Gönderen Konu: NEDEN! ASİMİLE OLAN TARAF! HEP TÜRKLER OLUYOR ?  (Okunma sayısı 5815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Evet degerli kandaslarim önemli ve bir o kadarda biz Türkler icin kahredici bir mevzuuyu masaya yatiralim dedim...
Bakalim Otag'daki kandaslarimiz bu yönde nasil fikir beyan edecekler...


Çevrimdışı meralodem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 74
Ynt: NEDEN! ASİMİLE OLAN TARAF! HEP TÜRKLER OLUYOR ?
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2013 »
Çünkü tarihi biz dışında herkes yanlı bir şekilde yazınca kendine tarihine olan güvenini öldürüyorlar milletin ondan sonra da başka milletler daha üstün algılandığından dolayı asimile olunuyor, şu an görüyorum mesela Türk olduğu halde kendine oradan buradan çakma soy çıkarmaya çalışan tipler bile var. Örneğin şarkıcı Hadise çerkezim  ben dedi ama abisi-yengesi Tatarız biz dediler televizyonda ve ailesi gerçekten de Tatarlara benziyor

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: NEDEN! ASİMİLE OLAN TARAF! HEP TÜRKLER OLUYOR ?
« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2013 »
Özelde Güneydoğu Bölgesini kasdediyorsun sanırım Kara Tekin bey gardaşım!
Bana göre en büyük sebeblerin başında şu özellik var:

Türk yerleşik medeni hayatın içinde kendi halinde yaşar, kürt’ sürü psikolojisi içindedir, aşiret sisteminin etkisiyle taasupcu baskıcıdır.

Siyasi yönüne bakarsak:

Asimile süreci Osmanlıdan beri başladığını biliyoruz o dönemde Osmanlı-Safevi devleti çekişmesi meshep taassubu gibi faktörlerin etkisini görüyoruz.

.Osmanlı kendi içindeki çekişmeler yüzünden zaman zaman bölgeyi kontrol etmekte  zorlanmış kürt Aşiret liderlerine belirli bir sütatü kazandırarak güçlenmelerini sağlamıştır.

Emperyalist güçlerin kışkırtma ve maddi destekleri ile çıkan isyanlar neticesinde faşist bir kürt kimliği ortaya çıkmıştır

Atatürk döneminde isyan eden bazı aşiretler batı illerine sürgün edilerek bir nevi tedbir alınmaya çalışılmıştır.

Atatürk'den sonra iktidara gelen demokrat parti oy için bölgedeki aşiret liderlerine çeşitli imkanlar tanıyarak tekrar güçlenmelerini sağlamıştır.

Buradan yola çıkarak yüzyıllardır Türk’e karşı faşist baskılar uygulayan  Kürtler başarılı olarak  bölgeyi Türk’süzleştirme aşamasındadırlar, Akkoyunlu Türkmen Başkenti Diyarbakırın halini biliyoruz, Urfa-Bitlis aynı şekilde örnektir.

Hızını alamayan dağ kaçkınları batı illerine yönelip buralarda hemşericilik adı altında guruplar oluşturarak yerli halka, esnafa baskı uygulamaktadırlar.

-Türk bir şekilde örgütlenmediği müddetçe sorunlar katlanarak batı illerinde devam edecektir halihazırda batı illerinde yıllardır bir çok örneğine rastlamaktayız.



KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: NEDEN! ASİMİLE OLAN TARAF! HEP TÜRKLER OLUYOR ?
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2013 »
Sevgili Antepli Bozkurt kandasim genel olarak bu konuyu ele aliyorum. Örnegin Dogu ve Güneydogu Anadolu'da milyonlarca Türkmen, Osmanli'nin yanlis politikalari neticesinde asimile olmus, zagroslu kürtlerin insafina terk edilmisler. Ne yazik ki bu asimilasyon durumu sadece Dogu ve Güneydogu ile sinirli degil gardasim.
Dogu ve Güneydogu'yu agirlikli olarak ele almamizin nedeni Türk devleti sinirlari icerisinde olmasindandir yoksa Suriye'de, Tunus'ta, Cezayir'de, Misir'da, Iran'da, Ukrayna'da, Afganistan'da, Romanya'da, Rusya'da, Balkanlar'da tarih icerisinde milyonlarca Türk asimile olmus ve bu asimilasyon süreci bugünde isleyisini kaybetmeden devam etmektedir.
Bugün Tunus'un, Cezayir'in % 25'ini, Misir'in ise en az % 10'unu Türklerin olusturdugu söylenmektedir. Hakeza Suriye'de 3-4 milyon arasi Türkmenin varligindan söz edilmektedir. Üzücü olani daha bir asir öncesine kadar Türkce konusan bu soydaslarimiz bugün anadillerini konusamaz hale gelmislerdir, bir cogu ise kendisini arap olarak görmeye baslamistir. Tarihte Slavlasan Bulgarlarin akibetini hepimiz biliyoruz...Yine Ruslar, Ukraynalilar, Rumenler, Cinliler arasinda asimile olan Türklerin sayisi milyonlarla ifade edilir. Tabgaclar, GökTürk imparatorlugunun kurucu boyu olan Asina boyu ve daha bir cok Türk boyu Cinliler arasinda eriyip gitmis. Ayni durum ilerde Avrupa Türklerinin basina da gelecektir. Avrupa'da dogan Türk cocuklari kolaylarina kactigi icin kendi aralarinda artik Almanca konusuyor, bir kac kusak sonra ise bunlarin cocuklari Türkceyi hic konusamayacaktir. Iste bunun nedenlerini irdelememiz lazim diyorum. 

Çevrimdışı KÜR ŞAD 2023

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 104
Ynt: NEDEN! ASİMİLE OLAN TARAF! HEP TÜRKLER OLUYOR ?
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2013 »
Güneydoğudaki durumun bana göre tek açıklaması şudur. İptidai Kürtler dil öğrenememekte ve kendi derme çatma dilleriyle hayatlarını sürdürmektedir. Dolayısıyla onlarla iletişim kurmak için dillerini öğrenmekten başka yol yoktur. Türkmen aşiretlerindeki dil bozulması, feodal yapıyla da birleşince malesef bu sonuç ortaya çıkmaktadır. Yoksa iptidai Kürdün bir Türk'ü bile asimile etmesi akıl dışıdır.
TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!