Gönderen Konu: Dersim Yalanları ve Gerçekler  (Okunma sayısı 5138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Açığma-Kün

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 41
  • Yüzde yüz TÜRK olduğun gün cihan senindir!
Dersim Yalanları ve Gerçekler
« : 08 Eylül 2013 »



Bir Özgür Erdem kitabı. Bölücü koro olarak tabir ettiği kişilerin yalanlarına çatır çatır belgelerle yanıt vermekte.

Arka kapak yazısına göz atalım;

   



"İlk kez yayınlanan belgelerle 38 Dersim yalanına yanıt!

Dersim’le ilgili yayınlanmış yüzlerce kitap, gazete yazısı ve televizyon programları ile Dersim İsyanı ve bu isyanın bastırılması son dönemin en popüler konularından.
Günümüzde hemen herkesin üzerinde birleştiği fikir, devletin Dersim’de bir katliam yaptığı. Hatta kimilerine göre katliamın ötesinde bir soykırım yaşandı.
Tıpkı sözde Ermeni soykırımının Avrupa ülkelerinde yasalaşması ve bunu inkar etmenin suç sayılması gibi, günümüzde Dersim’de devleti savunmak da büyük bir suç olarak görülüyor. Büyük bir entelektüel sansür mekanizması ile halkın farklı ve doğru bilgilere erişmesi engelleniyor.
İşte elinizde tuttuğunuz bu kitapta Dersim konusunda uzman isimlerden olan Özgür Erdem Dersim isyanları ve isyanları bastırmak için düzenlenen harekâtlar hakkındaki yalan ve çarpıtmalara yanıt veriyor.

Dersim ile ilgili ortaya atılan “38 Yalan” tek tek çürütülüyor, gerçekler sadece ve sadece belgelere dayanılarak ortaya konuluyor.
Bugüne kadar yayınlanan Dersim kitaplarının hiçbirinde yer almayan, gizlenmek istenen, üzerinde durulmayan pek çok belge ve bilgi ilk kez yayınlanarak Dersim Gerçeği gün ışığına çıkarılıyor.
Dersim gerçeği ile yüzleşmekten korkmayacak özgür düşünceden yana insanlara kaynak bir eser sunuyoruz. Bakalım kimler bu gerçekle yüzleşebilecek…"