Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => SORU-CEVAP => Konuyu başlatan: TamTÜRK - 20 Ocak 2008

Başlık: SELANİK!!!
Gönderen: TamTÜRK - 20 Ocak 2008
Selam andalarım ben Kocaeli'den Muhammet. Sitenizi aşağı yukarı 1 yıldır takip etmekteydim ensonunda üye olmaya karar verdim ve ben ilk olarak kafama takılan bir soruyu sizlere sormak istiyorum.
Ben İzmit doğumlu olmakla birlikte Sakaryalıyım ve aslen Selanik Muhacirlarındanım. Küçüklüğümden beri merak vardı bu çerkes-kürt-laz filan falan ve kendi kökenimi de hep merak ettim lakin tam olarak detaylı bir bilgiye ulaşamadım. sadece dedelerimden öğrenebildiğim ve sitelerde yaptığım araştırmalar neticesinde Osmanlı zamanında Konyadan Selanik'e yerleştirildiğimizi ve mübadele sonrası anne tarafı İzmit baba tarafının da Sakaryaya yerleştiğini biliyorum. Benim sizlerden ricaam tam olarak bi bilgi ve hangi boya mensup olabileceğim hakkında bi geniş bir açıklamadır.
esenlikler..
Başlık: Ynt: SELANİK!!!
Gönderen: YANLIZ KURT(2) - 20 Ocak 2008
sana verilen bilgi doğruymuş bence..
çünkü balkanlardan mübadele yıllarından Türkiye ye göç eden Türkler, zamanında Osmanlı o toprakları fethettiği zaman anadoludan göçenlerdir.
Başlık: Ynt: SELANİK!!!
Gönderen: TamTÜRK - 20 Ocak 2008
ondan bi şüphem yok lakin daha da geriye gitmek ve tam net bi bilgi almak istiyorum
Başlık: Ynt: SELANİK!!!
Gönderen: ATİLLA-TORUNU - 21 Ocak 2008
TamTÜRK Andam,Otağımıza hoşgeldiniz.Değerli yorum ve paylaşımlarınızla aramızda daim olmanız dileğiyle...Esenlikler. TTK.
Başlık: Ynt: SELANİK!!!
Gönderen: ilteris7 - 21 Ocak 2008
 Osmanlı tarafından Selanik'e ve Balkanların diğer bölgelerine Anadolu'dan çeşitli yörelerden Türkmenler göç ettirilmiştir. Bunlar arasında Karaman-Konya-Aksaray bölgesinden giden Türkmenler ağırlıktadırlar.

 Bu başıkta BAŞBUĞ ATATÜRK ve Balkanlara göç ettirilen Türkler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz:
 
 http://www.hunturk.net/forum/index.php/topic,2337.0.html

   
Başlık: Ynt: SELANİK!!!
Gönderen: TamTÜRK - 21 Ocak 2008
ATİLLA-TORUNU andam teşekkür ederim sizinde mesajlarını takip etmekteydim ve değerli bir üye olduğunuzu biliyorum.
ayrıca ilteriş7 anda size de teşekkür ederim.
esenlikler.
Başlık: Ynt: SELANİK!!!
Gönderen: erkan34tr - 23 Ocak 2008
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar uzun zamandır internetten araştırıyorum balkan türklerini ama istediğim ayrıntılı bilgi lere ulaşamadım. hangi aşiret yada aileler hangi bölgelerde ikamet etmiş inanç ve kültürleri ne imiş buları çok merak ediyorum.