Gönderen Konu: BAF, Gökbörü Türkçüler Derneğini Tebrik Ediyor  (Okunma sayısı 4004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Gökbörü Türkçüler Derneği'nin çalışmalarını Ajans Bg Haber Sorumlusu Aydın Osman'dan işiterek takip ettiğini ve derneği Türkçü çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini bildirdi.

Sezgin Mümin hayatından kesitler aktararak çalışmalarını şu şekilde sıraladı:

1967’de Razgrad İli’nin İsperih İlçe’sinde dünyaya geldim. 18 yaşındayken Bulgar yönetimi tarafından Türklere karşı çok ciddi bir baskı ve işkence yapıldığı ve Türk isimlerinden dolayı Türklerin işkenceye uğrayıp hapse atıldığını dönemde Türklüğüm ile Müslümanlığımı korumak için 4 yıl 1 ay 15 gün cezaevinde kaldım. Hapisten çıktıktan sonra arkadaşlarımla Halk ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi’nin kurulmasına destek olduk. Ancak parti yetkilileri, Bulgaristan Türklerinin millȋ davasina sahip çıkmadı. Hakikat Derneği’ni kurdum, fakat daha sonra derneğin yönetimi, HÖH tarafından tamamen satın alındı. Ben de 2007’de Bulgaristan Adalet Federasyonu’nu (BAF) kurdum.

Sezgin Mümin, BAF'ı kurmasıyla birlikte 2007 yılında Bulgaristan Millet Meclisi'ne Türklere karşı uygulanan zorunlu asimilasyonu kınayan Bildiri'yi 2007 Meclisi sunduğunu, daha sonra 2009'da, daha sonra da 2010, ancak 11 Ocak 2012 kabul edildiğini belirtti.
Bulgaristan'da BAF, ilk partilerden, devletten, belediyelerden, şirketlerden bağımsız Türk medyası Ajans Bg'yi finanse ederek kurdurdu.
HunTÜRK otağı yöneticileri ile üyeleri BAF Başkanı Sezgin Mümin'in çalışmalarını şu iletilerde de gördü:

https://www.hunturk.net/forum/bulgaristanda-turk-gazetesi-5842-s0.html

BAF Başkanının dileği Türklük adına çalışanlar arasındaki manevi bağların daha fazla güçlenmesi ve birlikten doğan güçle Türklük adına daha ciddi çalışmaların yapılmasıdır.

Bulgaristan'daki yoğun çalışmalarından dolayı Ankara'daki etkinlikte bulunamadığını belirtti, ancak kalbinin Türklük adına çalışanların yanında olduğunu ifade etti ve Gökbörü Türkçüler Derneği'nin çalışmalarını desteklediğini söyledi.

Türk basınında Sezgin Mümin ile ilgili haberler:
http://www.ekovitrin.com/agustos-2012/uluslararasi-arenada-bulgaristana-ozur-dileten-cilgin-turk-sezgin-mumin-h29064.html
http://www.trthaber.com/haber/dunya/bulgaristan-turklerinin-talebi-68742.html
http://www.trthaber.com/haber/dunya/asimilasyon-davasi-sure-asimina-ugradi-50109.html
http://www.trthaber.com/videolar/asimilasyon-davasi-sure-asimina-ugradi-8863.html
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=992816
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20799745.asp (en aşağıdaki paragrafta)

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!

Çevrimdışı meralodem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 74

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234

Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Gökbörü Türkçüler Derneği'nin çalışmalarını Ajans Bg Haber Sorumlusu Aydın Osman'dan işiterek takip ettiğini ve derneği Türkçü çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini bildirdi.


Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sayın Sezgin Mümin Beyefendiye teşekkür eder, Türk Milleti için yaptığı özverili çalışmalarından dolayı kendisini kutlarız.
Ayrıca Ajans Bg Haber Sorumlusu Aydın Osman Beye de, sergilemiş olduğu, Türkçü duyarlılığından ötürü teşekkür ederiz.
Gözümüz ve gönlümüz Türkün yaşadığı her yerdedir!

Bulgaristan'da Türk kalmanın ve Türkçe yaşamanın uğraşını veren soydaşlarımıza, Gökbörü Türkçüler Derneği olarak en içten selam, sevgi ve saygılarımızı iletiriz.
Kök Tenğri varlıklarını daim kılsın!

TTK.



Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!