GENEL KONULAR OTAĞI > GÜNCEL

Covid-19 Salgını ve Bilinmezine Dair!

<< < (2/5) > >>

turania_25:
Hun Türk kandaşım, tabi ki herkes aynı fikirde olamaz hiç bir konuda. Lakin, yahudi boş durmuyor, yeni planlarını yeni bir uşak (köle) için kuruyor. Yoksa al birini vur ötekine! Türk düşmanı, din düşmanı, soy düşmanı zaten her biri.   

turania_25:
Covid-19 aşısı vurulacak mısınız?

[Hun Türk]:
Evet andam aşı olacağım inşallah.

Şuan ki durumda hiç bir aşı güvenli değil. Bilimsel bilgi basamakları gibi. 3-5 yıl geçmesi lazım ki güvenli olsun. Bunlar bilgiye ulaşmak için üç-beş adım atladılar hepsi mecburen.

Ancak kâr-zarar ilişkisine bakmak gerek. Yakalanırsan affı yok. Tombala durumu. Bahtına ne çıkarsa. Geçen tanıdık bir profesörle karşılaştım x bir yerde. Çalıştığı hastanede, 35 yaşında hiç bir rahatsızlığı olmayan birinin nefes almak için neler çektiğini görsen diyordu -ki o dr büyüğümüzle ile ben Şubat 2020 'de dalga geçiyorduk , ne yani altı üstü gribin farklı türü işte, SARS virusu gibi bir iki ay da gider diyorduk.

Diyelim -aşı olmayacaksın- ki sana bir  şey olmadı. Bağışıklık sistemin olması gerektiği gibi çalıştı ne az ne fazla yani. Virüsü alıp çevrendekilere de zararın olabilir.
Hülasa büyük bir riziko. Virüsün hiç bir şey olmasa da dahi durduk yere tansiyon/kalp rahatsızlığı izi bırakması olası.

Aşı olarak da kesinlikle cansız aşı birinci öncelik olmalı bence. Canlı aşı deyince aklıma Resident Evil [Ölümcül Deney] serisi geliyor  :lol: :lol:

Özellikle sosyal medya da sırf AKP'ye muhalefet edecem diye her türlü aşıya ciddi kara propagada yapan hesaplar mevcut. Çoğu Fettullahçı ve Solcu/Kominist trol hesaplar. Türk düşmanlıklarını bizim sade vatandaş üstünden devam ediyorlar hayatlarına. Dandik bir yazıyı/görseli/izleği ciddi jenerik ve görsel efekt çalışması ile sunuyorlar. Saf vatandaşda gidiyor altına binlerce yorum bırakıyor.

Ortada kötü ya da iyi hiç bir bilimsel veri yok aşı için. Sadece faz çalışması adına binlerce/yüzlerce kişilik ufak örneklem gruplar mevcut.

Şu aşamada bu örneklemlere bakarak aşı olmakta fayda var. Kâr - zarar durumu.

TTK

turania_25:
Peki 2-3 yıl sonra yan etkileri ve telafisiz zararları ortaya çıkarsa ne yapacak insanlar?

Burada muhalefetten ziyade, ''Çin Aşısı'' olması güvensizlik doğuruyor. Pfizer için aynı güvensizliği göremiyoruz ama...

Yani ortada ''müthiş bir güvensizlik'' yatmakta.

[Hun Türk]:
Kâr-Zarar durumu işte, risk kullanıcıya ait. Burda otoritenin de ne dediğine bakmak da gerek az çok. 

Şu açıdan da bakılabilinir, bu bir doğal seleksiyondur ya da takdir-i ilahinin, zayıf olan elenir, güçlü olan kalır hesabı. Her yüzyılda bir şekilde salgın geçirmiş dünya.

Örneğin;Yeni doğan bebeklere aşı yaptırmayan ebeveynlerden dolayı son yıllarda unutulmuş hastalıklar çoğaldı. Ciddi ölümler olmakta bu yüzden.
Aşı yaptırmayanlar riske giriyor ama o bebek/çocuk ilk gördüğü bağışık olmadığı mikropta problemler çıkıyor.
Yani önünü kestirmen güç. Bebeğini aşı yaptırmayan ebeveyn bunun bu şekilde sonuçlanacağını bilmiyor ya da bilmek istemiyor.

Bu örnek kaba/acı bir örnek olabilir ama rizikonun sonucunu ortaya çıkartır.

Aşının Sinovac ya da Pfizer'in yapmış olması bence bunun çok iyi ya da kötü anlamına gelmez. Hele ki Pfizer&Biontech canlı aşı denemesi yapıyor ki bu bence diğerine nazaran daha riskli.

Cansız aşı en fazla bir etkisi olmaz diyebiliriz, canlı aşının tam olarak ne gibi bir hasar bırakma olasığını bilemiyoruz. Adamlar varolan kanser çalışmasının düzeneğini aldılar krona aşısına çevirdiler. Arkasında dev Pfizer olması sadece paranın bir problem olmadığını gösteriyor.

Bunlar dev ilaç firmaları. Gerekirse ilacını bulur piyasaya sürmez aşı ile devam eder hayatına. Sonuçta virüsü öldürmek yerine aşısı her daim piyasada olması daha kârlı bir durum. Bknz. Moderna CEO'sun temennesine >> ***

--- Alıntı ---ABD’li ilaç şirketi Moderna'nın CEO’su Stephane Bancel, yen tip corona virüse karşı geliştirdikleri mRNA aşısının hastalığa karşı birkaç yıla kadar koruma sağlayabileceğini söyledi
--- Alıntı sonu ---

Pfizer'de farklı düşünmüyordur. Kapitelist düzen her yerde. Bunun nesine inanalım. Adamın beklentisi zaten aşının uzun vadede bir işe yaramaması üzerine. Yararsa istemediği bir şeyi tutacak çünkü. ;D

Domuz Gribi 2009 yılını hatırlayın. Milyonu geçkin aşı satın aldırıldı.  Bu aşı elde kaldı. Afrika'ya hibe edildi. Kim kazandı yine Pfizer gibi devler. Oysa ki H1N1 olarka bilinen grip türlerinden biri olduğu ortaya çıktı. Oseltamivir etken maddeli grip ilaçları ile aşı maşı ortadan kalktı.

Burda da ciddi bir bilgi kirliliği söz konusu. Çin aşısını savunmuyorum ama Pfizer'ı da sütten çıkma akkaşık gibi gösteriyorlar, ona da dikkat etmek gerek.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git