Gönderen Konu: TÜRKÇÜ TAVIR  (Okunma sayısı 4099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Otsukarcı

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
TÜRKÇÜ TAVIR
« : 26 Kasım 2006 »
HAZİNE'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan geçen hafta Danimarka'ya gitti.

Kopenhag Havaalanı'nda güvenlikçiler tarafından üzeri aranmak istendi. Bakan şaşkındı! Orada bulunan büyükelçimiz devreye girdi. Güvenlikçilere "He is not a terrorist, he is a Turkish minister (O terörist değil, Türk bakandır)" dedi ama dinletemedi.

Ali Babacan Bey minibüsün içinde çaresiz oturuyordu. Bu bekleyiş tam 35 dakika sürdü.

Onun kişiliğinde Türkiye Cumhuriyeti aşağılanıyor, bunun farkında bile olmayan Bakan Bey minibüsün içerisinde tek başına, beklemesini sürdürüyordu.

Bu rezaletin fotoğrafları gazetelerde yayınlandı.

Sonunda üzeri aranmadı! Beyefendi minibüsten indirildi ve havaalanının arka kapılarından dışarı çıkarıldı.

Sanki hiçbir şey olmamış gibi Danimarka yetkilileriyle görüşmelerini bitirdi ve dönüşte heyetimiz havaalanına bu kez yine arka kapıdan getirildi. Kargo bölümünden geçirilerek özel jet uçağına bindi ve salimen Türkiye'ye ulaştı.

Bu yüz kızartıcı davranış konusunda elbette ki AB üyesi Danimarka'ya tavır koyamazdı. Geride Türk devletinin çiğnenen onuru, ayaklar altında ezilen haysiyeti kalmıştı.

* * *

Aynı olay birkaç gün önce ABD'de yaşandı. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Washington ziyaretinde Beyaz Saray'a gitti. Orada ABD'li üst düzey yetkililerle görüşme yapacaktı.

Beyaz Saray girişinde güvenlik görevlileri, Orgeneral Saygun'un üzerini aramaya kalkıştılar.

Saygun bu küstahlığı derhal reddetti ve oteline döndü.

Olayın ötesini diplomasi muhabirimiz Uğur Ergan'ın dün bizim gazetede yer alan haberinden izleyelim:

"Olaydan haberdar olan Crouch (Saygun'un ABD'li muhatabı), Saygun'u telefonla arayarak özür diledi ve (Beyaz Saray'a) dönmesi için ricada bulundu.

Bu saygısızlığı kabul edemeyeceğini, ABD'nin daveti ile bu ülkede bulunduğunu, yapılan bu çirkin uygulamanın şahsından öte Türk halkına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı bir saygısızlık olduğunu bildiren Saygun, arzu ettiği takdirde Crouch'u kaldığı otelde ağırlayacağını söyledi.

Bunun üzerine Crouch, Saygun'un kaldığı otele gitti ve görüşme gecikmeli de olsa, otelde gerçekleşti. Crouch, yapılan uygulama için Saygun'dan özür diledi."

Bu kadar.

Ali Babacan gibilere örnek olsun. Devletin onuru işte böyle korunur.

Şimdi, geçen hafta içinde yaşadığımız iki benzer olaya bakıp sonuç çıkaralım.

Birinde Kopenhag Havaalanı'nda tek başına minibüste oturan, üzerinin dedektörlerle aranmak istenmesine karşın tepki verip Türkiye'ye dönmeyi akıl edemeyen ve dönüşte kargo kapısından çıkarılan çaresiz bir AKP'li bakan...

Öbür olayda ise gerekeni derhal yapan onurlu bir asker...

Yorumu siz yapın, kararı siz verin!

          Irkdaşlarım, yukarıdaki yazı Emin Çölaşan'ın köşesinden alıntıdır. Sizlerle paylaşmak istedim.

          Saygılar.

Çevrimdışı alpturan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 142
Ynt: TÜRKÇÜ TAVIR
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2006 »
Zaten bizim paşamızdan da o bakandan da beklediğimiz tavır bellidir
ikiside beklentilerimizin dışına çıkmadı

Çevrimdışı teomanata

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 26
Ynt: TÜRKÇÜ TAVIR
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2007 »
İnsan bu olayları okuyup beyin dagarcığını biraz kurcaladıktan sonra acaba biz bu insanları hak etmek için hangi hataları işledik sorusunu cevaplamak zorunda.Konu öyle derin öyle geniş mevzuları içinde barındırıyorki nereden başlasam bilemiyorum.Konuyu fazla dağıtmamak için bu bakanımızın kendisini iktidara taşıyan görüş ve dünya fikirlerine bakmak istiyorum.Bu zatı muhteremlerin dünya görüşleri var olan anayasayı yıkmak yerine kendi kafalarındaki hülyalarını hayata geçirmektir.Çoğu kez karşılıklı fikir tartışmalarında ulu önderin bırakın devrimlerini kendisine bile tahammüllerinin olmadığını çok kez şahit olmuşumdur.Gerçekten bu insanlar devletiylen barışık olsalardı danimarkada ki örnekde olduğu gibi,vakarını korumasını ülkesinin ona verdiği şerefli makamın ciddiyetine uygun türke yakışır tavır alması olurdu.Her ortamda Türküm yerine türkiyeliyim kelimesini kullanan bu zavallıların bundan daha elzem bir hal takınmasını beklemek abesle iştigal etmek olurdu sanırım.Hülasa Türk milletinin asil evlatları,sana ait olmayan her fikir ve ideonun seni nasıl rencide edebileceğini görüyorsun.Bu kendi öz benliğine düşman yetişen insanların ülkene verdiği zararları görüp tavrını ona göre koyma zamanı artık gelmiştir.Yeri göğü yaradan yüce rabbim milletimi basiretsiz ve öngörüsüz ,kişiliksiz zavallıların elinde perişan kılma.Tanrı Türkü kılıcından ayrı koymasın,baki selam.
Büyük Türk birliğine,yaşamım boyunca hizmet edeceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim.

uluerenler

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKÇÜ TAVIR
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2007 »
NE ALT KİMLİĞİ NE ÜST KİMLİĞİ
TEK KİMLİĞİMİZ VAR !!!!!!!!!!!!!!
DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDADIR.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Türklüğümüzle şereflendik,bedenlendik.nefeslendik.

Çevrimdışı alitanrıkut

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
Ynt: TÜRKÇÜ TAVIR
« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2007 »
YORUM ÇOK BASİT BİRİSİ TÜRK DİGERİ DEGİL
GELELİM ÇÖZÜME
  İKİ ÜNİVERSİTE ÖGRENCİSİ EVDE OTURURKEN SALONDAKİ LAMBAYA BAKMIŞLAR BİRİSİ TAVANDAN SALLANAN 100 MUMLUK AMPULE BAKAR VE AGZINA SIGIP SIGMAYACAGINI DÜŞÜNÜR VE DENER AMPUL AGZINA GİRER FAKAT ÇIKARTAMAZ BUNU GÖREN ARKADAŞI MERAK EDER ODA DENER ODA AMPULÜ ALIR AGZINA FAKAT ÇIKARTAMAZLAR HER İKİSİDE HASTANEYE GİTMEYE KARAR VERİRLER FAKAT TAKSİCİYE DERTLERİNİ ANLATACAK ORGANLARI İŞLEV GÖREMEZ SONRA YAZARAK HASTANEYE GİTMEK İSTEDİKLERİNİ BİLDİRİRLER TAKSİCİ HASTANEYE GÖTÜRÜP BIRAKIR 5 DAKİKA SONRADA BU KEZ TAKSİCİ AGZINDA BİR AMPÜLLE GELİR........
         LÜTFEN AMPÜLÜ DENEMEYELİM SONRA ÇIKARTMASI GÜÇ OLUR.
  OKU ATI KURDU DENEYİN AMA AMPÜLÜ DENEMEYELİM EN AZINDAN ŞİMDİLİK AGZIYLA DENEYENLER BİRDAHAKİNE BAŞKA YERİNİZLE DENERSİNİZ
GÖNLÜM TANRI DAGLARINDA