Türkçü Turancı Otağ

TÜRKLÜK ve TÜRK DÜNYASI OTAĞI => TÜRK KÜLTÜR ve MEDENİYETİ => Konuyu başlatan: tungatonyukuk - 22 Temmuz 2011

Başlık: Yutağza (D.Türkistan)
Gönderen: tungatonyukuk - 22 Temmuz 2011
(http://www.istiklalgazetesi.com.tr/28istiklal/yutagza.jpg)

Malzemeler:
4 Su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 Çaybardağı sıvı yağ
1/2 küp maya
1 tutam tuz

Yapılışı: Birinci kalite una tuz ve maya ilave ederek ılık suda kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru mayalanması için bir süre bekletin. 12 ila 14 parça yapıp yağlayıp yassıladıktan sonra, parmaklarınızla açarak içine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışından yeteri kadar sürüp, olabildiğince inceltin, tülbent gibi incelen hamura yine yağ sürdükten sonra, arz ederseniz bir tutam foy serpiştirip ir ucundan sararak rulo yapın. Diğerlerini d aynı işlem yaparak kendi ekseni etrafında sarın, üzerinden bastırarak buharlı tencerenin yağlanmış, tepsisine dizip, kaynamakta olan yarıya kadar su doldurulmuş tencerenin buharında yirmi dakika pişirin, çeşitli sebze yemekleri ve sosların yanı sıra, çorba ve salatalar ile servis yapın.

(http://www.istiklalgazetesi.com.tr/28istiklal/yutagza2.jpg)