Gönderen Konu: 8 MART 1944 - MALKAR TÜRKLERİNİN SOYKIRIM VE SÜRGÜN GÜNÜ  (Okunma sayısı 3992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
8 Mart 1944, Malkar Soydaşlarımızın işgalci komünist moskof sürüleri tarafından vatanlarından koparılarak sürgün edildiği gündür. Sürgün başlangıcı ve esnasında pek çok soydaşımız, işgalci komünist katiller tarafından şehit edildi.

Sovyet rejimi, Malkar Türklerinden boşalan topraklara ruslar ve işbirlikçi çerkezleri(kabardeyleri) yerleştirdi. Malkar Türkleri uzun yıllar Ana Vatanlarından ayrı olarak Orta Asya’da yaşamak zorunda kaldılar.

Malkar Soydaşlarımızın 1957 yılında vatanlarına dönmelerine izin verildi. Ancak soydaşları olan Karaçay Türkleri ile değil, kabardey çerkezleri ile aynı özerk cumhuriyette yaşamak zorunda bırakıldılar. Ruslar tarafından desteklenen kabardey çerkezleri, sürekli Malkar soydaşlarımız aleyhine kanunlar çıkarmakta ve onlara ait toprakları gaspetme çabası içerisindedirler. Bütün bu zorluklara rağmen Malkar Türkleri mücadelelerini sürdürmekte ve kendi benliklerini muhafaza çabası içerisindedirler.
 
Komünist işgalciler tarafından şehit edilen ve sürgün esnasında kaybettiğimiz Malkar soydaşlarımızı saygı ve rahmet ile anıyoruz. Aziz Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

TANRI TÜRK'ÜNÜ KORUYACAKTIR!

GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
Malkar Türklerine yapılan Soykırım ve Sürgünü anlatan belgesel...

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=kVRa8GR07k4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=kVRa8GR07k4</a>