05.mart.2008
Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Eldar Sabiroğlu'nun yaptığı açıklamaya göre Ermeni askerlerinin sınırın farklı bölgelerinde ateşkesi ihlal etmeleri üzerinde çatışma çıktı. Sabiroğlu bölgedeki olayların devam ettiğini kaydederek, 'Ermenistan içerde yaşadığı sorunları kapatmak için Ermeni halkının ve tüm dünyanın dikkatini Ermeni-Azeri çatışmasına yönlendirmek istiyor. Ermenistan askerlerinin Azerbaycan sınırında yaptıkları tüm ihlallerin gerçek nedeni bu. Azerbaycan ordusu kendisine yönelik tüm saldırılara cevap verme hakkına sahip. Sınırı ihlal eden 12 Ermeni askeri öldürüldü ve 15 Ermeni askeri de yaralandı. 3 Azeri askeri hayatını kaybetti. ' dedi.


alıntıdır... http://www.haberler.com/sinirda-catisma-12-ermeni-3-azeri-asker-oldu-haberi/

çatışmada uçmağa varan askerlerimizin ruhları şad olsun

akan her damla Türk kanı için binlerce etnik özürlü ermeni p.çi helak olsun
Önde yalın kılıç Türkmen başbuğu
Ardında Oğuz'un ellibin tuğu
Andırır Altay'dan kopan bir çığı


Türksen öğün !!! değilsen itaat et !!!