Gönderen Konu: Atsız Yaşasaydı Nesir Yarışması  (Okunma sayısı 3576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mtarzan

  • Ziyaretçi
Atsız Yaşasaydı Nesir Yarışması
« : 14 Kasım 2006 »
Geçtiğimiz yıl büyük Türkçü Hüseyin Nihal Atsız'ın doğumunun yüzüncü, vefatının otuzuncu yılı münasebetiyle birçok etkinlik düzenlendi.

Biz, Sonkale ailesi olarak bu etkinlikleri bu yıl da devam ettirmek amacıyla "Atsız Yaşasaydı" konulu bir nesir yarışması düzenliyoruz. Büyük Türkçü Atsız'ı en etkili ve güzel biçimde anlatacak yarışmacıya kitap hediyemiz olacaktır. Ayrıca yarışmayı kazanan yazı sitemizde yayınlanacaktır. Yarışma şartları ve yarışma süresince uygulanacak metotlar aşağıda verilmiştir:

1-“Atsız Yaşasaydı” konulu nesir yarışması Nihal Atsız’ı farklı, etkili ve ilgi çekici bir üslupla anlatan kompozisyonu seçmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu konuda en başarılı olan yarışmacının yazısı birinci seçilecektir. Türkçe yazım ve noktalama kurallarına dikkat edilmesi de önemli bir kriter olarak değerlendirilecektir.

2-Yarışmaya katılan yazılar www.*******.org yöneticileri tarafından oluşturulacak bir jüri tarafından incelenecek, değerlendirilecek ve tamamen objektif bir şekilde en başarılı kompozisyon birinci seçilecektir.

3-Yarışmaya her yaştan, her meslekten arkadaşlarımız katılabilir.

4-Yarışmacı arkadaşlarımızın; ad, soyad, yaş, meslek/okul durumları, elektronik posta adresi ve gerektiğinde ulaşabilmemiz amacıyla bir telefon numarası olmak üzere kendilerini tanıtıcı bilgileri, yazdıkları kompozisyon ile birlikte bize göndermeleri gerekmektedir.

5-Yarışmaya gönderilecek yazılar *********@hotmail.com adresine elektronik posta yoluyla gönderilecektir.

6-Gönderilecek yazılar word sayfası ile en az bir, en fazla iki sayfa olmalıdır. Ayrıca elektronik posta yoluyla gönderilecek olan yazılar word sayfası olarak elektronik postaya eklenecektir.

7-Yarışmaya gönderilecek kompozisyonlar hikaye, deneme, makale…vb türlerde yazılmış metinler olabilir. Manzum (şiir) olmamak kaydıyla tür ve şekil sınırlaması yoktur.

8-Yarışmaya gönderilecek kompozisyonlar en geç Atsız’ın vefat yıldönümü olan 11 Aralık 2006 tarihine kadar **********@hotmail.com adresine elektronik posta yoluyla gönderilecektir.

9-Yarışma sonuçları Atsız’ın doğumunun 102. yılı olan 12 Ocak 2007 tarihinde açıklanacaktır.

10-Birinci olan yarışmacı www.********.org yöneticileri tarafından belirlenen kitaplarla ödüllendirilecek ve ilk üçe giren yazılar sitemizde yayınlanacaktır. Bundan daha da önemlisi bu yarışma ile Atsız Ata’nın daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunulacak ve büyük Türkçünün ruhu şad edilecektir.

Bütün arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin ve değerli büyüklerimizin katılımını bekliyoruz.

Çevrimdışı İsmail İpek

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 663
Ynt: Atsız Yaşasaydı Nesir Yarışması
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2006 »
Otağ Kurallarına Aykırı mesaj.
Otağda Reklam Yapılması Yasaktır.
Sitedeki Yöneticilere Haber Verilmeden Etkinlik Yapılamaz.
Siz Ne Yarışma Yapacak ve Kitap Hediye Edecek  Gerekli Bir Merci Değilsiniz.

Burası Irkçı Türkçü-Turancı Otağı.