Gönderen Konu: Eğer konuyu kaldırmazsanız...  (Okunma sayısı 6511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

komunist

  • Ziyaretçi
Eğer konuyu kaldırmazsanız...
« : 01 Şubat 2014 »
Mirsait Sultan Galiyev hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim, aynı zamanda faşist-ırkçı tanımlamasını kendinize yapar mısınız ? Yani Türkleri üstün bir ırk olarak mı görüyorsunuz ? Aynı Amerika'da zamanında beyazların siyahlar hakkında düşündükleri ve yaptıkları gibi mi yani ? ve de sizin gözünüzde komünizm nedir ? Komünizm karşıtlığını komünizmin ilk elden okumasıyla mı yaptınız ? Bir komünist olarak sizin demokratik insanlar olduğunuzu düşünerek cevap bekliyorum, kim bilir belki de beklediğim değilde beni şaşırtacak cevaplar bulabilirsem ideoloji mi değiştirebilirim. Bir de son olarak siz kendinizi politik pozisyon olarak nerede görüyorsunuz ? (Aşırı sağ, merkez sağ, merkez..) Yasaklanmamak dileğiyle, kendinize ve hangi dil,din,ırk,görüşe sahip olursa olsun bütün insanlara aşk ile bakmanız dileğiyle...

Çevrimdışı Kağan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
  • Herşey TÜRK için! TÜRK'e göre TÜRK tarafından!
Ynt: Eğer konuyu kaldırmazsanız...
« Yanıtla #1 : 16 Haziran 2014 »
Esenlikler, Öncelikle geç cevap verilme hususu kesinlikle isteyerek yapılmamıştır.

Galiyev'e cevap;

Galiyev'i anlatmaya pek gerek duymuyorum açıkçası ... ! Bir "İnternet fatih'in" makalesinde Galiyev'e aynen şöyle dendiğini hatırlıyorum ... !

O bir Komünist !, O bir Turancı !, O bir Ümmetçi !, O bir Öğretmen !

Alt alta sıra gelen ideolojilere şöyle bir baktığımız zaman (Turancılık bir ideoloji değildir!) Ahlak'ı ve varlığı yok sayan bir Komünizm ile Arap Milliyetçiliği olan ümmetçiliği denk halde tutmam ne yazık ki pek imkanlı gözükmüyor. Henüz Acun sınırları içerisinde Hem Komünist hem de Ümmetçi bir şahıs hele ki bir Türkçüyü ne mutlu ki göremedim. Ek olarak Galiyevcilik adı altında Rus Şovenizm ile Emperyalizminin Türkçülüğü, Pan-Türkist bir yapıyı özünden saptırma gayretlerinin bilinci ve birikimi ne yazık ki gözünüzün önünde değilse tartışmanın pek bir anlamını göremiyorum. Galiyev konusunda son olarak Hatta mahkeme demeçlerinde kendisi Pan-Türkist olmadığı Komünist rejime doğrudan bağlı olduğunu söylüyor.

***

Faşist-Irkçı tanımlamasını kendinize yapar mısınız? Sorusuna Cevap;

Faşizm nedir? ilk olarak Benito Mussolini tarafından Ulusal Faşist Parti'nin kurulmasıyla ortaya çıkan, 20. yüzyılın başlarında Benito Mussolini'nin sistemini örnek alarak doğan nasyonal sosyalizm ve falanjizm gibi akımlarla güçlenen; otoriter devlet üzerine kurulu bir radikal milliyetçi yönetim sistemidir (Kaynak : Wikipedia)

Irkçılık Nedir? Irkçı, İnsan ırklarının renk ve fiziki şekil esas alınarak birbirlerinden üstünlüğünü temel alan Irkçılık felsefesini benimsemiş kişilere verilen addır. Irkçı insanların göstermiş olduğu bu tutuma ise "ırkçılık" adı verilmektedir. (Kaynak : Wikipedia)

Öncelikle biz ne Faşizm'i benimseriz ne Irkçılığı. En azından yukarıda bulunan tanımlı hallerini ... !
Mussolini kimdir? Elinde ok, mızrak bulunan Etiyopya halkına uçak savarlar, tanklar ile saldıran Komünizm'in Irkçılık ile aynı safta olduğuna karar vermiş sığır çobanıdır.

Bir soru sormama izin verin? Bugün acun sınırları içerisinde Irkçılık kelimesinin en tanımlı ve büyük resimde ki hali Nazi rejimi ve Siyah-Beyaz ayrımıdır. Yanılıyor muyum?

Peki biz kimiz? Amacımız nedir? Türkçülük aslında nedir?

* Bizler Türkçüyüz,

Amacımız, Türk Soyunun kayıtsız şartsız hâkimiyeti ve özgürlüğü ile Türklüğün her yönden ileri ve üstün olması gayesi esas alınarak, Türkçülük ülküsüne ve Türk Töresine dayalı olarak her şeyin Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından olması gerektiğine inanan bir amaç güdülüp, Türklük bilincinin gelişmesi, Türklük sevgisinin kuvvetlenmesi ve ileride hakikat olacak Türk Birliği (Turan'ın) gerçekleşmesine çaba sarf eden bu uğurda canını, malını ortaya koymuş her yönden üstün Türkleriz ... !

Peki Türkçülük aslında nedir?

Türkler, Acun beşiğinin başlangıcıdır, Varlığın yegane temsilidir, Astro-Fiziğin, Sanatın, Bilimin, Edebiyatın, Tarihin tam olarak kendisidir. Türk, Yıldırımdır, Kasırgadır, Acun'u Aydınlatan Güneştir.

Türkçülük, Türk kavramının tam anlamda bizzat kendisidir. Her konuda üstünlük esas alınır! Türk soyunun gücüne inanır! Türkçü, Yabancı hiç bir şuurun kültürünü almaz,

Türkçülük, Bazen mensupluk bazen sevgidir. Başka milletlerin Türk yandaşlığı ve TÜrk sevgisi bu kelimeyi ifade etmez. Başka milletlerin Türk'ü sevmesi de gerçekten bir sevgi değil, geçici bir nezakete, çıkar ilişkisine ya da siyasi faaliyetlere işarettir. Türk Irkını gerçek olarak Türk'ten başkası sevmez.

Türkçülük, büyük Türkelinde, Türk uruğunun kayıtsız şartsız hakimiyeti ve bağımsızlığı ile Türklüğün her yönden bütün milletlerden ileri ve üstün olması ülküsüdür.

Türkçülük, dün bir kaynaktı; bugün çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde yabancı duygu ve düşüncelerden gelen bütün engeller yıkılacaktır.

Gök Bilge Atsız Beğ'in dediği gibi "Bir millet yükselme iradesini taşımazsa, kendine güveni olmazsa, başkalarını taklitten başka bir şey yapamazsa, geçmişiyle övünmezse, başkalarından üstün olmak istemezse, ülkü için ölümü göze alamazsa, savaştan korkarsa, o millet içinden çürümüş demektir."

Kısaca Türkçülük, Türk'ün üstün olmasını esas alır. Türk'ün üstünde bir dirayet ve güç varsa o yalnızca Tanrı'nın kendisi ve kudretidir.

Yani Türkleri üstün bir ırk olarak mı görüyorsunuz sorusuna cevap;

Evet, Neden sorusunun cevabı ise yukarıda yeterince açık anlatılmıştır.
Ayrıca bknz: https://www.hunturk.net/forum/turkcuyum-2106.html

Aynı Amerika'da zamanında beyazların siyahlar hakkında düşündükleri ve yaptıkları gibi mi yani ? Sorusuna cevap;

Türkçülük, Türk Millyetçiliği ya da romantik gelen ismi ile Türk Irkçılığı, Kafa tası Ölçmek, Kan tahlil etmek, Yedi ceddi saymak değildir. Türk Irkçılığı, Hiç bir yabancı kültürü benimsemez ve yalnızca Acun'da var olan Her şey'in Türk için Türk'e göre Türk Tarafından olmasını esas alır.

Sizin gözünüzde komünizm nedir ? Sorusuna cevap;

Makalelerde, Kitaplarda yazan Komünizm mi yoksa Gerçek Komünizm mi?

Ben gerçek, detaylandırdığım Komünizm'i yazayım o halde.

Şahsi olarak en üzüldüğüm nokta Türk kan ve soyuna dahil olan Türk çocuklarının komünizm zehrine saplantılı halde bağlı kalmış olmalarıdır. Bu hususta bu batağa saplanılmasına dair bizzat yine şahsi olarak, kendi tarafımdan bir fiil suçlu olduğuma inanıyorum. Sebep? Moskof'un bayağı rejimleri gençlere enjekte edilmiş, fakat Türk çocuklarının ortaya attığı şanlı görev çok geri planda tutulmuştur. Ayrıca Bugün Lenin, Stalin, Che, Fidel gibi diktaların yarattığı kaos'u, katliamları görmemek için bariz öğrenmek istememek devrede diye düşünüyorum. Vahim olan ise Komünistler bütün acun'u birleştirip yeni bir düzen kurmak iddiası ile ortaya atıldı. Bu yeni düzende herkes çaba gösterecek, herkes her bakımdan güvence altında olacak, kimse kimseyi sömürmeyecek, hor görmeyecek, harp teknikleri ortadan kalkacak, sözün kısası çok özenilen ve ileri bir acun meydana gelecekti. Hatta giderek hukümet denen çıkar birliğide kaldırılarak insanlar paylaşım alanlarıyla idare olunacaktı. Fakat başlangıçta başarı kazanacak gibi gözükmesine rağmen bu düşünce bir ütopyadan başka bir şey değildi. Sebep? insan yaratılışına ve psikolojisine fazlasıyla aykırıydı. Tanrı’yı kabul etmeyeceksin, aileyi inkar edeceksin, hatta parayı da kaldıracaksın? İnsanın milliyetçi ve manevi taraflarını inkâr etmekle kendisini başarısızlığa zaten fail etmişti. Fakat Birinci Acun Savaşının getirdiği felaketlerden ve kırgından usanan insanlar arasında “ne olursa olsun, bir de şunu deneyelim” düşünceleri epeyce yaygın ve romantikti.  Komünizm 1918’de ancak Rusya gibi ahalisi her bakımdan ezilmiş, geri bir memlekette tutunabildi. Bu tutunuş hükümet darbeleriyle yapılmış ve komünizm ancak yığın yığın insanları öldürerek iş başında kalabilmişti.

Sonuç olarak baktığımızda 5 milyon insanın ölümüne yol açan 1922 açlığı sadece bir örnektir, İnsanların iskan politikasına tabii tutulması, denekler gibi kullanılması da cabası ... ! Fazla uzaklaşmadan yakın tarihe bakalım? Bugün Fidel ve Che ikilisinin Küba'da gerçekleştirdiği komünist devrim, genelde romantik bir atmosfer içinde sunulur ve sanki bir kahramanlık öyküsü gibi anlatılır. Oysa komünizm Küba'ya sadece sefalet ve korkunç işkenceler getirmemiş midir? Komünizm, insanları güdülmesi gereken bir hayvan sürüsü olarak görmez mi? Sürünün güdülmesi için, işkence edilmesi, aç bırakılması, korkutulması gerektiğine inanmaz mı? Darwinizm'in bir uygulaması olan bu gaddar ideolojii, Rusya'nın Çarlık dönemindeki bu fakir köylü ve işçilere sadece daha fazla acı ve zulüm getirmiş midir?

En azından şahsıma göre ve bir çok Türkçü kandaşıma göre Komünizm, Irkçılığın bizzat kendisidir.

Komünizm = Zehir

Daha fazlası için ekte bulunan "Tüm Suç Bizim" adlı yazımı da okuyabilirsiniz.

Not : İmla ve yazım kuralları son düzenlemeden geçmemiştir.


İdeoloji mi değiştirebilirim? Sorusuna cevap;

Türk kan ve soyunun gücüne inanan, Ana ve Ata tarafından Türk soyuna mensup olan mevcut ideolojisi ne olursa olsun Türk çocuklarına her daim kapımız açıktır, Başımızın tacıdır. Tanrı, Türk balalarını korusun.

Siyasi İdeolojiniz Nedir? Sorusuna cevap;

Biz hiç bir siyasi parti veya rejim tarafında değiliz. Bizler asker veya diplomatta değiliz bizler yalnızca Türk'üz!

Çok güzel ve anlamı bir sloganımız vardır aslında bizim "Ne Sağcıyız Ne Solcu Turancıyız, Turancı"

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin!
Biz ışığımızı babası tarafından iyi niyet nişanesi olarak rehin verilen Metehan ile yakanız!


Çevrimdışı Aybala-Kün

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 48
Ynt: Eğer konuyu kaldırmazsanız...
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2014 »
Mirsait Sultan Galiyev hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim, aynı zamanda faşist-ırkçı tanımlamasını kendinize yapar mısınız ? Yani Türkleri üstün bir ırk olarak mı görüyorsunuz ? Aynı Amerika'da zamanında beyazların siyahlar hakkında düşündükleri ve yaptıkları gibi mi yani ? ve de sizin gözünüzde komünizm nedir ? Komünizm karşıtlığını komünizmin ilk elden okumasıyla mı yaptınız ? Bir komünist olarak sizin demokratik insanlar olduğunuzu düşünerek cevap bekliyorum, kim bilir belki de beklediğim değilde beni şaşırtacak cevaplar bulabilirsem ideoloji mi değiştirebilirim. Bir de son olarak siz kendinizi politik pozisyon olarak nerede görüyorsunuz ? (Aşırı sağ, merkez sağ, merkez..) Yasaklanmamak dileğiyle, kendinize ve hangi dil,din,ırk,görüşe sahip olursa olsun bütün insanlara aşk ile bakmanız dileğiyle...

Ben Galiyev hakkındaki görüşlerimi belirtmek istemiyorum fakat diğer sorularınıza tek tek cevap vermek isterim.
1. Faşizm - Irkçılık: Faşizm İtalyan ırkçılığının adıdır. Türkçülük gibi. Biz faşist değiliz bu sebeple, ırkçıyız, Türkçüyüz.
2. Irkçılığın anlayışımın açıklamasını yapayım. Irkçılığımız ana dal olarak sarı-beyaz-siyah ırk anlayışıyla aynı değildir. Bizim ırkçılığımız daha çok soyculuk olup ana ırk ayrımında şu şekildedir: Beyaz(Caucasoid) ve Sarı(Mongoloid) ırkın birleşiminden doğan Turanid ırkının ırkçılığıdır. Bu Turanid ırkı, Macarları, Türki(Turkic) insanları, Japonları, Moğolları ve Korelileri kapsar.(Son üçü bazen sadece Mongoloid olarak da geçebiliyor.) Bunun alt dalı olarak Türkçülüğümüz de sadece Türki(Turkic) olanları kapsar.
3.Irk üstünlüğü üzerine. Bildiğin gibi herkes kendi ailesini sever ve kendi ailesini diğerlerinden üstün tutar. Bizde de böyle bir şey söz konusu. Bir de aynı zamanda gerçekler, en köklü ve cesur milletlerden biri olmamız, hatta belki de en cesuru ve köklüsü olmamız da bunu destekliyor. Ama bizde Amerika'daki gibi bir durum söz konusu değil. Biz kendimizi severken diğerlerini öldürelim görüşünde değiliz. Eğer ki onlar bize zarar verirse, o zaman onlardan nefret eder ve onlar üzerinde yaptırımlar uygulamak isteriz. Yoksa dünyanın bir ucunda Papua Yeni Gine'de yaşayan kendi halinde bir zenciden nefret etmek için bir sebebimiz yok.
4. Bana göre komünizmi geçeyim, komünistlere göre komünizmi söyleyeyim. Mülk ve kaynakların bireysel şahısların değil de tüm toplumun sayılmasını destekleyen sosyal ve ekonomik düzendir. Ama bu tanımda olduğu kadar basit olmayıp, mantıksız yönleri çoktur ve bir diktadan başka bir şey değildir. Kaldı ki uygulanması da çok iyi gitmemiş, bitmiş bir düzendir.
5.Komünist manifestoyu okudum. Das Kapital'i okumayı düşünüyorum daha sonra. Ve bir de ben kök olarak milliyetçi bir aileden geldiğim için bu konuda biraz altyapıya da sahibim. Babam bir sağcı olarak çoğu popüler sol kitapları okumuş ve kütüphanemizde hala bulundurmaktadır. Ben de arasıra göz gezdiriyorum.
6.Politikaya karışmayı pek uygun görmüyorum. Çünkü bizim görüşümüz olan Türkçülük, çok daha büyük bir ideolojidir ve politikayla, Dünyavi şeylerle onu sınırlandırmak pek uygun değildir. Politika bizim için sadece araçtır. Ama araç olarak da seçmem gerekirse, şimdilik aşırı sağcı diyelim.

Görüşünüzü değiştirip değiştirmemek size kalmış. Ben 17 yaşında Türkçü bir Türk kızı olarak sorularınızı cevaplandırdım.

TTK

 :prbay

Çevrimdışı Kırım Tatar Türkü

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: Eğer konuyu kaldırmazsanız...
« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2014 »
YAZDIKLARIM SADECE BURADAKİ SORUYA VE ONA CEVAP VERENLERE DEĞİL; TÜM FORUMA BİR CEVAP NİTELİĞİNDEDİR

Şunu sormak istiyorum kanınızda biraz olsun farklı bir millet olmadığını ispatlayabilir misiniz?
Zira soyumuzu öğrenmek için gönderdiğiniz DNA testi ırkları, kıtalara ve daha sonra da bölgelere göre ayırıyor. Ancak milletlerden bahsolunmuyor. Bir de bana bunu ispat etmek için ;1500 yıl öncesine kadar olan soy ağacınızı çıkartmanız gerekecek. Çünkü; Türk milletine ait en eski bulgular bu dönemlerden kalmıştır.

Ayrıca Atatürk'e başbuğ demişsiniz (Yazıyı siz mi yazdınız bilmiyorum ama yine de sizin fikrinizdeki biri yazdığı için siz diyorum.) onu bir daha araştırmanızı tavsiye ederim. Kendisi hiçbir zaman ırkçı olmamıştır. Biz Türkleri üstün olarak görmemiştir. Hatta bunu size onun bir sözüyle ve bir de yaptığı işlerle açıklayayım "Gerçi bize miliyetçi derler ama biz diğer milliyetçilere benzemeyiz. Bizimle iş birliği eden her millete riayet ederiz." ve aynı Atatürk T.C vatandaşlarının tamamını Türk olarak kabul eden yurttaşlık kanununu onamıştır. Peki bu kanunu onadığı günlerde T.C.'nin tamamı sadece Türk müydü? Tabii ki hayır. Bu durumda Atatürk aslen Türk olmayan yurttaşlarımızı da Türk olarak kabul etmişti. Ayrıca yine aynı Atatürk "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir." diyerek Türklüğün tanımı hakkındaki gerekli açıklamayı yapmıştır. Nihal Atsız'ı pek bilmiyorum. Kendinizin onun fikirlerini güttüğünüzü yani desteklediğiniz söylemişsiniz. Zira bu şahıs Irkçılık/Turancılık davasından tutuklandığına göre bu yazdıklarınızı da görünce onu desteklediğinize bir kere daha emin oldum. Zira her ikiniz de Türkçülük adı altında ırkçılık yapıyorsunuz. Araştırırsanız Nihal Atsız'ın İsmet İnönü'nün başbakanlık yaptığı dönemde İtalyan Faşist kurulunun nasıl bir kurul olduğunu tespit etmek için gönderdiği şahısların bulgularından etkilendiğini dolayısıyla İtalyan Faşist hükümetiyle fikir olarak benzeştiğini göreceksiniz. Ayrıca Türklük sandığınız gibi soyla açıklanabilecek, antropolojik bilgilerle sabit olan bir milliyet değildir. Atalarımız olan Türkler göçebe bir toplum olmanın gereği olarak çok gezmiş ve gezdiği yurtlarda yerleşmiş, bölgenin yerli milletleriyle kaynaşmıştır. Onlardan etkilenmiş ve onları da etkilemiştir. Bu etkileşim sürecinde; gittiği yurtların bu yerli kavimlerinin fertleriyle aile bağları kurmuş ve üremiştir. Bunun aksini iddia etmek hiç antropoloji ve tarih okumamış olmayı gerektirir. Dolayısıyla bugün Türk'ü Türk yapan iki olgu vardır. Biri Türkçe'dir. Öteki ise T.C. vatandaşlığıdır. Öyle sandığınız gibi Türklük net çizgileri olan bir milliyet değildir. Yani Türkçe ya da T.C vatandaşı olan herkes Türk'üm diyebilir. Özgürlük anlayışı da bunu gerektirir. Kanında biraz olsun başka bir kan bulunan birisine sen Türk değilsin diyenler ise Türk milliyetçiliğinin önündeki en büyük engeldirler. Ve bu şahısların ağzına "Başbuğumuz Atatürk!" demek yakışmaz.

Bir de "Ama bizdeki Amerika daki gibi bir durum değil." demişsin. Ama "Ama eğer ki onlar bize zarar verirse o zaman onlardan nefret eder ve üzerlerinde yaptırımlar uygulamak isteriz." demişsin. O halde sorarlar sana başka bir milletten olan Adolf 2500 Türk'ü öldürdü diye niye olaylara hiç karışmamış olan Hans yaptırımlara maruz kalacak. Nerede bunun adaleti?

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Eğer konuyu kaldırmazsanız...
« Yanıtla #4 : 24 Temmuz 2014 »
YAZDIKLARIM SADECE BURADAKİ SORUYA VE ONA CEVAP VERENLERE DEĞİL; TÜM FORUMA BİR CEVAP NİTELİĞİNDEDİR

Şunu sormak istiyorum kanınızda biraz olsun farklı bir millet olmadığını ispatlayabilir misiniz?
Zira soyumuzu öğrenmek için gönderdiğiniz DNA testi ırkları, kıtalara ve daha sonra da bölgelere göre ayırıyor. Ancak milletlerden bahsolunmuyor. Bir de bana bunu ispat etmek için ;1500 yıl öncesine kadar olan soy ağacınızı çıkartmanız gerekecek. Çünkü; Türk milletine ait en eski bulgular bu dönemlerden kalmıştır.

Ayrıca Atatürk'e başbuğ demişsiniz (Yazıyı siz mi yazdınız bilmiyorum ama yine de sizin fikrinizdeki biri yazdığı için siz diyorum.) onu bir daha araştırmanızı tavsiye ederim. Kendisi hiçbir zaman ırkçı olmamıştır. Biz Türkleri üstün olarak görmemiştir. Hatta bunu size onun bir sözüyle ve bir de yaptığı işlerle açıklayayım "Gerçi bize miliyetçi derler ama biz diğer milliyetçilere benzemeyiz. Bizimle iş birliği eden her millete riayet ederiz." ve aynı Atatürk T.C vatandaşlarının tamamını Türk olarak kabul eden yurttaşlık kanununu onamıştır. Peki bu kanunu onadığı günlerde T.C.'nin tamamı sadece Türk müydü? Tabii ki hayır. Bu durumda Atatürk aslen Türk olmayan yurttaşlarımızı da Türk olarak kabul etmişti. Ayrıca yine aynı Atatürk "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir." diyerek Türklüğün tanımı
Senin başka işin yokmu, bas işine git ulan dümbüllü. İnternetten arakladığın neidiğü belirsiz bir sürü zırvayı git başkasına dinlet. Alttan alta Türklüğe giydirmeye çalışıyorsun ama etnik döküntü olmanın ezikliği öyle belli oluyor ki kendini ele veriyorsun.
Haydi şimdi mensubu olduğun etnik döküntüler çöplüğüne yaylan bakalım.
Üyeliğin iptal oldu.
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: Eğer konuyu kaldırmazsanız...
« Yanıtla #5 : 25 Temmuz 2014 »
YAZDIKLARIM SADECE BURADAKİ SORUYA VE ONA CEVAP VERENLERE DEĞİL; TÜM FORUMA BİR CEVAP NİTELİĞİNDEDİR
Bak sen şu etnik eziğe!
"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" diyerek Türklüğün kan ve soy olarak üstünlüğünü haykıran Atatürk'ün Türkçü olmadığını söyleyen birisi sadece artniyetlidir.
Yazdığı Davetiye şiiriyle Mussoliniye meydan okuyup, aşağılayan Atsız Beyi İtalyan Faşizmine sempati duyuyor diye tanımlamak da artniyetin yanısıra cahilliğin beyanıdır.
Etnik azınlık olmak ne menemen bir şeymiş ki eziklik bile gizlenemiyor.
Gerzek herif aldığı kullanıcı adıyla kendini gizleyeceğini sanmış.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Eğer konuyu kaldırmazsanız...
« Yanıtla #6 : 27 Temmuz 2014 »
Bu durumda Atatürk aslen Türk olmayan yurttaşlarımızı da Türk olarak kabul etmişti. Ayrıca yine aynı Atatürk "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir." diyerek Türklüğün tanımı hakkındaki gerekli açıklamayı yapmıştır. Nihal Atsız'ı pek bilmiyorum.

Yasaklanmış ve gereken lafları yemiş zaten, ben atılmış biraz da ben veriştireyim şeklinde değil, yazdığı bu alıntı yaptığım kısım ile ilgili fikirlerimi söylemek istiyorum.

Öncelikle bu kısa olan alıntı yaptığım son cümlesi gayet doğaldır, elbette Nihal Atsız'ı tanımıyorum diyeceksin. Çünkü Atatürk'ü bile tanımıyorsun ki, Atsız Atayı nerden tanıyasın.

Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğu yıllarda daha birinci dünya savaşına katılan binlerce askerimizin akıbetini bile bilmiyorduk, daha yaşayıp yaşamadığını bilmediğimiz esirler vardı bazı yerlerde. Tabiri caizse eli silah tutan erkeklerin kalmadığı veya çok az olduğu yüzlerce yerleşim yerimiz var, hudutlarımız çok net muhafaza edilemiyor ve Türkiye kayıt tutulmayın eski topraklarımızdan göç alıyor ve kısmen de dışarıya göç veriyor. 1920'lere böyle bakmak lazım, harap ve bitap düşmüş fakat başarılı mücadele ile yeni devletini kurmuş, başında olan dirayetli kararlı Lider ile geleceğe umutla bakan pırıl pırıl genç Türkiye. Elbette bu dönemde Atatürk bizzat mücadelemin baş kahramanı olarak, mücadele eden kadroyu ve milleti tanıdığı için, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halk Türk'tür, Türk denir diyecektir. Çünkü daha düne kadar kimlik olarak kendisini Osmanlı olarak ifade etmiş, Türklüğünün farkında olsa dahi bunu söylememiş söyleyememiş bundan çekinmiş, utanmış veya her ne sebepse artık koca bir millet utandırılmaktayken elbette bu alıntı yaptığın Atatürk cümlesi, dönemin içinde bulunduğu vaziyet itibariyle doğrudur, yerindedir.

Meseleye bu açıdan bakmayıp, bugünkü şartların kafası ile bunu bir koz olarak görürsen, bu herşeyden önce etik değildir.

Bende diğer arkadaşlar gibi senin başka bir etnik kökenden olduğunu düşünüyorum, yoksa mevzulara bu açıdan yaklaşmazdın. İçinde bulunduğun ve seni rahatsız eden birşey olduğu kesin, bunu etnik kökenine yoruyoruz, bilmediğimiz başka birşey varsa da, artık geçmiş olsun.

Nihal Atsız'ı bilmiyorum dedin ama bilmende fayda var, biz meraktan Hegel okuduk Hegelci olmadık, Engelsçi olmadık, Marcçı da olmadık ama okuduk. Karşıtı olduğun fikri de tanı, ki Atsız Ata okumaya değer bir kişidir, makaleleri seni dahi sıkmayacak ve şaşıracaksındır, günü gününe dönemin gündemine göre analizleri serzenişleri tespitleri teklifleri mükemmeldir.
TTK