Gönderen Konu: Türkçülük ve diğer milletler/ırklar hakkında bir sorum var.  (Okunma sayısı 5100 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aybala-Kün

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 48
Burada henüz yeniyim, saçma bir soru soruyorsam mazur görün, affınıza sığınırım. Konu şu: Babam da eski Türkçülerden fakat şu an o kadar da Türkçü sayılmaz. Türklüğün önemli olduğunu ama insanları buna göre ayırmanın yanlış olduğunu düşündüğü için Türkçülüğe artık pek sıcak bakmıyor. Bense oldukça sıcak bakıyorum, hatta babamın haberi olmadan onun eski kitaplarını okuyorum. Ve Türkçülük bana oldukça akla yatkın geliyor ve hatta gerekli geliyor. Her neyse lafı dolandırmayayım, babam yine de aklımı karıştıran bir şey ortaya attı; bir ideolojinin işe yarar olabilmesi için bütün insanları mutlu etmesi ve bütün insanlığı kapsaması gerektiğini söylüyor. Ben de büyüklerim olarak size danışmak istedim. Bu kısımda bana bir açıklama yapabilirseniz sevinirim. Yani Türkçülük Türkler için var ama diğer milletler ve ırklar için nasıl bir tutum sergiliyor?

TTK.

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Öncelikle otağımıza hoş geldiniz Aybala-Kün. İyi ki geldiniz. Babanızın durumu yazdığınız gibi ise gayet vahim bir durum. Çünkü Tükçülüğü anlayamadığından eminim. Dayanağım ise bir ideoloji gibi düşünmüş olması. Bakınız ideolojinin anlamı nedir. Kopyala yapıştır yapıyorum bu tanımı. 'Siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, moral, estetik düşünceler bütünü.' Bu tanıma göre Türkçülük düşüncesi ile ideolojinin uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı gibi bu tanımdaki bir ideolojik yaşamın da bir toplumun bütün kesimlerini mutlu etmesi mümkün değildir. Çünkü işin içinde siyasallaşma, partileşme, sınıflaşma ve politika var.

Toplumda bütün bireyler aynı parti, aynı siyasi düşünce, aynı sosyal sınıf içinde olamayacaklarına göre hiç bir ideolojide bütün fertlerin mutlu olması mümkün değildir.

Bırakalım dünyayı Türkiye'de bulunan ve Türk kökenli olmayan krtlerin, çerkezlerin veya diğer etniklerin sitelerine girip baktığımız zaman her birinin kendi ırkları ile ilgili bir yeniden doğuşu veya şöyle diyelim, yeniden aşırı bir şekilde milliyetlerine sarılma, kendi benliklerine dönme durumunu hayata geçirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Özellikle sön yıllarda sanalında verdiği rahatlıkla bunu açık açık görmek mümkün. Bizi yönetenlerin bile sindire sindire uyguladıkları uygulattıkları aynı şeydir.

Bütün etnikler kendi milliyetlerine sarılırken bizim de kendi kökümüze sarılmamız gerekir ki işte kısaca buna Türkçülük diyoruz.

Kaldı ki bütün etnikler uykuda bile olsalar biz Türkler kanımızın gereğini yapmak zorundayız ki başka etniklerin güdümünde kalmayalım.

Diğer taraftan, bir küreselleşme yalanı uydurulmuş ve bu yalan üzerinden toplumdan kendi benliklerinden soğutulmaya çalışılıyor. Etnik anlamda bir küreselleşme çok dünya üzerinde, ekonomi, ticaret sanayi gibi maddiyete dayalı bir küreselleşme söz konusu olabilir. Aslında bunun Türkçesi sömürüyü kolaylaştırmaktan başka bir şey değildir. Dünyaya dönüp baktığımız zaman o küreselleşme yalanını uyduranlar dahi kendi köklerine veya inançlarına sarıldıklarını görüyoruz.

Alman Almanlığını, Rus Rusluğunu, Çin Çinliğini açık ve net olarak bize gösteriyor aslında. Hatta Hıristiyan Hıristiyanlığını , YahUdi Yahudiliğini. Ve bu soğuk savaş döneminde her ülke kendi menfaatleri üzerine iş yapıyor. Dünyayı karıştıranlar bunları yaparken karıştırdıkları Afganistan, Irak, Suriye gibi ülkelerde de insanların yani dini ya da ırki nedenlerden dolayı kutuplaştıklarını görüyoruz. Bu bize şunu anlatıyor ki fertler bulundukları toplumlar içerisinde kendi aidiyetlerini mutlaka öyle yada böyle belirliyor.

Dünya üzerinde kanının veya inancının gereğini yapmayan bir topluluk yoktur. Yapmayan var ise birilerine boyun bükmüş durumdadır da ondan.

Geçelim bunları tekrar yurda dönersek, halkların kardeşliği safsatasıyla ortaya çıkanların sadece ama sadece Türk düşmanlığı yaptıklarını görüyoruz. Bunların da Türk kanı taşımadıkları biliniyor. Kürtlerin ne yapmak istediği ortada, yukarıda değindiğim gibi çerkezlerin ne yapmak istediği ortada, Diğer etnikler de aynı.

Türkçülük ne bir ideoloji ne bir siyasi çıkıştır. Taşıdığımız kanın gereği bir yaşam arzulama savaşıdır, töremizle, tarihimizle, adetlerimizle, dilimizle, düşüncemizle kısacası kültürümüz ve kutsal değerlerimizle. Geçmişten esinlenerek, Başbuğumuz Atatürk'ün izinde, yolbaşçımız Atsız Ata'nın ve diğer Türkçü büyüklerimizin aydınlığında, uygar bir dünyada geleceği bağımsız olarak Türkçe yaşama uğraşısından başka bir şey değildir Türkçülük. Ayrıca savaşını verdiğimiz bu duruşun bütün Türk dünyasını kapsaması Türkçülüğün olmazsa olmazlarındandır.

Türkçülük asla anonim değil kesinkes Türk kanı taşıyanların birlikteliğini ve mutluluğunu savunan bir yaşamı savunma anlayışıdır. Dolayısıyla bir dünya görüşü de değildir. Türk görüşüdür.

 Bir nebze de olsa faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Aybala- Kün, sen diger irklarin falan ne olacagini bosverde öncelikle kendi soyunun kendi milletinin refahi icin, kalkinmasi icin, yükselmesi icin ugras ver.

Yasadigim yer itibari ile Dünya´nin her kösesinden insan tanidim, inan bana kimse kendi milletinden baskasini zerrece düsünmüyor. Baska milletlerin, "en dincisi, en kizili, en insaniyetperveri" bile önceligi kendi soyuna veriyorken sizin gibi soydaslarimizin icimizdeki ve disimizdaki hain mihraklarin Türk milletini yok etmeye yönelik probagandalari neticesinde beyinlerinin bu tür safsatalarla yikaniyor olmasi kahrediyor bizleri.
Size anlayabileceginiz sekilde en kisa yoldan Türkcülügün-Soyculugun-Milliyetciligin" tarifini yapacak olursak sayet en basitinden kendi ailenizi, keni sülalenizi göz önüne getirmeniz yeterli olacaktir. Milletler, ailenin soyun genislemis halidir. Bu pencereden bakarsaniz olaya ne demek istedigimizi anlarsiniz.

Çevrimdışı meralodem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 74
Merhaba Aybala-kün

Ben de burada senin gibi yeniyim, ben de bu konuda kendi açımda şunu söyleyeyim.

O çok sevilen Boşnakların - Arnavutların olduğu bir mahallede yaşıyorum, biz onlar için kara kafayız ve cahiliz ve kesinlike çocuklarının Türklerle evlenmesini istemezler, daha yeni yeni tek tük evlenen çıkıyor ama normalde olmaz. Türklere duyulan tek sempati Kürtlerden nefret etmeleridir. Bu ülkeyi sevseler de ( neden sevdiklerini çok iyi biliyoruz ) bizim gibi sevemezler. Hepsine geldiklerinde tarla ve evlerini yapmaları için para verilmiş ve hepsinin binası vardır, boş dairelerine kiracı bile almazlar ama yine de mahallelerine koydukları isim '' pişman mahallesi '', belediye başkanı değiştirelim artık bu ismi dedi kabul etmediler. Türklere karşı ırkçı ipe sapa gelmez açıklamalarından dolayı kaç kere annem dükkanından kovdu onları. Bizim bize ihtiyacımız var başkasına değil

Çevrimdışı 6666

  • Emir Han
  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
  • Ahlaksızlık yaptığı için atılmıştır.
Önce kendi ırkımızın refahı önemlidir. Unutmayalım ki tarih Türk ile başlar. Türk ile de bitecektir.
TÜRK'E KARŞI GELMEK TANRIYA KARŞI GELMEK DEMEKTİR.KİM Kİ TÜRK'E KARŞI GELDİYSE SİLİN YOK EDİN...

TİMUR HAN.
__________________________________

Türkçü düşünceye sahip bir kız göreyim basacağım nikahı :D

Facebook : http://www.facebook.com/QHunTR

Çevrimdışı Kağan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
  • Herşey TÜRK için! TÜRK'e göre TÜRK tarafından!
Uzun bir süredir yalnızca Türkçülük adına cevapladığım tek soru bu galiba insanlar artık "Irkçılık" mı kaldı lafını her gün yüzümüze vuruyor. Ama biz mi şimdi ırkçı olduk? Hangi siyasiler, hangi yönetimler, neler bizi buna mecbur etti? Kim tarihimizi önemsizleştirmek istedi? Bugün hepi topu 3-5 kişiyiz. Bizler, tarih boyunca imkansız denilen her şeyi yaptık! Bugün Türkçülüğün temelleri için her bir kandaşımız elinden gelenin en iyisini verebiliyorsa eminim düşüncelerimizin gerçekleşmesi için bir hayli zamana gerek yok. Artık kafamızı Türkiye'nin dışına çıkarmalıyız! Kendi sınırlarımız dışında o kadar çok soydaşlarımız barınıyor ve esaret altındalar ki bunu her gün düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum! O yüzden bunun yalnızca tek bir cevabı olabilir.

"Bu bir ideoloji değil! Yaşam savaşı ve geriye dönüş gereken tek çözüm yoludur." Humanizm dünyanın en alçakça düşünce şeklidir! Her insan eşit olamaz! Özellikle de TÜRKLER dışında kalan ırklar bizimle aynı seviyede olamaz! Bunun için uğraş vermeliyiz. Zor bir düşünce şekli, zor bir yaşam tarzı ama bunu yapabileceklerin olduğunu biliyoruz. "Tekrar Türkçü Gelecek!" ve yalnızca TÜRK'üz deyip bu soruyu es geçmek gerekir.
Biz ışığımızı babası tarafından iyi niyet nişanesi olarak rehin verilen Metehan ile yakanız!