Gönderen Konu: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son  (Okunma sayısı 32737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #20 : 06 Nisan 2012 »
Esenler, Sayin Esra hanim ve Sayin Yalnizkurt Karagülle,
Yalnizkurtun size hak verdigi yerde gözlerime inanamayarak okudum. Halk bir kelimedir, ben yazmadim ben üretmedim. Dilleri ben cikarmadim, siz cikarmadiniz. Ilk insanlarin nasil konustugunu ne siz nede ben biliyorum. Diller gelismis ve herkes kendi dilini yazmis, ögrenmis ve bugune degistire degistire getirmis. Dikkat ederseniz Türkcedeki bugun bulunan bir cok söz latincedir. Neden türkcesini yazmiyorsunuzda hep latinceden aliyorsunuz? Demokratie kelimesi yunancadir, demokrasiyi yunanlar cikardi. Super yada türkce süper dediginiz kelimede yunancadir. Neden türkce kelime bulmuyorsunuz. Türkcenin icinde bir cok latince kelimesi yer almistir. Bu sadece türkcede degil bütün dünyanin devletlerinin dillerinde de böyledir.
Benim sahsima karsi bir sey yazdiginiz beni zaten ilgilendirmiyor. Benim sahsimdan bahsetmiyoruz burada.

Ama bir kac satirla bir seyler yazip sizden AYRILMAYA KARAR verdim.

Dialog (buda latince bir kelimedir = türkceside konusmaktir) 3 türlü olur. Birincisi yaziyla, ikincisi sözle, ücüncüsüde canli video cekimiyle. Insanlar konusurken ya kendilerinden bir seyler anlatir sayet ortada empiri (Aristoteles) yada pragmatismus veya dogmatismus (bunlarda latincedir) olursa, yada insanlar (yani halklar, bizler, BEN) bir kitap okuyup bir düsünceye sahip oluruz.
Bizler kitap okurken BASKALARININ yazdiklarini okuyoruz. Bana gönderilen tüm iletiler BASKALARININ yazdiklari, yani bunlarin hepsi alinti. Simdi siz okuyorsunuz ve bende okuyorum. Sizin ile benim okudugumun arasinda fark var, yani cesitli kitaplar okuyoruz ve okuduktan sonra okudugumuzu ya kabul ediyoruz yada etmiyoruz.
Kitapdan okuduklarim ile burada okuduklarimin arasinda fark görüp sizlerle paylasiyorum. Yalnizkurtun bana gönderdigi iletilerin hepsini okudum. Tabii cok zaman istiyor, ama az bir kac bilgi benim düsünceme yakin degil.
Ben burada hakli olmak yada haksiz olmak istemiyorum. Hakli yada haksiz olmayi sadece mahkemede hakim karar veriyor.
Ben buraya ögrenmeye geldim. Ben sizlerden cok seyler ögrenecegimi VE sizlerinde benden cok sey ögreneceginizi umuduyla geldim.
AMA maalesef bu benim düsündügüm gibi olmadi. Yasinizi az diyorsunuz. Yas ile ilgisi olan bir sey degil, yada okumayla. Önünde oturup yazdigim masamin arkasinda bulunan kütüphanemde 2000 üzerinde kitab var. Ben bütün okuduklarimi hice sayarak sizin düsüncelerinizi üstlenenirsem kendime ihanet etmis olurum. Benimde düsüncelerim var, ama ben herkesin düsüncesine saygiliyimdir, fakat benimkilere saygidan uzak daha cok elestri oldugu görüyorum. Üzücü ama sonucuna katlanmamda sorunda yok.

Kendimi burada yanlis anlasilan, türkcesi yetersiz, etmek kirintilari gibi bilgi toplamak isteyen biri haline gelmis gibi görüyorum. Bir hukuk ögrencisi olarak her bölümden yeteri kadar bilgiye sahip oldugumu kimseye ispatlamaya mecbur degilim. Ama bana gelen iletisimlerde isteyerek yada istemeyere uyarilar aliyorum.
Ilk civil dersinde professor  demistiki: Insanlar var konusulur, ayri ayri düsüncelere sahip olursaniz sayet onlari dinleyin, insanlar var sadece kendi düsüncelerine inanirlar, onlari hic dinlemeden gidin, insanlar var sizin düsüncenizi analyse ederler ve sizinle tartisirlar, tartismaya bagli hakaret yemeden gidin.

Bende gidiyorum.

Sayin cok degerli abim Motun Yabgu,
size cok tesekkür ediyorum. Hakliniz degerli abicim, bilmedigim konulara girmemem lazim. Kendimi ögrenciler arasinda sanmistim, hepimiz ögrenciyiz, hepimiz ögreniyoruz, hepimizin düsüncesi bir bütün sanmistim, ama ben professorlarin arasina düsmüsüm.
Cok özür diliyorum ve zaten vermiyorsunuzda, ama yinede yazimb en, yazdiklarimada hic önem vermeyin, benim bilgim sadece oldugum mekanda gecerli. Oldugum mekandanda cok memnunum. Türk halkimi Avrupa Parlamentosunda güzel savunmustum, ben hukuk mekanlarinda savunmalarimi yaparim, buralarda siz savunun. Ama beni bile savunmuyorsunuz, peki ben kimim ve kime karsi kendimi savunmam lazim?
Birlik olursa savunma olur.

Yer güzü gökyüzüne demis: Sen ne kadar güzelsin, tek renklisin, mavisin, aksamlari kapkarasin ve yildizlarla parliyorsun. Ben ise asagida milyonlarca renkle, denizlerle, kayalarla donatilmis, milyarlarca yaratiklara yemek yetistiriyorum ama asagida kaldim demis, yüküm agir.
Gökyüzü cevap vermis: Ben asagiya inersem tek can kalmaz, tek renk kalmaz, tek yasam kalmaz demis. Sen beni asagidan yukariya seyret, bende seni yukaridan asagiya seyredim.


Sizlere cok tesekkür ediyorum. Bu olay okudugum binlerce kitapdan daha iyiydi. Bu bana bir DERS oldu.
Esenler, Türkhunlari

Çevrimdışı Selim Pusat

  • Bozkurt
  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #21 : 06 Nisan 2012 »
Esenlikler Arbesa Sarantuya;

ben diğer yazdıklarınıza takip ediyordum ve bilgili olduğunuzu anlamıştım.
bu tartışmada küfür kavga ve hakaret yokken neden bırakıyorsunuz onu anlamadım.
bence yazmaya devam edin mutlaka. çünkü herkesin öğreneceği çok bilgi var sizden
ALEMDE ŞER, OĞUZ'DA ER TÜKENMEZ

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #22 : 06 Nisan 2012 »
Sayın Sarantuya,

O kısımda belirtilen son zamanlarda ülkemizde bölünmüşlük hissi veren ve etnik kırıntıları ön plana çıkartmakta kullanılan bir tanımın kasıtlı kullanımına tepkidir. Size karşı veya sizin bir hata yaptığınızı belirten bir amaç söz konusu değildir.

Şunu çok açık söyleyeyim,

Ama bir kac satirla bir seyler yazip sizden AYRILMAYA KARAR verdim.

İfade ettiğim bir husus nedeni ile alınmış bu karar ve

Sizlere cok tesekkür ediyorum. Bu olay okudugum binlerce kitapdan daha iyiydi. Bu bana bir DERS oldu.
Esenler, Türkhunlari

bu veda yazısı yüzümün kızarmasına vesile olup, bana da bir ders oldu. :oops:

Bilgi paylaşılınca anlamlıdır.

Bu neden ile aramıza katıldığınız günden beri seviyeli ve saygılı duruşunuz takdir edilmektedir. Yapmış olduğumun saygısızlık olarak algılanmasını üzüntü ile karşılıyorum.  Özürlerimi kabul ediniz.


TTK.




10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #23 : 06 Nisan 2012 »
Degerli kardesim Sarantuya . Denizler mürekkep ,agaclar kalem olsa ,bir Türk irkcisinin yüregindeki firtinlari yazip anlatmak mümkün degil. Biz burada bilgi savasi degil ,vatanimizin milletimizin gelecegini tehlikede gördügümüz icin var olma savasi veriyoruz. Dünyanin bütün profesörleri bir araya gelse ,kendi alanlarinda, dahi bile olsalar ,ulug bilge genel baskanimizin yüksek Türklük suuruna bilgisine erisemezler. Bizi ancak bizden olanlar idrak edebilir.

Gecen hafta kardesim ziyaretime geldi, abi siz fasistsiniz herhalde dedi . Kendisini ikna edip etmedigimden emin degilim . Bak kardesim dedim . Fasizmi Hitler ve mussolini icad etti . Dünya her ikisinide lanetle aniyor ve kainat var oldugu sürecede anmaya devam edecek .

Biz ulug bilge Basbug büyük kurtarici Atatürkün yolundan gidiyoruz . "yaratilisimdaki yegane üstünlük Türk dogmaktir" diyen Atatürke dünyanin neresinde fasist demeye cesaret edebiliyorlar ? Atatürkün üstünlügünü dünya kabul etmiyormu ? Onun fikirlerini savunmak onun "bagimsizlik karakterimdir" sözünü sahiplenmek fasistlikmi oluyor dedim. ?

Dünya milletleri isi gücü birakmis Atatürkün sahsinda Türk milletine saldiriyor . Türk milleti yok olsun diye . Yetmemis gibi basta bizi yöneten hainler olmak üzere ,icimizdeki besledigimiz etnik yilanlarda elinden gelen katkiyi sagliyor. Biz burada bir avuc Türkcü Turanci,iste bunun mücadelesini vermeye calisiyoruz .

Biz bilgi ile degil,kanimizin bize emrettigi Türklük suuru ile savasacagiz . Unutulmasinki kurtulus savasini veren atalarimizin cogu okur yazar bile degildi. Ama onlar ruhlari Sad olsun ,bizim varligimizi devam ettirmemiz icin hayatlarini feda ettiler . Bizde atalarimizin sanina serefine layik olmak icin mücadele edip ,yarinlara hazirlaniyoruz . Saygilarimla T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Aze Bozkır Savaşçısı

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 222
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #24 : 06 Nisan 2012 »


Sayin Ücoklu Börü Kam,

cok tesekkür ederim nazik karsilamaniza. Hos buldum. Siteniz gercekten cok harika ve bir aile gibi. Insan kendisini cok iyi hissediyor.
Ismimim Cengiz Hanin nisanlisi ile ayni oldugunu bilmiyordum. Sevindim :)
Bir siteden almistim ve isimleri uygun gördüm.

Tekrar tesekkür ve uzun süre bir aile kalma umuduyla,

esenler ....



    Bir aile qalma umuduyla....

Çevrimdışı Aze Bozkır Savaşçısı

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 222
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #25 : 06 Nisan 2012 »
Bu arada, kusura bakmayın. Yazdıklarınızı daha yeni gördüm.
Hoşbulduk, diyerek söze başlayayım öncelikle. İyi dilekleriniz için de sağ olun.
Çağrıbey kardeşim, şu an bilgilenme aşamasındayım ancak umarım, yakın zamanda ben de paylaşımda bulunabilecek kıvama gelirim.
Esenlikler dilerim.

  Bizimlə öz dərin düşüncələrinizi və bilginizi paylaşmadan heç bir yerə gedəməzsiniz!

  Tabi, ən yaxşısını siz bilərsiniz, amma heç bir səbəb olmadan.... öff  kısaca səbəb nədir? :oops:

  Bu otağın küçük bir parçası və sizin soydaşınız olaraq bizə - bunun səbəbini söyləyə bilərsiniz mi?

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #26 : 08 Nisan 2012 »
Esenler degerli Türkhun Birligi,

Sayin Selim Pusat,
yazdiklariniz beni cok sevindirdi ve yazdiklarimi takip etmenizde. Bu güzel sözlerden sonra kizip kacti, korktu birakti, sinirlendi ayrildi, yoruldu savasmadi denilmesin.

Araniza tekrar geriye dönüyorum ve cok ama cok tesekkür ediyorum. Var olun, sag olun ve sonsuzca bir birlik icin ...
Esenler :)

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #27 : 08 Nisan 2012 »
Esenler degerli Türkhun Birligi,

Sayin YALNIZKURT KARAGÜLLE,

biz insanlar tanimadigimiz bir yaziyi okudugumuzda kendi sesimizle okuyup ona kendi sesimizi veriyoruz. Bu sebebden cogu yanlis anlasilmalar oluyor.

Bana simdiki yazdiginizi gözlerim parlayarak okudum. Parlamasini fazla detaille anlatmama gerek yok. Size cok tesekkür ediyorum, cabuk birakip gitmemden dolayida sizden ve HERKESden özür diliyorum.

En iyi ailede bile insan olarak hepimiz duygusal hata yapiyoruz, ama aramizda birileri sakinligini tuttugu müddetce sonu her zaman güzel olacaktir.

Cok tesekkür ve sizden cok sey ögrendim, bunlarin icinde ayriyetten tesekkür.

Esenler ... :)

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #28 : 08 Nisan 2012 »
Esenler degerli Türkhun Birligi,

Sayin Motun Yabgu,
yazdiklariniz icin cok tesekkür ediyorum. Evet, Atatürkün büyüklügünün tartisilmasi söz konusu bile olamaz. Benim yanimdada kimse tartisamaz.
Türkiyenin bu yönetim ile geleceginin cok tehlikeli oldugunu tüm dünyanin nefesi kesilmis olarak izlerken bizde degerli pasalarimizin mahkeme sonucunu bekliyoruz. Atamizda genc bir subaydi Türkiye icin ilk savaslarini ilan ettiginde. Biz korkusuz kahramanlar kaldigimiz sürece bizi ne atom bombalari etkiler, ne tsunamiler, ne depremler nede yanginlar, bizi ne top ne tüfek nede kursun etkiler.

Sizden alinti: .... bilgi ile degil,kanimizin bize emrettigi Türklük suuru ile savasacagiz . Unutulmasinki kurtulus savasini veren atalarimizin cogu okur yazar bile degildi. Ama onlar ruhlari Sad olsun ,bizim varligimizi devam ettirmemiz icin hayatlarini feda ettiler . Bizde atalarimizin sanina serefine layik olmak icin mücadele edip ,yarinlara hazirlaniyoruz . ...

Cok dogrudur yazdiklariniz, ve ekliyorum izinizle, savasin 2 türlüsü vardir, biri bilgi savasi, ötekiside bilek savasi. Bence bizde hepside var. Okuma yazmaya gerek yok DÜSÜNCE yetiyor. Biz düsüncede en üstün kalan bir TÜRKHUN birligiyiz. Bebeklerimiz bile düsünebiliyor ...

Cok tesekkür ediyorum yazdiklariniz icin ve esenler ... :)

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Ynt: Türkiye'de gerçek Türk yok yalanına son
« Yanıtla #29 : 08 Nisan 2012 »
Esenler degerli Türkhun Birligi,

Sayin Aze Bozkir Savascisi,

:) benim silahlarimla bana ates ettiniz iste buda düsüncenin üstünlügünü gösteriyor. Ben nasil birakip giderim böyle ailemi.
Bu yazdiginiza söyleyecek tek sey bulabiliyorum. Cok sag olun, var olun ...
Esenler :)