Gönderen Konu: Selam Getirdim  (Okunma sayısı 10631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Selam Getirdim
« : 15 Ocak 2013 »
Elimde bir kitap. Buram buram hasret kokulu: Vatan hasreti, öze dönüş hasreti, Turan hasreti…Türk elinden Türk eline gönül köprüsü. Uzakta kalmışlığın sesi soluğu adeta.

   İçindeki şiirler ve mektuplar gönül damlalarından oluşmuş birer inci. Adı: ‘Selam Getirdim’ İşte Türk yurtlarından Gök Oğuz eline getirilen selam: Türk yurdunun, Türk atasının, Türk töresinin ululuğu. Dirilişe çağrı…

   ‘Uyan Gagauzistan!
   Sana Türk ocaandan selam getirdim.
   Büük halkın oollarından,
   Senin için milletim, kurt sesi getirdim!

   Kalkın, Gagauzistan!
   Sana Korkut ocaandan kıvılcım getirdim.
   Şeitlerin ruhundan,
   Senin için milletim, kucak dolusu nur getirdim.

   Seslan Gagauzistan!
   Sana dedam Oguzun soluunu getirdim.
   Ayaa kalk, bir ol milletim,
   Sana kuvet getirdim!’

   Aslını sahiplenme, saygı duyma. Dilini ve özünü koruyuşun özeti:

   ‘Ban Türküm, ban bir Gagauzum!
   Kaavi, girgin serbest Oguzum!
   Çok zor çektim, düştüm kalktım,
   Üündüm, hep dedema baktım.
   ……………………………

   ‘Ban Türküm, ban bir Gagauzum!
   Kaavi, girgin serbest Oguzum!
   Bir ool oldum Vatanıma.
   Ban Gagauzum! Ne mutlu bana!’

   Dil dedik de; Türk, geçmişte ne zaman yeni bir dinle tanıştı o din ile alakalı bazı sözcükleri diline katarak kimilerinin ‘zenginleşme’ kimilerinin ‘kültür erozyonu’ olarak nitelediği durumu yaşamıştır, yaşamaktadır. Hıristiyan Türklerin Hıristiyan Slav, Müslüman Türklerin Arap ismi almış olmaları ve özellikle edebiyat alanında ise Arapça Farsça kökenli sözcüklerin bolca kullanılması gibi.

   Türk, mutlaka milli değerlerini, dilini, âdetini kısacası kültürünü koruyup gelecek nesle emanet edebilmeli ki varlığı daim olsun. Ne mutlu ki Gök Oğuz da bunun farkında.

   ‘Gelecaan gözaldir Gagauz,
   Göka kaldır bayraa, git ileri
   Senin dedan Attila, Han Oguz.
   Sev Dilini, koru adetini!

   Unutma ool, üçüz milionnuk
   Kan kardaşın yaşeer bu dünnaada,
   Ko bürüsün seni büük hodulluk,
   Sevin, ki san da bu ulu soydan.

   Üüren, çalış, yaşat gagauzluu
   Zenginneştir gözal Bucaamızı.
   Sevil hem sev, koru eski dostluu,
   Kuvetlendir süünmaz ocaamızı.’

   Bucak, Moldova’daki Gök Oğuzların toplu olarak yaşadıkları bölgeye verdikleri vatan anlamına gelen bir isimdir. Vatanı korumak, ocağı tüttürmek her Türkün birincil görevi, boynunun borcudur.

   İç işlerinde serbest, dış işlerinde bağımlı olan Gök Oğuz, şimdilik esaretin zincirini kıramasa da üzerinde yaşadığı toprağı bir toprak parçası değil en kutsal varlıklarıyla özdeşleştirerek, hasretiyle beraber ona nasıl bir ululuk kazandırmış şairin mısralarında görelim.

   ‘Sarı saçlı nazlı Bucaam,
   Gül kokulu eşil Bucaam!
   Özlemnan hep yanerım ban,
    Anam, balım, canım Bucaam!

   Topraan, havan, suyun senin
   Bana kuvet verer her an.
   Yaşa, geliş hem çiçeklan,
   Komur gözlüm, sarı Bucaam
   ……………………………..’

   Bucak vatandır oylum oylum çiçek bezeli, gül kokulu; bucak anadır, bucak sarı saçlı, kömür gözlü sevgilidir. Aşığın maşukudur. Havasıyla, suyuyla hayattır. Berekettir, umuttur bucak.
Gök Oğuz bunu bilir de ‘Anam, ömürüm, canım Bucaam!’ der. Der der de bununla yetinmez:

   ‘Zamana yorsun Deda Korkudum!
   Seni çok aaradım, şükür buldum!
   Al eski kauşu, otur taşına
   Da topla bizi bir ocak başına.

   Bir nasaat ver biza, hey ulu Dedam,
   Evellar gibi uurla bizi san.
   Yol göster hem üüret san bizi yaşama,
   Türk adını büün pek zor taşımaa.
   ………………………………
 
   Deyip, Korkut Ata’nın bilgeliğine yol göstericiliğine vurgu yaparken Türklüğün zor zamanlar geçirdiğine, bilgesiz kaldığına gönderme yaparak hep yeni bir Dede Korkut’un umudunu taşımaktadır haklı olarak. Türk başsız, kılavuzsuz kalsa bile asla vatansız kalamaz. Ve bir yolunu bulup:

   ‘İşit Tangrım, çık karşı, durgut belayı
   Kara yıldızlar toplanmışlar Turan üstüna,
   Hey Bozkurdum, çık karşı, göster yolları.’

   Diyerek kılavuzunu da bulur hanını da. Yeter ki:

   ‘Zor yıllar, büük agalar,
   Türlü çirkin oyunnar,
   Hep bir köstek koydular,
   Ama eski bir ruhum ban!

   Çok şeylera yanık kaldım,
   Aliflendim, süündüm, yandım.
   Öz sesima hasret kaldım,
   Ama kavi bir ruhum ban.
   ………………………….’

   Dörtlüklerinde olduğu gibi kim olduğunun ve üzerindeki kara bulutların farkına varsın. Titreyip kendine dönsün. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde o kadar ihtiyacımız var ki buna.

   Görev amacıyla vatanından uzakta kalan yazar hasretini gidermek için döndüğünde duygularını vatanına yazdığı bir mektubunda ‘işte vatan sevgisi budur’ dedirten çıkışlarla adeta ders veriyor vatansızlara: ‘Te ban gena geldim. Tanıdın mı beni?  Ban senin kızın. Brakmıştım beni sensiz, Seni da bensiz…Ban senin için braktım Seni! Elimdan geleni yaperım, inan, Vatanım. Saa ol, san da unutmamışın…Yukarı gidan o sokak tanıdı beni…Yolun boyunda dut aacı da tanıdı beni. Doyunca o biyaz dutlarınnan doyurdu…O gün sokakta iki genç gagauz Rusça lafedardi, pek acıttı canımı…Hepsi islaa olacek…’

  Vatanını ve milli değerlerini önemseyen bir yüreğin sesi bu. Asla umutsuzluğa kapılmadan yarınlara yürüyen bir yürek. ‘Ne mutlu bana, ki ban Senin kızınım…’diyebilen bir yürek.

   Bir diğer mektubunda çocukluğuna ve çevresine olan özlemini o kadar güzel dile getiriyor ki bu özlemi vatan sevgisiyle sarıp sarmalıyor: ‘…Her şey geçmişta kaldı: manim da, dadum da, dut aacı da, şaraplı ekmek ta. Yortularda el öpmak adeti da. Allah onnara raamet elesin, Topracıkları ilin olsun! Pek özledim onnarı. Geçmişta kalan şeyleri özledim. Dedelaerimizdan bobalarımız biraz almışlar, biz da bobalarımızdan  bişeylar aldık, acaba uşaklarımıza bişey verabilecez mi?! Eeh, Vatanım ne olur adetlerimiz kaybelmesin! ‘‘Evelki gagauzu’’ bizim içimizda uyandır, yaşat Vatanım. Unutma, ban her zaman senin yanındayım.’

   Ya şuraya ne demeli: ‘…taa dorusu zenginnenmak şansını kaçırdım. Küçücüktüm, 12-13 yaşındaydım. Şindi fukaarayım. Keşki biraz çok yaşasaydılar. Onnar beni zenginnedardilar, ban da seni Vatanım!’

   ‘‘Devletin malı deniz, yemeyen domuz’’ demiyor yani. Türk’ün vatana bakış açısı bu olsa gerek.

   Bir diğer mektubunda birliğin, yeniden dirilişin umut ışıklarını yakıyor şair yazarımız hiç sönmemek üzere:

   ‘ Zaman hayır olsun, Vatanım…Ban artık yetiştim kapundayım! Yalnız da diilim! Geniş aç kollarını. Çokuz! Hiçbirimiz kenarda kalmasın…Bir gün suuk güz gecesinda bir deli lüzgar kopuşmuş ta sepelemiş ipranmış yaprakları dünnaanın dört tarafına. Taa Amerikaya Braziliyaya yetişmiş bu yapraklar, ama yera düşüp çürümemişlar, kök salmışlar. Angı aaçtan koptuklarını unutmamışlar, damarlarında milli duyguyu yaşatmışlar…

   Bir gün Sıcak güneşli yaz yaamurcuu, dünnaayı dolanıp ‘‘Toplanın, Gagauz oolları’’ sesini fısırdadı. 14 devlettan gelabildilar…Dünnaa gagauzları horuya toplandı. Bir bütün olduk…Kadıncayı oynadık…Bulgariyadan gelan kardaşlarımız ‘‘ Üüsek üüsek tepelerda ev kurmasınnar’’ Türküsünü birkaç kera çaldılar. Varmış bir manası…’ Evet, bir manası var elbette: Ayrılık, acı ve özlem.

  Dünyanın dört bir yanına dağılmış olan Gök Oğuzlar tek yürek olabiliyorlarsa bütün Türklerin tek yürek olmaması için bir sebep yok.

   Yazarın en büyük korkusu, dünyanın tek bir pazar haline getirilmesine yönelik çabalar ve sonucu itibariyle yozlaşmayla milletin kimliğinden uzaklaşması korkusudur. Ki yerden göğe kadar haklıdır.

   Bir toplantıda dinleme fırsatı bulduğum Gagauzyalı Türkolog Sayın Güllü Karanfil Hanımefendiyi böyle bir esere imza atmalarından dolayı kutluyorum.

   Not: Bazı sözcüklerde kullanılan üzeri çift noktalı küçük a ve üzeri şapkalı küçük e seslerinin yazımını bu klavye ile gerçekleştirmek mümkün olmadığından bizdeki Latin harflerinin yazılışı şeklinde alınmıştır.

Osman Öcal

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2013 »
Türkiye Türklüğünün yeterince bilmediği ve daha da acısı bilenlerinin de sırf dini seçimleri nedeniyle hemen hemen hiç ilgi göstermediği Türklüğün öksüz ve yetim bırakılmış oğulları olan Gagavuz'ların (Gökoğuz'ların) kendilerine karşı duyarsız davranan soydaşlarına rağmen her daim yüzleri, gönülleri ve akılları Türkiye'den ve Türklükten yana olmuştur.
Yukarıdaki iletide kendisinden ve eserlerinden konu edilen Sayın Güllü KARANFİL hanımefendi Türklük bilincini Gökoğuzlar'a aşılayan Dimitri KARAÇOBAN ve Mihail ÇAKIR'dan devraldığı Türklük bayrağını kanından gelen güç ve bilinçle taşımakta, temsil etmekte ve genç Gökoğuzlara da bu ruhu aşılamaktadır.
Türklüğün bu öksüz ve yetim oğullarının onca olanaksızlığa rağmen gösterdikleri Türkçe duruş, Gazi Başbuğ Atatürk'ün kurduğu Türk Devletinde bir eli yağda, bir eli balda rahatlığı ve umarsızlığıyla, tarih ve mazisine hiç bir minnet duymadan yaşayan(!) sözde Türkçülere, Türkümsülere ve sırf müslüman, ve hatta sünni, diye onca ihanetlerini görmezden gelmekle kalmayıp örtbas ederek hâlâ hain ve alçak kürdü kardeş gören/gösteren kürdofillere, cilalı ve yaldızlı, kapak olsun!!!

Kök Tenğri'nin esenliği, yüreği Türkçe çarpan, Gökoğuz soydaşlarımıza olsun...

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2013 »
Değerli büyüklerim; iyi ki varsınız. Var olun.
Gözden kaçan hatta göz ardı ettirilen tüm konularda TÜRK olarak göstermiş olduğunuz duruş, bilgi birikimi, ifade ve yaklaşımlarınız için sonsuz saygılarımı sunarım. (Başka bir konuda yapmış olduğum aklımca espiri, uyandığımda gaflet olanı örtbasınız için ayrıca teşekkür ederim.)

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2013 »
Bir Ozan Değerli büyüğümüz  Osman Hocamız İnsanları incitmeden nasıl mesaj veriyor buda ayrı bir bilgi birikimi yılların tecrübesi, Bazen ufak tefek hatalar olabiliyor Ayhan Başkanım, Ali Selami işlerini hangimiz yapmadıkki, önemli olan yanlışın farkına varmak hatta espiri yaptınız, buda sizin engin yürekli birisi oldununuzu gösterir.

Konuyula ilgisi yok ama sabastiyan yine dönmüş  bunada ayrıca sevindik sizi tanıyan bir daha bırakmıyor :idea:  :lol:
Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2013 »
Bir Ozan Değerli büyüğümüz  Osman Hocamız İnsanları incitmeden nasıl mesaj veriyor buda ayrı bir bilgi birikimi yılların tecrübesi, Bazen ufak tefek hatalar olabiliyor Ayhan Başkanım, Ali Selami işlerini hangimiz yapmadıkki, önemli olan yanlışın farkına varmak hatta espiri yaptınız, buda sizin engin yürekli çok özel birisi oldununuzu gösterir.

Konuyula ilgisi yok ama sabastiyan yine dönmüş  bunada ayrıca sevindik sizi tanıyan bir daha bırakmıyor :idea:
Teşekkür ederim.

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2013 »
Türklüğün bu öksüz ve yetim oğullarının onca olanaksızlığa rağmen gösterdikleri Türkçe duruş, Gazi Başbuğ Atatürk'ün kurduğu Türk Devletinde bir eli yağda, bir eli balda rahatlığı ve umarsızlığıyla, tarih ve mazisine hiç bir minnet duymadan yaşayan(!) sözde Türkçülere, Türkümsülere ve sırf müslüman, ve hatta sünni, diye onca ihanetlerini görmezden gelmekle kalmayıp örtbas ederek hâlâ hain ve alçak kürdü kardeş gören/gösteren kürdofillere, cilalı ve yaldızlı, kapak olsun!!!

Kök Tenğri'nin esenliği, yüreği Türkçe çarpan, Gökoğuz soydaşlarımıza olsun...

TTK.




Tek suçları(!) Hristiyan olmak, olan Türklüğün bu öksüz ve yetim oğullarının yüreği yanardağ gibi Türklük sevdasıyla tutuşmuş temsilcisi Güllü KARANFİL Hanımefendinin "BAAMSIZLIK VAKIDINDA KAYBETTİKLERİMİZ" adlı makalesinde Gökoğuzlara yaptığı öneriler:

Alıntı

Çıkış yolu yok mu? Bana kalsa, taa var!
Birkaç teklif vereyim:
    1- Bayraamızı geeri çevirelim. Onunnan barabar o vakıdın milli ruhu da beki dönür. Gagauzların milli simvollarından biri bozkurdu bayraamızda yaşadalım.
    2- Kulturamızın korunması için para bulup Gumanitar kolec açalım, nereyä küülerdän talantlı uşakları toplayalım. Orada dil, oyun, muzıka, literatura, resim, el zanaatları, adetlär, istoriya üüredilsin. Bu kulturamızı yaşadacak kaliteli bir inteligenţiya katı olacek. Bunun için Avtonomiyayı kurmadık mı?
    3-Dilimizin Gagauz Yerindä işlemesi için artık yumuruumuzu masa üstünä uralım. Öndercilär Dil politikasının ne olduunu artık aaraştırsın da ertesi günü ilk hem çetin adımnarını atmaa başlasın.
    4- İnsanımıza saayıp (saabi) çıkalım. Akılların başka devletlerä akınını durgudalım. İşçi insanımızı başka vatannara devletin elinnän “al, senin olsun”deyip, vermeyelim. İsanımızın milli duygusuna zarar vermeyelim. Milli duyguyu uşacıklara uşak başçalarında hem okullarda Vatanı sevdireräk aşılayalım.


Bozkurdu bayraamızda yaşadalım.
diye haykıran Güllü KARANFİL Hanımefendiye selamlar, saygılar...

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Afşin

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 20
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2013 »
Gagavuz kardeşlerimizi bizlere tanıttığı, Güllü Hanım gibi bir Türk kadınının azim, karar ve bilincinden bizleri haberdar ettiği için katkı yapan herkese minnettarım.
Ne muhteşem bir kişilik ve duruş böyle.
Yazılanları hem gururla ve hemde içim burkularak gözlerim dolu dolu okudum.
Hani Türk Müslümansa Türk'tü? ? ? ? ? ? ?
Gagavuz soydaşlarımız "Türk ancak Müslümansa Türk'tür" diyen sapık zihniyetlere verilecek en anlamı cevabı duruşlarıyla vermekteler.
Bu bile göstermektedir ki Türk'ü Türk yapan ve üstün kılan taşıdığı asil kanıdır, soyudur!

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2013 »
Hani Türk Müslümansa Türk'tü? ? ? ? ? ? ?
Gagavuz soydaşlarımız "Türk ancak Müslümansa Türk'tür" diyen sapık zihniyetlere verilecek en anlamı cevabı duruşlarıyla vermekteler.
Bu bile göstermektedir ki Türk'ü Türk yapan ve üstün kılan taşıdığı asil kanıdır, soyudur!

Doğru sözün altına imzamı atarım.
Türk'ü büyük kılan mensubu olduğu inanç değil, değerli Afşin kandaşımında dediği gibi, asil kanı ve yüce soyudur.
Gagavuz eline selam olsun.
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2013 »
 Güllü hanım Gagauzları tanıtıcı konuşmasında bayraklarından bahsederken şu an resmi olarak kullandıkları bayraktan bahsetmedi. 'Bizim bayrağımızda kurt başı var' dedi. Bu tek cümle bile asil kanlı olduğunu göstermeye yeterlidir. Yukarıda Üçoklu Börü Kam kandaşımızın alıntıladığı yazıda da aynı duruma gönderme yaparak dayatma bayrağı kabul etmediğini düşünüyorum.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2148
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: Selam Getirdim
« Yanıtla #9 : 28 Nisan 2013 »
Yıllardır din kardeşi diye diye vatanımızı bölünmenin eşiğine getiren mankurt ve kürdofil zihniyete Gagavuz (Gökoğuz) soydaşlarımızın:

   Uyan Gagauzistan!
   Sana Türk ocaandan selam getirdim.
   Büük halkın oollarından,
   Senin için milletim, kurt sesi getirdim!

   Kalkın, Gagauzistan!
   Sana Korkut ocaandan kıvılcım getirdim.
   Şeitlerin ruhundan,
   Senin için milletim, kucak dolusu nur getirdim.

   Seslan Gagauzistan!
   Sana dedam Oguzun soluunu getirdim.
   Ayaa kalk, bir ol milletim,
   Sana kuvet getirdim!


Bu şiiri kapak olsun!
Dilerim gelinen bu noktada herkes bir daha düşünür! Kardeşlik dinle mi olurmuş, yoksa kanla mı?

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla...
Çağrıbey