Gönderen Konu: Zalongo Dansı  (Okunma sayısı 5468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsenboğa

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Zalongo Dansı
« : 29 Aralık 2014 »
İnternette, geçmişte gerçekleşen toplu ölüm vakalarını incelerken tesadüfen gördüğüm bir toplu ölüm vakası "Zalongo Dansı". İşin özünde Türklerle ilgili bir vaka olduğu için dikkatimi çekti ve biraz araştırma yaptım.


1803 yılında yaşanan bu olayın esas kahramanı Osmanlılar. Yunanlılarla yapılan savaşta Ali Paşa ordusuyla zafer kazandı. Osmanlı Ordusundan kaçan yunan enikleri kadınlar çocuklarıyla birlikte köle olmamak için uçurumdan atlamışlar!



Atalarımızın anadoluya barış ve kardeşlik Türküleri ile gelmediğinin bu topraklarda açılımlar yaparak, kardeşlik Türküleri çağırarak tutunmadığımız hususunda emsal teşkil eden olaylardan yalnızca birisi " Zalongo Dansı"

İbneliğin mihenk taşı olan yunan ulusunun korkaklığını ve Türk karşısında acizliğini anlatan bu olayı okurken tüylerim diken diken oldu. Türk Ordusuna ganimet olmaktansa uçurumdan atlamak makul bir tercih olsa gerek..

Dizliye diz çöktürdük, başlıya baş eğdirdik!

Çevrimdışı İL TEGİN

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 171
Ynt: Zalongo Dansı
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2015 »
Bu dans; yunanlılardan ziyade arnavut bir kabile olan Suliot(Sulyot)lara aittir. Gerçi bunların çoğu Ortodoks oldukları için yunanlı papazlar tarafından yunanlılaştırılmışlardır.

Atsız Beğ, Türk ve Rum makalesinde, yunanlıların bu arnavut ve slavları nasıl asimile ettiklerini şöyle anlatır:

"Hristiyanlık taassubu, Türk düşmanlığı ve eski Yunan hayranlığı dolayısıyla Yunan’ı diriltenler onun eski Yunan’la hiçbir ilgisi kalmadığını düşünmemişlerdi. Türkiye Türk leri daha Avrupa’ya geçmeden kuzeyden gelen İslâv ve Arnavut yığınları Mora’ya doğru göçüp yerleşiyor, kötü idare ve sefalet yüzünden yok olan Grekler’in yerini dolduruyordu. Hattâ Yunan bağımsızlığı sırasında Atina çevresindeki birçok köylerde Arnavutça konuşuluyordu.
Yunanlılar, bu Hristiyan Arnavutları metodlu bir çalışmayla Rumlaştırdılar ve eski Bizans İmparatorluğu’nu diriltmek ülküsüyle daima Türklük aleyhine bir siyaset güderek günümüze kadar geldiler."

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Zalongo Dansı
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2015 »
Zalongo Dansı'nı ve arkasında yatan tarihi hikayeyi duymamıştım.
Türk korkusu neler yaptırmış yunana arnavuta...

Türklerin tarihte kadınları ve çocukları toplu olarak öldürdüğü olay galiba yok, Zalongo hikayesinde de zaten kendileri intihar etmişler.

Türk olmak müthiş bir övünç, müthiş bir duygu.
TTK