GENEL KONULAR OTAĞI > GÜNCEL

CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?

<< < (2/2)

[Hun Türk]:

--- Alıntı yapılan: Irkci10ur - 21 Mayıs 2021 ---Mansur Yavaş kilit isimmiş gibi ama CHP ile beraberlikleri mide bulandırıyor. Kürtçülerden arınmış bir millet ittifakı ile Mansur başarılı olabilir. Mansurun içideki gizil güç malum ülkücü geni taşıyor. Şuan pelikancılar mı ördekler mi tam bilemiyorum ama netleşse de resim gelecek seçimlerde Mansur'un kendini ortaya atmayacağı kanaatindeyim.

--- Alıntı sonu ---

Onur andam, bence arındırma yetmiyor. Başbuğ Atatürk'ün kurduğu duruma gelirse amenna. Bu da imkânsız malum. Bizim Milli bir cepheye ihtiyacımız var. Siyaset sevmiyoruz, bize göre değil desekte. Ülke yönetimide söz hakkı alacaksak ona göre de vizyonumuz olmalı.

Fatih:

--- Alıntı yapılan: Üçoklu Börü Kam - 16 Mayıs 2021 ---
Öteden beri, Cumhur İttifakının, dolayısıyla da, Erdoğan'ın yeni bir seçim kazanmasının, ancak, Millet İttifakının yapacağı büyük hatayla mümkün olacağını, hali hazırda akp'sinin bırak seçim kazanmayı, gelecek dönemde siyasi varlığını bile sürdürebileceğinin zor olduğunu ifade etmekteyim.


--- Alıntı sonu ---

Millet İttifakının bu hatayı yapacağına dair ciddi emareler var.
Gözlemlediğim kadarıyla millet ittifakının lokomotif gücü İYİ parti, Akşener, olmuş durumda.
İktidar cephesinin Akşener ve İYİ partiyi hedef almalarıda bunun için.


--- Alıntı yapılan: Üçoklu Börü Kam - 16 Mayıs 2021 ---
Cumhur İttifakının, Millet İttifakını hataya sürükleme taktikleri var ve önümüzdeki günlerde daha da şeytani taktikler geliştirerek, Millet İttifakının insicamını bozmaya çalışacakları muhakkak.


--- Alıntı sonu ---

Millet İttifakının CHP kanadı hata yapmaya daha meyilli. Türk seçmen eğilimlerini dikkate almadan, cumhurbaşkanlığı adayı için, İmamoğlu ve Kılıçtaroğlu adını dillendiriyorlar. Oysaki anketlerde Mansur Yavaş açık ara önde.
CHP içinde yuvalanmış olan mezhepçi, kürtçü ve marksist guruplar cumhur İttifakının dümen suyuna girmeye meyilli.
İnsicamı ve ittifak ruhunu bozmaya hazır şekilde bekleşiyorlar.
CHP yönetimi partiden ayrılanlardan, Muharrem İnce, Öztürk Yılmaz, Mustafa Sarıgül vs. ziyade, başta İstanbul İl Başkanı marksist Canan Kaftancıoğlu olmak üzere parti içindeki mezhepçi ve kürtçü kliklere dikkat etmelidir.

Sayın Üçoklu Börü Kam Beğ'in de üzerine basa basa yazdığı gibi millet İttifakının, AKP'ye yeniden seçim kazandıracak, hata yapma potansiyeli çok yüksek.
Bu seçim bir dönüm noktasıdır. Akp için de varlık-yokluk meselesidir, Türkiye'nin demokrasisi ve kuruluş değerleri için de varlık-yokluk meselesidir.
Çok kritik olayları yaşadığımız bir süreçten geçiyoruz. Gündem çok hızlı değişiyor. Neredeyse takip etmek bile imkansız oldu.
Akp bu defa alaşağı edilmezse bir daha asla alaşağı edilemeyecektir. Zira 2023 ten sonraki 5 yılın sonunda AKP'ye muhalefet edecek bir muhalefetin olacağı bile meçhul.

Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.

Çağrıbey:
Bence muhalefet çok tembel!
Bu gün Sedat Peker'den mi  öğrenecektik; yolsuzlukları, çökmeleri?
Halbuki meclisde görev yapan milletvekilleri, hazineden ciddi bir kaynak alan partiler; belgelerle hırsızlıkları, yolsuzlukları ,yanlışları ortaya çok önceden koymaları gerekmez mi?
Mehmet Agar'ın marinaya çöktüğü hatta Aslan İnşaatın Bodrum'da ciddi bir yatırım yaptığı, Alaettin Çakıcı'nın paravan firması  Çağdaş Holdingin neler yaptığını CHP'li Bodrum belediyesi bilmiyor mu?
Oysaki bütün bunları sokaktaki vatandaş bile bal gibi biliyor.
Ziraat Bankası bırak Demiröreni Next level adlı firmaya kredi veriyor, tahsil edemeyince Söğütözü'nde satılmayan yerlerle mahsuplaşıyor. Simit Sarayı diye uyduruk bir firmaya yurtdışında açtığı şubeler için verilen kredilerin üstüne bir bardak soğuk su içiliyor.
Bütün bunları kim ortaya çıkaracak?
Yoksa muhalefet bunları, Allah'ın ortaya çıkartmasını mı, bekliyor?
Sezer Baran Korkmaz kara parayı aklayan piyon bir zavallı.
Ocak 2021 de iş ayyuka çıkmış ancak ne CHP'den ne de İYİ Parti'den bir araştırma, soruşturma ve takip etme eylemi ve fikri yok!
Hırsızın, yolsuzun kendisini ifşa etmesini bekleyen bir muhalefetin, hem tembel, hem de işbirlikci olduğunu düşünüyorum.
Muhalefet her daim gerçeğin peşinde olmalı ve sergilediği siyasi becereileriyle kendini iktidara taşıyabilmelidir.
Görünen manzara CHP ve İYİ parti ülkeyi yönetmeye, yani iktidara, talip değiller gibi.
Akp'si, iktidarki varlığını, muhalefete borçludur.
Böyle muhalefet olduktan sonra akp'si 50 yıl daha iktidarda kalır.
Bence muhalefet, akp'sinin iktidarının devamı sağlamak şeklinde kurgulanmış/dizayn edilmiştir.
İnanın yanılmayı ve haksız çıkmayı çok istiyorum.

Ne Mutlu Türk doğup Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla.
Çağrıbey.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git