Gönderen Konu: Gök Tanrı Dini tek Tanrılı bir dindir !  (Okunma sayısı 28826 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KÜR ŞAD 2023

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 104
Ynt: Gök Tanrı Dini tek Tanrılı bir dindir !
« Yanıtla #20 : 04 Şubat 2013 »
Gök Tanrı dini ekseriyetle tek tanrılı bir dindir. Gök Tanrı dışında kutsal sayılan varlıklar ise Tanrı değildir. Onların varlıklarına inanılır ancak tapılmaz. Gök Tanrı dini ile İslam dini büyük benzerlikler gösterir. Eğer öyle olmasaydı şanlı milletimizi kimse zorla bir dinin sancaktarı yapamazdı. Ben Gök Tanrı dini gibi kusursuz bir inanç sisteminin vahiyle şekillendiği kanaatindeyim. Kur-an'da da her kavim için bir uyarıcı gönderildiği söyleniyor. Şanlı ırkımız pek yüksek bir ahlaka sahip olduğu için kendisine gönderilen inancı bozmadan muhafaza etmiş, vakti gelince de İslama geçmekte zorlanmamıştır. İslam günümüz Türklüğünün milli dinidir. Türkler olmasaydı, İslam bugünkü haliyle varlığını sürdüremez, çok zayıflardı. Allahın seçtiği şanlı bir ırk olduğumuz kanaatindeyim. Allah dinini yeryüzündeki kırbacı olan Türklerle korumuş, Türkler Allah kelamını yere düşürmemiştir.
Ben Türkçülük konusunda kendimi geliştirmek ve fikir alış verişinde bulunmak amacıyla burada olduğum için herkesle aynı şeylere inanmak gibi bir mecburiyetim yok. Saygı ve sevgi çerçevesinde görüşlerimizi ifade etmek en güzelidir. Çünkü biz birbirimizi sevmek zorundayız.
TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Gök Tanrı Dini tek Tanrılı bir dindir !
« Yanıtla #21 : 10 Şubat 2013 »
Servet Somuncuoğlu'ndan

      "Türklerin İslamiyet’ten önceki dini “Gök Tanrı Dini”dir ve din adamları “Kam, Baskı, Oyun” gibi adlarla bilinir. Fakat 18. yüzyılda Ruslar tarafından “Şaman ve Şamanizm” ile tarif edilmeye başlanır.

      Bu aslında bir “paganlaştırma” içermektedir fakat genel kabuller bu yönde oluşmuştur. Gök Tanrı dininden günümüze kalan birçok unsur, “kültürleşerek” devam etmiş, inanç ile ilgisi kalmamıştır.

      Altay, Tuva, Hakas, Yakut Türklerinde ve Moğollar’da Gök Tanrı dini ritüeller olarak devam etmekte, özellikle Yakut Türklerinde inanç olarak yaşanmaktadır. Tuva’da, Kızıl’ın Kamları hala Yenisey nehri kıyısında ritüel olarak ayinler yapmaktadırlar. 2007 yılında böyle bir ayini yaşamış, fotoğraflamıştım.

      Ayrıntılı bilgi için; Abdülkadir İnan – Tarihte ve Bugün Şamanizm, Yusuf Ziya Yörükan – Şamanizm (Yeni Baskısı Ötüken Yayınları Tarafından Yapılmıştır. Bizzat Atatürk’ün isteği ile yazılmış ve 1932 yılında Atatürk’de takdim edilmiştir.) Jean Paul Roux – Türklerin ve Moğolların Eski Dini / Mircea Eliade - Şamanizm kitaplarına bakılabilir."
 
YENİSEY’DE KAM…Servet Somuncuoğlu





FOTOĞRAF BİLGİSİ: RUSYA – TUVA ÖZERK CUMHURİYETİ – KIZIL – YENİSEY NEHİR KIYISI – SLAYT ÇEKİM…

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı azakoğlu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 33
Ynt: Gök Tanrı Dini tek Tanrılı bir dindir !
« Yanıtla #22 : 28 Şubat 2014 »
Kısa ve öz.Evet Türkler tarih boyunca tek tanrıya inanmışlardır.Dünyada putlara tapmayan tek millet Türklerdir.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!
TÜRK ZATEN YÜCE!