Gönderen Konu: Birleşmiş Milletler ile ilgili fikirleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 3145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Bugun Cenevre'de yapilan toplantida Dis Isleri Bakanimiz uzunca konusma yapti, yari egri yari dogru ingilizce olarak okudugu sayfalarca yaziyi canli canli dinledim.

Cidden utandim, lakin bilmedigim birsey ogrendim ki utancim artti.

Ataturk donemi Milletler Cemiyeti olan bu orgut, bilirsiniz Ataturk'e yalvar yakar olarak Turkiye'yi davet etmis, Ulu Onder Bozkurt Ataturk ise eger sartlarimiza uyarlarsa uyelik ve katilim dusunebiliriz demisti.
Ne hikmetse Ataturk sonrasi 51 ulke ile tekrar kurulan ve gunumuzde 200'e yakin devletin bunyesinde bulundugu Birlesmis Milletler,
6 tane resm'i iletisim dili kabul ediyor. Malesef Turkce Birlesmis Milletlerin resm'i iletisim dillerinden birisi degil.

Ben bugun ortaligi velveleye verdim ve oncelikle Akp genel merkezini aradim ve agzima geleni saydim, kimligimi vererek yaptim,
kayit yapiyoruz haberiniz olsun dediler, evet iyi kaydedin hatta imkan varsa direk basbakaniniza baglayin dedim veya Dis Isleri Bakaniniza. En son suratima kapatacak hale getirdim deli ettim hepsini, 10 dakika demedik laf birakmadim.

Sonra Dis Isleri Bakanliginin sitesine girdim ve "bize ulasin" dedikleri yerde elestiri ve sikayetimi yapiyordum ki, guvenlik kodunu en az 10 defa denedim kabul etmedi, ben de beni baglayabilecekleri en yetkili kisiye ulasmaya calisip, Turkiye amerikanin ve ingiltere somurgesi midir ki Turkiye Cumhuriyetinin temsil edildigi bir platformda ingilizce konusuluyor Turk Devlet erkani tarafindan dedim.
Sayet devletimiz somurge ise soyleyin, zaten gurbetteyim ki cikayim vatandasliktan kurtulayim dedim. Zaten gurbetteyi madem somurge isek eger, cilesini cektigimiz gurbetin vatandasligina gecelim dedim. Akp Genel Merkezinden farkli olarak Dis Isleri elestirilerimle daha kibar ilgilendi, en azindan tehdit etmediler Akp Genel Merkezinde tehdit ettikleri gibi.

Cidden utandim bir Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak utandim, hem de bir Turk oglu Turk olarak utandim orada ingilizce konusulmasina, dedim halbuki nufusu Istanbul kadar olmayan devletler bile kendi arapcalarini konustular, biz neden kendi Turkcemizi herkesin dinlemek zorunda olacagi bu platform kullanmiyoruz ve Turkcemizi dunyaya duyurmuyoruz.

Dis Islerinde calisan hanim size donecegim dedi ve gercekten yarim saat icinde geri aradilar beni. Hanim verdigi cevapta hakliydi, Turkiye malesef Birlesmis Milletlerin 6 resm'i iletisim dilini kabul etmisti ve bu diller arasinda Turkcemiz yoktu.

Turkcenin taninmadigi bir platforma uye oldugumuz icin lanet olsun, bu durumu kabul edenlere lanet olsun demekten baska birsey kalmamisti.

Dunyada 150 milyonun ustunde insan Turkiye Turkcesini konusuyor veya anliyor, buna ragmen tek devlette konusulan Rusca Birlesmis Milletlerin resm'i iletisim dilleri arasindayken bizim Turkcemizin olmamasi ne kadar aciz bir durumda oldugumuzun gostergesi degil midir?

Sonumuz hayrola.
TTK