Gönderen Konu: HAYAL DEĞİL GERÇEK  (Okunma sayısı 5528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hayrani ILGAR

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
HAYAL DEĞİL GERÇEK
« : 28 Aralık 2007 »
              “İNSAN  HAYAL  ETTİĞİ  MÜDDETÇE  YAŞAR”
                                                                                   Yahya Kemal


           Önce aile içinde daha sonra yaşadığımız şehrin ve toplumun içinde rüzgara kapılmış sonbahar yaprağı gibi sürüklenip gidiyoruz.Yalnız kişiler değil,dikkat edilirse devletlerin ve milletlerin büyük bölümü de bu şekilde sürüklenip gidiyor. Bu sürüklenişe karşı yine de bazı milletler (daha doğrusu bazı milletlerin yöneticileri) kendilerini sürüklemekte olan rüzgarın dışına çıkıp şöyle çevresini kontrol edebilmekte, “Biz nereye gidiyoruz ? Bu gidişin sonu nereye ? “ diye sorabilmekte ve düşünebilmektedir. İşte bu sorabilmek ve düşünebilmenin sonucudur ki, bu gibi uyanan liderler çevrelerindeki öteki liderlerin kollarından tutup kendisini dinlemelerini söyleyebiliyor. Bu bir anlık duraklama ve uyanma sonucudur ki,bu liderlerden bazıları silkinme ve kendine gelme dönemine girebiliyorlar. Bu gibi liderlere sahip olan toplumlara mutludurlar. Çünkü,artık bundan sonra o toplum daha sağlıklı bir yolda ilerlemek çabası ile yeni yollar,yeni ilkeler üzerinde düşünmeye başlamış oluyorlar.Bunun sonucu da o toplum kendine özgü milli yolu bulmuş oluyor…Ah,ah !.. Biz bu değişim ve gelişimi gösteren liderleri de toplumları da artık  geçmiş tarihlerde görüyoruz,günümüzde pek rastlayamıyoruz !..

        Bu günkü ortamda Amerika, bütün dünyadaki öteki milletler akılsız ve bilgisizmiş de dünyaya yön verme görevini Tanrı ,Amerika’ya vermiş gibi bütün milletlerin işlerine karışması,milletler arasında kendisini  emir verme durumunda görmesi,daha sonra da çeşitli politik oyunlarla öteki ülkelerin siyasi,sosyal ve ekonomik hayatları ile oynayarak dünyayı kendi menfaatine çalışmaya mecbur topluluklar olarak görmesi gibi bir durumla karşı karşıyayız…Amerika’nın gerçek yüzünü gören,toplumlarını Amerika hegemonyası altına sokmak istemeyen bazı liderler yok değil ama,bunlar birer cılız yıldız gibi İran’da,Uzakdoğu’da ve Güney Amerika’da  parlayıp sönüyorlar,olumlu bir sonuca ulaşamıyorlar. Amerikan hegemonyasına karşı direnmek amacı ile Avrupa’da kurulan Avrupa Birliği’ne gelince…Akıllıca bir birliktelik.. Ama adı üstünde Avrupa  toplumları için…Avrupalıların yaptığı gibi Arapların da bir birlik meydana getirmeleri şarttır ki,üzerinde oturdukların petrol yataklarını başkalarına peşkeş çekmemiş olsunlar. Ne varki Arap ırkı dünyaya sanki sömürülmek için gelmiştir. Hala şeyh ve kabile yönetiminden kurtulamamışlar,milli devletler kuramamışlardır. Bu yüzden Türklerden sonra en büyük topluluk olan Araplardan bir şeyler beklemek doğru değildir.

        Türkiye çok önemli bir dönemeçtedir. Avrupa Birliği’ne katılmak istemekle en akılsızca bir istekte bulunmaktadır.Avrupa Birliği topluluğu ile ne dil,ne din,ne örf ve gelenekler.ne yaşayış biçimi ile hiçbir ortak yönümüz yoktur. Ne zaman ki biz,milli düşünce tarzımızı değiştirirsek,Türklük şuurumuzu hiçe sayarsak,dinimizi ve inançlarımızı bir kenara atarsak o zaman belki bizi o birliğe alırlar. Belki diyorum. Çünkü,her Avrupa toplumunun suratında Türk’ün şamar izi vardır.Hepsi de bu şamarın kinini yüreklerinde canlı tutarlar. İlk fırsatta bunun intikamını almaya çalışacakları tabiidir. Ayrıca,Türklerin güçlenip başlarına dert olmasından da çekinirler ve korkarlar. Biz geçmişi ve tarihi çabuk unutan bir milletiz ama,Avrupalı öyle değildir,hala o tarihteki Türk korkusunu yüreğinden söküp atamaz…İşte Avrupa bir de bu sebeple bizi arasına,birliğe almak istemez.

     Peki ne olacak ?..Biz tek başımıza kuru yaprak misali savrulup duracak mıyız,Amerika’nın oyunlarına kurban mı olacağız ?..Hayır,binlerce hayır !.. Biz tamamiyle yalnızlık çukuruna yuvarlanmış bir millet değiliz!..Yanı başımızda,gözlerimizin gördüğü,elimizin yetişebileceği uzaklıkta,bize ellerini uzatmış : GEL..GEL..Haydi silkin artık,kendine ve özüne dön de bizleri gör,bizlere elini ve yüreğini uzat !.. diye gözlerimizin içine bakan Türk toplulukları var…Beş tane kardeş Türk Devletleri var…Türkiye ile Kıbrıs da saydın mı tam yedi tane,kanı,dili,dini,düşüncesi,ülküsü bir olan kardeş devletler bunlar !..Ki,bunların nüfusu da 250 milyonu aşan,doğa kaynakları alabildiğince zengin büyük bir GÜÇ !..Bu öyle bir güç ki,Avrupa Birliği de,Amerikası da,daha başka ortaya çıkabilecek yeni süper güçlerin de korkacağı bir DEV !..

        Belki de gülümsüyorsunuz…Bu birliği kim kuracak,kim önayak olacak diyorsunuz ve bana  elinizi uzatarak : “Şunlardan mı,şu Araplardan başka kardeş tanımayanlardan mı bahsediyorsun ?..”  diye soracaksınız. Tabii ki,böyle kutsal bir görevi onlardan bekleyecek kadar ahmak değilim… Fakat merak etmeyin,hele bir elbirliği edelim,birlik olma yollarını bulalım,işte o zaman toplumların önüne geçecek,herkesi birlik bayrağı altında toplayacak lider bir anda ortaya çıkıverir…Zira,geçmişte hep böyle olmadı mı ?..Onun için yazımın başlığına merhum Yahya Kemal’in bir cümlesi koydum ya…
                                                                                                                   Hayrani  ILGAR
                           

                         

Çevrimdışı Afsar Beyi

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 146
Ynt: HAYAL DEĞİL GERÇEK
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2007 »
Değerli Büyüğümüz

Yüreğimizin sesini ve tek kurtuluşumuzu yazmışsınız. Ellerinize sağlık. Dileriz ki o günler çabuk gelsin.

Bu arada sizi şubat ayı içerisinde yapmayı planladığımız kurultayımızda görmek ve değerli fikirlerinizden yararlanmak isteriz.

Esenliker Dilerim
sü:kä tılıkang bugukgu tuktang (savaşa çıkın, Buguk'u tutun!)

Çevrimdışı Temir Yalıg

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 184
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
Ynt: HAYAL DEĞİL GERÇEK
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2007 »
Türk Birliği'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lüğün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı.   ''BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK''

Türk Birliği hayal değildir,aksine bizim tek gerçeğimizdir.Tarihsel süreçte en az 4 kere tecelli eden Türk Birliği,yeniden gerçekleşecektir.Biz bugünün Türkçüleri olarak buna inanıyoruz.

Değerli fikirlerinizi bizlerle paylaştığınız için sağolun Hayrani Beğ.



TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ynt: HAYAL DEĞİL GERÇEK
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2007 »
Sayın Hayrani ILGAR büyüğümüze, bu güzel fikir ziyafeti için, teşekkür ederiz.

Konuyla ilgili  olarak, Uluğ Türkçü Nejdet SANÇAR Beğ'in Otağımızda yer alan, "GÖKALP VE TURANCILIK" adlı makalesine
BURADAN ulaşabilirsiniz. 

KTT
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Hayrani ILGAR

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
Ynt: DAVETE CEVAP
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2007 »
Benim için gerçekten değerli olan davetiniz için sağolun derim.Ancak yaş 84 yolculuğa sağlığım elverişli değil.Gönlüm sizlerle beraberdir,sağolun. Başarılar diler sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: HAYAL DEĞİL GERÇEK
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2007 »
Çok değerli büyüğümüz Atamız, Hayrani Ilgar ağabeyimiz.

Yüreğinin sesini bizlere duyurduğun için, teşekkür eder, o temiz pak ellerinden öperiz.
 
Esenlikler dilerim                çepni

Çevrimdışı Sinem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 47
Ynt: HAYAL DEĞİL GERÇEK
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2007 »
       Biz pekçok batı ülkesinin ,arap ülkelerinin hatta taa iskandinav ülkelerinin devlet başkanlarını,kraliçelerini,cumhurbaşkanlarını ve diğer üst düzey devlet adamlarını Türkiye'yi ziyaret ederken televizyonlarda görüyoruz.Ama Türk cumhuriyetlerinin devlet başkanlarını Türkiye'de pek göremiyoruz.Bana daima Türkiye'ye mesafeli duruyorlarmış gibi geliyor.En basitinden ortak bir kültür organizasyonu veya spor organizasyonu hemen hemen yok gibi;güzel neslimiz kardeşlerinin ortaasya da yaşadığının fazla farkında değil;Türk cumhuriyetlerinden güzel haberler veya cesaretlendirici tavırlar göremiyorum.                                 ......Bu konuda bizimle aynı fikri paylaşmıyor olabilirler mi?Diğer Türk cumhuriyetlerini yöneten kadroların ruslara yakınlık duyması veya bu kadroların, amerikanın ortaasyadaki planlarına göre denge politikaları gütmeleri onların bu Türk birliğine mesafeli bakmalarına sebep olmuş olabilir mi?
TÜRKÜM BEN. SADECE TÜRKÜM...

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: HAYAL DEĞİL GERÇEK
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2007 »
Mümkündür Sinem Hanım. Sovyetlerin milletleştirme-ayrıştırma siyâsetinin etkileri bugün hâlâ hissedilmektedir.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!