Gönderen Konu: Skandal Müftü Hala Görevde!  (Okunma sayısı 2281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mokan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Skandal Müftü Hala Görevde!
« : 15 Aralık 2012 »
4 ay önce ‘’Düğünlerde, karısının, kızının oynamasına ses çıkarmayan deyyustur’’ diyen Yozgat Müftü yardımcısı görevini sürdürüyor

’Düğünlerde, karısının, kızının oynamasına ses çıkarmayan deyyustur’’ diyen Yozgat Müftü yardımcısı Nasuf Yaylagül’ün aradan geçen 4 aya rağmen halen görevine devam ettiği bildirildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ‘’ Hakkında resen soruşturma açıldı, devam ediyor. Gerekli disiplin işlemleri uygulanacaktır’’ dedi.

CHP İstanbul milletvekili ve eski Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkes ise, ‘’Diyanetten sorumlu bakanın memleketinde bu sözleri söyleyen hala görevdeyse, cüreti kimlerden aldığı da açıktır’’’ dedi. 18 Ağustos günü Çapanoğlu camiinde cuma vaazı veren müfto yardımcısı Yaylagül, ‘’ Düğünlerde, eğlencelerde karısının, kızının oyun oynamasına susan erkekler, deyyustur. Başbakanın kızı, Cumhurbaşkanının eşi başörtülü. Sen de eşinin başınıı örttüreceksin" demişti.

Özkes, TBMM’de yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerine de sert eleştiriler yönelttti ve ‘’Sipariş üzerine iktidara uygun kürtaj fetvası veren Diyanet Başkanı Başbakanın gözlerine değil Kur’an’a bakarak fetva vermelidir. AKP’ye değil Allah’a yakın olmaya çalışmalıdır’’ dedi.

Camilerin alt ve bodrum katlarının iş yeri olduğunu da hatırlatan Özkesi, ‘’AKP’li kaç milletvekili ve belediye başkanının camili iş yerleri var?’’ diye sordu. Özkes, Diyanet İşleri Başkanının lojman tamiratına da 400 bin lira harcandığını savundu ve Devlet Denetleme Kurulunun Diyanette inceleme yapmasını istedi.

Kaynak: haberabone