Gönderen Konu: Suriye mezhep temelli iç savaşa sürükleniyor  (Okunma sayısı 110746 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
Ynt: Suriye mezhep temelli iç savaşa sürükleniyor
« Yanıtla #240 : 09 Ekim 2015 »
Rus destekli Suriye Ordusu bugün Lazkiye'nin doğusundaki Gab Ovası'na düzenledikleri saldırıda da yenilgiye uğradı.

http://www.incanews.net/manset/17321/rusya-suriyede-ikinci-yenilgisini-aldi

Rus askeri güçlerinin komuta ettiği ve hava desteği sağladığı Suriye rejim güçleri ikinci yenilgisini aldı. Önceki gün Hama vilayetindeki Morek kasabası çevresinde ilerleme göstermek isteyen rejim güçleri büyük zayiat vererek geri çekilmek zorunda kalmıştı. Rejim güçleri ikinci kara harekatı denemesini yine Hama vilayeti içinde bulunan Gab Ovası'nda gerçekleştirmek istedi. Gab Ovası'nda da sert direnişle karşılaşan rejim güçlerine ait, 7 tank, 4 zırhlı araç, 2 23 mm'lik top taşıyan araç, 3 top, 1 anti tank silahı imha edildi. Rejime ait bir tankın ise direnişçiler tarafından ele geçirildiği bildirildi.

Çevrimdışı alkanaga

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 68
Ynt: Suriye mezhep temelli iç savaşa sürükleniyor
« Yanıtla #241 : 10 Ekim 2015 »

2013 yılında Ankara'nın Suriye'de artan riskleri işaret ederek NATO müttefiklerine yaptığı çağrı sonrası ABD, Almanya ve Hollanda Patriot füze bataryalarını Türkiye'ye göndermişti. Hollanda görev süresini bu yıl doldurmuş ve füze bataryalarını geri çekmişti. Şimdide Almanyanın ardından Türkiye'de bulunan ABD'ye ait Patriot füzelerinin Ekim ayında görev sürelerini doldurduktan sonra çekileceği açıklandı.

Ardından ise sanki böyle bir şey olmamış gibi; Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesi sonrasında yaşanan gerginlikten sonra NATO'dan yeni açıklama daha geliyor. "TÜRKİYE'YE ASKER GÖNDERMEYE HAZIRIZ" Brüksel'de NATO üyesi ülkelerin Savunma Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, güney sınırından gelebilecek tehditlere karşı müttefikini korumak için Türkiye'ye asker göndermeye hazır" ifadesini kullanması ne demektir?
Ne demek olacak , yani NATO bir yandan Türkiye’ye gaz verirken bir yandan da füzelerini toplayıp tüyüyor.

Öte taraftan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,ve  Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya ile ABD’nin Suriye konusunda temel ilkelerde anlaştıklarını bildirmişlerdi. Bu anlaşma Suriyenin bütünlüğü ve geçiş döneminin Esad ile olacağı konusuydu. Biz ESAD değil ESED diyoruz ya, illa gidecek…

Şunu da  ekleyelim ki,  bir de Rusya ile İsraillin de bir anlaşması var. İsrail Suriye’de Rusya’ya istihbarat sağlayacak. Acaba ne karşılığında?
Az düşünmek yeterli, İsraillin temel hedefi bellidir, bunun için müneccim olmaya gerek yok. Büyük İsrail için bir kukla Kürdistan şart!

Birde unutmadan PYD ile Rusya nın bir anlaşması olduğu söyleniyor. Havadan bombalayan Rusya, Esad ile PYD arasında ara buluculuk oynuyor ve kara operasyonları için PYD yönetimiyle anlaşıyor. Şimdi sormazlar mı, Türkiye nerede?
Nerede olacak buradayız da hava sahamız delik deşik. Şimdiye kadar ABD başkanı Obama’dan randevu da alamadık. Hatta BM. Toplantılarında bize Suriye hakkında tek bir söz hakkı bile vermediler, oysa 2 milyon kayıtlı mültecimiz var. En fazla konuşmak bize düşerdi…

Kürtler için ise ABD ile ile işbirliği yapmanın Avantajlarının bulunması ve Rusya ya duyulan ideolojik , stratejik ve yapısal bağlar, her iki ülke  ile anlaşabilmeyi mantıklı kılıyor.
Görünen o ki, Suriye'de dengeler değişti deniyor. Dengeler zaten büyük Kürdistan devleti kurulması yönünde çok daha evvel değişmişti. Kobane bahanesiyle, peşmergeye kapıları açtık, adamlar davullu zurnalı toraklarımızdan geçtiler.  Anlaşılan O ki, Suriyede büyük aktörler Büyük Kürdistan konusunda anlaşmış gibiler. Bizimkiler ise Daha Emevi Camiinde namaz kılma rüyasındalar maalesef. Daha dün Moskova da cami açtık diye hava atıyorlardı. Bugün durum ortada, çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ve dikkatli olmamız gerekli.
Kaynaklar
http://www.milliyet.com.tr/almanya-dan-sonra-abd-de-patriot--gundem-2103046/
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/09/150929_kerry_lavrov_temel_prensipler
http://www.timeturk.com/rusya-ve-israil-anlasti/haber-62197
http://www.milliyet.com.tr/rusya-pyd-ile-anlasti-iddiasi/dunya/detay/2129354/default.htm
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Suriye mezhep temelli iç savaşa sürükleniyor
« Yanıtla #242 : 14 Ekim 2015 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=9PDmgf5Vh4c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=9PDmgf5Vh4c</a>

Birilerinin "sevgi kelebeği", "devrim pıtırcığı" ilan edip sürekli propagandalarını yaptığı "hevaller!!!"

Uluslararası Af Örgütü'nü resmi raporuyla Suriye'nin kuzeyinde Türkmen soydaşlarımıza ve Araplara karşı işledikleri savaş suçları belgelenmiştir.

İşidle mücadele adı altıda bölgedeki Türkmen ve Arapları sürüyorlar.
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Irkci10ur

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 118
  • Yabanellerden esenlikler
Ynt: Suriye mezhep temelli iç savaşa sürükleniyor
« Yanıtla #243 : 14 Ekim 2015 »
PYD denilen gdo'luları ülkemize sokup muhalif gösterirken her şey süt limandı. Milletin bir kısmı saf elimizden de bir şey gelmiyor!. Adam tutmuş utanmadan milliyetçi camiaya laf atabilecek duruma geliyorlar.
Tanri Türk'ü Korusun