Gönderen Konu: Nihal ATSIZ Bozkurtlar ?  (Okunma sayısı 8072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BozkurTurk

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Nihal ATSIZ Bozkurtlar ?
« : 14 Mayıs 2012 »
Esenlikler dilerim.

Nihal Atsız'ın kitaplarını uzun zamandır okumayı düşünüyordum nasip olmadı, şimdi  kitapyurdan baktım Bozkurtların Ölümü ile başlıyacaktım ama hem Bozkurtların Ölümü hemde Bozkurtlar Diriliyor bir kitapta birleştirilmiş Bozkurtlar adı altında sayfa sayılarına baktım, Bozkurtların daha az çıkıyor kitabın bazı bölümlerinin eksik yazılmasından korkuyorum bu yüzden bu 2 kitabı okuyan var mı ?

Sizce hangisi daha iyi  tek tek mi alayım ? Yoksa tek ciltte toplanan Bozkurtlarımı ?

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Nihal ATSIZ Bozkurtlar ?
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2012 »
 Esenlikler Sayın BozkurTurk,

 Gökbörülerin Otağı Huntürk'e hoşgeldiniz.

 Ötüken Yayınları'nın son olarak bastığı ve çıkardığı ATSIZ ATA'ya ait kitaplarının çoğunda sansür uygulandığı bilinmektedir. Ötüken Yayınları, "Türkçü" "Türk Milliyetçisi" olduğunu iddia ediyor.

 Hem Türkçü olduğunu iddia edeceksin, hem de Said-i Nursi gibi Türk düşmanı soysuz bir kürdü öven kitapları basacaksın. Hemde ATSIZ ATA gibi bir Ülkü Devi'nin yazılarını kırpmaya, sansürlemeye yeltenip özünden saptıracaksın. Konuyla ilgili olarak Facebook'ta Nihal Atsız grubunda yapılan açıklamayı ekliyorum.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150972641594018&set=a.480706404017.254134.52152694017&type=1

ÖTÜKEN NEŞRİYAT'TAN ATSIZ'A BÜYÜK SAYGISIZLIK!
 
 "Atsız'ı olmayan milletler yok olmaya mahkûmdur."
 
 1 yıl kadar önce bu sorunu tespit edip sayfamızda yayınlamış, ancak 10.000 üyemizden ancak birkaçının sesi çıktığı için kızıp konuyu kapatmıştık. Ancak üzerinden geçen 1 yılda maalesef hiçbir olumlu gelişme olmadığı gibi, tahmin ettiğimiz üzere piyasadaki son Atsız kitapları da tükendi ve Ötüken Neşriyat'ın çıkarttığı "sansürlü" kitaplar tek başına kaldı. Bu nedenle o günlerde girişmek istediğimiz kampanyayı şimdi başlatıyoruz!
 
 Son 2 yıldır Atsız'ın önce romanları, sonra diğer eserlerinin Ötüken Neşriyat tarafından yeniden basılmasını sevinçle izledik. Ancak zaman içinde bununla ilgili bazı üzücü gerçekleri görmemiz, bizi başında olumlu baktığımız bu girişimle ilgili bugün tenkidde bulunmaktan alıkoymayacaktır.
 
 Oğlu Yağmur Atsız yeni kitapların başındaki açıklamasında 1966 yılında Türk Ülküsü'nün 2. basımında o gün artık kimseyi ilgilendirmeyecek türden bazı polemiklerin bizzat ATSIZ tarafından çıkarıldığını belirterek "Bugün, aradan 40 sene daha geçtikten sonra Makaleler I-II-III-IV adlı kitaplardaki bâzı metinlerin ve o metinlerde sözkonusu edilen şahısların da okuyucuya artık bir şey ifâde etmeyeceği düşüncesiyle birkaç makalenin daha çıkarılması kararına varıldı" diyor ve bu "ayıklama" işlemine kendisinin katılmadığını ve bu "gözden geçirme" işlemini "meselelere vâkıf ve fevkalâde titiz bir başka arkadaş"ın üstlendiğini yazıyor. Ancak kitapları karşılaştırdığımızda silinenlerin muazzam olduğunu görüyor ve bunların bugün kimseyi ilgilendirmeyecek türden, o güne âit basit polemikler değil, Atsız'ın Türkçülükle ilgili görüşlerinin temellerini oluşturan yazılardan olduğunu görüyoruz. Atsız'ı uçmağa vardıktan seneler sonra milletinin anlamasını sağlayan, dünde kalmayan, aksine sanki bugün için yazılmış bulunan, özellikle "Kürtçülük" ve "Nurculuk" konularındaki makalelerin çıkartılması maalesef kuşkularımızı haklı çıkartıyor.
 
 Kendisini Atsız'ın yerine koyarak, onun eserlerini "ayıklayan"; "meselelere vâkıf ve fevkalâde titiz arkadaş"ın etnik kimliğini ve cemaat mensubiyetini merak ediyoruz. İster misiniz bu arkadaş, "Düzeltmen" mesleğiyle ve "Olağanüstü yetenekli yabancı" statüsüyle okyanus ötesinde ikâmet eden "arkadaş" olsun?
 
 Bir başka sorun kitapları daha önce basan "İrfan Yayınevi"nin de basım hakkını Ötüken aldığı için bu işi durdurması. "Makaleler 3" ve "Türk Ülküsü" başta olmak üzere birçok kitabı İrfan Yayınevi başta olmak üzere hiçbir yerde bulamıyorsunuz. Bu yayınevinin "Makaleler 1", "Makaleler 2", "Makaleler 3", "Makaleler 4" adlı kitaplarla düzenlediği makaleleri; "Tarih, Kültür ve Kahramanlar" ve "Turancılık, Milli Değerler ve Gençlik" adıyla 2 ayrı kitapta yeniden düzenlemişler. Bazılarını ise "Türk Tarihi Üzerine Toplamalar", "Türk Tarihinde Meseleler", "Türk Ülküsü" ve "Türk Edebiyatı Tarihi" kitaplarına "dağıtmışlar". Atsız'ın onlarca makalesini İrfan Yayınevi'nden çıkan kitaplar artık basılmadığı, bu eserleri basım hakkını elinde bulunduran Ötüken Neşriyat'ın da bu makaleleri eserlerinin hiçbirisine almadığı için okuyamayacağız ve bunlar sadece Ötüken, Orkun, Bozkurt ve Atsız Mecmua gibi artık sararmış ve ancak koleksiyoncularda bulunabilen 40-50 yıllık dergilerin sayfaları arasında kalacak ve tarihe karışacak. En azından plânlanan bu.
 
 Türkçü Turancılar; Atsız Atalarını, "Ilımlı Atsız - Ilımlı Türkçülük - Amerikan Turanı" projelerine yedirmeyecekler!
 
 Arz ederiz!

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Nihal ATSIZ Bozkurtlar ?
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2012 »
Atsız Atamızın oğlu ve varisi olan Sayın Buğra Atsız Büyüğümüzün konuyla ilgili yorumu da aşağıdadır:

http://tr-tr.facebook.com/events/347019495357624/

"Hanımlar, Beğler!
 
 Babamın Ötüken Yayınevi tarafından yayından çıkarılan makâleleri husûsunda siz gençlerin gösterdiği hassâsiyet için hepinize tekrâr teşekkür ederim. Sevgili kardeşim Volkan Ekizin ve emînim diğerlerinin de desteği ile yayına girmeyen yazıların sayısı tesbit edildi. Önce 139 olarak tesbit edilen yazı sayısında bir düzeltme yapılarak bu sayı 129a indi. Her ne olursa olsun Atsızın külliyâtını neşr edeceğiz diye yola çıkanların onun 100ün üstünde makâle ve diğer yazılarını yayından çıkarmaları kannatimce iyi niyetle bağdaştırılamaz. Bu yazıların Ötüken Yayınevinin siyâsî meşrebine uygun düşmediği için tasnif dışı bırakıldığı ortadadır. Bu adamlara te'lif hakkı Atsızın yazılarını yayınlamaları için ağabeyim Yağmur Atsız tarafından verilmiştir, yayınlamamaları için değil. Ayrıca vâris ikimiz de olduğumuz için Ötüken Yayınevinin sanığı gibi muhâtabları sâdece Yağmur Atsız değil, isteseler de istemeseler de Buğra Atsızdır da. Ama şimdilik mühim olan bu yayınlanmayan yazıları ayrıca neşr etmektir. Bu sabah Aslıhan Hanımdan aldığım bir haber beni ayrıca sevindirdi. Sağ olsun, kendisi Fikir, Sanat ve Edebiyatta Töre dergisinin sahibi Ömer Faruk Bey ile görüşmüş ve destek sözü almış. Önümüzdeki günlerde mesele umarım açıklığa kavuşur.
"
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Nihal ATSIZ Bozkurtlar ?
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2012 »
 Size tavsiyemiz İrfan Yayınlarının iki ayrı kitap olarak bastığı Bozkurtlarım Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor'u temin etmenizdir. Kağıt kalitesi ve kapak açısından Ötüken kadar gösterişli değil, ama en azından Atsız Ata'nın fikirlerine müdahale etme, sansürleme küstahlığında bulunmamışlar.



23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2239
Ynt: Nihal ATSIZ Bozkurtlar ?
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2012 »
Esenlikler dilerim.

Sizce hangisi daha iyi  tek tek mi alayım ? Yoksa tek ciltte toplanan Bozkurtlarımı ?

Esenlikler, Sayın BozkurTurk!
Gökbörülerin Otağına hoşgeldiniz.

TÜRK-KAN Bey'in de açıkladığı gibi Atsız Atamızın kitaplarını ayrı ayrı ciltler halinde basılı olanlarından temin ederek okumanızdır.

Sağlık ve esenlik dileklerimle...

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!