Gönderen Konu: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son  (Okunma sayısı 32736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Aşağıdaki izlenti, Türk düşmanı belli çevreler tarafından sıkça gündeme getirilen "Türkiye Türkleri gerçek Türk değildir", "Orta Asya'daki Türklerle hiçbir kan bağları yoktur" gibi yalanlara karşı hazırlanmış faydalı ve bilimsel bilgiler içermektedir. Hazırlayan kandaşımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Otağ mensubu kandaşlarımızın bunu internette her ortamda paylaşmaları faydalı olacaktır.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=snsET-brrzc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=snsET-brrzc</a>

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2148
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2012 »
Gerçekten, oldukça bilgilendirici bir çalışma olmuş. Hazırlayanın ellerine sağlık. Paylaştığınız için sağ olun.  :)

Esra kardeşim kusura bakma gözümüzden kaçmış. Otağa katılımın hayırlı ve kutlu olsun.
Hoşgeldiniz, esenlik getirdiniz değerli kardeşim.
Sizin de kıymetli bilgi paylaşımlarınızı bekleriz.
Tekrar hoşgeldin!

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla..
Çağrıbey

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2012 »
pkk'ya yakın sitelerde, hatta kimi 'pan iranist' çevrelerde bu iddialar var.
Orta Asya'daki Türklerdede aynı oranların görülmesi (%8-15 arası) güzel.
Böyle olunca, aslında onlarla ne denli benzeriz bu ortaya çıkıyor.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2012 »
 Bu da aynı videonun başka bir kullanıcı tarafından eklenen İngilizce olanıdır.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0qCR-f7Akws" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0qCR-f7Akws</a>

Gerçekten, oldukça bilgilendirici bir çalışma olmuş. Hazırlayanın ellerine sağlık. Paylaştığınız için sağ olun.  :)

 Esra Hanım,

 Rica ederiz. Sizde Gökbörülerin Otağı Huntürk'e hoş geldiniz. Esenlikler, TTK.

 


23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2012 »
Konu ile ilgili;
Bir Haber - Bir Yorum - Bir Cevap
(Yorumsuz Derleme)

-Haber :

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19737173.asp

Türklere özel bir genom bulunamadı

Türkiye’nin genetik çeşitlilik haritası çıkarıldı. 2010’da başlatılan Türkiye Genom Araştırması için, 17 ilden, en az 4 kuşak aile geçmişi bulunan 17 kişinin gen haritasına bakıldı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, araştırma, Türkiye coğrafyasında genetik çeşitliliğin yapısı, derecesi ve diğer toplumlarla farklılıkların belirlenmesinde bir ilk adım sayılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü destekli, 340 bin lira bütçeli Türkiye Genom Araştırması tamamlandı. Araştırmanın sonuçları, dün Boğaziçi Üniversitesi Konferans Salonu’nda başlayan, Boğaziçi Üniversitesi Türkiye Genom Araştırması: Genomiks Çağında Kişisel Tanı ve Tedavilere İlk Adım başlıklı çalıştayda açıklandı.

Genomik Çeşitlilik Haritası çıkarıldı

Dr. Cemalettin Bekpen, “Bu bir ilk adım, pilot proje. Arkası gelecek, en az 100 bireyin genetik haritasının çıkarılması gerekir. Bu çalışmada, Türkiye’de genomik çalışmalar başladı ve Genomik DNA Çeşitlilik Haritası çıkarıldı diyebiliriz” dedi. Dr. Ömer Gökçümen de, şöyle konuştu: “Aslında 17 bireylik araştırma da oldukça iyi bir başlangıç. Türklerin ayrı bir genomu yok. Hepimizin, insanlar olarak genomları yüzde 99.99 aynı. Ülkeler kendi genomlarını çıkarmak için değil, çeşitliliği anlamak için bu çalışmaları yapıyor. Çünkü sizinle benim sadece yüzde 0.1 genomlarımız değişik. Ama bu aslında o kadar büyük ki, 3 milyon genetik harfe tekabül ediyor” diyor.

Afrika’dan çıkışı yakalayabiliriz

Dr. Gökçümen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında hepimiz Afrika’dan geliyoruz. İnsanlar 100 bin sene Afrika’dan çıkmamışlar. 50 bin sene önce Ortadoğu üzerinden batıya ve doğuya gitmişler. Büyük, kalın, kökleri Afrika’da olan bir ağacın küçük bir dalının Avrasyanın bütün popülasyonu olduğunu düşünüyoruz. Bu projeyle Türkiye ile Ortadoğuda ilk defa genomlar ortaya çıkmaya başlıyor. Muhtemelen Afrika’dan ilk çıkışın bir ayağını yakalıyoruz. Aslında belki de Avrupalılar, M.Ö. 10 bin-15 bin yıl önce Türkiye topraklarında yaşamış tarımcılardan göçenler.”

2010’da başlatılan projede, Dr. Cemalettin Bekpen ve Doç. Dr. Nesrin Özören (Boğaziçi Üniversitesi) liderliğinde, Dr. Can Alkan (Bilkent Ü.), Dr. Ömer Gökçümen (Harvard Ü.), Pınar Kavak (Boğaziçi Ü., TÜBİTAK) yer aldı. Danışmanlığı Cenk Şahinalp (Simon Fraser Ü.) üstlendi.

-Yorum :

CIA ve Türklerin genetik şifreleri! Arslan BULUT

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapıldığı bildirilen bir araştırmaya göre Türkiye’nin genetik çeşitlilik haritası çıkarıldı. 2010’da başlatılan Türkiye Genom Araştırması için, 17 ilden, en az 4 kuşak aile geçmişi bulunan 17 kişinin gen haritasına bakıldı.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet’ten Mesude Erşan’a bilgi veren Dr. Cemalettin Bekpen, “Bu bir ilk adım, pilot proje. Arkası gelecek, en az 100 bireyin genetik haritasının çıkarılması gerekir. Bu çalışmada, Türkiye’de genomik çalışmalar başladı ve ’Genomik DNA Çeşitlilik Haritası’ çıkarıldı diyebiliriz” dedi.

Ekipte Harvard, Simon Fraser ve Bilkent Üniversiteleri’nden uzmanlar da var.

Bu ekibin çalışması hakkında elimizde başka bir veri yok ama Amerikan üniversitelerinin uzun zamandan beri Türklerin genetik yapısı üzerinde araştırmalar yaptığını biliyoruz.

Amerika’dan gelen bazı kişilerin Doğu Karadeniz’de “bilimsel deneyler yapıyoruz, burada salgın bir hastalık var mı tespit ediyoruz” gibi sözlerle yöre halkından kan örnekleri alarak ABD’ye gönderdikleri ve bölge halkının genetik haritasını çıkarmaya çalıştıkları biliniyor.

Bu arada gen araştırmacıları, nesilden nesile kendini temizleyen genin sadece Türklerde bulunduğunu tespit etti. Diğer milletlerin genleri ise her nesil daha kötüye gidiyor. Bu sebeple, dünyada Türklerle evlenmek modası gizli gizli yayılıyor. Özellikle Atatürk’ün doğduğu Makedonya’daki Yörüklere yoğun ilgi olduğu söyleniyor. İlginçtir, Dr. Oktar Babuna için düzenlenen “ilik nakli için uygun kişi” arama temalı kampanya sırasında sadece Balkan kökenli Türklerden kan alınmıştı. Kanlar da ABD’ye gönderilmişti.

Kampanyanın düğmesine The Wall Street Journal gazetesinin 28 Kasım 2006 tarihli sayısında, Huge Pope basmış ve Türkiye Türklüğünün Türklük oranının yüzde 10 olduğunu iddia etmişti. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde bir anket yaptırıldı. Newsweek dergisinde 28 Kasım 2008 sayısında Owen Matthews bu araştırmayı yazısında kullandı ve Türkiye’de Türk oranını yüzde 20 olarak gösterdi!

Bu uydurmalarla birlikte önce Niyazi Öktem, sonra Özdemir İnce, Ertuğrul Özkök ve İsmet Berkan, bu sözde araştırmaları doğru kabul eden yazılar yazdılar!

Benzer iddiaları ABD’de Kaliforniya Üniversitesi’nde yetişmiş İTÜ’lü profesör Timuçin Binder de Sabah gazetesinde gündeme getirdi.

Türklüğün genetik yapısı veya DNA’sı ile neden uğraşıyorlar bu kadar? Çünkü Anadolu’yu ele geçirmeye uğraşıyorlar. Bunun için uydurma verilerle, Anadolu’nun Türk vatanı olmadığını ispatlamaya çalışıyorlar.

Hem Anadolu’yu hem de Orta Asya’yı Avrupalılar ve Amerikalıların dünyaya yayıldığı merkezler olarak gösterme çalışmaları da var. Macit Gürbüz, Selenge Yayınları arasından çıkan “Kürtleşen Türkler” eserinde şu bilgileri veriyor: “Genetik çalışmalarından biri de 1991 yılında başlatılan ’İnsan Genom Çeşitliliği Projesi’dir.

Bu konuda yer olarak Orta Asya seçilmiştir! Sonuçta Avrupa ve Amerikalıların tek bir bölgeden, Orta Asya’dan, yani Kazakistan ve bütün Türkistan’dan dünyaya dağıldığını gösteriyor.”

Aslında bu tür verileri, ağırlıklı olarak bir CIA kuruluşu olan National Geographic propaganda ediyor. Bu konularda MİT ne yapıyor bilmiyoruz!

Oysa bugün Etrüsklerin Türklüğü İtalyan üniversiteleri tarafından da ispatlanmıştır. Avrupa medeniyeti, Etrüsk temeline dayanır. Latin alfabesinde de Etrüsk alfabesi esas alınmıştır. Yani Batı medeniyetinin şifreleri Türklere aittir ama Türklerin genetik şifresini çözemediler .

-Cevap


Fatih Altaylı'nın "Türk Geni Haritası" üzerine yazısına bir cevap;

http://haber5.com/medya/altaylidan-turkiyenin-gen-haritasi

Yanılmıyorsam bu Üniversite Türkiyenin Gen haritasını yapmıştı, değil mi Fatih Bey? Siz de bu araştırmalara göre, Türkiye de Türk yok diyordunuz.. ve büyük bir saflıkla (tabirimi caiz görün ama baska bir terim aradım bulamadım durumunuzu özetliyecek) Türkiye'deki Türk oranının yüzde 3 olduğunu söylediniz (yani Orta Asya geni). Madem Tarih bilginiz yetersiz bari bir yardım alsaydınız (Murat Bardakçı dışında mümkünse! Adam söylüyor sıkıştığında tarihçi değilim diye). Hadi diğer değineceğim konulari bilmiyebilirsiniz ama hiç değilse Kafkasya, iran (yani Horasan) ve Balkanların Anadoluya son gelişimizden önce Türk yuvası olduğunu bilmemek tam bir Cehalet örneği!!!!

Neyse şu Gen Haritasına bir göz atalım bari:

1. J yani Orta Dogu, Güney Avrupa (Balkanlar) ve Kuzey Afrika Geni (Allah Aşkına ne zamandan beri Balkan ismi Güney Avrupa diye veriliyor? Bu deyimi ilk Avrupa Birliği, Balkanların ismi Türkçe olduğu için, oraya Balkan dememek adına çıkarmadı mı? Dünya da Balkanlara AB ve ABD dışında kim böyle hitap ediyor? Bu bile bu araştırmanın ne kadar yanlı olduğunu göstermiyor mu? Ayrıca Balkan ismini Kafkasyadan Balkanlara göçen Türkler getirmistir.. ve ilk o isim Türklerin Ana Yurtlarından Kafkasyada geçmistir ve bugün hâlen daha Kafkasyada Balkan dağları vardır.

Balkanlar Istanbul Fethinden 300 sene kadar önce zaten türkleşmemiş miydi? Oradaki Kıpcak, Uz, Gagavuz ve Peçenek varlıklarını ne çabuk unuttunuz? ve Onlardan önce Avar Türklerini ve Atilla ve Hunları? Macaristan bugün halen kendini Turan saymıyor mu? Ya Kumanların Kurduğu Kumanya (Romanya) ve Ogurların soyu Bulgarlar peki? Bugün Hırvatların kökeninin bile Avar Türkü olan Kuprat Handan (Kurat yani Kurt Han demek) geldiğini Boşnak bir tarihçi ile beraber önemli Balkanologlarımızdan Osman Karatay Kitaplarında ve konferanslarında belgelemiştir.. birgün davet edinde sorun o zaman...

Devam edelim..

Kuzey Afrika Geni:

Siz Berberilerin acaba kim olduğunu, nereden geldiğini hiç araştırdınız mı? Berberiler Hazar Türklerinin bir koludur. En büyük Berberi Kahramanı da Ziyad (Zeyad)oğlu Tarık (Tavarik)bey dir ve fethettiği Endülüs`ün başkentinin ismide Kurtoba'dır, yani Kurt nesli demektir. Tarık Beyin Mağripden geldiği şehrin ismi de Tanca'dır. Bu isimler öz ve öz Türkçedir. Almanyada bir sürü Berberi arkadaşım var ve neredeyse tamamının gözleri çekiktir.. neden onların genleri ile Kafkasya ve Türkistandaki Türklerin genlerini karşılaştırmıyorlar? Tarık bin Ziyad olayı elimdeki Atatürkün zamanındaki Ortaokul Tarih kitaplarında da detaylı geçmektedir. (Geçen günkü bir yazınızda Nutuk'un Kürtçe yazılmasını önermişsiniz, bende ondan önce Atatürkün teşvik ettiği o muazzam Tarih kitaplarının basılmasını öneriyorum.)

Kuzey Afrikada yine Yavuz S. Selim kimlerle savaştı? Memlüklerle değil mi? Kimdi onlar peki? Arap arşivlerince "Ed Devlet it Türkiyya", yani Büyük Türk Devleti. Ayrıca Mısırda bulunan bir sürü hiyerografiler ile Orta Asya ve Türkistandaki Hiyerografiller birbirleriyle örtüşmekteler.

Hatırlayınız Firavunların gömülme olayını bunların diğer Türk büyüklerinin gömülme merasimleri ve bir nevi Kurgan geleneği değil midir?......

Mumyalama olayına ne demeli peki? Sünni Müslüman olan Osmanlı Padişahları bile mumyalanmadılar mı? Bunu sizin Programınızda Murat Bardakçı da söylemedi mi? ve siz de ona peki bu islama aykırı değil mi diye sorduğunuzda, oda size bunun bir Orta Asyadan gelme bir Türk geleneği demedi mi? Urumçi`deki Türk Piramidlerine ve mumyalarına ne diyeceksiniz? Türkistan`daki o mumyalar Mısır`dakinden çok daha ileri ve ameliyat izleri var, at kılıyla dikiş izleri, Amerikalı uzman doktorlar bunun dünyadaki ilk ameliyat olduğunu söylüyorlar. Urumçi`de ki Piramidler, Mısırdakinlerden hem 2 kat daha yüksek, hemde 2ooo sene daha eski. Ayrıca neredeyse tüm batılı bilim adamları Ilk 3 Firavun un Asya`dan geldiklerini kabul ederler, iyide Asya`dan Türklerin dışında kim geldi tarih boyunca?

Orta Doğu Geni:

Türklerin kurduğu Eyyubiler Devleti (Eğer Halen daha Selahaddin Eyyubi`nin Türklüğünü bilmeyen cahil birisi varsa kaynak göndermeye hazırım) Gerçi halkın çoğu Arap ama yönetici kısmı Türktü. Tulunoğulları yine o bölgede kurulan bir Türk devletidir. ve Selçukluların o bölgedeki hakimiyetini de unutmamak lazım. Bugün halen daha Suriyede bir Türk nüfusu var mı yok mu? Doğu Perincek`in bundan birkaç sene evvelki Suriye ziyaretinde Suriye Genel Kurmay başkanı`nın soyadının "Türkmen" olduğunu söylemişti.

Irak: yine Türklerin asırlarca hüküm sürdüğü ve Alp Arslan ve Melikşahların Türk Devletleri oralarda kurulmadı mı?M usul, Kerkük, Felluce ve kısa süre öncelerine kadar Erbil Türkmen şehirleri değil miydi?

İran: Şah Rıza Pehlevi öncesine kadar asırlarca Türk hakimiyetinde değil miydi? ve bugün bile Iranın yüzde 60'ı Türktür. (Kaynaklar 1. trt 1'de iran`lı bir bakan söylemistir. 2. Yine Ortadoğu uzmanlarından Stratejisyen Yavuz Yıldız Gökalp ve Giresun Üniversitesi Tarih bölümü başkanı Prof. Aygün Attar hanım söylemiştir (kendiside Azeri Türküdür). Zaten İranın önemli bölümü Azerbeycan`dan ingilizlerce alınıp İran`a verilmemiş midir?

Hem hemen hemen tüm Alp Erenler, Erenler diyarı Horasan`dan gelmemiş midir? Hakiki Selçuklu mirası bugün zaten İran`da yaşamaktadır.

2. R yani Avrupa Geni yüzde 24:

Etrüsklerin Türk olduğunu nedense kabüllenmek istemiyorsunuz!! bakın işinize gelen Gen raporlarını veriyorsunuz da, Toscana Üniversitesinin yapmış olduğu gen araştırma raporuna niye değinmiyorsunuz? Bu rapordan haberiniz mi yok? O zaman nasil bir gazetecisiniz? yada haberiniz olduda önemsemediniz mi? O zaman durum tam "özürün kabahatden de büyük" bir durum söz konusu!!! z(hani sizin devamlı tekrarladığınız bir söz varya "biz Türkler uygarlık falan kurmamışız, biz buyuz işte" diye.. ondan bu Türk Uygarlığı sözünden nem kapıyor olabilir misiniz?

Neyse biz rapora gelelim; Rapor Toscana Üniversitesinde, Ferrara ve Stanford Üniversitesince de desteklenen ve Ferara Üniversitesi Biyoloji Bölümü Profosörü Guido Barbujani başkanlığındaki bir araştırma sonucu açıklanmıştır. Ve bu yapılan Gen araştırmasında Etrüsk mezarlarındaki iskeletlerden alınan DNA örnekleri tüm Avrupa ile karşılaştırılmış ve sonuc: yüzde 97 Türk çıkmıştır. Sonucu her ne kadar sizi üzmüş olsada, en azından gazeteci ilkelerine sadık kalarak bunu bir akşam Tv'den söylerseniz, ee bir zahmet!!!!

Hem Allah Aşkına Etrüsk yazıtlarının neredeyse tümünü Kazım Mirşan Okumadı mı? Floransa Üniversitesinin en yüksek Etrüskloğu Prf. Giovannangelo Camporeale ile tartışmasından sonra ikna etmedi mi ve Italyan Profosörde Etrüsklerin Türk olduıunu kabul etmedi mi?

Eee daha ne olsun, ne olmalı ki sizler bu komplekslerinizden arınıp bunları dile getirebileseniz?

Troya yani Turova (Türkobası demektir) Manfred Korfmann'in Troya'daki savaşan gruplar arasında Turci'lerin bulunduğunu belirtmemiş midir?

Hector`un un soyundan Turcus önderliğinde o katliamdan kurtulanlar Doguya,ihtimalen Kafkasyaya doğru ilerlediğini, diğer katliamdan kurtulan Truvalıların da Italyaya göçerek Roma Imparatorluğunun temelini atmışlardır. Yine Sezar`ın da bu Anadolu`dan göçen Truvalılardan olduğu ve Sezar isminin manasının; çok güçlü sezgi sahibi manasınanda (yani sezer) olduğu bilakis Roma kaynaklarında da geçtiği Cevizkabuğu programında da işlenmiştir.

3. E yani Afrika ve Güney Avrupa geni yüzde 11.4 (bu zaten verilmedi mi yani Kuzey Afrika ve Güney Avrupa yani Balkan geni)

4. G yani Kafkasya Geni (yani buna değinmeye bile lüzum görmüyorum çünkü Türklerin en büyük 2. yurdudur, Kafkasya; Hazar Imparatorluğu, Büyük Altınordu Devleti, Deşt-i Kıpçak Devleti, yine Bulgarlar, Avarlar, Kumanlar, Magyarlar hepside Kafkasyadan göçmüstür Balkanlara, ve Oğuz boylarida Anadoluya direk Azerbeycandan göçmüşlerdir.. yine Tatarlar, Alanlar, Yakutlar, Başkurtlar, Kırgızlar, Kazaklar; Türkmenler ve Özbekler de hepsi bugün bile vatanları Kafkasyada yaşamaktadırlar. Bunlara Çerkezleri, İnguşları ve Çeçenleride katmak istiyorum, Çünkü efsane Çeçen lideri Şehid Cevhar Dudayev`in, Özerk Çeç enistan Cumhurbaşkanıyken Türkiyedeki Türk Kurultayına gönderdiği Çeçen ve İnguş temsilcileri, o Kurultay da "Biz Hepimiz, Büyük Türk Milletinin Bir Ferdiyiz" demişlerdir. Bilmem başka söze gerek var mi?

5. I yani Kuzey ve Doğu Avrupa geni yüzde 5.2:

Batı ve Doğu Gotlarının efsanevi iki Lideri vardır.. isimlerine lütfen dikkat ediniz; Atanerik ve Ermanerik. Atan er ik ve Erman er ik. p>Ik: Ahlak ve moral değerlerini temsil eder Proto Türkçe`de.

ETIK: ahlaklı olmak demektir.. bunu Fransızca veya Latinceye Etrüskler sokmuş olmalılar.

Et; etmek,olmak fiili. ve ik; ahlak yani ahlaklı olmak demektir ve düpedüz hem Proto Türkce hemde günümüz Türkçesi`nde bir manası vardır.

Eski zamanlarda bu Ik fiili sadece Kralların isminin sonunda görüyoruz, işte Ermanerik, Atanerik ve Alarik vs. de oldugu gibi. Bunuda en iyi temsil edebilecek kişilerin Krallar, Hanlar, Hakanlar ve en iyi temsil edebilecek makamında (yaptırım gücünden dolayı) Krallik ve Hakanlık olabileceğine göre.. bu ünvan Krallara verilmeyecektide kimlere verilecekti?

 Eski zamanlarda bu Ik fiili sadece Kralların isminin sonunda görüyoruz, işte Ermanerik, Atanerik ve Alarik vs. de oldugu gibi. Bunuda en iyi temsil edebilecek kişilerin Krallar, Hanlar, Hakanlar ve en iyi temsil edebilecek makamında (yaptırım gücünden dolayı) Krallik ve Hakanlık olabileceğine göre.. bu ünvan Krallara verilmeyecektide kimlere verilecekti?
6. N yani Sibirya ve Finlandiya geni; yüzde 3.9:
Öncelikle Sibir isminin Türkçeden yani Sabir`den geldiğini söyleyelim ve halen daha bu isim Kafkas Türklerinde (yogunluk Azerbaycan olmak üzere) erkek cocuklarina verilir, örneğin Sabir Mirza veya Sabir Rüstemhanlı gibi. Biz Anadolu Türkleri bunu baska telafuz ederiz Sabri gibi (sabiri-Sabri) kızlara da Sabire ismi verilir. Finlandiya`ya değinmeye hic gerek yok sanırım, zira hem kendileri hemde Batı onları Türk sayar. En büyük şehirlerinden birisinin adı Turku`dur, manalarından biride Türkü demektir.Ayrıca ilk Turancılığın başladığı yerdir Finlandiya. 1800lü yilların sonlarına doğru Pan Slavizm ve Pan Germanizm`e karşı Pan Turanizm bir nefsi müdafaa olarak gelişmistir. En ateşli, en önde gelen savunucularından ve fikir babalarından Prof. Mathias Alexander Castren`dir. Onun çabaları sonucu Macaristan`a Pal Teleki önderliğinde (eski Macar başbakanlarındandı) ve sonraları Slovenya ve Lehistan`a (Polonya`ya) sıçramıştır. Prf. Castren'in sürekli Kafkasya ziyaretleri sonucu bu Turancılık ateşinin bir anda oralardada yandığını görüyüruz. Işte Prof. Castren`in yaktığı ateşin Ismail Gaspiralı`larla, Yusuf Akçura`larla, Mehmet Emin Resülzade`lerle ve Mustafa Çokay`larla devam ettiğini ve oradan Türkiye`ye sıçradığını görüyoruz. Şimdi siz kalkıp da bunlarla Türklerin genlerini farklıymış gibi verirseniz bunun adına ne denir? Macar soylusu ve Başbakanı Pal Teleki`nin sözünü vereyim "Bizi 200 milyonluk Slav`lıkla tehdit edip, slavlaşmamızı istiyorlar, bizde onların karşısına, Finlandiya`dan, Macarista`a, Kafkasya`dan Anadolu`ya, Japonya`ya kadar Turani aramalı, bulmalı ve 200 milyonluk Slavların karşısına 500 milyonluk Turanla dikilmeliyiz". Pal Teleki ayrıca 1. Dünya Savaşında ve Kurtuluş Savaşında Türkiye`yi desteklemistir. Atatürk`ün Balkan Paktı`nı boşuna kurmadığını umarım anlarsınız!!!!

Bugün İsveç`in efsanevi kult lideri Odin`in de Türk olduğunu bilakis İsveç`li bazı tarihçiler de Kitaplarında söylemişlerdir. (İsim ve kaynak isterseniz gönderirim; sadece istiyorum demeniz yeterli).
7. C, Q, O yani Orta Asya Geni yüzde 3:
Buna deginmeye gerek var mı; Türklerin en büyük Ana Yurdu....
8. L yani Hindistan geni yüzde 4.2:
9. K yani Pakistan geni yüzde 2.5:
(bu resmen bilimsel bir devrim :-) Pakistan geni diye bir gen aynen güney Avrupa geni diye bir gen mi olur be yahu?)

Timur Han`ın egemen olduğu coğrafya nereleridir beyefendi? Hindistan ve şimdiki Pakistan değil midir? Timur`un ordusundaki Türk ve Hintlilerin antlaşması için kullandıkları bir dil vardı; ismi: Ordu. Pakistanın resmi Dili ne peki; Urdu yani Ordu (manasıda aynıdır).
Timur Ankara Savaşında Yıldırım Beyazıt`a karşı galip gelmedi mi? Dolayısıyla bu Coğrafyaya Hindistan ve şimdiki Pakistan genini açıklaya biliyor mu acaba?
Bu açıklamalar ışığında, bende diyorum ki, bu gen raporu, Türkiye`nin farklı genlerden oluştuğunu değil, o saydıkları değişik Coğrafyalardaki Türk Genini gösterir!!!
Son olarak söylemek istediğim bu Gen araştırmasını yapanlar önce kendi genlerini bir araştırsınlar bakalım, eğer öz be öz Türk Dölü çıkmazlarsa namerdim. (Cengizhan`ın geninden birisi Amerika`dan bir mühendis çıkmadı mı sonuçta)
Fritz Neumark`ında dediği gibi "Eğer Tarihten Türkü çıkartırsanız, Geriye Hiç Bir şey Kalmaz"...
"Ey birbirine diş bileyen insan yığınları, Türk dediğiniz, Bir ırkın değil, bütün Adamların iInsanların) birliğidir." M.Kemal Atatürk.
Biz Türkler insanlığın Varoluşundan beri varız, eğer Türk ismi insanlık ve Dünya Tarihinden silinecekse, bilin ki O zaman Kainatta; insanlıkta olmayacaktır.!!!!!
Aşağıda aynı Üniversitenin yapmış olduğu bir araştırma var; yani "Türkiye`de Türk geni yok" diye rapor veren Stanford Üniversitesi diyor ki, "Mayalarla Yakutlar akraba".)

Yakut Türkleri ile Mayalar akraba
Araştırmacılar, yeni DNA çalışmalarında Sibirya’daki Yakut Türkleri’yle yerli Amerikalılar arasında yakın akrabalık bulunduğunu ortaya koydu. İşte şaşırtan genetik benzerlik:

Stanford Üniversitesi’nden Richard M. Myers başkanlığındaki ekibin, Science dergisinde yayımlanan çalışmasında, 51 halktan 938 kişinin genetik ayrıntıları incelenerek, insanların nasıl benzer ya da farklı olduğunun kanıtı ortaya kondu. Çalışmada ortaya çıkan bulgulardan biri de Sibirya’da yaşayan Yakut Türkleri’yle Meksika, Orta Amerika, Kolombiya ve Brezilya’da yerli halklar arasında bulunan genetik benzerlikler oldu. Yakutlar ile Amerika’da akrabalıkları bulunan yerli halklara Orta Amerika’da Mayalar, Brezilya’da Surui ve Karitianalar dahil.
Araştırmacılar, Yakut Türkleri’yle, deniz seviyesinin daha alçak olduğu dönemde kara köprüsü üzerinden Sibirya’dan geçtiklerine inanılan yerli Amerikalılar arasında yakın akrabalık bulduklarını belirttiler. Bulguların, insanların Amerika’ya muhtemelen 12 bin ila 30 bin yıl önce var olan kara köprüsüyle Bering Boğazı’nı geçerek Sibirya’dan göçtüğü teorisine uygun olduğuna işaret ediliyor. Daha önceki araştırmada, Yakutlar’la Amerikalılar arasında genetik bağlantının ortaya konulduğu, ancak yeni bulgularda daha derin genetik bağlantı ortaya çıktığı belirtiliyor.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2012 »
Sayin YALNIZ KURT KARAGÜLLE,
elinize saglik ile basliyorum. O kadar cok okudum ve arastirdim, acaba bu bilgiler nerelerden alinmis, kim yapmis kim söylemis, kac kiside deneme olunmus, ne zaman baslamasi ve ne zaman bitmis. Biraz cekingen kalma mecburiyetindeyim, yanlis anlasilmak üzücü yanitlara yol verir diye.
Hak hic bir zaman haksizliga yol vermez.
Bir baktim siz yazmissiniz ve yazdiklarinizi okudum. Benim düsüncelerimi buraya yazmissiniz. Bende bunlara eklemek isterimki, sadece bir youtube videosunu yapan bir kisi diagrammlar cizip de onlara analyse etme bilgisine kesinlikle sahip degildir. Bir kac tane Türk race sindeki kandaslarimizin resmini göstererek N C Q haplorgrubuna ait olduklari denilemez. Birincisi böyle bir arastirma yillar sürüyor, ikinci bu arastirmayida yasayan insanlarda yapiyorlar. Bir aileyei Istanbulda arastirip, ötekisini Adanada, sonrada Trabzonda ve Kütahyada arastiripda iste Türklerin Haplosu böyledir denilemez. Zaten DNA nin bütün sirlari cözülmedi. Haplor gruplari ile birliktete insanlarin ayri ayri race den olduklarinin DNA ile ilgisi yok, cünkü bu zaten erkek kendi kendine cocuk dünyaya getirmediginden bayanlarinda X ve Y chromoson karisimindan dogan cocuklar iki taraftanda allell lerden aliyorlar.
Ben simdi burada sorsam kac kisi kan grubu biliyor degerli kandaslarimizdan, belki hepsi bilmicek, yada kac kisi DNA testi yaptirip nerden geldiginin haritasini cikartti, buda maddi yönden mümkün degil.
Bende bu arada size cok cok tesekkür ediyorum, verdiginiz bilgiler incelenince ortaya daha uygun sonuclar cikiyor.
Üstelik Türkiyede o kadar cok baska baska devletlerden insanlar gelmis yerlesmis ve bizlerle karismiski artik kesinlikle onlarada Türk diyemeyiz. Bulgaristan ve Hungry (Ungarn) basta olmak üzere Türk düsmanlaridir. Bunlar gelip osmanli zamaninda veya önceden Türkiye yasamissa neden onlari Türkmüs. Ben kesinlikle kabul etmiyorum.
Ama tabii ilk insanlarin afrikadan geldigi konusunada karsiyim, o da sadece bir söylentidir. Bunun yani sira daha düne kadar maymunlardan geldigimizi söylüyorlardi bilim adamlari, bunuda hic bir zaman kabul etmemistim, maymuna benzer bir kisi göremiyorum Türk mictochondrunu tasiyan halkimizda. Insanlarin siyah, beyaz, kirmizi ve sari olmalarinin günes le de ilgisi yok. Amerikanin aya gittikleri yalan a benziyor böyle düsünceler.
Verdiginiz bilgi kaynaklari cok iyi, bence Hürriyeti bilgi kaynagi olarak karistirmamak lazim, cünkü hürriyet sadece olan haberleri degerlendirirek yazan bir dergi. Yazidan daha cok da olay lari gündeme getiren bir bir yayin evi.

Umarim bu gibi yazilariniz ile bazi durumlari aydinliga kavusturmaya devam edersiniz.

Esenler ..:)

Çevrimdışı Aze Bozkır Savaşçısı

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 222
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2012 »
Bulgaristan ve Hungry (Ungarn) basta olmak üzere Türk düsmanlaridir. Bunlar gelip osmanli zamaninda veya önceden Türkiye yasamissa neden onlari Türkmüs. Ben kesinlikle kabul etmiyorum.

   Bulqarlar Türkdür! ("eskiden" mi demeliydim?)

   Fəqət, tarixləri və keçmişləri unutdurulmuşdur! İllər boyunca, ən əsasıysa Hristianlığı kabul edəndən sonra hızlı bir şəkildə slavyanlaşıblar.

   Macarlar isə, Türk və Fin-Ugor xalqlarının qarışmasından əmələ gələn bir toplumdur. Amma danışdıkları dili onları Türklərə daha da yaxınlaşdırır. Ən əsasıysa xalqın böyük bir çoğunluğunda Türklük bilinci üstündür!

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2012 »
Esenler Aze Bozkir Savascisi :),
yok macarlar Türk degil, onlar türklerin en büyük düsmanlarindan biri, romanya ve bulgaria dahil. Imkanlarin olsa bizi yok etmeye calisirlar. Osmanli ordusuna karsi savasmaktan korkan macarlar kendi askerlerine osmanli kiyafeti giydirerek agaca yapistirip öldürdüler. Osmanli manzayai görünce bunlar hasta deyip geri cekildi, bunlarin devletide bunlarin olsun dedi. Ileri zamanda tabii daha cok topraklar SINIRlarini degistirdi ama sonucda orasi mühim degil. En son almanya degistirdi SINIRlari ve büyüdü. Ne oldu, öteki almanlari almanlar kabul ediyormus, yooo. Hepsi ruslanmislar.
Macaristanlilarin Türk oldugunu nerden ortaya koyuyorsun, nerde yaziyo? Macarlar bizden nefret ediyor 500 senelik hükümet kurmusuz onlarin devletinde.

Hic bir insan korktugu bir seyi sevmez.

Macar, bulgar ve romanyali bunlar dost degil ve bu düsüncemi bu devletlerin baslari gelip bana imzali bile verse bu kesin böyle degil ve düsüncemide hic bir sey degistiremez.
Bizimle gurur duyan ve bizden olan sadece bati da makedonyalilar. (Macarlar = Hungry yani Ungarn dimi, karistirmiyorumdur devletleri sanirim :).
Yunanlilar bile iyi bu macar, bulgar, yugoslaw, cahil ve katil sirplar, romanlar dan - ASLA ve ASLA bizden degiller bunlar ve olamazlarda. Orada belki bir kac osmanli kalip bir salak macarliyla evlenmistir, öyleyse oda türklükten cikmistir, GEN degismis onda bir mutation olmustur.

Üstelik HUN kelimesi latinceden gelen bir kelime. Hungry ingilizce maceristan yada Ungarn, nasil Brüssel türkce Brüksel, yada München türkce Münih oda öyle. Ve HUN = HALK demek.
Ama bazi avrupadaki eski devir insanlari macarlarin ne olduklarini bilmedikleri icin onlara halk yani HUN demisler.
Onun icin onlar bizden degildir, olmadi ve olmicaklarda. Isteselerde olmicaklar.

Esenler ve tesekkürler yanitina


Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2012 »
Sayin YALNIZ KURT KARAGÜLLE,
elinize saglik ile basliyorum.

Teşekkür ederim asıl benim takılı kaldığım: Kan ve gen bilimsel olarak ırki tanımlamayı ispatlasada "TRUVANIN INTIKAMINI ALDIK " sözü ile  'Efsanelerde ekseriya derin hakikatler mündemiçtir." sözleridir.

(mündemiç :Bir şeyin içinde var olan, bulunan, saklıolan.)

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2012 »
Esenler Sayin Yalniz Kurt Karagülle,
Truvan ne demek aradim bulamadim. Aciklarsaniz memnun kalirim.

Mündemic kelimesi türkcemi?

Mündemic = Nomos demek galiba. Cünkü Nomos kanun kitaplarinin baslangiciydi. Roma impatorlugunda bütün krallar, fürstler, Kaiser ler verdikleri kararlari kanun diye kitaba yazarlar ve onlari KADI tarafindan halka sunarlardi. Bugünkü kanun kitablarin icinde yazilan tüm maddeler de oradan geliyor. Ve NOMOS sakli gizli bir yerde var olan demek. Bunuda araplar NAMUS diye cevirip namus kelimesini yarattilar.
Hala bugun bir cok sivil kanun kitaplarinin adi NOMOS dur.

1200 yillarinda bir papaz ögrencisi bulup kitaplari ortaya cikarinca bugunkü yazilmis kanun kitaplarinda zorluk cekmedi kimse. Mesela Japonja tüm Almanya kanunu  oldugu gibi aldi. Amerikalilar 2. dünya savasinda japonyaya 2 atombombasiyla bombaladiktan sonra japonyaya anayasa yap dedi. Almanlarada yap demislerdi, almanlar yazdi ama japonlar yazamadi, onun icin almanlarinkini aldi. Almanlarin anayasayi yazan 7 profesordan birisi de hani 2 erkek kardes varya Grimm kardesler - cocuklar icin hikaye kitaplarini yazanlar varya mesela 7 cüce, kirmizi sapkali kiz falan, bunlar yazdi alman anayasayi.
Bu hikayeleri cogu insan kendi memleketinden cikti saniyor, dogru degil ama, alman kardesler yazdi, cünkü almanlarin devleti yoktu, bir sey de diyemiyorlardi, ve bu iki kardes de hep hikaye olarak etrafi karistirip insanlara dogru yol göstermek istedi.

Biraz konudan kactim galiba :)
:)