Gönderen Konu: 14 TEMMUZ 1959 KERKÜK KATLİAMI’NIN 54.YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ  (Okunma sayısı 4840 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Türkmenler, uzun yıllardan beri planlı ve sistematik bir şekilde idamlara, toplu katliamlara, tutuklamalara, işkencelere ve asimilasyon politikalarına maruz kalmışlardır. Kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk binlerce Türkmen, sadece Türkmen oldukları için hayatlarını kaybetmişlerdir. Türkmeneli’nin neredeyse her şehri bir katliamla anılır.

14 Temmuz 1959, Türkmen halkına karşı yapılan en acımasız katliamın tarihidir. 1920 yılında Irak’ın Osmanlı’dan kopup İngilizlerin denetimine geçmesiyle başlayan Türkmenlere yönelik katliamlar zincirinin en önemli halkasıdır ve tüm insanlık adına utanç vericidir. 14 Temmuz 1959’da, bir Türkmen şehri olan Kerkük’ün sokakları Türkmenlerin kanlarıyla kızıla boyanmıştır. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen ve üç gün-üç gece süren katliamda, yüzlerce Türkmen acımasızca ve hunharca katledilmiş, kurşuna dizilmiş, cesetleri iplerle bağlanarak caddelerde sürüklenmiştir. Binbaşı Ata Hayrullah, İhsan Hayrullah, Kasım Neftçi ve Selahattin Avcı gibi çok değerli Türkmen liderleri bu katliamda şehit olmuşlardır. Katliam sırasında çok sayıda insanımız sakat kalmış, Türkmenlere ait işyerleri ve mağazalar yağmalanmıştır.

Kerkük katliamı, hafızalarımıza ve tarihin sayfalarına acı ve kara bir gün olarak kazınmıştır. Türkmenler, 1959 yılını hiç unutmazlar ve bütün şehitlerini 1959’daki Kerkük Katliamı’nın yıldönümü olan 14 Temmuz’da anarlar. “14 Temmuz” tarihi, 1997 yılında gerçekleştirilen 1.Türkmen Kurultayı’nda bütün Türkmen şehitlerinin anısına “Türkmen Şehitler Günü” ilan edilmiştir.

Kerkük Katliamı’nın üzerinden 54 yıl geçmiştir. Ancak ne acıdır ki bugün de doğrudan Türkmenleri hedef alan şiddet eylemleri tüm hızıyla devam etmektedir. Son olarak 25 Haziran 2013 tarihinde, Tuzhurmatu’da protesto çadırına yönelik intihar saldırısında, çok sayıda vatandaşımızın yanı sıra Türkmen liderlerinden Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu şehit olmuş, milletimiz yine derin bir kedere boğulmuştur. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği olarak, Kerkük Katliamı’nın yıldönümünden iki gün önce,  12 Temmuz 2013 Cuma günü, Ankara Maltepe Camii’nde Cuma namazı öncesinde (saat 12.00) tüm Türkmen şehitlerimizin anısına Mevlid-i Şerif okutacağız. Türkiye’de yaşayan tüm Türkmen kardeşlerimiz ve Türk soydaşlarımız mevlidimize davetlidir.

Unutmayalım ki bugün de devam eden insanlık dışı baskılara karşı mücadele etmek için Türkmen milleti olarak birlik ve beraberlik içinde olmak, davamıza ve birbirimize dört elle sarılmak, dilimize ve kültürümüze sahip çıkmak şehitlerimize olan borcumuzdur.

Mücadeleci şehidimiz Ali Haşim Muhtaroğlu’nun ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun.

Dr. Hicran KAZANCI

Irak Türkmen Cephesi

Türkiye Temsilcisi

http://www.kerkuk.net/?p=24620

Sehitlerimizin Ruhlari sad mekanlari Ucmag olsun

Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini korusun
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!

Kerkük Türktür, kürtleştirilemez!

Kerkük'te 14 Temmuz 1959 yılında Irak hükümeti ve Barzani köpeğinin kürt çeteleri tarafından yapılan katliamın yıl dönümünde, bu kez oğul Barzani ve yine onun kürt çeteleri tarafından aynı şekilde sürdürülen Türkmen katliamını protesto etmek, tepkimizi göstermek ve Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmak için Irak konsolosluğuna yürüyüp siyah çelenk bırakacağız. Sizde saflarımıza katılın, Türkmen kardeşlerimize sahip çıkın!


TTK.

Gökbörü Türkçüler Derneği İstanbul İl Başkanlığı

TARİH  :  28 Temmuz 2013 Pazar
SAAT   :  19:00
YER     :  Eski Ali Sami Yen Stadı Önü - Mecidiyeköy / İSTANBUL
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Gökbörü Türkçüler Derneği İstanbul İl Başkanlığını bu anlamlı etkinlik için kutlarım.
KERKÜK TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAKTIR!
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.