Gönderen Konu: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!  (Okunma sayısı 20916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Fakebook'ta 'GÖK TANRI-Tengri' Topluluk sayfası 'SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞıRIYORUZ! adlı bir etkinlik oluşturmuş. Bir kandaşımız bizi de davet etmiş. Yapılan paylaşımlara bakarken her zaman gördüğümüz sürtüşmeli, karalamalı, aşağılamalı, dışlayıcı, bölücü yorumları görünce dayanamayıp ben de bir yorum yazayım dedim. Henüz katılım veya ret etme butonuna dokunmamıştım ve dokunmayacaktım da. Bir beğeni almıştı ki yorum hemen silindi. Ben de etkinliğe ret butonuna basıp aynı yorumu tekrar ret edenler kısmında paylaştım. Sonradan imla hatalarının farkına varsam da değiştirmeden burada paylaşıyorum ve soruyorum. BENİM GİBİ DÜŞÜNEN BİRİSİ TÜRKÇÜ OLAMAZ MI? OLUR DENİLİRSE ŞAYET ÖNÜMÜZDE DURAN BU AYRILIK VE DAĞINIKLIK SORUNUNU NASIL ÇÖZERİZ YA DA ÇÖZMELİYİZ? ÖNERİLER NEDİR?

''Türkçüler arasında inanç konusundan kaynaklanan bir sorun var ki derin mi derin. Bu konu üzerinde hep yazmak istememe rağmen bir türlü yazamadım. Sebep ise inanç ve inanç farklılığı tartışmalarının hep ayrışmalara, hep kopmalara gitmekte ve sonu gelmez karalama hatta küfürlü tartışmalara neden olabilmektedir.

Türkiye’de Türkçü topluluğun bir araya gelememe sebeplerinden bir tanesi de budur. Türkiye’de Türlüğün izleri bir bir silinirken Türkçülerin çaresiz bir şekilde olan biteni seyretmesi ne kadar acı bir durum. Kısır inanç tartışmalarının Türkçü toplumu hiçbir yere götürmeyeceği aşikar iken hala devam ediyor olması ise davaya ihanet etmekten başka bir şey olarak düşünemiyorum.

Türkçülük ne sadece Gök Tanrı inancına inanmaktır, ne sadece İslam düşmanlığıdır, ne sadece Kürt düşmanlığıdır… Ama her nedense İslam düşmanı isen Türkçüsün demektir, Kürt düşmanı isen Türkçüsün demektir… gibi algılamalara sebebiyet verilmesi kazanç değil Türkçü düşünce için kayıptır sadece.

Sünni, Alevi, Şii, Hıristiyan, Musevi veya Tengrici bir Türk ailesinde doğan ve o ailenin inanç kültürüyle yetişen bir insana yok senin inancın isonun uydurmasıdır, mahonun uydurmasıdır; sen Arapsın,  gibi aşağılama çabaları zannedilmesin ki Türkçü düşünceye kaymak topluyor. Aksine dinlerin kendi inancındaki insanları mezhep tarikat gibi farklılıklarla parçaladığı gibi Türkçüleri parçalamaktan başka bir şey yapmıyor.

Irk kavramının kan ile ilgili olduğunu bilmemize rağmen hala inanç tartışmasının araya sokulması art niyet değilse bile davanın gelişim ve gidişatını bilmemektir. Başbuğumuzun Tengricilik de dahil herhangi bir inancın önderliğine soyunma durumu olmadığı gibi aşağılama durumu olmamıştır. Yolbaşçımız Atsız bey içinde aynı durum söz konusudur. Ne Şamanizmin dini liderliğine soyunmuş ne de diğer dinlere inananlar için karalama kampanyası yürütmüştür.

Şimdi Gök Tanrı inancındaki bir Türkçü kardeşimiz çıkıyor diyor ki buyurun Gök Tanrı inancına. Hangi sıfatla, örneğin Kam mısın? Her inancın bir ayin ibadet mekanı vardır, cami, cem evi, kilise gibi. Sen de ulu bir dağda bir ayin düzenlersin ve insanları davet edersin. Ayinlerinde inancını anlatırsın. İsteyen benimser isteyen benimsemez. İnandırmak senin marifetine bağlı.

Ya ben aha buradan yazıyorum; 30,40,50,60 yıllık İslam inancını veya Hıristiyanlık inancını bırak bana biat et. Etmiyorsan sen Türk değilsin. Sonuç: buraları okuyan ve henüz Türkçülüğe sempati duymaya başlayan gençleri kaçırmaktan, Türkçüler arasında fesat kazanı kaynatmaktan başka bir işe yaramaz. Şimdi ben davete katılım göstermesem gözünüzde Türkçü olmayacağım öylemi? Türkçü  Turancı olmak kimsenin tekelinde değil. Her Türk Türkçü olabilir.

Bütün Türkçülere bölünme, dışlama karalama değil; birlik çağrısı yapın.

Diğer bir husus Atalar dinine inan Türkçülerin bazıları Tek Tanrı’ya inanırlar bazıları ise Tanrılara inanırlar. Atalar dini Tek tanrılı bir din mi yoksa çok Tanrılı bir din mi? Önce bunu bir çözüme bağlayın lütfen. Bundan sonra inanacaklar da arada kalmasınlar hangisi doğru diye.

İsterseniz bütün bunları bırakın hiçbir dini tartışma yapmayın ve sadece ama sadece Türk Turan davası üzerine yoğunlaşıp kaleler bir bir düşerken birlik çağrısı yapın. Belki Türkçü topluluğu dağınıklıktan kurtarır da bütün olumsuzluklara karşı direnebilecek büyük bir direnç noktası oluşabilir. VATAN BÖLÜNME NOKTASINA GELDİ. DUYMAYAN VARSA DUYSUN.''





UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2014 »
Osman ağabey vallahi hem güldüm hem üzüldüm, yani hepsi birarada.

Öncelikle ben bin yanlışta da olsalar, birleştirelim derken parçalamalara sebebiyette verseler, Türk Irkçılığı yapan gençlerimizi seviyorum onu belirteyim. Kendimden pay biçiyorum, yıllar yılı ne parçalanmalara sebebiyet vermemişimdir ki!
Bilmeden ve istemeden, hep o bizlerde varolan başına buyrukluk ile.

Osman ağabey genç Bozkurt diye diye 40'a merdiveni dayadım, gençlikte kalmadı desem yeridir :)
Ülkücüye sorsan ülkücü olamadık, Türkçülere sorsan Türkçü olamadık.
Müslümana sorsan müslüman olamadık, Tengricilere sorsan benden Tengrici de olmaz.
Hrıstiyanlıkta bana uymaz vesselam :)

Ben galiba birçoğunuzun tanıdığı veya feysbukta hatta arkadaşlığı olduğu, böyle bilgeç biriyle bir konuyu tartışmıştım ki bu konuda ben ısrarcıyım, şamanizm, Türk şamanizmi yani Tengricilik eğer çok Tanrılı ise, Kutadgu Bilig'i, Divan'ı Lugati't Türk'ü, kodeks kumanikus'u, hatta Hunları, Göktürkleri, toptan tarihimizi kaldırıp çöpe atalım.
Birden fazla Tanrı'ya inanmışsa Atalarım, bence boşa yaşamışlar.

Ne hikmetse Romen asıllı Amerika'da yaşayan, birilerinin kaynak kişi diye sunduğu birinin "çok" bilimsel tespitleriyle kök dinimizi çok Tanrılı göstermeye çalışıyorlar diye düşünüyorum.
Mevzu bahis olan kişi Romen asıllı, bu kuyruk acılarıyla dolu kökene sahip olmak bile, Türklerin kök inançlarını saptırmayı yaratma çabası için yeterli sebep değil mi diye sormadan edemiyorum.

Ben kök dinimize çok Tanrılı denilmesini tek bir sebebe bağlayabiliyorum.
İslam'a rakip olur tek Tanrılı gösterilirse, çok Tanrılı diyelim olsun bitsin, eski inancımız pagan putperest diyelim ki, kimse meyletmesin gibi sonuca vardım.

GökTanrı dinine çağıran gençlere de bin yanlış yapsalarda nasıl kızayım bilemiyorum, Türkiye'de içinde bulunduğumuz bu zamanlarda, gençler her arayışlarında, çırpınışlarında bence haklılar.

Osman ağabey affına sığınarak, senden müslüman olmaz GökTanrı'cı da olmaz, o olmaz bu olmaz, senden bu millete Ozan olur, sen vereceklerini şiirlerinle yazılarınla edebiyatınla veriyorsun ve vereceksin.
Hangi gencimiz senden ne alır, o gençlere kalmış, senden hiçbirşey alamayan genç Bozkurtlarımızda, kaçırdıklarına yansınlar.
Duruşun yeter Osman ağabey.

TTK,
TTK

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2014 »
'SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞIRIYORUZ!
Bu çağrıyı yapan kişiler bizim Gök Tenğri'ye inanmadığımızı mı sanıyorlar?
Yoksa kendileri Tanrı ile dinin ayrı ayrı kavramlar olduğunun mu bilincinde değiller?
Yukarıdaki iki şıkkın ikisi de bu kişilerin şayet art niyetli değillerse, en hafif tanımıyla, bilgisizliklerini ortaya koymaktadır.
Zira Arapça'da Allah neyi tanımlıyorsa Türkçede Kök (Gök) Tenğri aynı şeyi tanımlamaktadır.
Din; inançlar ve o inançlara ait kurallarının bütünüdür. Tanrı ise bütün bu kuralları koyan öncesiz ve sonsuz olan mutlak kudrettir.
İnsanlık tarihi boyunca çeşitli adlarla çeşitli topluluklara bir çok din gönderilmiştir. Bu dinlerin tamamının ortak özelliği muvahhit (Tek Tanrılı) olmasıdır.
Musa'ya da, İsa'ya da, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'e de gönderilen dinlerin özü ve esası aynıdır. Var olan bir takım değişiklikler hitap ettikleri toplulukların ihtiyaçlarının farklı olmasındandır.
Kuran'a göre Yaratıcı bütün milletlere ve hatta topluluklara elçi göndermiştir. Yani kişioğulları farklı dinlere inanıyor olsa bile bu farklı dinlerin ortak paydası; bir, benzersiz, öncesiz ve sonrasız olan Tanrı'dır.
Zaman içerisinde bazı topluluklar kendilerine gönderilen dini manzumeleri tahrif etmişlerdir. Bunun doğal sonucu olarak Tanrı anlayışlarında da farklılaşmalar olmuştur. Buna rağmen tek Tanrı inancı bu dinlerin en belirgin karakteristiğidir.
Yani Hristiyanlık, Musevilik ve Müslümanlık birbirinden ayrı dinler olsa da hepsi özünde ve esasında tek Tanrı inancına sahiptirler.
Bunların dışında deizm, teizim gibi inanç sistemleri vardır ki bunlar yine; bir, benzersiz, öncesiz ve sonrasız olan Tanrı'ya inanırlar ancak din adı verilen kurallar bütününü kabul etmezler. Ateistlik ise bütünüyle Tanrı'yı kabul etmemektir. Çoğu zaman deizm ve teizimi ateistlikle karıştırmak gibi bir yanılgıya düşülmektedir.
Hatta bazıları Müslüman olmayan herkesi dinsiz, hatta ateist olarak tanımlamaktadırlar.
Herhangi bir dine inanmamak Tanrı'ya inanmamak değildir.
Türkçülerin önemli açmazlarından olan din konusu hemen her zaman ya yanlış anlaşılmış, ya da yanlış anlatılmıştır. Bazıları özbeöz Türkçe olan Tanrı'yı putperesktlik ifadesi ya da en iyimser haliyle İslam dışılıkla tanımlamıştır. Oysaki yukarıda da ifade ettiğim gibi Arapça Allah neyi ifade ediyorsa Türkçe Kök (Gök) Tenğri aynı şeyi ifade etmektedir.
Arapçada Allah; İngilizcede God, Almancada Godd, Hırvatçada Bog, Romencede Dumnezeu, Rusçada Gor, Farsçada Hüda olduğu gibi Türkçe'de de Tanrı demektir.
Bunda yadsınacak ne var?
Yani Romen çingenesi kendi dilinde yaratıcısına  Dumnezeu diye yakaracak iş Türk'e gelince Türk kendi dilinde yaratıcısına Tanrı diyemeyecek!?
Dünyanın hiç bir yerinde ve tarihin hiç bir döneminde böyle bir çifte standart ve bir milletin din kisvesiyle kültürel emperyalizme maruz bırakılması ne görülmüş ne de duyulmuş şeydir.
Türkler; içten gelen istekleriyle müslümanca yaşamak istiyor. Lakin garip Türk'e kendince ve Türkçe Müslümanlık yapmayı bile çok görenler O'nu kutsal istismarlarla Araplaştırmaya çalışıyor.
Bizim karşı çıkışımız bunadır.
Biz Türkçüler diğer insanlara göre Müslümanlaşmakla, Araplaşmanın, dindar olmakla dincilik yapmanın farkını fark ediyoruz ve bu tutum ve davranışımızı anlamayan, algılayamayanlar bizi olduğumuzdan başka değerlendiriyor.
Türklüğün değerler bütününe çelişik olmak, Türkçülüğün doğasına ve eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur.
Hem Türkçü olunacak hem de Türk Milletinin değerlerine saygısızlık yapılacak, bu kimin haddine?
Bizim Türkçülük anlayışımızda Türk Milletine ait bütün değerlere saygı duymak esastır. Buna Türk Milletinin dini de dahildir.
Atsız Bey bu konuyu onlarca yıl önce apaçık olarak, bir kanun maddesi gibi, hiç bir tevile gerek bırakmayacak açıklık ve netlikle ortaya koymuş olmasına rağmen hala birilerinin bu konuları toplumda Türkçülüğün yanlış algılanmasına ve değerlendirilmesine, dolayısıyla da iğrenç ve tiksinç görülmesine, sebebiyet verecek söz, davranış ve duruş sergilemeye hakkı yoktur.
Bu tür davranışlar içerisinde olanları iyi niyetli olarak görmüyoruz. Şayet yaptıkları lüzumsuzluk değilse düpedüz Türkçülüğe karşı yanlış algıların yerleşmesini amaçlayan ihanettir.
Gökbörü Türkçüler Derneği olarak bu konularla ilgili tavır ve düşüncemiz açıktır. 
Bu konuyla ilgili otağımızda daha önceden Türkçülerin dine bakışı ve yaklaşımı nasıl olmalıdır açıkça yazmışız.

3- ) Türkçülüğün/Türkçülerin dine bakışı ve yaklaşımı :

Türkçülük/Türkçüler Türk Milletine ait bütün milli, dini, tarihi ve kültürel değerlere saygılı olup bir bütün olarak almakta ve kabul etmektedir.
Millete rağmen milliyetçilik insanın başı üzerine yürütülmesi gibi abes ve aykırı bir sapkınlıktır.
Türkçülüğün/Türkçülerin hemen hemen hiçbir sorun yaşamamaları gereken husus dindir.
Zira hem Türkçülüğü devlet felsefesi yapan Başbuğ Atatürk’ün uygulamaları ve hem de Türkçülük Ülküsünün en büyük otoritesi Uluğ Bilge Atsız Ata’nın düşünceleri hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek netlik ve açıklıkta referans kaynağımızdır.

Bakın Türkçülük Ülküsünün en büyük otoritesi Uluğ Bilge Atsız Ata bu konuda neler söylemekte:

"Milleti yapan unsurlardan biri de din olduğuna göre, Türklerin dini üzerinde de durmaya mecburuz.
Hiç şüphe yok ki, Türklerin dini Müslümanlıktır.
Eski dinimiz olan şamanlıktan da bazı unsurlar alarak bir Türk Müslümanlığı haline gelen bu din, on yüzyıldan beri bizim milli dinimiz olmuştur.
Bununla beraber Türk olmak, için mutlaka Müslüman olmaya lüzum yoktur. Çünkü bu günkü Türkler arasında birkaç yüz bin şaman, birkaç yüz bin Hıristiyan ve hatta birkaç bin Musevi Türk (Karaimler)de vardır.
Din ayrılığı yüzünden bunları Türklükten çıkarmaya hakkımız yoktur.
Zaten, Hıristiyan Türkler olan Gagavuzların Türkiye’de yerleşenleri, çoğunlukla Müslüman olmuşlardır. Onlar bunu, Türklüğün vazgeçilmez bir şartı saydıkları için yapmışlardır.
(Nihal ATSIZ, Türkçülüğün Önemli Meseleleri)

Türkçülük Ülküsünün en büyük otoritesi Uluğ Bilge Atsız Ata Beğin ve Başbuğ Atatürk’ün bazı özel durumlar ve özel kişiler için söylemiş ve yapmış olduğu istisnaların cımbızla seçilerek Türk Milletinin dinine saldırma vesilesi yapılması başta Başbuğ Atatürk ve Türkçülük Ülküsünün en büyük otoritesi Uluğ Bilge Atsız Ata’ya hakarettir.
Biz Türkçülerin dinini deruni bir vicdanla yaşayan ve dinin gereklerini yerine getiren dindarlarla bir sorunu yoktur ve olmayacaktır.
Bizim sorunlu olduğumuz ve karşı çıktığımız nokta dinin siyasallaştırılması, bir takım istismarların kılıfı ve sermayesi yapılması, din adıyla Türklerin Araplaştırılmaya çalışılması ve en önemlisi de dini kisveyle Türklüğe karşı ölümcül saldırılar yapılmasınadır.
Kutlu Başbuğ Atatürk ve Uluğ Bilge Atsız Ata’nın kabul ettiği gibi bizler de İslamiyeti Türk Milletinin milli dini olarak görmekte ve kabul etmekteyiz.

Biz Türklüğün diniyle değil kanı ve soyuyla ilgilenmekteyiz. Kim hangi dine inanır, hangi şekilde ibadet eder ve yakarır bunlara karışmayız. Bizim için olmazsa olmaz öncelik Türk soyunun ve kanının korunması ve yüceltilmesi, Türk Milletinin onurlu bir yaşam sürdürerek milli ve manevi kimliğini sürdürmesidir.
Zaten Başbuğ Atatürk'ün Türk devletine temel yaptığı laiklik de bunu öngörmektedir.

TTK.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2015 »
'SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞIRIYORUZ!


Biz Türklüğün diniyle değil kanı ve soyuyla ilgilenmekteyiz. Kim hangi dine inanır, hangi şekilde ibadet eder ve yakarır bunlara karışmayız. Bizim için olmazsa olmaz öncelik Türk soyunun ve kanının korunması ve yüceltilmesi, Türk Milletinin onurlu bir yaşam sürdürerek milli ve manevi kimliğini sürdürmesidir.
Zaten Başbuğ Atatürk'ün Türk devletine temel yaptığı laiklik de bunu öngörmektedir.

TTK.


Bunu bir anlasa gençlerimiz.

4_ hilal kandaş arasat meydanında koydun beni, aşkolsun yani. Arasat meydanında ozan olmak da güzel.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2015 »
Aklıma eski bir şiirim geldi Osman ağabey,
Ben hepimize bir Tanrı bulduydum birkaç sene evvel...


TANRI'lar

O Tanrı'sı bu Tanrı'sı, herkesin var bi Tanrı'sı...
Yunan'ın 300 varken, Türk'e de ver bi Türk Tanrı'sı...

"Kaliya" avrat Tanrı, o Tanrıların paçozu..
"Brahma" siyamez ikizi değil... adeta üçüzü..
Hint'liye Tanrı'mı dayanır ne yedisi sekizi...
Tanrı bulamazsa tutar tapar boklu öküzü...

Hanuman'a Tanrı derken yüzmilyon Hint..
Maymun sonuçta istediğin kadar yont..
Hele Hanuman'ın ayağındaki halhal...
Maymun demezsin sanki bir asil kont...

Semavi dinler deriz biz elinde kitap tutana...
Kitapla sistem kurulmus... sonrada atan atana...
Yuhanna Mat'ta derken içinede katan katana...
O gün bugündür 'trinite' var, ask olsun tutana...

İslam'a elbet lafımız yok sözümüz meclisten dışarı...
Laf etsek ana avrat bırakmaz bizde elin dinci kaşarı...
Yanacaksınız cayır cayır diyecektir hey Allah'in beşeri...
Tüm dünya iyi de, bir Türk'te yok sanki bu tarifsiz başarı...

Yanacaksak bizimki "Türk cehennemi" olsun...
Bilmeyenler "TAMU'ya" da kurban olsun..
Evrensel Tanrı iyiyse, inananı çok olsun...
Bizim Tanrı Türk değilse de, en azından TÜRK dostu olsun...


Alp Aldatmaz,
TTK

Çevrimdışı İL TEGİN

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 171
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2015 »
Sanalda atıp tutan ruh hastası ne idüğü belirsiz tipleri ciddiye alıp vakit kaybetmeye gerek yoktur.

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2015 »
Adam cahil olunca ne dediğini, neyi amaçladığını da açık açık anlatamıyor. Şu cehalete bakın ki daha Tanrı ile dinin ayırdına varamamışlar.
Ben de; bir, benzersiz, öncesiz ve sonrasız bir yaratıcıya inanıyorum ve Arapların Allah diye adlandırdıkları yaradana kendi öz dilimde
Tanrı diyorum.
Zaten bir, benzersiz, öncesiz ve sonrasız bir Tanrı'ya inananları yeni baştan Tanrı'ya inanamaya çağırmak da niye?
Hani deseler ki sizi "Gök Tanrı Dini"ne çağırıyorum onu anlarım. Demek ki bu arkadaşlar Müslüman veya başka dinlere inanan Türkleri  eski Türk dinine çağırıyorlar derim. Anlaşılan o ki bu şahıslar, Müslüman olup da yaratıcıyı Allah diye isimlendiren Türklerin kendi dillerindeki Tanrı adının yerine Allah adını söylediklerini bile bilmeyecek kadar dil bilgisi cahilleri. Yaratıcının adına Allah diyen ve O'na inanan bir kişi Türkçe Kök Tenğri (Tanrı) olarak adlandırılan yaratıcıya zaten inanıyor demektir.
Sorun yaratıcının adını Türkçe mi yoksa Arapça mı söylemekten ibarettir.


Arapça Allah neyi ifade ediyorsa Türkçe Kök (Gök) Tenğri aynı şeyi ifade etmektedir.
Arapçada Allah; İngilizcede God, Almancada Godd, Hırvatçada Bog, Romencede Dumnezeu, Rusçada Gor, Farsçada Hüda olduğu gibi Türkçe'de de Tanrı demektir.


Ben yaratıcıma öz dilimle Tanrı demeyi yeğliyorum.


Biz Türklüğün diniyle değil kanı ve soyuyla ilgilenmekteyiz. Kim hangi dine inanır, hangi şekilde ibadet eder ve yakarır bunlara karışmayız. Bizim için olmazsa olmaz öncelik Türk soyunun ve kanının korunması ve yüceltilmesi, Türk Milletinin onurlu bir yaşam sürdürerek milli ve manevi kimliğini sürdürmesidir.
Zaten Başbuğ Atatürk'ün Türk devletine temel yaptığı laiklik de bunu öngörmektedir.

TTK.


Sanırım sorun yukarıda alıntı yaptığım içeriği anlayamamaktan kaynaklanıyor.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.


Çevrimdışı emir25

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 28
  • Türk'ün kalesi Erzurum'dan esenlikler...
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2015 »
Bu kişiler İslamcılık yapanlara karşı dururlar...Evet bir Türkçü İslamcılara karşı durur...Sadece İslamcılara olmamalı ama...
Günümüzde nasıl bazıları Türk-İslam ayrılmaz bir bütündür diyerek ayrımcılığın kralını yapıyorsa bu şahıslar da Tengrizm'e inanmayanları dışlayarak aynı şeyi yapıyorlar...Bu insanlar Başbuğ'un "Laiklik" ilkesinden hiç nasiplerini alamamışlar ama sözde Atatürkçü derler kendilerine...
Müslüman olmayan Türklere karşı düşmanlık yapanların var olduğu gibi Tengrici olmayan Türklere de düşmanlık yapanlar var...
İkisi de asla Türkçülük değil...Irk ve dini sentezleyerek küçük kafalarında ürettikleri fikir akımlarıdır...
Turan yolunda Türk'ün tek kimliği vardır...O da sadece Türklüktür...

Tanrı Türk'ü korusun!!!
Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin...

Çevrimdışı Aybala-Kün

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 48
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2015 »
Kaç kere böyle şeylere tanık oldum inanamazsınız. Birisi Müslüman Türklerden nefret ediyor birisi Göktanrıcı Türklerden. Birbirlerine düşmüşler din din diye. Bu durum hiç iyi değil ama nasıl çözülür bu da bilinmez. Sadece benim gibi gençler değil yetişkinler var böyle. Yine birbirimize düştük bir kere de birlik olmayı becerebilsek.
TTK.
 :prbay

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: SİZİ GÖK TANRI'YA İNANMAYA ÇAĞRIYORUZ!
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2015 »
Türkçülüğün yükselişe geçtiği ve Milletimiz nazarında tekrardan itibar kazanmaya başladığı bu dönemde, tekrardan böyle soytarıların çıkıp ortalığı tahrik etmeye çalışmaları, sürekli ortamı germeleri; manidardır.

İktidardaki TÜRK düşmanı soysuzların yaklaşan seçimler dolayısıyla hem günlük hayatta hem de sanal ortamda bu tarz tahrikleri çoğaltmaları da ihtimal dahilindedir.   
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!