Gönderen Konu: Sekeller Türk müdür Macar mı?  (Okunma sayısı 4397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sarı Yörük

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
  • Ülkülere adanmış hayatlar...
Sekeller Türk müdür Macar mı?
« : 22 Haziran 2013 »
Romanya' yanun içinde ya da başka bir değişle transilvanya'da yaşayan sekeller. Türk müdür Macar mı?

not:Türklerin de Macarlarında  kökeni aynıdır kabul ancak zamanla iki farklı millete dönüşütüğümüde yadsınamaz.
Ne soysuz müslüman ne dinsiz Türk'üm
Türk-İslam şemsiyesinde bir dünya ülküm.

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN!

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Ynt: Sekeller Türk müdür Macar mı?
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2013 »
ekeleli (yabancı söylenişi: Sekelistan) bir milyona yaklaşan nüfusuyla 14.000 km² lik bir bölgeyi kaplamaktadır. Romanya’nın ortasında yer alan Macarca’ya yakın bir dil konuşan ancak Hunlar’ın soyundan gelen bir Türk topluluğudur. Dillerinin yapısı Türkçe’ye de benzemekte olup, biraz değişmiş de olsa Dünya’da Göktürk alfabesini halen kullanan tek millettir. Attila'nın 453 yılında ölmesinden sonra dağılan ordusunun bir kısmı, Karpat Dağları’nın iç kesimlerine çekilir. Bu ormanlık ve dağlık bölgede yaşamaya başlayan Hun savaşçılarının torunları olan Sekeller, 895’te bölgeye gelen Avar Türkleri’yle etkileşmişlerdir. Ancak Avarlar, daha sonrasında Slav topluluklarıyla karışıp bugünkü Macar milletini oluşturmuştur. Ortodoks olan Sekeller, kendilerini Hunlar’ın torunları, yani Türk olarak görmekte, bugün Romanya’nın baskısı altında benliklerini sürdürme mücadelesi vermektedirler. Bayrakları, Marko’nun bana hediye ettiği “Erdel” eyaletinin bayrağının aynısıdır.
Macar Devleti 1526 Mohaç savaşından sonra Osmanlı’ya bağlanınca, Sekeller’e özerklik verilmiştir. Ancak atanan Avusturya - Macar yöneticileri bu özerk devleti ortadan kaldırmaya çalışmışlardır. Buna karşı uzun yıllar mücadele eden Sekellerin özerkliği, Avusturya İmparatorluğu'nun 18. yüzyılda Transilvanya'yı işgaliyle sona ermiştir. Bağımsızlık için çabalayan Sekeller, bundan sonra yoğun bir Macar etkisine girmiştir. Avusturya – Macar İmparatorluğu'nun çökmesinden sonra devletlerini kurmayı denemişlerdir. Ancak girişimleri her defasında engellenip; Romanya'ya verilmiştir.

Romanya'nın baskısı altındaki Sekeller, günümüzde ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine maruz kalmaktadırlar. Kendilerine özgü olan Göktürk alfabelerini kullanmaları da engellenmekte, asimile edilmeye çalışılmakta; ekonomik ve sosyal bir baskı altına alınmaktadır. Herhangi bir azınlığa karşı yapılan en ufak ayrımcılıkta ayağa kalkan AB, söz konusu Sekel Türkleri olunca yapılanları görmezden gelmekte, hatta içten içe buna memnun bile olmaktadır. Kültür ve tarih bilinçleri yok edilmeye çalışılsa da tüm baskılara karşı hala ayakta kalmaya devam etmektedirler.
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimdışı Sarı Yörük

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
  • Ülkülere adanmış hayatlar...
Ynt: Sekeller Türk müdür Macar mı?
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2013 »
bilgi için çok teşekkürler kandaşım.
Ne soysuz müslüman ne dinsiz Türk'üm
Türk-İslam şemsiyesinde bir dünya ülküm.

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN!

Çevrimdışı giray-han

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 116
Ynt: Sekeller Türk müdür Macar mı?
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2013 »
bilgi için çok teşekkürler kandaşım.
Ek olarak Sekellerin bazen Macaristan'a gelmiş ve yerleşmiş olan Kuman(Kıpçak)ların soyundan geldiği de söylenir.