Gönderen Konu: HANGİ PARTİ  (Okunma sayısı 18776 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alpturan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 142
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #20 : 21 Kasım 2006 »
NİL kandaşın sözlerinden devam edersek
Tarlamda çok fare var benimse bir tüfeğim olmasına rağmen yeterli kurşunum yok o zaman Tarlamda 2-3 yılan beslerim ve tüm farlerin mahvını izlerim
Sonra mı? fareler bitince yılanlar bana saldırmadan kafalarına sıkarım
Yani ben muhtemel bir MHP-CHP koalisyonunu destekliyorum
hangisine oy vereceğim çok fark etmez aslında
şimdilik yalnızca akp'nin karşısındaki en güçlü partileri desteklemeliyiz diye düşünüyorum
FAKAT EN İYİSİ ÖNCEDE SÖYLEDİĞİM GİBİ  TÜRKÇÜ BİR PARTİDİR
O DA OLMADIĞINA GÖRE....


Çevrimdışı TeknikTürk

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 215
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #21 : 22 Kasım 2006 »
Bahçeli bir söz verdi,"iktidara geldiğimizde sizi (akp yi kast ederek) vatana ihanetten yüce divanda yargılatmazsam banada ....."gibi birşeydi.Bilsemki sözünü tutacak hiç düşünmeden MHP ye oyumu veririm.Ama hiç samnıyorum.CHP bir nebze AKPnin pisliklerini temizlemede faydalı olabilir.Fakat Türk milletini bir arada tutabileceğinden ve kürtçülüğe kaymıyacağından şüpheliyim.

Fakat oy verirken öncelik akp belasından kurtulmak olmalıdır,hiç bir iktidar akpden kötü olamaz.bu açıdan oy verebileceğim partiler MHP ve CHP gibi duruyor.Hele biraz daha bekleyelim.Baykal seçim öncesi diyarbakıra gidip saçmalarsa MHP,saçmalamazsa düşünürüz.

Gönlüm Yaşar Nuri Öztürkün meclise girmesinden yana ama çok zor.

Çevrimdışı ATASAGUN

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 168
  • Öğreniyor...
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #22 : 22 Kasım 2006 »
Yanlış giden yılan örneğini düzeltmek istiyorum:

Alıntı
Özellikle Türkiye’deki yılanlar söylenenlerin aksine uysal hayvanlardır ve insanlardan kaçarlar, üzerlerine basmadıkça (ki ayakkabısı olan ve uzun pantolon giymiş birine dişlerini batıramaz) veya bir köşeye kıstırıp rahatsız etmedikçe insanları ısırmazlar.

Tarımda, bağ, bahçe ve tarlalarda bulunan köstebek, tarla faresi gibi zararlı kemirgenleri yiyerek beslendiğinden, tarıma faydası dokunmakta ve bir çok bilinçli ziraatçi tarafından yılanlar korunmaktadır. Bir farenin bir defada 10 yavru doğurduğunu ve yavruların bir aylık olunca doğurabilecek olgunluğa geldiğini düşünürsek, bir fare ve onun neslinden yılda yaklaşık 15.000 fare üreyecektir ve her gün bir fare yiyen yılanın faydası daha iyi anlaşılacaktır. Tarlalarındaki yılanları öldüren veya ticari maksatlarla yurtdışına satan kişiler, büyük zararlara uğramış tarlaları fareler tarafından telef edilmiştir. Yurtdışında bir çok yerde fare ve diğer kemirgenlerle mücadele etmek için yılanlar kullanılmaktadır.

Çevrimdışı adembeg

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 66
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #23 : 22 Kasım 2006 »
   Keşke ATAM yaşasaydı da CHP 'ndeki uşakların hali ne olurdu merak ederim.
   
   Sayın nil, imam hatip okullarını Türkiye'de CHP açmıştır.

   Sayın satuk buğra han CHP'ni Atam kurdu diye içindeki parazitleri görmezden mi geleceğiz.

     CHP İsmet inönü kürdü partinin başına geldikten sonra Türklük adına hiçbirşey yapmamıştır.
     
     Atsız Atama zindanlarda işkence çektiren inönü ve Chp değil midir?

     

Ellerine sağlık kandaşım. Bu konuda seninle aynı düşünüyorum. Ne kadar çok CHP li ırkdaşımız varmış aramızda böyle.. İnanın şaşırdım ne yalan söyleyeyim. Birşeyin antitezi diye bir partiye oy vermeyi doğru bulmuyorum. Bugün senin oyunu alır AKP ye karşı lazımsın çünkü. Yarın AKP ve din sömürüsü bela olmaktan bir çıksın başta senin kafana vurur. Ne kafatasçılığın, ne ırkçılığın, ne gericiliğin, ne hitler özentilkçiliğin kalır sana saldırmadıkları.

CHP ile benim kan uyuşmazlığım var ırkdaşlar. Sırf AKP ye inat olsun diye tarihi milliyetçi düşmanı CHP ye oy verecek değilim. Fareyi yesin diye tarlamda yılanları beslemeyeceğim. Fare bitince beni sokar çünkü biliyorum.

CHP Atatürkün partisi falan da değildir. Lütfen şaşırmayalım. Bu parti ile Atatürkün kurduğu parti aynı amblem ve ismi taşıyordu. Bu sadece bir isim benzerliğidir o kadar. Şimdiki CHP ise 1990 lı yıllarda Deniz Baykal tarafından kurulmuş yeni bir partidir. Kurucu kadrosu da haliyle alakasızdır. Ne de olsa 70 yıl sonra kurulan aynı isimli yeni bir partiden bahsediyoruz. Bu nedenle adına bakıp da kimse ne kendini ne de başkasını yanıltmasın. Şimdi 100 kişi bir araya gelip İttihat ve Terakki adında bir parti kuralım sonra da bunu 200 yıllık parti diye lanse edelim olur mu yani..

Ayrıca Yüzde 19 oy olan bir partinin kendisine Atatürkün partisi demesi zaten abesle iştigal etmekten öte birşey değildir ve Atamızın kemiklerini sızlatır ki bu da bahsi diğerdir.

CHP içindeki Mason locasının gücü, kürtçü hareketin bu parti tabanındaki yeri vs. gibi konulara girmiyorum bile..
dost hangi parti demişler eleştiriden gayrısı yok sende . şimdi Atatürk ün partisi değilse atsız atama işkence yaptıran parti sanısına nasıl geldin aynı kadrolarmı var yani? kaldı ki kimsenin kemikleşmiş bir chp hastalığı olduğunu sanmıyorum (yani chp taraftarlığı) buhangi parti bölümü. insanlara chp li gibi etiketleri yapıştırmak kolay varsa sizin hangi parti desteklediğinizi öğrenebilirmiyiz? tabii ne ne söylesen eleştirileceğinin farkındasın ırkdaşım. o yüzden cevap vermeyebilirsin. fakat karar vermek kararsızlıktan iyidir. kimse chp nin bize 1 e 1 uyduğunu falan sanmıyordur. bu karar mevcutların içindedir. hangi parti birde ben sorayım. TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!

Çevrimdışı Otsukarcı

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #24 : 22 Kasım 2006 »
     Adembeg kandaşım, bulunduğum şehirde partileri tahlil edersek;

     CHP'ne çingenesi, kürdü ve azınlıkların büyük kısmı oy verir. Hatta Deniz Baykal çerkez diye çerkezlerin hemen hemen hepsi CHP'ne oy verir. Ümmetçiler SP ve AKP'ne, TÜRKÇÜLER MHP'ne oy verir. Şehirde yapı bunu gösterdiğinden oyum tabiki MHP'ne olacak.

     MHP üst yönetim yapısı itibariyle kesinlikle tasvip etmediğim parti şu anda. Bulunduğum şehirde Türkçüler MHP'nde toplanmıştır ve bu konuda da hiçbir tereddütüm yoktur.

     İkinci konuya gelirsek bulunduğunuz şehirde CHP başkanlığına gidin ve Atsız atamla ilgili düşüncelerini sorun bakalım, ne tepki verecekler. Kürt İsmete karşı Atsız atamı savunacak bir kişi var mıdır acaba?

     Şu anda CHP üst yönetiminde, 68 kuşağı diye adlandırılan ve o dönemde Türkiye'yi rus köpeğinin piyonu olarak görmek isteyen insanların milliyetçi söylemlerine nasıl inanırsınız, bende onu merak ediyorum. Saygılar

Çevrimdışı alpturan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 142
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #25 : 22 Kasım 2006 »
Ben partiye oy vermeyeceğim. Önüme listeler geldiğinde bölgemdeki adayların geçmişlerine bakacağım. Türkçülük konusunda öne çıkan adaylar bölgemde hangi partide ağırlıktaysa o partiye vereceğim. Ha benim bölgemde bu CHP de olur, başka bölgelerde Türkçü ağırlık DYP dedir. Oyumu kişilere göre verecğim. Merak eden ırkdaşıma bunu bu şekilde bildireyim. Ek olarak Sn Adembeg; Atsız atama işkence yaptıran parti konusunda yazı yazan kişi ben değilim. Bana göre CHP 1990 larda Deniz Baykalın kurduğu bir partidir o kadar.
Ben dün burada MHP yi eleştirdim. Bugün CHP yi eleştiririm. Bu benim ifade hakkımdır. MHP yi eleştirirken almadığım tepkiyi CHP yi eleştirince görmekten de şaşkınım dedim. Hala da şaşkınım.
CHP hakkında da istediğimi yazmakta sanırım özgürüm. CHP Türkçülerin kutsal partisi olmadığına göre bunu yaparım.

80 öncesinde Türkçülere kurşun sıkanlar bu partinin kadrolarının geçmişteki köklerinde örgütlenirlerdi.
Şehitlerimizin kanına giren kansızları bu partinin geçmiş çizgisindeki kökleri korurdu ki Deniz Baykalda o zamanın kadrolarındandır.
Kürt köpeklerini HEP adı altında yine bu partinin atası olan SHP ilk kez meclise taşıdı.
CMUK yasaıyla katillerin, sapıkların sokaklara salınması, asayişin bugün bu hallere gelmesinin temelini bu parti attı.
Sosyalist ENTERNASYONAL üyesi parti Türkiyeden sadece bu partidir. (Sosyalist Enternasyonal- milliyetçi düşmanı bir çizgiyi temsil eder.)

Bir partinin AKP nin karşısında olması o partiyi korunası kutsal bir duruma getirmez. Bunu dedim. Bunu demeye de devam ediyorum. Herkesin vereceği oya da partiye de saygım var. Bu yukarıda yazdıklarım her ne kadar bilimsel gerçeklikler olsa da oy verme konusunda sadece beni bağlar. Hiçbir ırkdaşıma kişisel bir sözüm yok. Benim sözüm CHP yedir. CHP de Türkçülerin resmi partisi olmadığına göre dokunulmaz değildir. Tıpkı hiçbir partinin olmadığı gibi..
sana katılıyorum fakat şu an DYP'ye vereceğin bir oy direkt olarak mehmet ağar'a gider.Seçilen milletvekili acaba  mehmet ağar'ın dediğini yapmayacak mı?
ya da Türkiye'de şuurlu demokrasi dediğimiz kavram varda bizim haberimiz mi yok?

Çevrimdışı satuk buğra han

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 41
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #26 : 22 Kasım 2006 »
burda fikir beyan ediyoruz.chp liyiz demiyoruz.ama şu anda deniz baykaldan çok milliyetcilik yapan yok.301.maddenin değişmemesi ve ağırlaştırılması için tek desteği ankara sivil toplum kuruluşlarına o verdi.mhp nin zihniyetini anlamıyorum.alt kadro başka diyor yöneticileri başka.yaşar nuri de barajı aşamayacagına göre akp ye tek rakip kimvar siz söyleyin o zaman.
YA HEPSİN YA HİÇ YA TÜRKSÜN YA PİÇ!!!

Çevrimdışı adembeg

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 66
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #27 : 22 Kasım 2006 »
ALBAY IRKDAŞ BEN KİMSEYE BİRŞEY SÖYLEYEMEZSİN DEMEDİM( BUNA HER TÜRLÜ PARTİDE DAHİL). ELBETTE HERKES İSTEDİĞİNİ SÖYLEYECEK BEN BUNUN İÇİN BURADAYIM. YERELDE BİLDİĞİN ADAYA VERMEK ELBETTE DOĞRUDUR AMA ONUNDA BİR PARTİSİ VAR DEĞİL Mİ? DEMEM O Kİ TÜRKÇÜLÜĞE HİZMET EDEBİLECEK İNSANLAR HER ŞEHİRDE FAZLASIYLA MEVCUTTUR. EN NİHAYETİNDE PARTİYİ GENEL BAŞKANLARI YÖNETİR.  YERELDE VERECEĞİNİZ OY SİZE BİR FİKİR VERİYOR FAKAT BURADAKİLERE PEK VERDİĞİNİ SANMIYORUM. İYİ NİYETLER DEĞİL PARTİ GENEL BAŞKANLARI YÖNETİYOR ÜLKEYİ(BU YAZIM CHP İÇİN BİR SAVUNMA NİTELİĞİNDE DEĞİLDİR. CEVAPLARINIZI BU BAĞLAMDA YAZINIZ. KALDI Kİ BU BÖLÜM HANGİ PARTİ BÖLÜMÜ, HANGİ PARTİYE ÜYE OLALIM DEĞİL). TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!

Çevrimdışı nil

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 149
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #28 : 22 Kasım 2006 »
  Soru; hangi partiye oy verirsiniz ?Sanırım yazılanlar tam okunmadan yanıt veriliyor.Burada CHP ye oy vereceğiz diyen hiç kimse CHP liyim demedi.İçinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle yine kötünün iyisini seçmek zorunda kalacağız.Sanırım CHP ye oy vermek ,hiç oy vermemekten daha kötü değildir .Başımızdaki bu adamlardan kurtulmak zorundayız.Son seçimlerde ben de oy vermedim.Bu ortamda yurttaşlık görevimizi yapmak zorundayız.Geçmişi ısıtıp ısıtıp önümüze koyacağımıza , içeride gerici,dışarıda verici bu adamlardan kutulmak zorundayız.
   Yerel seçim olsa tabiki adaylara bakacağız, yeri geldiğinde doğduğum kentte CHP belediye başkanlığına kürt aday koyduğunda gidip MHP  ye oy verdim.1990 sonrası anam-babama gece yarıları PKK köpekleri tarafından baskın yapıldı, baldırı çıklak kürtler tarafından sürekli rahatsız edildiler..Ogün PKK ya karşı gıkını çıkarmayan hükümet sonrası , PKK ile mücadelede başarılı olduğuna inandığım Çiller'e de oy verdim.
    CHP de kürt var , MHP de yok mu?Hangi partide kürt yok söyleyin ben de bileyim.Kadrosu tamamen TÜRK olan parti var mı?Yaşar Nuri Öztürk'ü çok beğeniyorum ,ama şimdilik neler yapabileceğini kestiremiyorum.Yeni bir oluşum olmasa ,bugünki partiler ile seçime gidilirse CHP ve MHP dışında pek seçeneğimiz kalmıyor.Sonuçta iki partide de kürt var, o zaman ümmetçi olmayanı tercih edeceğim.Hepimizin kafamızın arkasındaki düşünceleri bırakıp AKP den kurtulmamız gerekiyor .
   Ne demiş Ulu Önder Atatürk 'Mevzubahis vatan ise gerisi teferruattır'

Çevrimdışı acun_34

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 61
Ynt: HANGİ PARTİ
« Yanıtla #29 : 22 Kasım 2006 »
Kime oy vereceğiz ?
Oy vermezsek ne olur?

Bu soruların cevabından önce bence asıl cevaplanması gereken soru şudur :

Biz Türkçüler kendi aramızda anlaşabiliyor muyuz ?

Nihal Atsiz Yolbaşçımız adına açılmış pek çok web sitesi var.
Bu sitelere girip incelediğinizde bazılarının nedense aralarında anlaşamadıkları
görülmekle de kalmıyor, son derece seviyesizce aşağılanmaya da çalışılıyor.
Gerekçelerini incelediğinizde pc arkasına sığınıp veryansın edenlerin faaliyetlerine
bakıyorsunuz ,sanallıktan öteye geçemediklerini görebiliyorsunuz.
Bulundukları faaliyetleri açıklamaya çalıştıklarında ise nasıl oldu ise sadece bir defa Ata nın huzurunda buluşabilmişler.
O ziyaret ne şartlarda oluşmuş, nasıl olmuş ta birlikte Genel Kurmay a başvurarak izin alabilmişler,
ve de nasıl oldu ise Ata nın karşısına çıkıp ihtiram duruşu sergiliyebilmişler?
O ziyaret için kim izin almış ta yanyana gelebilmişler ?
Ordu yanlısı olan bu gruplar arasında Ata mızın huzuruna çıkar iken kıyafetlerine dikkat etmeyenler de ilgi çekici !
O gün Türkçülük adına buluşabilen Türkçüler bugün ne olmuşta birbirlerini itham edenler haline
gelivermişler ?
Türkçü olduğunu iddia edenler arasındaki bu sanal kavganın nedeni nedir?
Paylaşılamayan nedir?
Başbakanlık koltuğu mudur ?
Önderlik  sevdası ise Önder kişilik için neden Atatürk akıllarına gelemez ?

Türkçüler neden birleşemezler ?
Neden ?
Bu birleşmeye engel olanlar durmadan birileri ile kavgalı olanların mazereti nedir?
Türkçülük kimin tekelindedir?

Bu soruların cevabını herkes aynaya bakıp cevapladıktan sonra;

Yürürlükteki kanunlar gereği bir seçime gidiliyor.
Oy ' umuza layık bir parti yok .Doğru.
Oy vermedik .
Bu durumda birilerinin verdiği oylar neticesi başımıza gelen iktidarlara
katlanacağız.Adeta başkalarının oy verdiği kişiler bizi idare edecekler.
Bu durumda itiraz hakkımız var mı ?

Seçim sistemini de biliyoruz.
Her birimiz bulunduğumuz il de adam seçerek oy kullandık diyelim .
Ya bir Türkçü için ideal kişilere oy verdiğimiz  kişiler muhtelif partilere dağılmışlar ise ?
Oy lar da dağıldı gitti. Oy verilenler de dağınık partilerde oldukları için barajı da aşamadılar.
Bu strateji kime yarayacak?
Önce oyları kemikleşmiş olan dtp ye , sonra akp ye.
Muhtemel bu oluşumdan çok memnun iseniz bu strateji doğrultusunda  oy verebilirsiniz.

Atsız yolbaşçımızın siyasete de karşı olduğunu biliyoruz.
Çok da haklı .
Ama bugün gelinen noktada Atsız Yolbaşçımız olsa idi ne yapardı?
Bizlere ne tavsiye ederdi?

Her birimizin çok iyi yorumlayabilmesi gereken bir durumla karşı karşıyayız.

Saygılar