Gönderen Konu: Bulgaristan'da Türk gazetesi  (Okunma sayısı 113633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #70 : 25 Şubat 2013 »
Belene mahkümlarından deklarasyon



 Komünist idaresi döneminde Belene ve diğer hapishanelerde yatmış 61 kişi tarafından Ajans Bg'ye gönderilen deklarasyonda şöyle deniliyor:
'Son günlerde bazı şahıslar veya bazı Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, biz Belene Siyasi Tutuklular adına açıklama yapmalarından rahatsızlık duymaktayız.
Bu vesileyle, biz aşağıda isimleri bulunan Belene’de yatmış olan siyasi tutuklular, hiçbir şahıs veya sivil toplum kuruluşu yöneticisi, bizlerin rızası olmadan bizim adımıza açıklama yapamayacağını, geçmişte bizim adımıza yapılan açıklamalar da bizleri bağlamayacağını bildirerek, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.'


Ajans Bg'ye gönderilen deklarasyonda ismi geçen Belene mahkümları:,

1.Remzi Keser

2.Sabri Yılmaz
3.Muhammet Gölcüklü
4.Burhan Mutlu
5.Orhan Mutlu
6.Mümin Akkaş
7. Mehmet Yalçın
8.Nazif Uzunoğlu
9.Şerif Topaloğlu
10.Şaban Özkan
11.Fahrettin Mutlu
12.Ali Bahar

13.Fehim Karaduman

14.Mümin Efendioğlu

15.İlyas Tunç

16.Fehim Kazandı

17.Muhammed Akın

18. Ahmet Kitapçı

19.Orhan Güçlü

20.Şaban Esadoğlu

21.İsmail Krayoğlu

22.Fehim Ceylan

23.Orhan Öztürk

24.Ahmet Öztürk

25.Rasim Halil

26.Mehmet Hafızoğlu

27.Mustafa Mutlu

28.Mustafa Kaşmeroğlu

29.Necibe Aziz

30.Mümin Yılmaz

31.Süleyman Parlakzafer

32.Hasan Karamolla

33.Şaban Ergüz

34.Hüseyin Yılmaz

35.Hasan Uzunkış

36.Durmuş Sönmez

37.Davud Özcan

38.Zehra Saffetoğlu

39.Şükrü Avcıoğlu

40.Hüseyin Dönmez

41.Hüseyin adalı

42.Enver Özkan

43.İsmail Öztürk

44.Mehmet Türksoy

45. Orhan Mutlu

46.Hamdi Türksoy

47.Şaban Şen

48.Cevdet Dinci

49.Zehra Dinci

50.Bilal Dinci

51.Sekbal Dinci

52. Ziya Dinci

53.Remzi Öztürk

54. Mümin Kurtulmuş
55.Ahmet Yıldız
56.Selahattin Osmanoğlu
57.Hilmi Mollaoğlu
58.Lütfi Ayyıldız
59. Ali Çöl
60.Mümin Muratoğlu
61. Şevket Güler

YORUMLAR:

1. yorum:
Türklük adına hayatını tehlikeye atmış şahısları sonuna kadar destekliyorum. Siz korkup da susmadınız, "Türküz" deyip yiğitçe, erkekçe Belene kampına sürülmeyi, kurşuna dizilmeyi göze aldınız. Kitap yazıp da bunları gelecek nesillere anlatın. Türkleri Bulgarlaştırmak için nasıl siyasî, psikolojik baskılar yapıldığını anlatın.

Özelikle bugüne nasıl yansıdığını, insanların nasıl korkaklaştığını, Bulgar özentisi haline geldiğini anlatın.

Bunların nasıl önüne geçileceğini de anlatın elbet.

2. yorum:
Mümkünse 61 kişinin de ismini koyun. Orijinal bildirin tamamını resme alın!

3. yorum:
Ruhunda Türklüğü yaşatmış, bu uğurda da idamı, sürgünü göze almış 61 ölümsüz kahraman.

4. yorum:
Belene'de gercek gorus ve dusunceleri icin yatan agalarima ve kardeslerime saygim sonsuz, ve keske tun Bulgaristan Turkleri (hepimiz) onlar gibi cesur ve Turkcu olabilseydik,ama bizler dis ulkelerde tun Bulgaristanda gelismeleri ve haberleri izleme sansimiz olmadigindan bu deklarasion kim ve ne icin oldugunu anlamis degilim.Biraz genis bilgiler verirseniz memnun oluruz ve konu ne oldugunu anlamis oluruz

5. yorum:
Çok merak ediyorum bu arkadaşlarımın isimlerini. Ben İsmet Topaloğlu 0090 545 635 92 50 lütfen o 61 arkadaşım karşı ödemeli yani konuşmaları ben karşılacaım beni arayarak aldıkları kararı bana söylesinler.
Belene ve Cezaevlerinden yatan arkadaşlarımızın sayısı 750 aşıyor ve sürgün edilenlerle gazilerin sayıları bini geçiyor. Siz hangi 61 sayıdan bahsediyorsunuz anlamıyorum. Kim bu arkadaşlar lütfen listeyi tam yayınlamanızı istiyorum.
AJANSBG ciddiyetine inanıyorum ve yorumum yayınlanacağına inanıyorum. Tüm Belene,ceza evlerinde yatan ve sürgüne giden arkadaşlarıma selam ediyorum.

6. yorum:
SAYIN TOALOĞLÜ BİZLER BELENE HAPİSANELERDE VE SÜRGÜNLERDE YATAN KARDEŞLER OLARAK CANLARIMIZI HİÇE SAYARAK TÜRKLÜĞÜMÜZ ÜĞRUNA .KATİL TODOR JİVKOVDAN YILMADIYSAK ŞU ANDADA BG -DE KALAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELEMİZİ ESİRGEMEYİZ .ÇÜNKÜ BİZ KARDEŞLERİMİZ İÇİN KANIMIZIN SON DAMLASINI VERMEYE HAZIRIZ BUNDAN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN

7. yorum:
Türk ırkı uğruna Belene'de çile çeken büyüklerimizi saygıyla anıyoruz.

8. yorum:
Sizler gibi Türklüğünü satmayıp da Belene'de çile çekenlerin anıtlarını dikmek gerek.

9. yorum:
Tanrı, Türk ırkı uğruna her şeyi göze alanları korusun!

10. yorum:
Sevgili kahramanlar sizi sizden başka kimse anlamaz ,anlıyanları tabi ki tenzih ederim.Son zamanlarda bazı kişiler N.T.Adalı abimiz adına Facebook aracılığı ile onun tasfif etmiyeceyi, bazı yayınlar yapıyorlar.Hiç birini kale almayın!!!.Çünkü bu şahıslar çok uzaktan akrabaları olup adını kullanarak siyasi çıkar peşindeler.Oğlu FİKRET TURGUT VE KIZI MAİDENİN bu şahısların davranışlarından hiç hoşlanmasdıklarını bilmenizi isterim.Bu kişilerin 23 yıllık çileli hayatı boyunca ne ESKİ ZARA HAPİSANESİNİ NE DE BELENENİN NEREDE OLDUĞUNDAN HABERLERİ BİLE YOKTU.En kısa sürede ailesi adına bir site kurulacaktır.Ve bu 23 yıl boyunca yanında olan kişelerce yani ailesi tarafından faliyete geçirilecektir.Tüm Belene kahramanlarına sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Ailesi adına Fikri Şentürk.İzmir 22 02 2013.

11. yorum:
Listedeki arkadaşlarımızı canla başla selamlıyorum.61 arkadaşımız bine yakın arkadaşlarımızın açıklamalarına katılmazlarsa listenin altına katılmadıkları ilan edilir ve isimleri yazılır. Demokraside çareler tükenmez arkadaşlar.
Bunda isyan edilecek bir durum yoktur.
Biliyorsunuz demokraside çoğunluğun kararları esas alınır karara itiraz edenlerin isimleri alınan kararın altına yazılır.
61 arkadaşımızın itirazı var diye bine yakın arkadaşlarımızın alımış oldukları kararı engellemez.
Saygıyla dava arkadaşlarımızı selamlıyoruz.
İsmet Topaloğlu

12. yorum:
Hak ve Adalet orgutu,silah zoruyla Bulgaristan Turklerinin isimlerini degistirme doneminde,uydulanan felakette dur demek icin mucaadeleye gecen yigitlerimizin bazilarini,cani komunist milisleri tarafindan SEHIT edildiler.Yuce Allahim onlarin mekanlarini CENNETetsin SEHIT kardeslerimizin ruhlari nur icinde yatsin(yakinlarina bazi dava adamlarindan baska (basta dps olmak uzere)kimsenin sahip (yardim)ciktigi yok,bu gune kadar olmamistir.Buyuk,ve cetin direnislerde hayatta kalan yigitler ceza evlerine,belene temerkuz kampina,bazilari da surgunlere gonderilerek nice iskencelere maruz kaldilar yillarca,yani var olma mucaadelesinin bedelini cok agir odedik.Son aylarda Bulgaristanda ikinci bir Turk partisi NPSD kuruldugundan bu yana ,kendini bilmez ,agirt niyetli kisiler tarafindan yogun hakaretlere maruz kaliyoruz,21.yuzyilda yasiyoruz hala sugurumuz yerinde sayiyor anlasilan.Demokrasilerde secimler hur ve serbest olur,istiyen istedigi partiye oyunu kullanir,bunda gocunacak ne var,hakaretler niye.Deklaresiyonu hazirlayan 61 Gazi arkadaslarimiza saygilar sunar ve bol,bol cani gonulden selamlarimizi iletiyoruz.750 Gazimizden hayatta olanlarla bir araya gelmekte ortak bir karar almakta buyuk(Halkimiz icin)yarar olacagina inaniyoruz.Gecmisimizde ki birlik bereberlik ornegi dorultusunda (ceza evlerinde aclik grevleri yaparak Jivkov,un uygulamya koydugu projelerine karsi koydugumuz dibi,yine bir olarak,tartisarak dogrulari bularak ortaklasa tek yumruk olarak ,Halkimizin cektigi yoksulluk belasindan kurtarma gucune sahip olacagimiza inaniyoruz.Hapis yatan ve belenede kalan Gaziler(su an ayni gorusu savunan birlikte hareket eden 320 Gaziyiz.

13. yorum:
Varnali Gaziler grubu,cok degerli 61 Gazi arkadaslarimiz,ilk once sizlere saygi ve selamlarimizi iletiyor ,HAYIRLI omurler diliyoruz.Halkimizin bulundugu acinacak durumu maglum.Biz varna grubu olarak halkimizin yarinlari icin cok endiseliyiz,o nedenle karinca kararinca elimizdeki imkagnlar dahilinde halkimizin yasam seviyesinin duzelmesi icin katki yapmaya ,hem maddi hem de manevi olarak haziriz.Cok degerli Gazi arkadaslar ,DPS yonetimindeki agentler hakkinda ne dusunuyorsunuz?,Halkimiz surunurken,haksiz yere bir cok ihaleler alip zenginlesen DPSvekillerine ne diyeceksiniz,bu iki konuyla ilgili sizlerden bir aciklama bekliyoruz.Sonsuz saygilar sizlere Gazi arkadaslarimiz.

14. yorum:
Bursali MK,diger Gazi arkadaslarimizin gercekleri bilmeleri icin deklaresiyon konusu hakkinda aciklama geregi duyarak ,yorumumu sunuyorum.Gecenlerde dps ,den bir heyet bursaya geldi ve bizlere bir gece duzenlendi.Belirli bir saatten sonra bir Gazi arkadasim teker,teker konuklari gezerek elinde kagit kalem isimlerimizi yazmamizi soyledi ve gelecekte yayimlayacagimiz deklerasiyondan faydalanacaksiniz dedi.Guya halkimizin iyiligi icin secimlerden h.o.h partisinin guclu cikmasi gerektigini soyledi.Daha ileride ,gerektiginde o belene arkadasimin adini da acikliyacagim.M.K.

15. yorum:
Killi(benkovski)mapusculari adina,Fikri Sen Turk hemserimiz,rahmetli N.T.Adali ozgurluk dehasi Liderimizin adini kullanan kisi isvecte oturuyor ,Hayranlardan(SEHITLER KOYUNDEN)gitme,o cahilin teki gerekli,gereksiz Rahmetlinin adini kendi cikarilari icin her yerde (N.T.Adali benim dayim diyerek)kullaniyor.

16. yorum:
Arkadaşlar beşi onu diye tutturmuşlar,hiç dönüp kendilerini sorgulamazlar, ister Belene de kalanlar olsun ister diğerlerimiz yüze yakın bir değerli gurup bir araya gelebilmiş ve bir karara imza atılmış.İşte bu ONLAR DIR BİZLERİ BELENE KAMPLARINDA KİMLİĞİMİZİ ,ÖRF ADETLERİMİZİ VE NAMUSUMUZU SAVUNANLAR,KİM BİLİR KAÇ GECE UYKUSUZ SORGULARDA ACILAR ÇEKİLDİ.BİZLERİN hatırlaması gereken o kadar çok şey var ki mesela iki milyona yakın TÜRK. BULGARA 800 ZE YAKIN KARDEŞLERİMİZİ VERİP KADERİNE TERK ETTİK sadece 16 bin kişi yürüdü VE TAM 4 SENE ELİMİZİ BİLE KIPIRDATMADIK .Bizler bu insanlara çok şey borçluyuz bugün bende onlardan ÖZÜR dileyerek iki satır yazı yazmak istedim .Canından can vermiş kanından kan dökmüş ay le ve çocuk hasreti bu acıların hesabını kim nasıl vere bilir.Ben ne insanlar gördüm camının perde arkasına saklanmış dışarı bakmaya cesaretini yitirmiş. Ben derim ki rahat bırakın o insanları onlar dün vardılar Türklük için bu günde.Ben kendi adıma CEKETİM İLİKLİ ÖNLERİNDE BAŞ EĞİYORUM VE ALLAH HIN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERLERİNE OLSUN BELENE KAHRAMANLARIMIZ ÖMRÜNÜZ UZUN VE BAŞINIZ DİK YÜREKLERİNİZ O GÜNKÜ GİBİ MERT ,ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN SAYGILAR

17. yorum:
A.V.Berlin,eyvah korktugum basimiza geldi.Ey arkadaslar biz bu davayi birlikte yuruttuk,o kadar cileler cekmemize ragman birbirlerimize kirici hareketlerde bulunmadik.Neden simdi?,kirginliklar,kusmeler,bolunmeler,anlasilan birileri(bazi gucler)kendi cikarilari dogrultusunda haksiz kazanimlarini korumak icin,bu cirkin senaryolari uygulamaya koymusa benziyor.Bizler degilmiydik omurumuzun sonuna kadar davamiza kara leke dusurmiyecegiz diye YEMIN etmedik mi,simdi neler oluyor bizlere.Dava arkadaslarim sizlere sevgiyle hosca kalin derken baskalarinin cikarilari icin birbirimizi kirmiyalim diyorum.Berlinden enicten saygi ve selamlar.Biz Halkimiz icin vardik,omrumuzun sonuna kadar Halkimiz icin varolacagiz.

18. yorum:
Gazi E.O corludan,belenecilere iki sorum var! Birinci sorum,belenede kimsenin burunu kanadi mi?,kac kisi sonuna kadar belenede kaldi,imza atipta erken saliverinenler ,neyin altina imza attilar(hangi yazilan metnin altina imza attilar)? Ikinci sorum,Bulgaristan Turklerinin yanamisiniz ,yoksa Halkimizin duygularini somuren dps agent cetesinden yana misiniz.

19. yorum:
Benim Ajans Bg ile bir alâkam yok, ama 1984-1989 yılarında Belene'de Türklere yapılan zulümleri en iyi aktarak Ajans Bg'dir.

Tanrı Ajans Bg'yi Korusun!

20. yorum:
Ben Muhammet Gölcüklü şu listenin 3 sırasında YER ALAN BİRİSİYİM en içten sevdiğim kardeşlerimizin yazmış oldukları yorumları dikkatle okudum .Varnalı Şumlulu Razgratlı Yablanovalı Smolanlı Blagoevgratlı bg nin her yöresinden can ciğer kardeşlerim için .Ben 3 çocuk ve 6 torun sahibi olarak 6 yıl bg hapisanelerinde kalmama rağmen .Yine 61 yaşıma rağmen ulusum için hepimizi feda etmeye hazırım yeterki ülüsumuz ve milletimiz sağ olsun .

21. yorum:
Sayın kardeşlerim ben hiç bir menfat peşinde olan birisi değilim .Neyazıkki yalan söyledim galiba .Ben en büyük menfatciyim milletim için en büyük menfatime düşkünüm hepinizden özür diliyorum saygılarınızla sevgili kardeşlerim

22. yorum:
Bursali MK,diger Gazi arkadaslarimizin gercekleri bilmeleri icin deklaresiyon konusu hakkinda aciklama geregi duyarak ,yorumumu sunuyorum.Gecenlerde dps ,den bir heyet bursaya geldi ve bizlere bir gece duzenlendi.Belirli bir saatten sonra bir Gazi arkadasim teker,teker konuklari gezerek elinde kagit kalem isimlerimizi yazmamizi soyledi ve gelecekte yayimlayacagimiz deklerasiyondan faydalanacaksiniz dedi.Guya halkimizin iyiligi icin secimlerden h.o.h partisinin guclu cikmasi gerektigini soyledi.Daha ileride ,gerektiginde o belene arkadasimin adini da acikliyacagim.M.K.

ŞUBAT 22, 2013
***************************************
Samimiyetini kutluyorum adını yazmadığınıdan dolayı saygıyla karşılıyorum. HÖH Bursa toplantısında listede yer alan 61 arkadaşımız toplantıya iştirak edip etmediklerini merak ediyorum.
Arkadaşlar uyanık olalım oyunlara gelmeyelim.
Bir teklifim var.
En yakın zamanda bir araya gelelim. SADECE BİZLER.
Yeri ve zamanı hep birlikte belirleyelim.
Ortak kader yolumuzu hep birlikte belirleyelim.
Gazilere ve şehit yakınlarına sonsuz selamlarımı sunuyorum.
İsmet Topaloğlu

23. yorum:
M.U.K,BURSA,degerli arkadaslar bursadan belencilerin adina yayimlanan Deklarasyonda adi gecenlerin bir cogunun haberleri yoktur,birileri onlarin isimlerini kullanarak ,imzalarini taklit ederek pravokasyon yapilmistir.Sucu isliyenlerden hesap soracagiz bu herkezce bilinmesini arz ederim.

24. yorum:
M.K.O bursa sn.arkadaslar durup dururken neren ve neden cikti bu deklarasyon olayi,birileri yangindan mal mi kaciriyor.Ben de mapus yatanlardan biriyim,madem ki deklarasyon yayimlanacak benim haberim niye yok,yoksa beni dava adami yerine koymuyorsunuz mu.Daha onceleri de bulgaristandan gelen heyet bazi belenede yatanlarla bir araya geldiklerinde islerine yarayacaklari arkadaslari cariyor onlarla istisare ediyorlar,ben dava adami degilmiyim bu ayirim niye yapiliyor ,kimlere hizmet etmek icin ,cok ayip isler yapiliyor,davamiz adina nifakcilari asla af etmem ,onlari Allaha havale ediyorum.

25. yorum:
Alvanlar,yablanovo grubu,ceza evlerinde yatanlara,belene adasinda kalanlara ,bir coguna turkluk ugruna mucaadele edenlere plaketler,oduller verilirken bizleri neden ayri tutuklarini anlamis degiliz.Bir zamanlar turkluk mucaadelesi verirken ,davamiz birken iyidik hostuk ta simdimi kotu olduk.Gercekler anlasildi,simdi iki turk partisi oldugundan dolayi,dps ,liler NPSD,lilere kizdiklarindanir ki ayirim o sebepten oluyor.Herkez farkli dusunebilir amma biz dava adamlari olarak asla birbirimize kusmemeliyiz.23 yildir dps ,yi denedik,halkimiz birde npsd yi denemek ister bunda gocunacak ne var ki aramizda kirginliklar,ayrismalar oluyor,bunlara izin vermemek icin bir araya gelip gercekler,dogrular uzerine tartismakta yarar olacagina inaniyoruz.Herkeze selamlar ALVANLAR GRUBU.

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/belene-mahkumlarndan-deklarasyon.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Halk, demokrasiye karşı
« Yanıtla #71 : 11 Mart 2013 »
Halk, demokrasiye karşı



Sosyolog Kolyo Kolev 8 Ağustos 2012'de Trud gazetesinde yazdığı
"Demokrasinin Kırılgan Yüzü" adlı makalesinde bugünkü protestolarla
sosyal krizi açıklayan tespitte bulunarak Bulgaristan'ın şu anki
durumunu 30'lu yılların nazi Almanya'sına benzetti. Kolyo Kolev
makalesinde şu açıklamayı yaptı:
Eğer Bulgaristan bağımsız ve egemen demokratik bir ülke olsaydı, büyük
ihtimalle faşist bir ülke olurdu (daha doğrusu: nasyonalsosyalist).
Faşizm de 30'lu yıllarında Almanya'ya geldiği gibi gelecekti:
demokratik seçimlerle geniş halk kitlesinin iradesiyle... Çünkü halkın
görüşlerini yansıtan verilere göre halk kitlesinin büyük bir kısmı,
millîlik (her ne ifade ediyorsa artık) adına vatandaş hakkı ve
özgürlüleri, ifade özgürlüğü, hukukî düzen ve demokrasiden ödün
vermeye daha dünden hazır.
Trud gazetesi bu makaleye "Bugün bu korkunç sosyolojik
değerlendirmeler gözümüzün önünde gerçekleşiyor, herkese ve her şeye
karşı nefret hissiyle ve intikam arzusuyla sokaklara dökülüyorlar. Bir
tek halk yığınlarının beklediği fürer ya da duçenin gelmesi eksik.
Fürerlik yapmak isteyenler çok, Tanrıya şükürler olsun ki şu an
birbirlerini saf dışı bırakıyorlar..." yorumunu ekledi.

Aydın Osman | AJANS BG

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/03/halk-demokrasiye-kars.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #72 : 11 Mart 2013 »
Görüldüğü gibi Bulgar uzmanlar bile anlamış kendi milletinin ırkçı olduğunu, bunun onların ruhunda olduğunu, oysa gayrı milli medyalar bizi hala kardeşlik masallarıyla kandırmaya çalışıyor. Bulgaristan'da iktidar halka verilse halk Türk düşmanı ırkçı bir yönetim kurar. Bunlar biz Türçülerin iddialari değil, Bulgar uzmanların tespitleri.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #73 : 12 Mart 2013 »
Kırcaali'de Çanakkale Şehitleri anılacak



Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği (TRKSAD) 15 Mart Cuma günü saat
17:30'da Ömer Lütfi Kültür Derneği'de geleneksel Çanakkale Şehitlerini
Anma Töreni düzenleyeceğini bildirdi. Alınan bilgiye göre törene
Türkiye ile Yunanistan'dan çok sayıda konuğun katılması katılması
bekleniyor. Merasime Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tarih Hocası
Doç.Dr. Muhammet Erat ile Edirne Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Yard. Doç. Dr. Mustafa Hatipler konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte
Türkiye'de yaşayan Eğridereli Mercan Civan'ın Seni Anlatmak adlı
kitabı ile Batı Trakyalı İbrahim Baltalı'nın, emekli öğretmenlerle
yaptığı röportajları içeren Bir Efsane Sona Ererken kitabı
tanıtılacak.

Aydın Osman | AJANS BG

KAYNAK: http://ajanskircaali.blogspot.com/2013/03/krcaalide-canakkale-sehitleri-anlacak.html

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #74 : 12 Mart 2013 »
Kırcaali'de Çanakkale Şehitleri anılacak



Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği (TRKSAD) 15 Mart Cuma günü saat
17:30'da Ömer Lütfi Kültür Derneği'de geleneksel Çanakkale Şehitlerini
Anma Töreni düzenleyeceğini bildirdi.
Türklüğün bu kutlu destanın Türk'ün yaşadığı her yerde anılması onur ve gurur vericidir.
Bulgaristan gibi bir ülkede Türklük adına milli duyarlılığı geliştirici etkinliklere öncülük edenlere şükranlarımızı sunarız.
Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
BDP’li milletvekiline karşı imza kampanyası
« Yanıtla #75 : 16 Mart 2013 »
BDP’li milletvekiline karşı imza kampanyası



Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş milletvekili Sırrı Sakık'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Balkan ve Kafkasya göçmenlerini hedef alan ağır sözleri nedeniyle kendisine karşı imza kampanyası başlatıldı.

31 Ocak 2013 tarihinde TBMM kürsüsünde "Çanakkale'ye bakın. Orada sadece sizin atalarınız savaşmadı. Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz" dedi. Gelen tepkiler üzerine Sakık, Twitter'deki hesabından özür diledi, ancak 05 Mart 2013 tarihinde yine TBMM görüşmeleri sırasında Balkan göçmenlerini hedef alarak ağır konuşma yaptı. Bunun üzerine hemen ardından Sırrı Sakık hakkında TBMM tarafından gerekli yaptırımların uygulanması için imza kampanyası başlatıldı.

Aydın Osman | AJANS BG

http://www.change.org/petitions/s%C4%B1rr%C4%B1-sak%C4%B1k-hakk%C4%B1nda-tbmm-taraf%C4%B1ndan-gerekli-yapt%C4%B1r%C4%B1mlar%C4%B1n-ba%C5%9Flat%C4%B1lmas%C4%B1-i%C3%A7in-imza-kampanyas%C4%B1?utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=permissions_dialog_false

HABERİN ALTINA YAZILAN YORUMLAR:

1. yorum:
Dikkat ettiyseniz yine Kürt propagandası yapmış Sırrı Sakık. Kürt milliyetçileri, "Çanakkale'de kürtler de savaşmıştır" propagandası yapar. Osman Pamukoğlu belgeleri gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Merak edenler izlesin şu klipi:

#Gecersiz YouTube Bağlantısı#

2. yorum:
Kürtlerin Çanakkale'de Türklerle yan yana savaştığını kanıtlayan ciddi bir belge gösterin bana! Oysa Kürtlerin çıkardığı isyanları kanıtlayan bir sürü belge yayınlandı.

3. yorum:
Ciddi ciddi bilgi edinmek istiyorsanız öyle internet sitelerinde devamlı tekrarlanan saçmalıklara aldanmayın, gerçek ciddi araştırmaları gözden geçirin.

Biliyorum, her önüne gelen belgelerle doğru düzgün araştırma yapamaz. Ama yapılan araştırmalara, harcanan emeğe de saygı göstermek gerek. Hele bilgi edinmek istiyorsanız buna benzer çalışmaları sonuna kadar takip edin

http://vbox7.com/play:b9ca5b564f

4. yorum:
Yahu noluyo, benim yorumlarım niye çıkmıyo. Bu işin içinde bir komplo teorisinden ya da kürt sempatizanlığından şüphe etmeye başladım. Bu kadar zaman Türkler hep uyutultu. Artık acı gerçekleri sert dille söyleyip unadırma vakti gelmedi mi

5. yorum:
BDP'den her şey beklenir. BDP, PKK'nın siyasi kanadıdır.

6. yorum:
Bulgaristan Türklerinden asla vatan haini yetişmemiştir. Oysa kürtler her zaman Türk devletini bölmek için mücadele etmiştir.

Bunu kanıtlayan binlerce belge, belgesel film vardır. Buraya o uzun yazıları paylaşmaya kalksam sevgili Ajans BG okurlarının okumaya vakti yetmeyecek.

SAYGILAR.

7. yorum:
PKK, kendisini Türkiye'nin hakimi, Bulgaristan Türklerini ise Türkiye'nin kölesi sanıyor. Ama biri bunun doğru olmadığını bunlara anlatmalı.

8. yorum:
BDP, aslında çok iyi kalpli hümanist, biz Türkler delirdik, kendimize düşman arıyoruz. hahahahahahhahahaha

Kusura bakmayın bugünlük bundan iyi espiri gelmedi aklıma.

9. yorum:
Türklere Bulgaristan'da Bulgarlar eziyet ediyor, Türkiye'de kürtler.

Biz Türkler ne zaman aklımızı başımıza toplayıp birleşeceğiz, ne zaman bunların önüne geçeceğiz!

Türkler birbirlerini destekleyip birlik olsaydı bunlar başımıza gelmeyecekti.

Madem Türkiye Türklerin devleti niye kürtlerin Türkleri ezmesine izin veriliyor. Buna dur deme vakti gelmedi mi?

10. yorum:
Nasıl birlik olacaksın ajanların hainlerin peşinden giderek mi bg de hepsi Jivkovun iti ne kimliğine ne dinine sahip cıktılar 5 leva oyunu satan zümreler var iken hiç bir şey olmaz sizlereden.

KAYNAK: http://ajansb.blogspot.com/2013/03/bdpli-milletvekili-balkan-turklerine.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
BDP’li milletvekiline karşı imza kampanyası
« Yanıtla #76 : 16 Mart 2013 »
1. yorum:
Dikkat ettiyseniz yine Kürt propagandası yapmış Sırrı Sakık. Kürt milliyetçileri, "Çanakkale'de kürtler de savaşmıştır" propagandası yapar. Osman Pamukoğlu belgeleri gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Merak edenler izlesin şu klipi:

https://www.youtube.com/watch?v=1q9R5M5CRis

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Ynt: Bulgaristan'da Türk gazetesi
« Yanıtla #77 : 16 Mart 2013 »
YORUMLAR:

1. yorum:
Ülke fakirleşince Bulgarlar yurt dışına kaçacak, Bulgaristan da Türkler ile çingenelere kalacak diye korkuyorlar hahahhaahaa

2. yorum:
aJANS BG YAZ GELİYOR ORGANIZASYONLAR BASLIYCAK.VE BIZ YINE BULGAR SANATÇILARINI FESTİVALLERE DAVET EDİCEZ.SİZ HİÇ FESTIVALINI YILBAŞI GECESINE TURK SANATÇI ÇAĞIRAN BULGAR GÖRDUNUZMU .KÖŞE YAZISI YAZARSANIZ SEVINIRIM
DAHA İNSANIMIZ KENDİ SANATÇISINI TANIMIYOR
İŞE SANATÇILARIMIZI TANITMAKLA BAŞLIYALIM
__AJDA ÇAVUŞ
__MUSTAFA ÇAVUŞ
__FAHRİYE GUNEY
DAHA SANATÇILARIMIZ VAR ONLARIDA TANITALIM LÜTFEN.
PATAVATSIZLIK USTUNE PATAVATSIZLIK YAPIYORUZ 23 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN BAZI DERNEKLER,TAVERNA TARZI RESTORANTLAR,FESTIVALLER,BULGAR SANATÇI DAVET ETMEKTE HALA ISRARRLI .KENDİ SANATÇILARIMIZI MUZIKA ORKESTRALARINI ÇAĞIRSAK NOLCAK SANKİ

EMEL RAZGRAD

3. yorum:
SİZ HİÇ BOŞNAKLARIN SIRP SANATÇI ÇAĞIRIP YILBAŞINA GİRDİĞİNİ GÖRMDUNUZMU.? BİRDE BULGAR GAVUR DEYİNCEDE KIZIYORUZ..BAZILARIN ASİMİLASYON HOŞUNA GİTMİŞ.

4. yorum:
BÖYLE İRADESİZ TOPLUM NERDE VAR BİZDEN BAŞKA CANINA OKUYANLARI ÇAĞIRAN VAR MI?

5. yorum:
BULGARCA SARKI DA SOYLENSİN BİŞEY DEMİYORUM AMA SANATÇILARIMIZI TANIYALIM YAŞARKEN HAKETTİĞİ DEĞERİ VERELİM

6. yorum:
Yillardir ust taraftaki kardesin soylediklerini yazdiklarini anlatmaya ugrasiyorum. Evet "kuruyun yaninda yas da yaniyor" ve Bulgarca sanatci ve muzik icin,zorunlu verilmis Bulgar isimlerini hala tasiyan ve Hristiyan isimlerini cok sevenler icin, Bulgarlar icin geberenlerin yaninda bizlere de "yaniyoruz" ve hakina adamlar hepimize "BULGAR" deyip geciyor.
Aracinda,Dugununde ve baska senliklere adamlar durma Bulgar sanatcilarini ve Bulgarcayi tercih ediyor. Milletimizde hastalar cok.

7. yorum:
BOSNAKLAR MUSLUMAANDIRLAR SIPCA KONUSURLAR SARKI VE TÚRKÚLERI SIRPCADIR. BULGARISTANDA GAGVUZ TÚRKLERI TÚRKTÚRLER SARKI VE TÚRKÚLERINI TÚRKÇE SÓYLERLER FAKAAT ASLINDA HRISTIYAANDIRLAR KILISELERI TERCIH EDERLER. POMAKLAR ISE MUSLUMAAN CAMIILERI TERCIH EDERLER DILLERI BULGARCADIR.BULGARCA RODOP SARKILARI SÓYLERLER BIZ BULGARISTAN VATANDASIYIZ TURKU VE SARKILARIMIZI DAIMA TÚRKÇE VE TABIYKI BIRAZDA BULGARCA OLARAK SÓYLERIZ. BUNDA BIR SAKINCA OLMAMALIDIR BAZI KARDESLERIMIZ EMEGINI SOLISTLIKTEN YAANI SANAATÇILIKLA ÇIKARIYORLAR MAGLLUM".AJANS fm GELIYOOOR" HABER YORUMLAR SPOR PROGRAMLARI VE BOL BOL TÚRKÇE VE BULGARCA SARKI VE TÚRKÚLEER GELIYOOOOOR" AMMA NE ZAMAAN BILINMIYOOOOR KARDESLERIM NEREDE KALDI VADELER NERDE SEM. YOOOOK OLMADI HERKEZ INTERNET YAYINI DINLEYEMIYOR RADYOLAR HALEN SUSUYOR BNT,-2DEN TÚRKÇE YAYIN VERILECEKTI NE OLDU YAANI NE DERLER ADAMAYLA MAL TÚKENMIYOOOOR.HOSÇA KALIN.SAYGILAAAR.

8. yorum:
Bir ailede yoksulluk,parasizlik var ise ,o ailede kavgalar, tartismalar, ve "ic savas" baslar. En korktugum milliyetci Ataka ve onlarin provokator destekcileri Bulgarlar her agin Turklere ve azinliklara "zehirini puskurup" bizlere karsi saldiriya gecebilir olmalari.
Iste bu cok buyuk ve tehlikeli olacak. Millet onlardan hersey beklenir- "Isinizi kis tutun" tetikte ve herseye hazir olun.Titiz Adam

9. yorum:
Bazı kafası çalışmayan insanlar hâlâ "Atrık Avrupa Birliğine girdik, Türkiye ile Bulgaristan NATO'da, artık düşmanlıklar bitecek, bütün dünya birleşecek" diye cahil insanları kandırmaya devam ediyor.

Bugün Türklerle Bulgarlar arasında kanlı çatışma yok, ama Bulgarların ruhunda var Türk düşmanlığı, başımızı kuma gömerek bu işin üstesinden gelemeyiz.

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/irkclar-yine-sahnede.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Nazmi Mümin: Geçici hükümette neden bir Türk ismi yok?



 Bulgar Sosyalist Partisi Kircaali İl Başkan Yardımcısı Nazmi Mümin, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev’in kurduğu geçici hükümette görev alan tek bir Türk ismi bile bulunmadığını belirterek, bunun demokrasi anlayışına ters olduğunu kaydetti.
Mümin, ‘Hepimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız, eğer birileri Bulgaristan’da kendi alanında uzman, Bakan veya Bakan yardımcısı görevlerini yürütebilecek Türklerin olmadığını düşünüyorsa yanıldığını anlamalı' dedi.

AJANS BG

YORUMLAR:

1. yorum:
nedeni ise sóyle sóyliyelim Cumhur baskani seçimini Milliyetci dúsúnceli GERB Partisi seçmisti simdi Bu Cumhurbaskanin seçtigi geçici húkúmette olanlarin túmú GERP,tendir dostum bunu biz túrklerin tamaamen çok iyi bir sekilde anlamamiz gerekir ve Túrk milletini bu gelecek olan seçimlerde kimi seçecegini gayet iyi ve net olarak bilmelidir Sloganimiz ne Mutlu Bulgaristanda ve balkanlarda Túrk olmak.Biz BG Túrk toplumu olarak birlik ve berabeligimizi tek çati altinda korumaliyiz aksi hallerdeebilinmeli ki millet olarak kahrolup gideriz.hadi size kolay gelsin hosçakalin saglicakla kalin Allah Túrk milletini korusun Saygi ve sevgiler.

2. yorum:
    Matematik:
    7-1,14-2,17(üyesi olan hükümette)-2,5(iki buçuk) Türk ismi olmalı.Plevneliyev'in yerine olsam SİZİ aklımdan geçirirdim(3.kişi olarak).

3. yorum:
    HÖH'lülerden biri çıkıp da bu geröekleri söylemedi.

4. yorum:
    Bu yazı tercüme edip de Rodopi24X7 gazetesinde ya da sitesinde kesinlikle yayınlanmalı.

5. yorum:
    Kızıl Nazmi'ye bravo!

6. yorum:
   Türkiye dışındaki sosyalistler Türkiye'dekiler gibi vatansız yurtsuz soysuz değil.

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/03/nazmi-mumin-gecici-hukumette-neden-bir.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Kırcaali'de Çanakkale Şehitleri anılacak
« Yanıtla #79 : 18 Mart 2013 »
Kırcaali'de Çanakkale Şehitleri anıldı

Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği (TRKSAD) bugün (15 Mart Cuma günü) saat
17:30'da Ömer Lütfi Kültür Derneği'de geleneksel Çanakkale Şehitlerini
Anma Töreni düzenledi.
Törende Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Çanakkale 18 Mart
Üniversitesi Tarih Hocası
Doç.Dr. Muhammet Erat, Edirne Trakya Üniversitesi Öğretim
GörevlisiYard. Doç. Dr. Mustafa Hatipler, İbrahim Baltalı ve Mercan
Civan konuşma yaptı.
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Ali Toraman da
moderatötlüğü üstlendi. Tören yaklaşık 2 saat sürdü. Tören başlamadan
önce Çanakkale Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Etkinlik başlarken Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet'in Çanakkale Şehitleri
için fatiha okuttu.
Başkonsolosu Şener Cebeci, konuşmasında "Bugün çok çok daha iyi bir
noktadayız. Bunu Çanakkale'de gençliklerini gönüllü bir şekilde feda
eden yüzbinlerce şehidimize borçluyuz. Bu şehitler arasında sizlerin
ataları da var dedeleriniz de var.
Türkiye sizlere minnettardır"
dedi.
Batı Trakyalı İbrahim Baltalı "Bugün çok anlamlı bir gün. Türk-İslȃm
kültürünü paylȃşan Yunanistan, Türkiye ile Bulgaristanlı soydaşlar,
anlamlı bir etkinlikte bir araya gelme imkȃnı buldular. Bu toplantı
aradan yüzyıllar geçse de yasak bölgelerle insanlarımız ayrılmak
istense de, araya sınırlar çizilse de milletlerin ayakta kaldığının
bir ispatıdır. Aynı kültürü paylȃşan insanların yok olmadıklarını
ortaya koymaktadır. Unutmayalım ki Adriyatik'ten Çin'e kadar Türkçe
konuşarak gidebilirsiniz
"
diye konuştu.
Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgi veren Doç.Dr. Muhammet Erat
"Çanakkale sadece İstanbul demek değil, paytaht demek değil, Çanakkale
sadece Türkiye demek değil, Çanakkale Türk dünyasını temsil eden bir
isim.
Çanakkale olmasaydı biz burada olmazdık"
dedi.
Muhammet Erat sözünü Balkan Türklerine "Büyük Türkiye Cumhuriyeti
arkanızda"
mesajıyla tamamladı.
Törenin bitmesine birkaç dakika kala gelmeyi başarak Hasan Azis
konuklara plȃket dağıttı. Çanakkale ile ilgili de şu anlamlı sözleri
söyledi: Çanakkale anlatmakla olmaz, Çanakkale'ye gitmek gerek.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ NE KADAZ ZAMANDIR ANILIYOR
TRKSAD 3 yıldır Kırcaali'de Çanakkale Şehitlerini anma töreni
düzenler. Bu konuyla ilgi Müzekki Ahmet "Umarız bütün Bulgaristan'da
Sofya'da ve diğer şehirlerimizde de düzenlenir"
dileklerinde bulundu.

Aydın Osman | AJANS BG

KAYNAK: http://ajanskircaali.blogspot.com/2013/03/krcaalide-canakkale-sehitleri-anlacak_15.html