GÖKBÖRÜ Milliyetçi-Turancı Düşünce ve Eğitim Derneği kuruluş çalışmaları cümlesinden İstanbul'da kurucu olarak görev alacak Türkçülerle yaptığımız toplantıyla son formaliteler de tamamlanmış olup, resmi kuruluş başvurusu bu hafta içerisinde, Ankara Valiliğine, yapılarak tamamlanmış olacaktır.
Derneğimiz Ankara Merkezli olarak kurulmuştur.
Mümkün olan her yerde şubeler açmak suretiyle yaygın teşkilatlanmaya gidilecektir.
Bulundukları yerlerde teşkilatımızın şubelerini açmak isteyen andalarımız, bizzat bulundukları yerlerde, ziyaret edilip gerekli görüşmeler ve tartışmalar yapıldıktan sonra şube açılışı için resmi yetki verilerek teşkilatlanma gerçekleştirilecektir.
Bizzat tanımadığımız, Türkçülüğüne ve mücadele azmine emin olmadığımız hiç kimseye şube açma yetkisi verilmeyecektir.
Çünkü bu yapılanma tamamen yasal çerçevede olacak ve her şeyi kanunların izin verdiği doğrultuda yürütülecek ve işletilecektir.
Gök Tanrının izniyle ilk adım atıldı. Ankara genel merkez, Ankara il ve İstanbul İl teşkilatlarını kuracak ve bilfiil yürütecek olan Türkçüler belirlenip yetkilendirilmek üzere ilgili makamlara resmi başvuru hazırlıkları tamamlandı.
Bundan sonrası bu görevleri üslenen arkadaşların azim, kararlılık ve çalışkanlığına kalmıştır.
Hayırlı, uğurlu ve kutlu olsun!
Gök Tanrı utandırmasın!
TTK.
Not:
Derneğimizin tam adı :
GÖKBÖRÜ Milliyetçi-Turancı Düşünce ve Eğitim Derneği'dir.
Yasal olarak Türk, Türkçü, Türkçüler vb. ismi kullanılamadığından, büyük bir üzüntüyle, Türkçü ibaresine yer veremedik.
Bütün andalarımızın dernek adını bu şekilde yazmaları ve söylemelerini dilerim.
DERNEĞİMİZİN ONGUNU