Gönderen Konu: Kırgız Şecerelerine Göre Türk Boyları  (Okunma sayısı 9338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Börü

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
    • Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı


Kırgız Şecerelerine Göre Türk Boyları

      Biz de burada Oğuz tarihine geniş olarak girmeden Oğuz boylarının isimleri, isim anlamları ve şecerede belirtilen Türk’ün oluşumu ve daha sonra Oğuzdan Kırgızın oluşumu hakkında şema şeklinde belirtiyoruz. Bu şemada gösterilen Nuh oğlu Yafes’e bağlanan şecere geleneğinin bütün Türk ellerini etkilediği ve Cengiz soylu devletler başta olmak üzere Kazak,Özbek, Uygur ve Kırgız şecerelerinde de aynı şecerelerin kullanıldığını görüyoruz.

     Nitekim I. Bölümde verdiğimiz Kırgız şecerelerinde de Kırgız  Boyları Nuh oğlu Yafes kanalıyla kendilerini Oğuzların şecereleri içerisinde göstermişlerdir.O.Karatayev de Kırgızlarla Oğuzların etnik yakınlığını ve Kırgız, Oğuz boylarının isim benzerliği ile “en damga”larının yakınlığını ortaya koymuştur. O’na göre Kırgızlarla Oğuz boylarının ortasındaki etnik yakınlıklar Güney Sibir, Moğolistan topraklarında başlayıp şimdiki Kırgızistan bölgelerinde devam ettiği bellidir. Bu bilgilere de boylar kabileler boy harflerinden bilgiler delil olabilir. Kırgızistan’ın bölgesindeki Akman, Arslanbap, Bazar Korgon bölgelerindeki toponimler Oğuz-Türkmen boylarının bıraktığı izleri belirtiyor.

     Araştırmacı İ.B.Moldobayev ‘Manas’ destanı araştırmalarında Kırgız-Türkmen etnik yakınlıkları gösteren birkaç fikirleri sunuyor. Etnik bağlantıları boyların en harflerindeki benzerlikler de ispatlamaktadır. Harfler siyasi veya boy birleşmeler alanındaki önemli işlerde, özel zenginlilere, hayvanlara, özel eşyalara belge koymak için kullanılarak, bağımsızlığını belirten boy harflerine çok değerli muamele kılınmıştı. Resimdeki Kırgız boylarına Türkmen ve Eski Oğuz boy harflerinin (tamga) yakınlığı belirtiliyor.

TİMURLAN OMOROV

Makaleye Ulaş :http://acikarsiv.ankara.edu.tr/browse/3494/4376.pdf?show

Oğuz Boy Tamgaları : http://www.biligbitig.com/2014/06/soyumuz-oguz-han-dan-gelmektedir.html

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Kırgız Şecerelerine Göre Türk Boyları
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2015 »
Kaşgarlı Mahmut'un tesadüf üzerine bulunan eseri Divan'ı Lügati't Türk şüphesiz müthiş bir eserdir.
Türk kültürü, Türk tarihi ve dili için, bugünlerimiz ve yarınlarımız için ilham kaynağıdır.
Tek kötü yanı ise işte bu Nuh'un oğlu Yafes'ten Türklerin türemiş olduğu mevzusudur.
Kaşgarlı Mahmut'un yaşadığı dönem, araştırmalarını yaptığı tarihi zaman dilimine bakılırsa, semavi dinlerin yaydığı bilgilerden etkilendiği yerinde bir tespit olacaktır.
Çok ilginçtir ki, aynı Kaşgarlı Mahmut bugün islam olanların kabul etmediği veya inkar ettiği hadisler de rivayet ederken, yine aynı Kaşgarlı Mahmut işte Yafes'i Türklerin atababası göstererek eski ahit ve tevrat verileri sunmaktadır.

Atsız Ata niye büyüktür deseler, Türk olduğu için değil, Türk Milliyetçisi olduğu için değil, şiir yazdığı makale yazdığı tarihseverliği veya akademisyenlere taş çıkartıp ders veren engin bilgisi değil, işte Nuh'un oğlu Yafes'ten türediğimiz fikrini reddetmesidir derim.
Nuh doğmadan kişnedi Türk Ordularının atları, ki şahsi fikrim Âdem'den evvel de biz Türkler vardık.
Çünkü Türklerin içinden bir uluyu tahta bizzat Tanrı çıkarıyordu.

Bende şöyle demiştim bir şiirimde:

Madem Tanrı yaratmış,
Türk Tanrı'dan gelir,
Soyu Ata soyundan,
Asalet kandan gelir...

Velhasılı kelam, Yafes veya Nuh, yahutta Davut veya Süleyman ile akrabalık bizi bozar, kimse beni yahudilerle araplarla akraba göstermemeli, gösterene de gülmeli, hem de Bozkurtların Ölümü romanındaki Sançar kahkahası ile...
TTK