Sn Gökalp,
Aynı ortak çevreyi paylaşmadığımızı tahmin ediyorum. Bu nedenle benim çevremde Avşar olduğunu söyleyerek aramıza katılan ve ilerleyen on yıllar içerisinde Türkçülük ideolojisine ihanetlerini gördüğümüz ve bir çoğu da kürt veya arap olduğunu itiraf eden (bir tanesi sabetaist çıkmıştı) insanların isimlerinin sizin işinize yarayıp yaramayacağını bilemiyorum.
Ama gerçekten ve dürüstçe yardım istiyorsanız: Sizin çevrenizden Avşar olduğunu söyleyen ve şüphelendiğiniz arkadaşlarınız var ise bir fotoğrafını bana göndermeniz yeterlidir. Fenotip olarak tahlilini yapabileceğim zannediyorum. En azından Türk fenotipine sahiptir veya değildir diyebilirim. Eğer baş dışında el ve ayaklarını rahtça ayırt edebileceğim bir fotoğraf olursa daha isabetli karar verebilirim.
Bildiğiniz gibi ben hekimim. 1983 yılından itibaren bu mesleğin içerisindeyim.
İnsan fizyonomisi benim özel bir ilgi alanım.
Irkçıyım. Ama Diğer ırkları yok etme ve onları aşağılama üzerine kurulu olmayanTürk ırkçısıyım.
Hastalarıma hangi ırktan olursa olsun eşit ve insanın hak ettiği tıbbi hizmeti sunarım.
Türk olmam da bunu gerektirir.
Bu güne kadar mesleğimin verdiği bilgi birikimi avantajını ideolojim ile beraber kullandım.
İhtisasa saygı ve güven duyarım.
Ve sizi zorlayan ve merak ettiğiniz genetik ile ilgili her konuda emrinize amadeyim.
Bana bir fotoğraf göndermeniz yeterlidir.
İlginize teşekkür ederim.
Sn Göktürkhan,
Türkiye'de henüz bütün bölgeleri inceleme fırsatım olmadı. Mesleğim gereği 2 yıl Güneydoğuanadolu,13 yıl kıyı ve iç ege, 1yıl güney ve batı marmara,8 yıl batı akdeniz bölgesinde onbinlerce insanı inceleme fırsatım oldu. Bunun dışında artvin hariç tüm karadeniz vilayetlerini gezdim. İç anadolunun doğusu ile Doğu anadolu'nun büyük kısmını görmedim.
Ama görmediğim yörelerimizden binlerce insanı değerlendirme olanağım oldu.
Genetik teşhisin fert bazında olması gerektiği konusundaki ısrarımı sürdürüyorum. Teşhis etmek istediğiniz insanın doğum yeri, seceresi ikincildir.
Ama buna mukabil sorunuza kendi tecrübelerim çerçevesinde yanıt vermemi bekliyorsanız.
Beni en çok şaşırtan Giresun, Eskişehir ve Muğla vilayetleridir diyebilirim.
Burada karşıma çıkan pek çok köyü ve insanlarını ata topraklarımıza nakletmek mümkün olsa idi inanın çevrenin hiç dikkatini çekmeden yaayabilrlerdi.
Genetik yapılarını nasıl muhafaza edebildiler? Nasıl bu denli saf ve temiz kalabildiler? Bilmiyorum.
Bu mutluluğun yanında beni ziyadesi ile üzen yerleşim yerlerine de rastladım.
Bu yerleşim yerlerinde rum (grek), arap, kürt ve fars genetik etkilerini gördüğüm gibi, yoğun batı slav ve hatta habeş genetik havuzları ile de karşılaştım.
Günün birinde görsel ve işitsel sunumlar ile Türkçülere "Teşhis" dersleri verilecektir. Sadece yazı ile tarif ve eğitim mümkün değil.
Bildiğiniz gibi bir üst yazımda iki çarpıcı örnek verdim. Ve Zülfü yare dokunmamak için ülke dışından örnek vermeye özen gösterdim.
Lenin ve Stalin'in fenotipini inceleyin.
İnternette bu iki şahsın çocukluk ve aile fotoğrafları bile var.
İkiside rus-sovyet menşelidir.Ama gerek uygulama da gerekse fikirde ikisi arasındaki uçurum genetik yapılarında gizlidir.
Bu iki örnek konusundaki fikirlerinizi açıkça yazabilirsiniz. En nihayetinde ikiside yabancıdır.Hiç kimse üzerine alınmaz.
Sn Balabanoğlu,
Genetik teşhis bireyseldi.
Siz hiç, organ nakline ihtiyaç duyan bir hasta için aranan organda, "........." boyu böbreği aranıyor diye bir talep duydunuz mu?
Hayatım boyunca Mustafa Kemal'in kopyası olan ama "ben kürdüm" diyen, Cengiz Han veya Timur Han'ın ikizi olan ama "ben kürt'üm, ben çerkez'im" diyen onlarca insanla karşılaştım.
Pek çoğu ile tartıştım. Ve tartışmanın sonucunda pek çoğu gerçeği kabul etti.
Bu gerçeğin kürtler de farkında. Kürt olmayan insanların kürtleşmiş olduklarını onlar da biliyor. PKK kamplarına ait fotoğraflarda bazen "bu kızın bunlar arasında ne işi var? Bu Türk kızı!..dediğim simalar var"
Son yılların modası ile kürtler gerçek kürt'ün sarışın mavi gözlü olduğunu iddia etmeye başladılar. Yakın bir gelecekte aslında biz brakisefal ve badem gözlü, beyaz tenli ve kılsız bir ırkız diyecekler. Ne halt yerlerse yesinler bu bizi Türkleri ilgilendirmez.
Şunu unutmayınız aziz arkadaşlarım .Türk gibi görünen Türk'tür.
Türk'e benzemeyen (çekinik gen fenotipleri hariç) Türk olabilir.Aksini ilk etapta ispat edemeyebilirsiniz. Bu insanları araştırın. Eğer vakit yoksa siz Türk'e benzeyenlerle ilgilenin. Diğeri Türk olduğunu kendisi ispatlasın.
Dışarıda öz be öz Türk fenotipi taşıyan milyonlarca insan varken, Türk'e benzemeyenlerle vakit kaybetmeyin.
"Yerdeki kuşlar bitti de, havadakilerle mi uğraşacaksınız" öz deyişini hatırlatırım.
Not: Ben bir Tatar gördüm zenci idi. Öyle ise bütün Tatarlar zencidir. Yaklaşım şablonunu lütfen yukarıda yazılan her cümle için kullanın
Bütün HunTürk Ailesine saygılarımla...