Gönderen Konu: ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ  (Okunma sayısı 4613 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hayrani ILGAR

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
« : 16 Ekim 2007 »
 

                       “ ATATÜRK   MİLLİYETÇİLİĞİ”  NE   DEMEK
 
          "Atatürk Milliyetçiliği" kavramını ortaya atan C.H.P. li profesörlerden merhum Turhan Feyzioğlu'dur. Bu kavramı ortaya attığı zaman,bundan ne anlaşıldığını açıklamak üzere seri konferanslar verdi. O günün gençlerinin pek çoğu bu gün profesör olduklarından olacak, bu gün pek çok profesörümüz ve aklı başında sandığımız kişiler sürekli olarak "Atatürk Milliyetçiliği" kavramını benimsemiş görünüyorlar ki,her TV. ye çıkan bunun açıklamasını yapıyor. Nasıl yapıyor bu açıklamayı ? "Efendim…" diyor. "Atatürk Milliyetçiliği"nde ırk,dil,din birliği yoktur ; Türk'üm diyen,Türkiye'de yaşayıp Türk nüfusuna kayıtlı olan herkes Türk'tür ve Atatürk Milliyetçiliği budur…" Hayır efendim,hayır… Bu tarif de yanlıştır,milliyetçiliğe konan isim de yanlıştır… Evvela tarifin yanlışlığı üzerinde duralım…Atatürk "Ne mutlu Türk'üm diyene…" ürdediya…Hemen bunun yorumuna geçiyorlar. Ve kestirmeden "Türk'üm diyen herkes Türktür…" deyip parolalaştırıyorlar. Bir kere Atatürk,gerçekten Türk soylu olanların bu sözü söyleyebileceğine inanıyordu.Çünkü kendisi, Türk soyuna,Türk ırkına bağlıydı. Bunu nereden mi çakardım ? Atatürk'ün bizzat söylediklerinden. İşte birkaç örnek :
      1- ( Medeni Bilgiler ve K.Atatürk'ün el yazıları adlı eserin 32.ve 455.sayfaları) "Türk Milleti'nin oluşumunda etkili olduğu görülen doğal ve tarihi olgular şunlardır : a) Siyasi varlıkta birlik b) Dil birliği c) Yurt birliği d) Irk ve köken birliği e) Tarihi yakınlık f) Ahlaki yakınlık.
      2- (Mustafa Kemal Atatürk sf.19 Ankara.2005 baskısı) " Benim hayatta yegane fahrim,servetim Türklük'ten başka bir şey değildir."
      3- ( Aynı eser sf.2) : " Osmanlı siyaseti yerine yeni bir siyaset çıktı. O siyaset,milli siyaset.Türkçülük siyasetidir."
      4- ( Atatürk'ün söylev ve demeçleri cilt:ıı sf.114 ) "Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz ; Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. " Yukarıdaki belgelerden Atatürk'ün ırkı ve soyu kabul etmediği görüşü tamamiyle yanlıştır,hattâ yalandır. İsme gelince, yâni "Atatürk Milliyetçiliği" adına gelince : Atatürk,yukarıdaki dördüncü maddede belirttiği gibi kendisinin bizzat "Türk Milliyetçisi" olduğunu söylediğine göre,sonradan hiçbir mantıki sebep yokken "Atatürk Milliyetçiliği" gibi anlamsız bir kavram ortaya atmanın neresi doğru olabilir ?.. Esasen dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletin literatüründe böyle isimle belirlenen bir milliyetçilik yoktur ;çünkü olamaz… Mesela : İngiliz "İngiliz Milliyetçisiyim" der, Alman "Alman milliyetçisiyim" der. Peki…Turhan Feyzioğlu bu çıkışı sebepsiz mi yaptı ? Hayır sebebi vardı ama bu sebep geçerli ve yararlı bir sebep değildi. Bence bunun tek sebebi vardı : içimizde bulunan Türk soyundan olmayan azınlıkları bize bağlamak ve onların ifadelerine göre bu azınlıkları Türkleştirmek…Bizce boşuna gayret !.. Neden mi ?.. Türkiye'de doğup büyüyen bir Çerkez "çerkezim" diyorsa, bir Kürt "kürdüm" diyorsa,bir Ermeni "ermeniyim" diyorsa ; siz ne yaparsanız yapın,ne söylerseniz söyleyin bunların hiç birisini Türk yapamazsınız !: Esasen bu yapamamak ilme de uygundur ; sözle,sazla bir insanın milliyeti değişir mi hiç ?..Adamı Sadrıazam da yapsanız ben Türküm demez ve dememesi de normaldir ;derse aslını inkâr etmiş olur… Bu demektir ki,Atatürk'ün " Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözünü ancak ve ancak soyca Türk olanlar söyleyebilir ve Atatürk bu sözü ile asla asla ırkı ve soyu reddetmemiştir ve ayrıca "Atatürk Milliyetçiliği" kavramı yanlıştır, doğrusu: "Türk Milliyetçiliği" dir…


oguz33

  • Ziyaretçi
Ynt: ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
« Yanıtla #1 : 17 Ekim 2007 »
TÜRK olunmaz. TÜRK doğulur.

TTK.

Çevrimdışı Başkan Denktaş

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 12
  • Bir Aşktır TÜRKÇÜLÜK.
Ynt: ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
« Yanıtla #2 : 17 Ekim 2007 »
Burada Yolbaşçımız Atsız Atamızın bir sözü geliyor aklıma.

Bir Kürt kendisinin tamamen Türk olduğuna inansa,hatta Türk Milliyetçiliği için çalışsa dahi yine de ona Kürt gibi davranmak gerekir" H.N.ATSIZ
KIBRIS TÜRKÜNDÜR

TENYASIZ BİR TÜRKİYE.