Gönderen Konu: Türkiye, tarihini küflü bodrumda unutmus!  (Okunma sayısı 2681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Türkiye, tarihini küflü bodrumda unutmuş!
Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet dönemi ve Atatürk’ü anlatan 2311 film, arşivlerde çürümeye yüz tutmuş halde bulundu. Kültür Bakanlığı, filmleri kurtarmaya çalışacak

Atatürk’ün Almanya ve Amerika’dan yönetmenler getirterek çektirdiği kendisiyle ilgili görüntülerin de içinde bulunduğu ve Kurtuluş Savaşı ile Cumhuriyet döneminde çekilen 2 bin 311 adet yanıcı (nitrat) tabanlı filmin arşivlerde çürümeye terk edildiği ortaya çıktı. Yanma ve patlama özellikleri nedeniyle Atatürk’ün Doğumunun 100. Yılı Kutlama Koordinasyon Kurulu’nun kararıyla 27 yıl önce yanmaz tabanlı film haline dönüştürülmesi için Mimar Sinan Üniversitesi’ne gönderilen Türkiye tarihine ışık tutacak filmlerin maddi yetersizlik nedeniyle koruma altına alınamadığı belirtildi.


Filmleri almak için üniversiteye açtığı davayı kazanan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Ertuğrul Günay’ın talimatıyla filmleri soğutma özelliği olan özel zırhlı araçlarla Ankara’ya getirmeye hazırlanıyor. Genelkurmay Başkanlığı Foto Film Komutanlığı da filmlerin dijital ortama aktarılması aşamasında iki uzmanı görevlendirdi.


‘Dehşete düştük’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik, tarihe ışık tutacak Atatürk film arşiviyle ilgili Bakanlığın Mimar Sinan Üniversitesi’ne açtığı davayı kazandığını VATAN’a doğrulayarak, “Böylesine bir arşivin ilgisizlik nedeniyle bugüne kadar günışığına çıkmaması karşısında dehşete düştüklerini” ifade etti.


24 yıldır arşivde

Filmlerin normal kopyasının yapılıp, dijital ortama geçirilme işleminin yaklaşık iki yılı bulabileceğini anlatan Çelik, “İlk planda filmleri soğutma sistemli özel zırhlı araçlarla Ankara’ya getirmeyi düşünüyoruz. Ancak görüntü kaybı ihtimaline karşılık, çalışmalarımızı üniversitede de sürdürebiliriz” dedi.


               
                           Bu haberi okudum hayretler icinde kaldim,gelmis gecmis bütün hükümetlere lanetler okudum. Mevcut iktidarin Atatürk ve cumhuriyet düsmani oldugunu biliyoruz,kendileride saklamiyorlar. Ya daha önceki iktidarlar,özellikle morrison süleyman neden ilgilenmemis bu paha bicilmez tarihimizle? Bunlarin alayini taksim meydaninda dillerinden asmak lazim! allah belalarini versin serefsizlerin

ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı hun_333

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 117
  • TÜRKsen öğün,değilsen itaat et!!!
Ynt: Türkiye, tarihini küflü bodrumda unutmus!
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2008 »
Andam bunun yanısıra bu tarihi ele geçiren hükümete bak.Şimdi bu belgelerin durumu,arşivde çürümesinden daha tehlikeli.Eğer önlem alınmazsa kes yapıştır yaparak,kimi bantları kurtaramayarak(!)kimbilir nasıl bir gizli tarih ortaya çıkarırlar,merak konusu.Umarım gerekli önlem alınır da kurda kuzu teslim edilmez...
"Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler."

Adalet Bakanı MAHMUT ESAT BOZKURT   

Tarih: 19 Eylül 1930

http://turkcutoplum.azbuz.com

Çevrimdışı İL TEGİN

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 171
Ynt: Türkiye, tarihini küflü bodrumda unutmus!
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2008 »
 Ceddini, Tarihini tanımayan soysuzlardan herşey beklenir Andalarım...KAZIRGAN, ALAYININ CANINI KIZIL TAMU'ya YOLLASIN !



 

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye, tarihini küflü bodrumda unutmus!
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2008 »
Ne büyük rezillik, ne büyük bir utanç! Dünyâda kendi târihine bizim kadar sâhip çıkmayan başka bir millet yoktur herhalde.