TÜRKLÜK ve TÜRK DÜNYASI OTAĞI > TÜRK KÜLTÜR ve MEDENİYETİ

YAZIM KURALLARI VE TÜRKÇE HAKKINDA (MUTLAKA OKUYUN)

(1/5) > >>

ilteris6:
Değerli Türkçüler ;

Otağımız bildiğiniz üzere tekrar yayında.Sizlerden ricam Türkçemize özen göstermeniz ve yazım kurallarına azami dikkati göstermenizdir.
Çok takip edilen ve saygınlığıyla tanınan bir Otağımız var.Biz Türkçüler de en başta kullandığımız dile özen göstermeliyiz.Ne yazık ki Otağımız genelinde bu bahsettiğim konuların fazlaca önemsenmediğini görmekteyim.

*Nokta ve virgün kullanmaktan kaçınmayın.Bazı üyelerimizin iletilerini anlamakta güçlük çekiyoruz.
*w,q gibi alfabemizde yer almayan harfleri kullanmayın.Gâvurun harflerinin Otağı kirletmesine izin vermeyelim.
*İletilerinizi çekici ve okunur kılmak için yazı büyütme ve renklendirme butonlarından faydalanın.
*İletileri Otağ yöneticileri olarak elimizden geldiğince düzeltmeye çalışıyoruz ancak bazen öyle hatalarla karşılaşıyorum ki ben bile gülüyorum..
*Cümleye başlarken büyük harf kullanın,iletinizin tamamını büyük harfle yazmayın.Caps lock tuşunu sık kullanmaya alışın.
Bir başka sıkıntılı husus da kopyala-yapıştır hastalığı.Arkadaşlar,burası fikir platformu.Kopyala-yapıştır tarzı paylaşımlar her zaman kaliteyi düşürür.Bir haberi kopyala-yapıştır yapabilirsiniz ancak haberin altına mutlaka yorum yapın.

Bahsettiğim hususlar Otağ kuralları içinde de yer almaktadır.Yani iletilerinde Türkçe'ye dikkat etmeyen üyelere müsamaha gösterilmeyecektir.

TTK !

ilteris9:
Doğru düzgün Türkçe yazmayı bilmeyen birisi Türkçü olmasın zâten. Gerekmez.

YABGU KAGAN:
Özellikle nokta ve virgül kullanımına özen gösterilmiyor.
Unutmayalım andalar,Türk demek Türkçe demektir...

ilteris6:
Bazı üyelerimizin hala sohbet odalarında yazarmışçasına iletiler eklediklerini görmekteyiz.
Arkadaşlar şaka yapmıyorum.Türkçe'ye dikkat etmeyen,cümleye büyük harfle başlamayan,cümle sonuna nokta koymayan,iletisinin tamamını büyük harfle yazan üyelere tölerans kesinlikle gösterilmeyecektir.

karhan:
Türkçe konuşamayan,Türkçe'ye özen göstermeyen Türk değildir,olamaz.Asıl hain,Türkçe'yi bozandır.Türklük Türkçe ile nesilden nesile aktarılır.Türk olduğunu bilmeyen adam Türk olsa ne olur olmasa ne olur?Türk demek Türkçe demektir.Mustafa Kemal'in Türkçe ile ilgili sözlerini okumanızı salık veririm.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git