Gönderen Konu: 22 TEMMUZ 2007 SEÇİM ANALİZİ (SEBEP -GEREKÇE-SONUÇ)  (Okunma sayısı 14218 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berke tigin

  • Ziyaretçi
                Değerli ağabeyim,tespitleriniz son derece doğru ve yerinde.Özellikle geçmiş yıllara şöyle bir dönüp baktığımızda, Türk insanını milli hasletlerinden  gün be gün uzaklaştıran propaganda ve emperyalist saldırının,yazılı ve görsel basın yoluyla ifa edildiğini görürüz.Bu gün en çok izlenen Tv kanallarını açtığınızda,24 saatlik yayın süresinin nerdeyse yarısı eğlence ve saçma sapan yarışma programları(pop star,arabesk star,alaturka)vs.vs.Bunun kalan yarısınıda reklam ve yağdanlık haber programlarına sayın,sonuç: Rezalet. Her gün paparazi ve kim kiminle nerede ne yapıyor programlarıda cabası.Artık tv kanallarında travestiler sanat güneşi,ve diva diye adlandırılıyor.Hayatında nota kitabı görmemiş mahluklar (ajdar,i. tatlıse),vs.sanatçı olup sabah akşam insanların beynini içi boş şeylerle dolduruyor.Şovmen diye tabir edilen şaklabanlar trilyonlar kazanıyor....peki bu değirmenin suyu nerden geliyor?bir konser için yüzmilyarlarca lira nasıl ödeniyor?Örneğin cem yılmaz ,şu an tüm kanallarda oynayan reklam filmi için 4 trilyon gibi bir para  almış.Opet filmi için 5 trilyon da cabası...Bülent ersoy denilen Mutand kılıklı travesti trilyoner...bu liste saymakla bitecek gibi değil.Bu kadar çok parayı bu kadar kolay kimler niçin veriyor bu mankurtlara?Cevap aslında ortada :kimi kan emicilerenayice ödediğimiz vergilerden toplanan parayla köşeyi dönüyor,kimileride küresel sermaye için çalışan,büyük emperyal şirketlerin kuklası olarak.İş bu kadarlada kalmıyor.Ab fonlarından destek alarak  AB ci kesilen yüzlerce cemiyet ve şirket ,sivil toplum kuruluşu var.İslami dernekler bile bu fonlardan desteklenmiş durumda.Bunun yanında alevi bektaşi dernekleri yine bu fonlardan aldığı destekle palazlanıp tepemize çıkıyor.
                 Resmi kuruluş ve örgütleri bir kenara bırakalım.İnsanlarımız baş örtüsüne gelince bedir aslanı,tv lerde kırmızı noktalı,travesti li,çıplak mankenli programları izlemeye gelince ne yapalım başka programmı var diyor ve suspus oluyor.Malesef insanlarımızın çoğu bu batağa saplanıp kalmış durumda.Hayatlarında okudukları tek kitap namaz hocası olunca insanlar dini ve ahlaki yönden bu kadar boş ve vasıfsız yetişiyor.Bu gidişinde değişmesi zor gibi görünüyor.

Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Alıntı

Laiklik karın doyurmuyor!

DSP Gn.Bşk.Zeki SEZER


Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer:

''Karnı aç insanlara sadece laiklik diyerek gidemeyiz. Bu şekilde gittiğinizde ne yazık ki sonuç alamıyorsunuz. Artık farklı şeyler yapmalı''

Bazı partilerin laiklik konusunda yanlış algılamalarla hareket ettiğini belirten Sezer, ''Bu tip uygulamalardan laik demokrasimiz de büyük zarar gördü. Laikliğin ve bütünlüğün korunmasının en önemli koşulu işsizliğin önlenmesi, ekonominin gelişmesidir'' diye konuştu.
Sezer, ''Karnı aç insanlara sadece laiklik diyerek gittiğinizde ne yazık ki sonuç alamıyorsunuz. Artık siyasette farklı şeyler yapmalı. Biz de bu konuda üzerimize düşeni önümüzdeki dönemde de yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık.'' dedi

Bu konudaki açılımı öteden beri ifade ettiklerini dile getiren Sezer, ''Laiklik ile ilgili duruşumuz zaten çok net. Laiklik vazgeçilmez ama inançlara saygıda kesinlikte kusur etmemek lazım. Tam tersine DSP o inançları yaşayan insanlardan kurulu bir partidir'' diye konuştu.

Sezer, ''Bugüne kadar böyle davrananlar var mıydı? Buna cevap vermeyim. Ama böyle bir algılama vardı. Bunu aşmamız lazım. Karnı tok, sırtı pek insanların laikliği, demokrasiyi ve bütünlüğü daha iyi koruyacağı çok açık. Ekonomiyi öncelikle ele almalıyız'' diye konuştu.



Kendisine diyecek söz bulamıyorum.
Sadece içimden ; günaydın ! demek ,geliyor.

TTK.


berke tigin

  • Ziyaretçi
        Bu seçim sonuçlarının ülkemize ve bize getirileri çok ağır olacağa benziyor.Birkaç kilo pirince,birkaç milyon liraya karşılık oy veren insanlar demokratik ve laik devlet düzeninin bozulmasından ötürü endişelenmeye başladılar bile.AKP teşkilatlarında bile A Gül ün cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar bu acı bir gerçek.Ancak eli mahkumbir şekilde destek vermeleri olası.İşin bir başka garip tarafı daha var.Resmi olarak AKP teşkilatlarında görev aln bir iki arkadaşım bile garip bir takım hadiseler döndüğünden bahsediyor.Çünkü tüm olanlardan sonra onlar bile bu oy oranı sebebiyle şaşkın durumdalar.Çünkü seçim öncesi o kadar bol keseden dağıttılar ki bir daha gelemeyebiliriz diye,şimdi toparlamanın güçlüğünün verdiği sıkıntı ile ne icraatlardan ned e şatafatlı konuşlmalardan hiçbiri duyulmuyor artık.Şu an muhalefet partilerinde seçimlerin  arkasından ilgi çekici dedikodular oluyor.Daha doğrusu insanın içini ürperten dedikodular...Bir çoğuna göre siyasi partilerin çoğu seçimlerdeki propaganda işlerinde kasıtlı olarak tutuk bir görüntü çizdi.Çünkü Türkiye'nin hali anlatıldığından çok daha kötü.Hiçbiri bu riski üzerine almak istemedi.AKP nin şu sıralar takındığı tavırda bunun bariz bir ispatı olsa gerek.Yakın bir zamanda başbakanlık önünde bir fındık ,bir tahıl üreticisi kendini yakmaya kalkarsa kimse şaşmasın.Herkes sıkı bir bir ekonomik perhize karşı hazır olsun.Ne diyelim kendi düşen ağlamaz.