Sen Kendini düzeltmezsen ,birileri seni düzeltir (!!!)
Hikaye bu ya ;
Memleketin birinde çok zalim bir yönetici varmış .
Zalimlikte sınır tanımayan bu yönetici ,halkına daha başka nasıl zulümler edeceğini düşünürken birden aklına ;milletin ölüsüne de eziyet etmek ,fikri gelmiş.
Ve fermanını bildirmiş :
“Bundan böyle her kim öle,yıkanıp kefenlene ve dahi evinin bacasından çıkartılıp öyle defnedile”
Millet şaşkın ve tedirgin .
Ölüsünün acısına mı yansın ,yoksa en sevdiğine elleriyle eziyet ettiğine mi yansın ?
Ama yapacak bir şeyde yok .
Ferman büyük yerden.
Denildiği de gibi olmuş….
…………………..
…………………………….
Günün birinde bu zalim yönetici ecel yatağında yatmakta. Yerine geçecek çocuğuna demiş ki :
“Bak bre oğul !Ben bu millete çok eziyet ettim ,birazdan öleceğim galiba.
Herkes benim arkamdan lanetler yağdıracak.
Yaptıklarımdan pişmanım ama ,artık çok geç .
Bana ;ne yap et ,rahmet okut .
Sana vasiyetim budur.”
Oğlan ,babasına ,der ki :
“Baba sen gönül huzuru içinde ölmene bak.
Ben de senin oğlunsam eğer ,sana ,rahmet okutturmazsam bana yuh olsun !!!“
Ve baba ölür ,zulüm tahtına ,oğlu oturur…
Oğul ilk fermanını bildirmek üzere halkı bir meydana toplayıp derki:
“Ey halkım ! Bildiğiniz gibi babam ölmüş ve O’nun devri kapanmıştır.
Şimdi ben yeni hükümdarınız olarak yönetim biçimimi açıklayacağım.”
Bu sözler ;bin türlü türlü vergi ve cezalardan bezgin halkta bir umut ışığı olup ,herkes içinden tatlı hayaller kurmaya başlamış
Yeni hükümdar devam eder :
“Babamın zamanında ki bütün vergiler ,kanunlar ,fermanlar olduğu gibi geçerlidir. Sadece cenaze işleriyle ilgili hususta ,ufak bir değişiklik yapıyorum ,o kadar”
Halk derin bir nefes alıp :
“Oh be cenazelerimize ellerimizle işkence yapmaktan olsun kurtulacağız .Buna da şükür”
diye içlerinden geçirirken , fermanın devamı açıklanır :
“Biliyorsunuz ki babamın zamanında cenazeler yıkanıp kefenlenip bacadan çıkartılarak defnediliyordu. Şimdi de aynen devam edecek ama ,bacadan çıkartmadan önce ,cenazelerinizin k_ _ _ na kazık çakıp öylece bacadan çıkartıp ,defnedeceksiniz…”
Millette çıt yok .
Tam bir şok !!!
Sadece içlerinden :
”Ya hu biz ne nankör adamlarmışız. Rahmetli hükümdarın kadrini ,kıymetini bilemedik ,O’na zalim deyip dururduk.
Asıl zalim bu yeni hükümdarmış meğer.
Merhum padişahımıza Allah gani gani rahmet eylesin ,mekanı firdevs cenneti olsun”
Sözleri geçmiş….
Anlaşılacağı üzere ,oğul babasına ,rahmet okutmuş . Hem de en âlâsından…
Ve halk suçu hep başkalarında aramaya devam ederek ,kendilerini sorgulayıp ,düzeltmenin yolunu düşünmemişler bile…
Onun içindir ki ,öncekiler hep rahmetle anılıyor…
..................................
............................................
Gelelim günümüze .
Bu Türk Milletinin kaderi değildir.
Türk Milleti ;Tanrı’nın kendilerine büyük bir lütuf olarak verdiği Atatürk’üne gereğince sahip çıkıp ,yolundan izinden gitmediği için ,sürekli birilerine rahmet ,birilerine lanetler okumaya devam etmektedir.
Ve durum sadece ve sadece bundan ibarettir.
Ötesi laf kalabalığından başka bir şey değildir…
Şimdi görevlerinin bilincinde olan Türk çocuklarına ,düne göre ,daha büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.
Bu görev ve sorumlulukların üstesinden geleceğimize dair inancım tamdır.
Onun için her iletinin içerisinde İLTERİŞ ,İLTERİŞ deyip durmaktayız…
TTK.