TÜRKLÜK ve TÜRK DÜNYASI OTAĞI > TÜRKÇÜLÜK

TÜRKÇÜLÜĞÜN KUTUP YILDIZI, ULUĞ BİLGE, ZİYA GÖKALP

<< < (3/27) > >>

TÜRK-KAN:
 Bugün, Türkiye'de Türkçülüğün fikir babalarından olan ve Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro içerisinde yer alan, Merhum Ziya Gökalp'i bütün yönleriyle ayrıntılı olarak inceledik. Türkiye'deki profesör ünvanlı ilk toplumbilimci ve sosyolog olan Ziya Gökalp Beğ, Türkçülük fikrinin Türkiye'deki en önemli teorisyenlerinden ve uygulayıcılarından biridir.

 Ziya Gökalp, ömrü boyunca yalnız Türklük için çalışan ve bu uğurda genç yaşta kaybettiğimiz büyük bir fikir adamımızdır. Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü, silah arkadaşlarını ve kendinden sonra gelen başını Hüseyin Nihal ATSIZ Beğ'in çektiği Türkçü jenerasyonu derinden etkilemiştir.

 Sosyoloji, kültür, edebiyat, felsefe ve diğer  alanlarda Türklüğe, Türkçülüğe pek çok eserler bırakara, Türk Fikir hayatına damgasına vuran Büyük Türkçü Ziya Gökalp'i rahmetle ve minnetle anıyoruz.  Ruhu Şad, Mekanı TANRIDAĞI olsun.

 Ayrıca Semineri hazırlayan ve sunan Görkem Kandaşımıza, harcadığı emek ve akıcı anlatımı dolayısıyla teşekkürü bir borç biliriz. 

 Esenlikler,

 TTK

Deli:
       Bugün kü semineri Ziya Gökalp Beğ'in , Türkçülük duygusunu yüreklere nakşeden şiirleriyle süsleyerek, Gökalp Beğ'in hayatını ve fikirlerini bize akıcı üslubuyla anlatan Görkem andama teşekkür ederim.

         Bu seminerde Ziya Gökalp Beğ'e yapılan suçlamalara cevaplar bulundu. Yani diyebilirim ki fevkalade verimli geçti.

        Yarın ki seminerde daha çok katılımcı olmasını diliyorum.Semineri yapan Görkem andama da çok teşekkür ediyorum ...

       TTK !...

motun yabgu:
Türkcülügün büyük teorisyeni Ziya Gökalp atayi bende kürt saniyordum Ozamanki osmanli meclisinde bir mebus tarafindan Türkcülügü yazmak diyarbakirli bir kürtemi kaldi diye hakaret edilmisti Ruhu sad olsun Büyük türkcü Gökalp ata tabancasiyla kendi kafasina ates etmis fakat ölmemisti Bundan bir iki sene sonra ucmaga varmisti Gök tanri günahlarini bagislasin ruhu sad olsun Türk irki sagolsun

İgdirhan:
Uluğ Bilge Ziya Gökalp Beğ'in sırf Diyarbakır'lı olmasına istinaden kürt etiketi vurmak isteyenler ,gafil değil ,düpedüz Türk Irkının düşmanlarıdır.
Zira Uluğ Bilge Ziya Gökalp Beğ ,Türkçülük kalesinin en yüce burçlarında dalgalan bir bayraktır.
Bu kahpe ve sinsi iftirayı öne sürenlerden bir taneside Necip Fazıl'dır.
Necip Fazıl  "Sahte Kahramanlar " adlı kitabında bir çok Türk büyüğüne iftiralar atmakta özellikle de Ziya Gökalp Beği kürt diye ifade etmektedir.
Oysaki bu zihniyet ve yeni jenerasyonları kürdü kardeş görürken neden Ziya Gökalp Beği ,aşağılamak niyetiyle kürt olarak göstermeye çalışıyorlar ?
Amaç belli : Türkçülüğün fikri ve maddi temellerini ortadan kaldırmaktır.
Kominist Lenin'in ;Çamur at ,tutmasa da izi kalır ,tattiği..
Başbuğun en çok değer verip ,fikirlerinden faydalandığı ,Cumhuriyetin fikir mimarı Uluğ Bilge Ziya Gökalp Beğ'in ruhu şad olsun...
TTK.

serhatdaki:
Bu otağda yeniyim. Ziya gökalp Türk'üm diyorsa türktür. Ne mutlu Türk'üm diyene.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git