Gönderen Konu: 19 MAYIS 1919: TÜRK MİLLETİNİN TİTREYİP KENDİNE DÖNÜŞÜDÜR.  (Okunma sayısı 1619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adil ÖZTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 83
19 MAYIS 1919: TÜRK MİLLETİNİN TİTREYİP KENDİNE DÖNÜŞÜDÜR.
Başlarında Gökbörü Mustafa Kemal, ardında inanmış Bozkurtlar, 19 Mayıs 1919 da Samsunda karaya çıktığında; ‘’Türk Milleti Titreyip Kendine Dönmüştü’’.  ‘’Bir Türk’ün dünyaya bedel olduğunu’’ gösterecekti Gökbörü Mustafa Kemal ve ardında Bozkurt kurmayları 19 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkarlarken; Ergenekon’dan çıkan Bozkurtlar gibiydiler.
Gökbörü Mustafa Kemal ve ardında Bozkurt kurmayları 19 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkarlarken; Çin sarayını İmparatorun başına geçiren Kürşad ve kırk yiğidinin cesareti okunuyordu yüzlerinde. Artık cenk vaktiydi. Bu seferde Gökbörü Mustafa Kemal Emperyalistlerin başına geçirecekti Anadolu’yu. Artık cenk vaktiydi. Cenk demek Türk Milleti için bayram demekti. Kutlanmalıydı bayram. Gökbörü Mustafa Kemal’in Cumhuriyet bayrağını diktiğini duyan; Genç, yaşlı, kız, erkek demeden ellerine kınalar yaktılar sonra geride kalanlarla helallaştılar, davullar çaldı,  koştular doğan güneşe doğru, koştular bayram yerine doğru, saf tuttular, diz vurdular yüce Başbuğ Mustafa Kemal’in huzurunda. Türk Milletinin Bayramı başlamıştı. Türk Milletinin yüz yılarca süren suskunluğu bozulmuş ‘’Türk Milleti Titreyip Kendine Dönmüştü.
Türk Milleti, teb’a olmayı reddedip, onurlu bir yaşamı seçmiş, ‘’Bağımsızlık benim karakterimdir’’ demişti.
Türk Milleti; İlimde, fende, teknolojide, edebiyatta insanlık için faydalı olan her alanda en ön sırada olmak için ayağa kalkmıştı. Artık kendi fabrikasını kuracaktı, kendi uçağını yapacaktı. Kendi doktorunu, kendi mühendisini, kendi öğretmenini yetiştirecekti. Dünya yeniden Türk Milletine gıpta ile bakacak ‘’Türk gibi güçlü’’ diyecekti. Artık yenidünyanın düzeni kurulurken, Türk Milletine göre kurulacaktı, Türk Milletine danışılmadan bir şey yapılmayacaktı.
 ‘’19 MAYIS MİLLİ ŞAHLANIŞ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!..’’
‘’VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN!..’’
‘’ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..’’

Adil ÖZTÜRK
Adil ÖZTÜRK