Gönderen Konu: Van'lı Teröristlerden ''Sayın'' Çıkışı !  (Okunma sayısı 2333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YABGU KAGAN

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 86
  • Savaşa Hazır!
Herkes teröristi dağda arıyadursun , dtp li kürtçü yaratıklar fırsatını buldukça teröristbaşı apoyu savunmaya,devlete meydan okumaya devam ediyorlar ;

Van'da ‘Sayın Öcalan' gerginliği

TERÖR örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'dan ‘Sayın' olarak hitap edilmesine açılan soruşturmaları protesto etmek için, aralarında DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'in de bulunduğu yaklaşık 200 DTP'li Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na toplu halde dilekçe vermek istedi. Kendilerini ihbar etmek için hazırladıkları “Ben de ‘Sayın Öcalan' diyorum” yazılı dilekçeleri vermek için Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyerek adliyeye gitmek isteyen gruba polis izin vermedi.

DTP önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, elerindeki dilekçelere isimlerini yazarak, toplu halde Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek adliye binasına gitmek istedi. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, DTP'lilerin toplu halde yürüyerek adliyeye gitmesine izin vermedi. Polis, DTP'lilere gruplar halinde adliyeye gidebileceklerini söyledi. Polis amirinin Van Milletvekili Özdal Üçer'e, “Özdal bey” derken, Üçer, “Burda halkımızı desteğe çağırıyoruz. Yasal hakkımızı kullanmamız için yol verilmesini istiyoruz. Sen bana ismimle hitap etme. ‘Sayın' diye, ‘sayın milletvekili' diye hitap et” dedi. Bunun üzerine polis amiri, “Sayın Milletvekilim” dedi.

Yaklaşık 1 saat süren konuşmalar sırasında bir ara yürümeye başlayan Milletvekili Üçer'e eliyle dokunan polise yine sert çıkan Üçer, “Elini çek. Önümden çekil” dedi. Milletvekili Üçer, daha sonra “Cumhuriyet Caddesi'nde her türlü organizazyona izin veriyorsunuz. Biz bir maç nedeniyle gece silah ve siren seslerinden rahatsız olduk gecenin bir saatinde” dedi.

Daha sonra parti binası önünde hazırlanan basın açıklaması okundu. Kalabalık yaklaşık 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylemciler arasından seçilen 5 kişilik grup dilekçeleri alıp adliyeye gitti. Ancak Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, dilekçelerin içerik olarak ağır cezayı ilgilendirdiğini belirterek, dilekçelerin bizzat sahipleri tarafından getirilip verilmesi gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine adliyeden ayrılan grup DTP binası önünde bekleyen arkadaşlarına açıklamayı yaptıktan sonra dağıldı.



Türk'ün sabrını deniyorsunuz ama TÜRK'ün yumruğu er geç başınıza inecek.Çapulcudan milletvekili mi olurmuş? Sizin bırakın milletvekilliğini hiç bir şeye hakkınız yoktur.

Hatırıma Mahmut Esat Bozkurt'un şu sözü geldi ;

''Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları, vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler."