Gönderen Konu: Bulgaristan'da Türk gazetesi  (Okunma sayısı 113836 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
KGB ürünü partiyi destekleyen BAL-GÖÇ'ten inciler
« Yanıtla #100 : 06 Nisan 2013 »
DS (eski Bulgar istihbarat servisi) ile KGB'nin Bulgaristan'da kurduğu Hak ve Özgürkükler Hareketi'ni (HÖH) destekleyen BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Mestanlı yöresi  Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Bursada düzenlediği yemekli toplantı bakın ne demiş (bu sözler medyalara da düştü):

“Bizler kafatasçı, ırkçı, bölücü değiliz. Bizler Atatürkçüyüz, bu ülkenin sahipleriyiz. Kürtler de bizim kardeşlerimizdir. Siz de Kürtleri temsil etmiyorsunuz.”

Dikkatimi çeken bir diğer durum da AKP'lilerin Türkiye dışındaki Türklere karşı daha milliyetçi tavırları, oysa Türkiye'de Anayasa'dan Türklüğü çıkatmaktan tut akil adamlar saçmalığına kadar bir sürü şey.

İşte AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün Bulgaristan Türklerini savunan sözleri “Bulgaristan AB’ye girerken, niye oradaki Müslüman kardeşlerinizin ‘sıkıntıları yok’ diye imza verdiniz. Neden Türkçe’yi kullanmadınız”

Bu konuyla ilgili yorumlar:

1. yorum:
Balgöç ne birliğinden bahsediyorsunuz. 23 Yıldır dilimiz, dinimiz, kültürümüz HÖH tarafından yok sayılıyor. Siz neyin birliğinden bahsediyorsunuz. Balgöç'ün kuruluş amacına ihanet içindedir son yıllardaki yöneticileri ve tarih önünde hesap vereceklerdir.

2. yorum:
Sivil toplum kuruluşlarının amacı siyasete yaltaklanmak değildir, hataları varsa uyarmaktır, sevapları varsa övmektir. Balgöç sadece övüyor ve birlikten bahsediyor. Bulgaristan'da çitalişte denilen merkezlere bağlı iki kıytırık folklor grubu dışında Türk kültürüne ait yapılan ne var.

3. yorum:
ALLASEN BALGOC MUDURLERI YILLARCA BULGARISTANA GELIP YEDILER ICTILER OYNADILAR SONA DA TURKIYEYE DONDULER. GARIBAN BULGARISTAN TURKU KIMIN UMURUNDA. DIL, KULTUR KIMIN UMURUNDA. ONEMLI OLAN TICARET OLSUN GEZILER TERTIPLENNSIN.

4. yorum:
MESTANLI BELEDIYE BASKANINA MI KALMIS YARGILAMAK DEVLETLERI.ALLAH ALA NE JURRETTIR BU .KENDINI BILMEMEZLIN SINIRI YOK .ZATEN BOYLE APTTALLIKLAR YAPAR BAZEN MESTANLILI ROBIN HUT))))))

5. yorum:
HA HA HA BALGOCE BAK KENDINI KURTARMA BAKIYO .ISSALLAH ESKI EMIN BALKAN ZAMANI GELIKTE GEZILERE GITIG ICIP YEMKLER YEMEYE GIDERIZ VE DISKOLARI KUMAR HANELERI GEZERIZ DIYE HAYEELER KURUYOLLAR.)))))))))))))))))

6. yorum:
Hak ve Adalet Orgutu.Dr.Yuksel Ozkani o gecedeki konusmasini kiniyoruz,23 yildir hoh,dps yonetimindeki Jivkovun yetistirdigi Turkler arasindan komunist yeniceri ajanlarinin,Halkimiza etmedikleri kotulukler kalmadi,Halkimizi ekonomi baskilarla dize getirmeyi,sindirmeyi ,yoksulluktan baska ulkelerde nafakasini bulma umuduyla(gizli,karanlik guclerin emirlerini uygulayan hohluler)vatanimizdan ,yurdumuzdan uzaklastrilarak Turkluk eritilmektedir.Bal Goc federasyon baskani durgaryu Yuksel Oskan uyguyacilara (dps,ye Halkimizin oylarini vermelerini istiyerek)canak tutuyor,yaptigi hainlikten dolayi bir gun Halkimiza hesap verecektir insallah.Mestanli belediye baskani Akif Akife gelince,o hem kumarci,hemde cahilin teki biridir.Amed Sava,nin,agent Lutvi Pavel,in bir piyonudur(uydusudur)elinde bulunduran gayri menkullarin,isletmelerin yuzde doksani Sava ve Pavel hirsiz ajanlarindir.Kumarci Akif,cahil herif sana mi kaldi ,neyine guveniyorsunda Turkiye Basbakanina ulu ortam dil uzatiyorsun,cahil herif,cizmeyi astin kumarci Akif.

7. yorum:
Akif Başkan şey ucunda beyaz bir şey gördün, mandıra zannettin her halde. Her şeyi para ile ölçtüğünüz için kolay da gaza geliyorsunuz. Sanki komünistler her haklarınızı verdiler de istifa eden hükumet hepsini geri aldı. Komünistler o kadar beyninizi yıkamışlar ki her zaman onların borazanlığını yapıyorsunuz, farkına da varmadan. Akif bey ajanların kobay lığını da yaptırıyorlar sana ama şimdi onu anlaman çok zor. Birileri bu işlerle uğraşırken sen rakı ve sigara satıyor dun. Paranla buralara gelmekle bilek gücü ve bilgi ile bir yerlere gelmenin farkı bu işte.Kendi düşen ağlamaz, demiş Atalarımız, öğrenirsin tabii ki bedeli vardır. Gerçi sen kaybetmeye de alışkınsın, Allah yardımcıın olsun.

8. yorum:
Özkan Başkan, Bulgaristan olaylarından o kadar uzaksınız ki, söyleyecek bir şey bulamıyorum size. Tabii siz HÖH kodamanları ile sürekli sohbet ettiğiniz için her şey çok normal gösteriliyor size. Fakat halk ne durumda olduğunu öğrenmek için bir sefer kendi paranızla gidin köylerde sıradan vatandaşın da görüşünü bir alın ve o zaman bu çıkışları yapın. Neyse tarih sizi gerektiği yere koyacak, merak etmeyin. Etrafınızda yeni göçmenlere de kulak vermiyorsunuz, öyle de bir kompleksiniz var.Sizin de öğrenecek çok şeyiniz var, onu 12 mayısta göreceksiniz çok net.

9. yorum:
sizlerdemi silionuz komentarlari

10. yorum:
Degerli dostlar.Mestanli belediye baskani haklidir.Ihtidardana dusen parti 5000 yakin isinden insan aldi,bunlarin cogu turktur.Bunlar birinci iki yillarda Atakalan beraber calistilar.Atakanin nasil parti oldunu bilersiniz.GERB basarisizligina, kotu yonetimine,istifasin vermesi icin hep turkleri sucladi.Hep ellerini bizlerle yikadilar.Turkiyeye gittiklerinde bizi seviyoruz diyorlar,burada baski yapiyorlar.Yalnic ifade verebilirler turk hukumetine,ama biz Turkiyeyi seviyoruz.Saygilarla.

11. yorum:
dorudur zaten yazmasaydin sasardik mehmetco soyle sefinede mestanliya ise alsin u gerbin isi biraktirdiklari insanlari .utanmazlar.yazik size oyle bir adami destekleyenlerde una gore adam

12. yorum:
Turkiye milletvekillerine tavsiyem-gelin de bir kach yil burada yashayin! AMA cocuklarinizi da getirin, burada bulgar cocuklariyla okusunlar! Birazcik "bulgar" " sevgisi" ve hosgorusunu gorsunler!!! O zaman tekrar oturup konusalim!

13. yorum:
sayn kardesim sen turk millet vekilerini davet ediyorsun ama sen kendin cocuklarini turkceye derslere gonderiyomusun hem bulgaristani cook seversen al senin olsun herkezin yani butun toplumun adindan konusma hakkina sahip deyilsin adini yazda bilelim kim oldunu yoksa dusundumuz insanmisin kendi kendini destekleyen .zaten en kisa zamanda yalniz kalijaksin etrafinda menfetcilada birakidjak seni boyle aptalliklar etmeye devam edersen.sen gercekten bir salakmisin.senden butun mestanli halki utaniyo mestanli halkini boyle kendini bilmez insan temsil edemez

14. yorum:
Ey boyacilar(oyacilar)koyu kumar oyuncusu Akif zirzobu,sen kim oluyorsun da bizim bulgaristan Turklerinin adina Turkiye Basbakani,na dil uzatiyorsun,haddini bil,takdir ,takdir takdire inanmiyanin hakki kutektir Akif Akif.Turkiye olmazsa bulgaristan bir yana balkanlarda ne Turk kalacak nede musluman.Yuce Allahimiz Turkiyemize zeval gostermesin,Turkiyeyi ve dunya Turklerini korusun.

15. yorum:
“Bulgaristan AB’ye girerken, niye oradaki Müslüman kardeşlerinizin ‘sıkıntıları yok’ diye imza verdiniz. Neden Türkçe’yi kullanmadınız”

neden yıllarca Türk kültürü çalışmalarına hiç ilginiz yoktu

neden Türkçe öğretmenlerin sorunlarını çözme çalışmalarda bulunmadınız

neden höh partisinin çerçevesinde olanlarla görüştünüz.

neden başka parti yöneticileri varken siz katılmıyorsunuz.

neden sizin katıldığınız faaliyetlerde başka partı selamlama mektüplarını okutmuyorsunuz.

neden iş çemberlerinizde sadece millet vekilleriniz, belediye başkanlarınız ve yöneticileriniz var. neden gençlere iş yaratma konusunda çalışmalar yapmıyorsunuz.

neden anadili Türkçe eğitimi ile ilgili höh olumlu çalışmalarda bulunmadı.

neden 20 yıldan beri Türkçe ders kitapları basılmıyor.

neden kültür ve eğitim faaliyetlerine katılınca faaliyetin açılışında lak lak diye siyasi propagandanızı yapıp hemen çıkıp gidiyorsunuz.

neden çok değerli ve anlamlı şumnu kültür derneği Türk faaliyetlerine 20 yıldan beri, destek verip katılmadınız.

neden size oy verenlere saygınız yok.

neden belediye başkanlarınızın birçoğu eğitimli gibi görünüyor, ama eğitimsiz

neden sofya olan zirvesine gidince kendinizi unutuyorsunuz, neden oraya nereden gittiğinizi unutuyorsunuz.

16. yorum:
“Bizler kafatasçı, ırkçı, bölücü değiliz. Bizler Atatürkçüyüz, bu ülkenin sahipleriyiz. Kürtler de bizim kardeşlerimizdir. Siz de Kürtleri temsil etmiyorsunuz.”


BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan'ın şu sözünden anlıyoruz ki BAL-GÖÇ'e de HÖH'ten 'ona buna sevimli görünme hastalığı' bulaşmış.

Bir insan ne zaman ona buna sevimli görünmeye çalışır? Bir insanın ondan bundan bir çıkarı, bir beklentisi varsa her zaman güçlülere, çoğunluğa sevimli görünmeye çalışır.

Ona buna sevimli görünmek çıkarcılığın, bencilliğin olduğu gibi kendi duruşu görüşü olmadığının da belirtisisidir.

Madem sen çıkarcısın, bencilsin, beni düşünmüyorsun, bizi düşünmüyorsun, Türk milletini düşünmüyorsun, biz niye seni düşünelim, niye seni destekleyelim.

Türkiye'de kulağa kafatasçı, ırkçı, bölücü kelimesi pek popüler değildir. Bu yüzden de böyle konuşmayı uygun bulmuş Doç. Dr. Yüksel Özkan.

Özkan göre kafatasçılık = irkçılık = bölücülük

Ama her ırkçı bölücü değildir. Örneğin bir Türk ırkçısı Türkiye'nin bölünmesini istemez. Türk devletinin Sibirya'dan Adriyatik Denizi'ne kadar büyümesini ister, bölünerek küçülmesini değil.

"Atatürkçüyüz" demiş. Türkiye'de Atatürkçüyüm demek de kulağa hoş gelebilir. Madem Atatürkçü o zaman Atatürk'ün şu sözlerini okusunda görelim bakalım ne kadar Atatürkçü:

http://www.nihal-atsiz.com/yazi/ulu-onder-ataturkten-turkcu-sozler.html

"Kürtler bizim kardeşimizdir" demiş. O zaman görsün bakalım Atatürk'ün Kürt politikasını:

http://vbox7.com/play:b9ca5b564f

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/03/balgoc-hohun-yanndayz.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
KGB ürünü partiyi destekleyen BAL-GÖÇ'ten inciler
« Yanıtla #101 : 06 Nisan 2013 »
17. yorum:
Değerli kardeşlerim birçok Türk bölgesinin olduğu gibi Bulgaristan Türklerinin bulunduğu bölge de Türk dünyasının kanayan bir yarasıdır. Hemen yanı başınızda bulunan Yunanistan, Kıbrıs, Irak, Suriye, İran Azerbaycanı, Doğu Türkistan, Rus yönetiminde kalan Türk bölgeleri ve Sovyet yönetiminden ayrılarak bağımsızlığını kazanmış Türk cumhuriyetleri her biri birbirinden sorunlu Türk yurtları.

Koskoca bir imparatorluğun mirası üzerinde kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti sorunlarla boğuşan bir ülke. Özellikle son yıllarda Türklüğün, kurucusu Yüce Atatürk’ün ve diğer milli değerlerin aşağılandığı günleri yaşamaktadır. Bir terör örgütünün ve uzantısının esiri haline gelmiştir adeta.

Bunun yanında Türkiye’yi bölüp üzerinde dört ülkeden koparacağı toprakla İsrail güdümlü bir kürt devletinin kurulması aşama aşama uygulanmaktadır. Bu gerçekleştirmeye çalışan da maalesef Türkiye Cumhuriyetini yöneten hükümettir.

Kendi ülkesini yönetmekten aciz bir hükümetin, bütün gelişmeleri adeta seyreder durumda bulunan muhalefetin ve destekçilerinin Bulgaristan Türkleri için iyi şeyler yapacağı düşüncesine kapılmak ezilmişliğe devam etmeyi düşünmekten başka bir şey değildir.

Türk soylu olmayan, Türk soylu olup Türklüğe düşman olan tüm yöneticiler Bulgaristan Türklüğüne yararlı bir iş yapamaz.

Hangi dernek, hangi parti, hangi belediye başkanı, hangi vekil olursa olsun Atatürk milliyetçiliğinden nasiplenmemiş ise ve tam tersi olarak komünist, Arapçı, Amerikancı fikir babalarının kucağında palazlanmış olanların Türklük adına Bulgaristan Türk’üne verebileceği bir şeyleri olamaz. Onlar sadece kendi egolarını yerine getirme çabasındadırlar ve bunun için de Türkleri kullanmaktan geri kalmazlar.

Gelişmeleri geçmişe dayalı olarak iyi değerlendirmeniz de fayda vardır. Günü birlik tedbirler asla ama asla işe yaramayacağı gibi köklü değişimleri de etkilerler. Bulgaristan Türk’ü olarak kendi yağınızla kavrulmaya çalışıp haklarınızı söke söke almak isteyenlerle beraber olunuz. Türkiye Cumhuriyeti yönetiminin size Türklük adına (dil, kültür, milli değerler gibi) kazandırabileceği hiçbir şey yoktur. Bugüne kadar ne yaptılarsa bundan sonra da yapacakları budur.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Ama biz o davulu yakından görüyoruz. Bu davul Türklüğe ait ne varsa yok etmek için öten bir davuldur. Dolayısıyla bir beklenti içinde olmamanız gerekir. Birlik olun diri olun. Sizin dilinizi, kültürel haklarınızı, anayasal haklarınızı, kısacası var olabilmek için gerekenleri kimlerin yapacağına inanıyorsanız onun yanında olun. Boş vaatlere ve yalanlara kapınızı kapatın. Kısacası Yağmurdan Kaçarken Doluya Tutulmayın.

Tanrı yardımcınız olsun. O. Öcal


Çevrimdışı kapgan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
  • Kapgan
http://ajansbg.blogspot.com/2013/03/balgoc-hohun-yanndayz.html

Sağolasın. Bu bilgileri ve köprüleri birbirimizle sürekli paylaşmakta fayda var.
Kapgan

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
KGB ürünü partiyi detekleyen BAL-GÖÇ'ten inciler
« Yanıtla #104 : 07 Nisan 2013 »
18. yorum:
Biz Bulgaristan Türkleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni ne AKP ne CHP ne de MHP için seviyorsuz. Türkiye'yi Türk olduğumuz için seviyoruz. Bizi Türk ana baba doğurduğu için seviyoruz. Türkiye "Bulgaristan Türklerini defterden sildim, istemiyorum" da dese biz Türkiye'yi severiz. Çünkü Türkiye TÜRK devletidir. Ulu önder Atatürk bile ne demiştir: Türkiye Türklerindir.

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/03/balgoc-hohun-yanndayz.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Türkçe eğitimi çağrısı
« Yanıtla #105 : 10 Nisan 2013 »
BAF'tan ana dili Türkçe eğitimi çağrısı



Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Bulgaristan Türklerine ana dili Türkçe eğitimiyle ilgili en yakın okullara dilekçe verin çağrısında bulundu. Sezgin Mümin'in çağrısı:

Sayın Soydaşlar,
Sayın Ana Babalar,
Sayın Ninelerle Dedeler,
Türk Kardeşlerimiz,

Sizleri ana dilinin okutulması ile ilgili beldenizdeki en yakın okullara dilekçe vermeye çağrıyorum, süreniz 18 Mayıs 2013 tarihine
kadar.
Dilin millet belirtisi olduğunun kesinlikle bilincindeyiz. Dil, toplumda insanların birliğini belirler. Biz Bulgaristan Türkleri, ana dilimizin unutulmasına izin verdiğimizde etnik olarak silinmeye varacaktır.
Sivil toplum kurulumuzun sizlerle birlikte eğitim sisteminde ana dilimizin de yer alması fikrinin ortaya konması için gösterdiği ortak çabaların sonuç vereceği kanaatindeyiz.
Şu an sivil toplum kuruluşları ve Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının desteğiyle "Ana Dilinin Zorunlu Ders Olarak Okutulması" adlı ulusal kampanya düzenliyoruz. Sizin de bu kampanyaya desteğinizi bekliyoruz.

Aydın Osman | AJANS BG

1. yorum:
Evet bu konuyu yeni öğrendim,Köyümüzde Türkçe öğretmeni olmadığı için eğitim verilmiyor,ancak yaptığım araştırmalar sonucunda Türk aileleri konuya duyarlı değil ve öğrencilerin talebi olmadığını gördüm.Şahsen kendi köyümüz için gelecekte Türk dilinin kaybolacağından endişe duymaktayım.Konuyla ilgili kampanyanın etkili olacağı inancını taşıyorum....

2. yorum:
Bu işler çağrı ile olmuyor arkadaşlar, bzim Türkçemizi 84-90-da politikacılar yasakladı. Bu politikacıar BKP addı altında toplantılarını kim bilmiyor, öyle ki, bu ancak ancak bir parti gücüyle gerçekleştirebilir se gerçekleştirebilir. Annelere, ninelere çağrı yapmakla ancak kendimizi aldatabiliriz. Saygılar!(Emel Balıkçi, "ALEV - kültür dergisi sahibi"

3. yorum:
Bir zamanlar Bulgarlaştırmak için ailelerin beyinlerini yıkamışlar, çocuklar ise daha az ders daha fazla oyun istiyor.

Türk dilinin, Türk milletinin kaderini beyni yıkanmış ailelerle çocukların eline bırakamayız.

4. yorum:
18 Mayısa kadar yeterince imza toplayamamış bile olsak yine de mücadelemizden vazgeçmeyiz. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız!

Tanrı Türkü Korusun!

5. yorum:
1.yorumu yazan benim Nesrin Sipahi Kıratlı

6. yorum:
Evet,bu konuyu yeni öğrendim.Köyümüzde Türkçe öğretmeni olmadığı için eğitim verilmiyor,ancak yaptığım araştırmalar sonucunda;Türk aileleri konuya duyarlı değilve öğrencilerden de talep olmadığını gördüm.Şahsen ben,kendi köyümüz için gelecekte Türk dilinin kaybolacağından endişe duymaktayım.Konuyla ilgili kampanyanın etkili olacağı inancını taşımaktayım.....

7. yorum:
Bu konuyu Ocak 2013 te öğrendim,hatta Türk ailelerine de üzüntümü aktardım.Konuyla ilgili daha duyarlı olmalarını ,hepbirlikte ne yapabileceğimizi görüştüm.Yetkili merciilere aktarma noktasında ise BAF'ın çağrısı beni çok mutlu etti.Aileler duyarsız,öğrenciler isteksiz,eğitimin zorunlu olması sağlanmalıdır....

8. yorum:
Bence ingilizce ve almanca şu an bulgarca ve Türkçeden daha önemli ve Sezgin Mümün çağrı yaptığı için ilgilenmiyorum . Tipini beğenmiyorum.

9. yorum:
Zaten Türk milletinin başına ne geliyorsa senim gibi yabancı özentileri yüzünden geliyor.

Sezgin Mümin'in tipinden sana ne! Sen Türk kanı taşıyor musun, Türk milletini seviyor musun, Türk dilini, Türk kültürünü seviyor musun? Onu söyle bize!

Türklük için candan yürekten mücadele eden herkese açık kapımız! Tipi bizi ilgilendirmez!

Sütü bozuk yabancı özentilerine kapımız her zaman kapalı. Bizim için zihniyet önemli, tip görünüş değil.

İngilizleşmeye, Almanyaşmaya, Ruslaşmaya, Bulgarlaşmaya, Çinllileşmeye, Araplaşmaya çok meraklısınız. BİR TEK TÜRK OLAMADINIZ ZATEN!


10. yorum:
Çocuklar sanki Almancayla, İngilizceyle çok büyük kariyer yaptılar, büyük işler başardılar. Tek zararı Türkler kendi dilini doğru düzgün öğrenemiyor hepsi bu.

İngilizce okumakla bakan, devlet memuru oldukları filan da yok hani.

Sadece İngiliz Alman emperyalizmine bedava aptal gibi hizmet etmiş oluyor bu cahilce düşünceyle!

11. yorum:
Yorumları eshefle okudum,ne demek tipini beğenmiyorum bu nasıl bir yorumdur ?ingilizce almanca değil ki konumuz bizi,m özümüz...olan Türk dilimiz..dir..

12. yorum:
Emel Balıkçı Hanım,
Bu işleri siyasetçilere bırakmakla çözülmez. Öte yandan unutmayalım ki siyasetçiler de bizden oy alıyor. Bizden oy istiyorlarsa bizim istediğimizi yapacaklar.

Üstelik Türklüğün önemli davalarını halkın bilinçlenmesine ya da politikacıların alacağı kararlara bırakamayız.

Her Türk "Oyumu istiyorsan ana dilim Türkçe zorunlu olarak haftada en az 4 saat okutulmalı diyecek" kadar bilinçli olmalı.

Biz iradesiz karaktersiz köle miyiz ki hep birilerinin söylemesini, karar vermesini bekleyelim. Kendi aklımızdan bulup da yapamaz mıyız?

Sonuç vermese bile Sezgin Mümin'in çağrısını sonuna kadar destekliyorum. Ezikçe düşünmekle hiçbir yere varılmaz.


13. yorum:
Bu mücadeleyi sonuna kadar desteklemek gerek.

Mücadele etmek bugün bir adım atıp ertesi gün güzel sonuç almak değildir.

Mücadele şöyle bir şeydir: bugün bir adım atıyorsun, sonuç alamıyorsun, ertesi gün de tekrarlıyorsun, ama yine sonuç yok, buna rağmen inanıyorsun, sonuna kadar da vazgeçmeden mücadele ediyorsun. Başarma şansı sıfır da görğnse. İşte budur mücadele. Öyle kolay sonuç alacağını bilinen bir iş mücadele sayılmaz.

Sonuç alamama ihtimali yüksek de olsa yola devam etmektir mücadele.

14. yorum:
Türçenin haftada en zorunlu ders olarak okutulmasını destekliyor musunuz desteklemiyor musunuz? Onu söyleyin bana! Burda laf kalabalığı yapmayın!

15. yorum:
BAF, 2009'dan beri GERB hükümetine Bulgaristan Müslümanlarının Zorunlu Asimilȃsyonunu Kınayan Bildiri'sini kabul ettirmek için mücadele etti. Sonunda 2012 yılında kabule ettirdi. 2012'ye kadar kimse böyle bir şeyin olabileceğine inanmıyordu, ama vazgeçmeden inandı, mücadele etti, başardı.

Biz desteklemezsek, inanmazsak, korkarsak, başkasından beklersek nasıl haklarımızı savunabiliriz? Biri gelsin bunu açıklasın bana!

KAYNAK: http://ajansb.blogspot.com/2013/03/baftan-ana-dili-turkce-egitimi-cagrs.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Devlete 10 maddelik şart
« Yanıtla #106 : 11 Nisan 2013 »
BAF'tan 10 maddelik şart



Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Bulgaristan Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların 1989 öncesi yaşadığı zulümlerle diğer sorunlarını dile getiren taahhütname hazırladı. BAF, taahhütnamede Ulusal Azınlıkların Korunması Çerçeve Sözleşmesi'nin tam olarak ulgulanmadığını dile getirerek Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Millȋ Meclis Başkanı'na 10 maddelik şart koştu.

Taahhütnamenin orijinali:

BULGARİSTAN ADALET FEDERASYONU

T A A H H Ü T N A M E

Bizler, işbu taahhütname altına imzalarını atanlar, Bulgaristan Cumhuriyeti'nde totaliter rejim tarafından dayatılmış olan sözde "Yeniden uyanış süreci" kalıntılarının kesinlikle silinmesinden yana olduğumuzu ilan ediyoruz. Bizler, hukuki hakları savunmaya yönelik bir sivil toplum kuruluşu olan "Bulgaristan Adalet Federasyonu"nun bu doğrultudaki çabalarını kayıtsız şartsız destekliyoruz. Bulgaristan Müslümanlarının hakları ve özgürlüklerine tam olarak riayet edilmesinde ısrarlıyız. "Ulusal Azınlıkların Korunması Çerçeve Sözleşmesi"nin onaylanmasından 13 yıl sonra, sözleşmenin Bulgaristan
Cumhuriyeti'nde tam olarak uygulanmadığı bir gerçektir. Vatandaş konumumuzdan hareketle, Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Ulusal Meclis Başkanı önünde, aşağıdaki 10 maddenin yerine getirilmesi için sesimize kulak vermeleri ve gerekeni yapmaları hususunda ısrar etmekteyiz:

1. Ulusal Meclis tarafından 11 Ocak 2012 tarihinde kabul edilmiş olan "Bulgaristan Müslümanlarının zorunlu asimilasyonunu kınayan Bildiri'ye uygun olarak, Bildirinin 3. maddesine (m.3) istinaden, yetkili olan kurumların SİAS dosyasından Esas No II-048/1999 davası ile ilgili sürece son vermelerini ve Bildirinin m. 3'ün yerine getirilmesi doğrultusunda etkin somut ve gerçekçi adımların atılması konusunda kesin ve açık bir biçimde ısrar etmekteyiz.

2. Bulgar makamlarının, sözde "Yeniden uyanış süreci" sırasında zorunlu olarak verilen ve dayatılan bütün Bulgar, Rus ve diğer dilden isimlerini GRAO sicillerinden silmelerinde ısrar etmekteyiz. Zorunlu olarak dayatılan bu isimlerin Bulgaristan Cumhuriyeti'nde Türk asıllı ve Müslüman Bulgar vatandaşlarının haysiyetlerini fevkalade kırdığını bilhassa açık ve net bir şekilde beyan etmekteyiz.

3. "Ulusal Azınlıkların Korunması Çerçeve Sözleşmesi"nin 6.'ıncı maddesi gereğince, "Bulgaristan Adalet Federasyonu"nun, Türk etnik kökenli olduklarını belirtmiş olan Bulgaristan vatandaşlarının en yoğun şekilde yaşadıkları bölgelerde radyo frekansları tahsisi taleplerinin yerine getirilmesi için ısrar etmekteyiz. Anadili Bulgarca olmayan Bulgaristan halkının bu kısmının, Bulgaristan'da demokratik değişikliklerin uygulandığı geçtiğimiz yirmi
yıl içinde, ana dillerinde eğitici, kültürel-bilgilendirici ve eğlendirici yayınlara yer veren ve bölgesel ve yerel sorunları öne çıkaran bölgesel radyo ve televizyon programlarından mahrum bırakılmış olduğu kanaatindeyiz.

4. Bulgaristan Cumhuriyeti'nin karma nüfuslu bölgelerinde, Türk kökenli Bulgaristan vatandaşları statüsüne sahip çocuklar için devlet eğitim kurumlarında zorunlu Türk Dili öğretilmesinin resmen yürürlüğe girmesinde ısrar etmekteyiz. Bulgar devlet kurumlarının, çeşitli alanların Türkçe de öğretilmesini sağlayacak "Balkan Üniversitesi" Yüksek okulunun kurulması ve faaliyete geçmesinin kabul edilmeri gerekliliği fikrine hazır olmaları
zamanının gelmiş olduğunda ısrarlıyız; ve bununla ilgili olarak bu hakkın Bulgaristan Cumhuriyeti tarafından onaylanmış "Ulusal Azınlıkların Korunması Çerçeve Sözleşmesi"nin 13.üncü maddesinde yer almış olduğunu hatırlatıyoruz.

5. Bulgaristan vatandaşlığını yenilemek istediklerinde güçlüklerle karşı karşıya gelen, 1950-1951 ve 1968-1978 dönemlerinde göçmenlik dalgası kapsamına giren kişilerin isteklerinin yerine getirilmesinde ısrar etmekteyiz. Todor Jivkov'un totaliter siyasi rejimi tarafından uygulanan temizleme
politikası aşama aşama uygulanmıştır ve bu Parlamento tarafından 11.01.2012 tarihinde kabul edilmiş olan "Bulgaristan Müslümanlarının zorunlu asimilasyonunu kınama bildirisi"nde resmen tanınmıştır.
-Birinci göçmenlik dalgası, 155 binden fazla kişinin zorunlu olarak kooperatiflere girme ve topraklarından yoksun edilmesi sonucunda 1950-1951 döneminde gerçekleştirilmiştir.
-1968-1978 dönemini kapsayan ikinci göçmenlik dalgası, zorunlu olarak ayrılmış, bölünmüş ailelerin bir araya getirilmesi amacı ile Bulgaristan ile Türkiye arasında imzalanmış olan insani anlaşma tarafından sağlanmıştır ve neticede 117 binden fazla kişi göç etmiştir.
En büyüğü olan 1989 göç dalgası, aslında sözde "Yeniden uyanış süreci" dir ve 360 binden fazla kişi göç ettirilmiştir.

6. Fikrimizce, Bulgaristan Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti ile, vatanlarından zorunlu olarak kovulmaları dönemine kadar birikmiş olan sosyal sigorta primleri konusunda, Türk asıllı Bulgar vatandaşlarının sigorta primlerinin ve tazmin edilmesine yönelik ikili anlaşmanın imzalanması gerekmektedir. Kanımızca, halihazırdaki Hükümet bu doğrultuda asil bir hareketle, Parlamento tarafından resmen cani ve insanlık dışı olarak tanınmış olan Todor Jivkov'un totaliter siyasi rejimince yürütülen cani etnik temizlik politikasından resmen uzaklaşmış olduğunu gösterecektir.

7. Bulgaristan Cumhuriyeti'nde İslam Dini Başmüftülüğünün tüm vakıf emlaklarının yenilenmesi ve yasal Müftülüğe verilmesi amacı ile Devlet Arşivi'nde gerekli araştırmaların yapılmasını arzu etmekteyiz.

8. "Devlet Azınlıklar Ajansı"nın oluşturulmasının gerektiği görüşündeyiz. Bu ajansın kolları karma nüfuslu bütün bölgelerde ve belediyelerde yayılmalıdır. Yerinde faaliyet gösterecek olan bu yapılar, ülkenin en yoksul ve ekonomik açıdan gelişmemiş olan bu bölgelerinde Avrupa Fonlarının proje ve desteklerinin kullanılmasında yardımcı olmalıdır.

9. Kanaatimizce Bulgaristan Cumhuriyeti'nde "Ulusal Hafıza Kurumu"nun meydana getirilmesi gerekmektedir. Bu Kurum eski Devlet Güvenlik ve totaliter komünist rejiminin baskı organlarının diğer servislerinin cani faaliyetiyle bağlantılı bütün arşiv belgelerini korumalı, tahlil etmeli ve araştırmalıdır.

10. "Bulgaristan Adalet Federasyonu" tarafından Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesinde açılan davayı destekliyoruz.

Aydın Osman | AJANS BG

YORUMLAR:

1. yorum:
Sayin BAF Baskanim Sezgin bey Afferim çok gúzel bir haber olmus sizler Bulgaristan cumhuriyetinden beklentimiz budur Arkadaslar ónce her hakkimizi istiyecegiz ve sonraa gerektiginde yolun sonu iste LHAHEYE Dogru olmalidir elinizle ve aklinizla muatab oluyorsunuz ne mutlu bizlere Sizi Túm BG Túrk ve Múslúmaanlar adina tebrig ederiz Sag olun Vaarolun Allah sizden raazi ola Yolunuz neseli ve açik olsun Hakkimizi 32 disimiz ve 20 tirnagimizla aramaliyiiz Ne demisleer Ariyan buur inleyeni ise ólúr´mu´s derler atalarimiz unutmiyalim arkadaslar seçim zamaani geldi bu halkin istegi Atlar çamurdayken çózúlúr Firsat iste bu Firsattir ucu kaçtiginda daha nice bes yil beklersiniz mesele budur bilene.Saygilar.

KAYNAK: http://ajansb.blogspot.com/2013/03/baf-bulgar-devletine-10-maddelik-sart.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Türklerin millȋ davasına sahip çıkmayana oy yok
« Yanıtla #107 : 13 Nisan 2013 »
Sezgin Mümin: Türklerin millȋ davasına sahip çıkmayana oy yok



Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Bulgaristan'da genel seçimlere katılacak partilere çağrıda bulundu. BAF Başkanı, çağrısında siyasȋ partilere Türk ve diğer Müslüman azınlıkların sorunlarını çözmeyi şart koştu ve partileri Türklerin millȋ davalarına sahip çıkıp çıkmamalarına göre destekleyeceğini söyledi.
Sezgin Mümin "Bizim en büyük başarımız 11 Ocak 2012 tarihinde Meclis tarafından kabul edilen Bulgaristan Müslümanlarının Zorunlu Asimilȃsyonunu Kınayan Bildiri" dedi ve Bulgar devletinin, Bulgaristan Türklerinin kanayan yarasına duyarlı olduğunu gösterdiğini belirtti. Çağrıda şu sözlere de yer veriliyor: Önümüzdeki genel erken seçimlerle ilgili olarak örgütümüz, hangi partinin, Bulgaristan'daki Türk ve Müslümanların sorumluklarını nasıl üstlendiğini kamuoyuna açıklayacak.
Bulgaristan Adalet Federasyonu, Meclis'te kurulacak bir sonraki hükümette Bulgaristan'daki Türklerin sorunlarıyla en çok ilgilenen partiyi destekleyecek.

Aydın Osman | AJANS BG

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/03/sezgin-mumin-turklerin-milli-davasna.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
VMRO, tutukluları milletvekili adayı gösterdi



Milliyetçi parti Makedon İç Devrimci Örgütü (VMRO), Sandanski'de
Evroroma partisine düzenlenen bombalı saldırıdan tutuklananları
milletvekili adayı gösterdi.
Bununla ilgili kararın Pazar günü toplanacak parti örgütü komisyonu
tarafından verilmesi bekleniyor. Bulgar medyasina konuşan VMRO Genel
Başkanı Yardımcısı Angel Cambazki, bu insanların, partisinin aday
listesine girmesi için her şeyi yapacağını söyledi. Cambazki,
suçlamaların şüphe uyandırdığını belirtti ve "Delil olsaydı şimdiye
kadar yargılanırlardı" dedi. Angel Cambazki, gençlerden sadece birini
tanıdığını, diğerlerinin de aileleriyle görüştüğünü belirtti.
Gençlerden biri henüz 21 yaşında olmadığı için adaylığını koyamayacak.
Diğerleri ise yargılanmadığı için geçici olarak dokunulmazlığa sahip
olabilecek.

SANDANSKİ'DEKİ BOMBALI SUİKAST OLAYI
29 Haziran 2012 tarihinde saat 15:17'de Blagoevgrad iline bağlı
Sandanski şehrinde Romanları temsil eden Evroroma partisinin ofisinin
önüne bombalı paket bırakıldı. Paket 59 yaşındaki parti üyesi Malin
İliev'in elinde patladı. İliev, 2 gün sonra hayatını kaybetti.
Patlamanın ardından 2 saat sonra Nikolay Yovev, Aleksandır Angov,
Stoyan Stavrev ve Vasil Georgiev göz altına alındı. Stoyan Stavrev 1
ay önce kefaletle serbest bırakıldı, diğerleri ise hȃlȃ gözaltında
tutuluyor.

Aydın Osman | AJANS BG

YORUMLAR:

1. yorum:
Romanları cezalandırdılar diye VMRO onları ödüllendiriyor bence.

2. yorum:
Bunlar mı milletvekili olacak
suikastçi mi değil mi bilemem
ama bunlarda hiç milletvekili tipi yok

3. yorum:
VMRO'da adam gibi adam yok ki zaten. Krasimir Donçev Karakaçanov DS ajanı. Genel Başkan Yardımcısı Angel Cambazki'nin de tipine bakın (bunların tipi zaten resimde belli)

https://www.google.bg/search?q=%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB+%D0%94%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=AEtTUb2CL8beObCrgZAN&biw=1138&bih=511&sei=BEtTUdWIL4e4O8aEgOgL

KAYNAK: http://ajansb.blogspot.com/2013/03/vmro-tutuklular-milletvekili-aday.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Türk milletine çağrı
« Yanıtla #109 : 20 Nisan 2013 »
BAF'tan Türk milletine çağrı



Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, bugün Türk milleti ile göçmen derneklerinin başkanlarına 2013 erken genel seçimlerle ilgili çağrıda bulundu. Sezgin Mümin, Hak ve Özgürklükler Hareketi (HÖH), Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) ve Ulusal Hak ve Özgürklükler Hareketi'ni (ÜHÖH) kastederek bu 3 partinin, Türklerin oyları için mücadele edeceğini söyleyerek Türk milletini dikkatli olmaya çağırdı. BAF Başkanı, Türkler ile diğer Müslüman azınlıkların 23 yıldır çözülmeyen sorunlarını çözmeye hazır her partiyle masaya oturmaya hazır olduğunu belirtti. Sezgin Mümin, çağrısını mektup halinde HÖH merkezine naklen ilettiğini, HŞHP ile ÜHÖH'e e-mail yoluyla gönderdiğini belirtti.
Mümin "Meclis'te tesil edilen Bulgaristan Vatandaşlarının Avrupa Kalkınması (GERB), Bulgar Sosyalist Partisi (BSP), Demokratik Güçler Birliği (SDS) ve Düzen, Yasa ve Adalet (RZS) gibi partilere naklen göndereceğim, Ataka ile Makedon İç Devrimci Örgütü (VMRO) gibi milliyetçi partilerin merkezlerini bilmediğimden ve Bulgaristan Millȋ Kurtuluş Cephesi'nin (NFSB) merkezi de Burgaz'da bulunduğu için o partilere e-mail ile göndereceğim" dedi.

Sezgin Mümin'in çağrı metni:

Sayın Bulgaristan Cumhuriyeti'nden Kovulmuş Soydaşlar,
Sayın Göçmen Dernekleri Başkanları,
Türk Kardeşlerim,

Önümüzdeki erken genel seçimlerle ilgili olarak bildirmek isterim ki, dün, önümüzdeki erken genel seçimlere katılacak siyasȋ partilerin kayıtlarının son tarihiydi; 71 parti kayıt yaptırdı. Aralarında özellikle sizin oylarınız için mücadele edecek üç parti var. Sizleri oy kullanırken dikkatli olup partilerin programlarıyla tanışmaya çağrıyorum, 23 yıldır Bulgaristan Türkleri ile Müslümanlarının çözülmeyen sorunlarını çözmeleri konusunu masaya yatırın. Sizleri bir kez daha kandırmalarına izin vermeyin. Sivil toplum örgütü olan Bulgaristan Adalet Federasyonu, 10 maddelik taahhütnamesinde taleplerini sundu ve hangi siyasȋ partinin programına ne derece uyacak ve hangi partinin bunu benimseyeceği görülecek.
Bulgaristan'daki Türklerle Müslümanların çıkarlarını savunacak her partiyi destekleyeceğimize dair anlaşma imzalamaya hazırız. Genel seçimlerde aktif olun, anayasal hakkınızı kullanın. Aktif olmanız, sivil duruşunuzun ve siyasȋ kültürünüzün belirtisi olacaktır.

Aydın Osman | AJANS BG

KAYNAK: http://ajansb.blogspot.com/2013/03/baftan-turk-milletine-cagr.html