Gönderen Konu: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI  (Okunma sayısı 57157 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğçe Özsoy

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 86
  • TÜRK IRKI SAĞOLSUN!!!
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #30 : 16 Mayıs 2008 »
Buradaki bilgiler çok güzel...Atamız hakkında bu bildileri almak,soysuzlarla tartışmak istemesekte çenelerini kapatacak bilgiler bilmek çok güzel..Yüreğinize sağlık...

Ayrıca benimde anne tarafım Toros yörüklerinden...

Esenliklerle..T.T.K.!!!
"cihat" değil "KIZILELMA" !!!
"ab" değil "TURAN" !!!

Çevrimdışı delamet

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 20
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #31 : 17 Mayıs 2008 »
BAŞBUĞUMUZUN SOY AĞACINA DAİR BİR GRAFİK

Bu Çizelge'yi Yapanın
Ben ellerinden öperim...

Sağolun Teşekkür borcumu bilirim !

TTKvY
Türk milleti;

Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı Tibaren

  • | Y |
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 39
    • www.Turania.net
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #32 : 20 Mart 2011 »
NTV'nin 2009 yılında araştımalar sonucu yayınladığı soy ağacı;

Türk oğlu Türk kızı öleceksin!

Gökkurt tekrar dirilmedikçe,
Tanrı dağlarında gezmedikçe,
Kanlı İtil ırmağından su içmedikçe,
Bozkurt, Ulusuna tekrar yol göstermedikçe,
Türk Başbuğ'u, Yabgusu, Hakan'ı
Ötüken Ormanında tekrar oturmadıkça,
Akdoğanların yurdu Köğmen dağları aşılmadıkça,
Uluğ Altaylardaki Demir dağ delinmedikçe,


Çevrimdışı Tibaren

  • | Y |
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 39
    • www.Turania.net
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #33 : 20 Mart 2011 »
ULU ÖNDER YÜCE ATATÜRK'ÜN SOY AĞACI (Cumhuriyetimizin Kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Şeceresi) Sultan Murat Hüdavengidar zamanında başlamak üzere, bütün Türk Devleti padişahlık döneminde, Rumeli'yi Balkanlar'ı ve Avrupa'yı Türkleştirmek için soyunda ve sopunda hiçbir karışım olmayan Türk ailelerinden oluşan özel güçleri buralara göndermişlerdir.

Bu göçlerin büyük çoğunluğu Oğuz Türkleri,  Oğuzların Yörük Türkmen boylarından gönderilen aileler teşkil ermektedir. Oğuzların, Tanrıdağı ve Karagöz Yörüklerinden olup, Konya ve Aydın yöresine yerleşmiş bulunan isimler, teker teker yazılı bulunmaktadır.

Buradaki, 950 tarih ve 82 numaralı l yazıcı defteri ile 1051 tarih ve 469 numaralı il yazıcı defterinde Anadolu'dan Rumeli'ye geçen Türk boy ve ailelerinin isimleri açıkça yazılı bulunmaktadır.

Bunların  Oğuz Türk'ü Yörük Türkmen boylarından oluşan ailelerinin kimler olduğunu kayıtlarda belirtmektedir.

İşte bu kayıtlarda, Ulu Önder Atatürk'ün atalarının, Anadolu'dan Konya ve Aydın yöresinden geldiği yazılmaktadır. Atatürk'ün dedeleri; Anadolu'dan Rumeli'ye gidip, Makedonya'nın Manastır Vilayeti'nin derbei bala sancağına bağlı bulunan Kocacık Nahiyesine yerleşen ailelerden olan Hafız Ahmet Alüş Efendi derlerdi.Kocacık Nahiyesinin tamamen Türk'tür.

Atatürk kocacık Nahiyesine yerleşen ailelerden olan Hafız Ahmet Efendi'nin torunudur. Hafız Ahmet Efendi'nin saçları kırmızı olduğu için adına "Kırmızı Hafız Efendi" derlerdi. Ulu Önder Atatürk'ün dedesi kırmızı Hafız Efendi kocacık Nahiyesinde ilkokul eğitmenliği yapmakta idi.

Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi de bu kocacık nahiyesinde dünyaya geldi. Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendiye Alüş Efendi derlerdi. Kocacık nahiyesi tamamen Türk'tü.

Burada yerleşenlerin çoğu Aydın ve Konya yöresinden gelen Türklerdir. Hatta bu aileler Yörük Türkmenleridir. Bu Yörük Türkmenlerinin Tanrıdağı ve Karagöz olduğu yukarıda adı geçen il yazıcı defterinde kayıtlı bulunmaktadır. Keza yine belgelerde Aktan ve naldöken Yörüklerinde buralarda bulunduğu yazılmaktadır.

Fetihnamelerde, buralardaki Konya Türklerine hudut gazileri ünvanı verildiği yazılmaktadır. Bu Türklere miri, Yörülen Türkmenlerden denilmekteydi. Ulu Önder Atatürk özbe öz Türk olup, Konya ve aydın yörelerinden gitme çok asil bir ailenin evladıdır. Annesi Zübeyde Hanımefendi'nin babası aydından Selanik'e gitme çok asil bir ailenin evladıdır. Annesi Zübeyde Hanımefendi'nin babası Aydınlıdır.

·Bu bilgiler Başbakanlık Eski Müşaviri Şecaattin Zenginoğlu'nun "Bilgi Çağındaki Türk Gençliğinin Yükselen Sesi-1999" isimli kitabından alınmıştır.


ATATÜRK'ÜN KENDİSİNİ TANIMLAMASI:

(1)"Benim hayatta yegane fahrim (onurum), servetim, Türklükten başka bir şey değildir." "Bana, insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek fevkaladelik, Türk olarak dünyaya gelmemdir."

(2) Bir İngiliz'in "siz hangi asil ailedensiniz?" sorusuna verdiği yanıt: "Anasının ve babasının asilliğiyle iftihar eden Teodoz, İtalya Yarımadasına inmek isteyen Türk Atilla'ya barış görüşmesinden önce sormuş: 'Siz hangi asil ailedensiniz?' Atilla'da ona cevap vermiş: 'Ben asil bir milletin evladıyım!' işte benim cevabımda size budur!"

(3)Sanki yeni Rıza Nurlara cevap vermiş. " Türk, Türk olduğu için asildir... çoğumuz, büyük babamızın babasını hatırlamayız. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanın içinde buluruz."

(4)"... Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağım (dır)"

(5)"Millî mevcudiyetimize düşman olanlarla dost olmayalım. Böylelerine karşı...'Türk'üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi!' diyelim"

(6)" Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır..."

(7)Atatürk kendisini böyle tanımlıyor. Ben bir Türk'üm diyor ve bundan gurur duyuyorum diyor. Kişi, hissettiği milletten olduğuna göre bu sözler üzerine daha denecek bir şey yoktur. M. Kemal, bir Türk'tür ve koca bir Türk'tür, Türk'ün Atası'dır. Türk milletine, unuttuğu milli kimliğini tekrar kazandıran, ümmetten Türk milletine dönmesini sağlayan bir Türk'tür. Yeni Rıza Nurlara bunlar da yetmeyecektir. Hiç gerek olmadığı halde, konuya tam açıklık getirmek için, ana ve baba soyunu da irdeleyeceğiz. Kimdir, kimlerdendir ona bakacağız MUSTAFA KEMAL'İN ANNESİ YÖRÜK TÜRKMEN’ DİR. Zübeyde Hanım'ın soyu Yörük'tür. Fatih döneminde Karamanoğlu Beyliği'nin yıkılmasından sonra (1466), Balkanlar'da fethedilen yerlerin Türkleştirilmesi için göç ettirilen ailelerdendir. Konya bölgesinden geldikleri için bunlar, "Konyarlar" ismi ile resmi kayıtlara geçmiş ve böyle anılmıştır.

(8)Aile, Vodina sancağının Sarıgöl nahiyesine yerleştirilir. Zübeyde'nin babası Sofi-zade Seyfullah Ağa, Selanik yakınlarındaki Lankaza'ya göçer ve bir çiftlik sahibi olur. Ve Zübeyde Hanım 1857'de burada doğar. Annesi, babasının üçüncü eşi Ayşe Hanım'dır.

(9)Zübeyde Hanım'ın soyunu birde anlatılanlardan görelim.
M. Kemal'in kız kardeşi Makbule Hanım (1885-1956): "Annemden sık sık şunları dinlemişimdir. Bizim esas soyumuz Yörük'tür. Buralara Konya-Karaman çevrelerinden gelmişiz" diyor ve atalarından bazılarının da sonradan tekrar Konya'ya geri döndüğünü de şöyle açıklıyor: "Dedem Feyzullah Efendi'nin büyük amcası Konya'ya gitmiş, Mevlevi dergahına girmiş, orada kalmış. Yörüklüğü tutmuş olacak."

(10)Makbule Hanım Yörüklük için şunları söylüyor: "...Annem her zaman Yörük olmakla iftihar ederdi. Bir gün Atatürk'e "Yörük nedir?" diye sordum. Ağabeyim de bana 'Yürüyen Türkler' dedi."

(11)Yörük ile Türkmen eş anlamlıdır. Atatürk, soyunu açıklarken bunu da vurgular: ".... Benim atalarım Anadolu'dan Rumeli'ye gelmiş Yörük Türkmenler'dendir."

(12)Zübeyde Hanım'ın babasını, kocası Ali Rıza Efendi'yi ve Ali Rıza'nın babası Kızıl Hafız Ahmet Bey'i de tanıyan Selanik doğumlu Aydın Milletvekili Hasan Tahsin San (1865-1951)

(13) şu bilgileri verir: " Atatürk'ün validesi, Zübeyde Hanım, Sofu-zade ailesinden Fethullah Ağa'nın kızıdır. Selanik'te doğmuştur. Bu aile bundan 130 sene evvel (1800'lü yılların başı oluyor.) Sarıgöl'den Selanik'e gelmişlerdir. Vodina sancağının batısında Sarıgöl nahiyesinde onaltı köyden ibaret olan bu nahiye ailesi, Makedonya ve Teselya'nın fethinden sonra Konya civarı ahalisinden Osmanlı hükümetinin sevk ve iskan ettirdiği Türkmenlerdendir. Son zamanlara kadar beş asır müddet içinde hayat tarzlarını, kılık-kıyafetlerini değiştirmemişlerdi."

(14) Bir yabancı yazar da Atatürk'ün annesi hakkında edindiği bilgileri şöyle aktarıyor:"Mustafa'nın babası Ali Rıza Efendi, anası da Zübeyde Hanım'dı. Zübeyde Hanım... sarışındı; düzgün, beyaz bir teni, derin ama berrak, açık mavi gözleri vardı. Ailesi Selanik'in batısında Arnavutluk'a doğru, sert ve çıplak dağların geniş, donuk sulara gömüldüğü göller bölgesinden geliyordu. Burası, Türklerin Makedonya'yı ve Teselya'yı almalarından sonra Anadolu'nun göbeğinden gelen köylülerin yerleştikleri yerdi. Bu yüzden Zübeyde Hanım, damarlarında ilk göçebe Türk kabilelerinin torunları olan ve hala Toros Dağlarında özgür yaşamlarını sürdüren sarışın Yörükler'in kanını taşıdığını düşünmekten hoşlanırdı. Mustafa da annesine çekmişti; saçları onun gibi sarı, gözleri onun gibi maviydi."

(15)Zübeyde Hanım'ın kendi ifadesi; oğlunun, kızının, kendisini tanıyanların ve de konu üzerinde çalışanların ortak ifadesi; Zübeyde Hanım'ın Yörük-Türkmen olduğudur. Yani Zübeyde Türk'tür. MUSTAFA KEMAL'İN BABASI YÖRÜK TÜRKMEN ‘DİR. Mustafa Kemal'in baba soyu, Aydın/ Söke'den gelerek Manastır vilayetine yerleştirilen, "Kocacık Yörükleri (Koca Hamza Yörükleri)"ndendir. Ali Rıza Efendi, Manastır'ın Debre-i Bala sancağına bağlı Kocacık'ta dünyaya gelmiştir(1839). Aile sonradan Selanik'e göçmüştür. Babası İlkokul öğretmeni Kızıl Hafız Ahmet Efendi'dir. Amcası, Kızıl Hafız Mehmet Efendi'dir. Taşıdıkları "Kızıl" lakabı ve yerleştikleri yere "Kocacık" denmesi; Ali Rıza Efendi'nin soyunun, Anadolu'nun da Türkleşmesinde katkısı olan " Kızıl-Oğuz" yahut "Kocacık Yörükleri-Türkmenleri"nden geldiğini göstermektedir.

(16)Anne soyunda olduğu gibi baba soyunda da en sağlam bilgiler önce Atatürk'ün, annesinin, kardeşinin anlattıkları; sonra çevrelerinin aktardıklarıdır. Makbule Hanım; "Babam Ali Rıza Efendi, Selanik'lidir. Kendileri Yörük sülalesindendir."

(17)Atatürk: "... Benim atalarım Anadolu'dan Rumeli'ye gelmiş Yörük Türkmenler'dendir."

(18)M. Kemal'in Selanik'te mahalle ve okul arkadaşı, Kütahya Milletvekillerinden Mehmet Somer (1882-1950):

(19)"Atatürk'ün ataları hakkında benim bildiğim şunlar: Atatürk'ün ataları Anadolu'dan gelerek Manastır vilayetinin Debre-i Bala sancağına bağlı Kocacık nahiyesine yerleşmişlerdir. Bunları ben Selanik'in ihtiyarlarından duymuştum. Kocacık'lıların hepsi öz Türkçe konuşurlar. İri yapılı adamlardır. Bunların hepsi Yörük'tür... Bunların kıyafetleri Anadolu Türklerine benzer. Yaşayışları, hatta lehçeleri de aynıdır."

(20)10 Kasım 1993'te Milliyet gazetesi "Ata'nın Soy Kütüğü" isimli bir yazı yayımlar. Gazeteci Altan Araslı, Kocacık köyüne giderek bir araştırma yapar ve köylülerle konuşur. Kocacıklı Numan Kartal'ın aktardıkları: "Ali Rıza Efendi, Manastır vilayetinin Debre-i Bala sancağına bağlı Kocacık'ta dünyaya gelir. Kocacık'ın nüfusu tamamen Türk'tür. Hepsi de Yörük Türkmenleri. Anadolu'dan geldiler. Bizler,  Oğuzların Türkmen boyundanız."
Türk oğlu Türk kızı öleceksin!

Gökkurt tekrar dirilmedikçe,
Tanrı dağlarında gezmedikçe,
Kanlı İtil ırmağından su içmedikçe,
Bozkurt, Ulusuna tekrar yol göstermedikçe,
Türk Başbuğ'u, Yabgusu, Hakan'ı
Ötüken Ormanında tekrar oturmadıkça,
Akdoğanların yurdu Köğmen dağları aşılmadıkça,
Uluğ Altaylardaki Demir dağ delinmedikçe,


Çevrimdışı Sinem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 47
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #34 : 01 Haziran 2011 »
      İsimsiz kardeşim,
      Ne mutlu sana ki damarlarında güzeller güzeli Atatürk'ün kanını taşıyorsun.Bunun anlamı ne kadar büyük ve ne kadar muhteşem .Ne kadar şanslısın.Senin de, senin yetiştirdiğin evlatlarının da ona birazcıkta olsa benzemesini dilerim.
       Güzel Atatürk büyük Atatürk . Sen çok yaşa...
TÜRKÜM BEN. SADECE TÜRKÜM...

Çevrimdışı YunusHan

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #35 : 26 Mayıs 2013 »
Elinize sağlık Andalar çok güzel olmuş. Atamızın soyuna küfreden soysuzlar bütün Türk Irkına küfretmiş sayılır. Lakin kanıma dokunan bu soysuzların bu ülkede milletvekiliği yapmış olmasıdır. hasan mezarcı denen soysuz köpeğe ve onun destekçilerine bu soy ağacını kızgın demir ile damga olarak basmak gerekir fakat onların soysuz bedenlerinin bu kutlu soy ağacını taşıyamıcağıan eminim.
nerede bir Türk varsa orayı kalbinden seveceksin.

Çevrimdışı Kızıl Oğuz

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #36 : 02 Temmuz 2014 »
Öncelikle selamlar andalar, esenlikler dilerim.

Ben otağa yeni üye oldum ve ilk yorumum da bu olacak. Başbuğ Atatürk'ün soyu açısından bizlerin zaten hiçbir tereddüdü olamazdı ancak bu şekilde yayınlanan bilgiler de çok önemli.

Başbuğ Atatürk "Kızıl Oğuz"

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI
« Yanıtla #37 : 03 Temmuz 2014 »
Atatürk'ün Türklüğünden şüphe etmek akıl mantık işi değildir, bize göre hiç değildir, olsa olsa Türk düşmanlarının ilgi alanına girer. Tüm paylaşımlar için teşekkürler, fakat hem burada iletilerde hem de genel ortamlarda dikkatimi çekiyor, bir Konya Türküsü tutturulmuş gidiyor tabiri caizse. Konya Türklük üreten bir bölge değildir, 50 farklı Türk boyuna mensup farklı Türkler hemen bir Konya tutturuveriyor ki hep gülümsüyorum duyunca. Konya Toroslara sınır oluşu, ovasının geniş oluşu ve kısmen de başkentlik yapmış olmasından dolayıdır ki, konaklama yeriydi bilumum Türk boylarının, oymaklarının. Konya Türkü diye bir farklı Türklük olmadığı gibi, Karamanlılar da tek çeşit, tek bir boy veya oymağı belirtmez. Karamanoğulları diye bir büyük beylik vardı, fakat onlar dahi Karaman adlı olmayan bir boyun mensubu değillerdi, Avşar boyuna mensuptu Karamanoğulları Beyliği'nin hanedan soyu. Aynı mevzu Tarsus, Aydın, Erzurum gibi şehir ve ilçelerimiz içinde geçerlidir ki, konaklama yerleri ile soyumuzun detaylarını belirten boy veya oymakları birbirine karıştırmayalım. Atatürk'e bir şükranlık duyulacak konuda O'nun Yörük Türkmenlerindenim ifadesini bu şekilde kullanması. Birçok Türk vatandaşı ve Türk soylu kandaşlar bile galiba bu iki sözcüğün bir kıl kadarlık farktan gayri, eş anlamlı olduğunu bilmiyor. Ovalı-Obalı, yerleşik düzen ve göçebe hayat ile, farklı zamanlarda bu düzenlere geçişten başka aralarında bir fark yok. Bazı yörelerimizde bu sözcüklerden birisinin inancı da ifade etmesi, sadece yöresel bir durumdur. (Alevilik mevzusu).  Aynı durumu kürtlerde de görebiliyoruz li, zilan ve milan diyip, ovalı ve obalı farklarını yaşamışlar veya yaşıyorlar.  Tanrı'nın yarattığı en büyük Türk Atatürk diyorum son olarak.
TTK