Gönderen Konu: 12 ŞEHİT DE HAKKARİ'DEN. BU ACIYA YÜREK DAYANMIYOR!!!  (Okunma sayısı 57334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Değerli Yalnız Kurt (2) Kardeşim;
Bu mühendislerin birçok şeyi bildiği için öldüğünü biliyorum. Benim yazım sadece bu 3 kişiye indirgenemez ve zaten yazıda ASELSAN'ı eleştirmiyorum. Ki birçok alanda kendini ispatlamış bir kurumdur. Benim yazdığım bizimde yeterli istihbaratı sağlayacak ekipmanlarımız mevcut ve biz zaten bunların nerelerde  olduğunu bildiğimiz yönünde. Daha önceki mesajımda aklımdan o an geçen düşünceleri yazmıştım şayet o yazıyı tekrar okursanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Saygılarımla

(Benim kendimi anlatamama gibi bir özürüm vardır. Bu yüzden yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bu kardeşinizi yanlış kuracağı cümleler için şimdiden affediniz. Saygılarımla)

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
estafurullah anda
birbirimizi durup dururken neden yanlış anlayalım?
üstte senin yazında yazmış olduğun bir madde için dedim sana 3 mühendis olayını oku diye
belki bilmiyosundur diye şey ettim :D
hani sen demişsin ya "Üstün teknolojisine rağmen ASELSAN neden böylesi meretler üretemez?"
ben de ondan böyle bir şey söyleme gereksinimi duydum
eyvallah
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

oguz33

  • Ziyaretçi
8 asker tutuklandı
Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada kaçırılan askerlerin tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na çıkarılan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçeleriyle tutuklu yargılanacak.

11.11.2007 17:03

Vatana ihanetten asılmalarını temenni ediyorum. İlk gün söylediğimin arkasında duruyorum. TÜRK Askeri esir düşmez, ÖLÜR. Ülkenin her birine sızmış bu hainleri bir an önce temizlemezsek başımız daha çok ağrıyacak.

TTK.

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Değerli Kardeşlerim;
Şimdide bu yaratıkları besleyeceğiz. Kendilerine biçilen görevi yerine getirdikleri için zaten kürtler açısından bunların beyin ölümü gerçekleşmişti. Şimdi biz fişide çekemeyeceğimize göre(İdam yasak olduğu için) bunları ölene kadar besleyeceğiz. Buyur buradan yak. Adamlar hem vatana ihanet etti; hem de ölene kadar (bir nevi) huzurevine yerleşti. Saygılarımla

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
bir an önce örgütlenmek lazım
yoksa zaman ah ile vah ile geçer durur..
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı KENAN KALAK

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 41
İki amerikalınında teslim edilme sahnesi tüm dünyaya duyurulması gerekirdi bizim gururumuz inciniyor tüm dünyanın önünde amerikalıların da incinmesi gerekirdi bu doğruysa çok büyük yanlış.Çok güvendüğüimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir açıklama yapması gerekir.8 kişi tutuklanarak cezaevine kondu TTK.

Çevrimdışı Temir Yalıg

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 184
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
estafurullah anda
birbirimizi durup dururken neden yanlış anlayalım?
üstte senin yazında yazmış olduğun bir madde için dedim sana 3 mühendis olayını oku diye
belki bilmiyosundur diye şey ettim :D
hani sen demişsin ya "Üstün teknolojisine rağmen ASELSAN neden böylesi meretler üretemez?"
ben de ondan böyle bir şey söyleme gereksinimi duydum
eyvallah


Sayın YALNIZ KURT(2) kandaşım;

Türkçemizi daha düzgün kullanmaya dikkat edelim lütfen.

Esen olsun.
TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
3) Yukarıda adı geçen cihazların teknolojisinin 1/10'i kapasitesine sahip cihazımız yok mudur?Neden satın alınamaz?

Değerli Kardeşlerim;
10 Kasım'da bu konu ile ilgili yukarıdaki cümleyi kurmuştum. Bugün Hürriyet Gazetesinin internet sayfasında istihbarat için kullanılmak üzere Gözcü adında bir pilotsuz uçak yaptığımızın haberi var.(Nisandan beri deneme uçuşları yapılıyormuş. 30 Ağustos törenlerinde gösteri yapılmış ancak ben görmemiştim) Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olsun. İnşallah bu teknolojiyi geliştirerek abd.nin erişemeyeceği noktalara geliriz. Saygılarımla

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Şehit evladının hesabını sordu


Milletvekili Fatma Kurtulan’ın kocası PKK’lı Salman Kurtulan’ın 1999’da şehit ettiği Cüneyt Kırlı’nın anne ve babası, DTP’nin bir önce kapatılmasını istedi. Tekirdağ’ın Saray ilçesinde oturan Ayşe Kırlı, sözde barış mesajları veren Fatma Kurtulan’a seslenerek, “Dağdaki terörist kocanı adalete teslim et, seni alnından öpeyim” dedi.



TERÖRİST KURTULAN’IN ŞEHİT ETTİĞİ ASKERİN ANNESİ:
DTP kapatılmalı
1999’da oğlu Cüneyt’i şehit veren Ayşe Kırlı, DTP’li Fatma Kurtulan’a seslenerek, “Dağdaki kocanı adalete teslim et, alnından öpeyim” dedi



Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi PKK’lı Salman Kurtulan’ın 1999 yılında hain bir tuzakla şehit ettiği iddia edilen Cüneyt Kırlı’nın anne ve babası, DTP’nin bir an önce kapatılmasını istedi. Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan Kırlı Ailesi, son dönemde DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’la ilgili çıkan haberlerle yıkıldıklarını söyledi. Oğlunun, 11 Nisan 1999 yılında Osmaniye’nin Dereli köyü yolundaki denetimler sırasında uzaktan kumandalı bir mayın tuzağıyla şehit düştüğünü hatırlatan baba Hasan Kırlı, şunları söyledi:

Acımız tazelendi
“Bize, aynı yıl Eylül’de gelen raporda, ’Kanı yerde kalmadı, operasyonda oğlunuzu şehit edenleri öldürdük’ diye bildirmişlerdi. Fakat daha sonra, DTP’li Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’ın da bu işin içinde olduğunu öğrendik. Bundan haberimiz yoktu. Acımız tazelendi” diye konuştu. DTP’nin derhal kapatılıp, DTP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyen Hasan Kırlı, “Her gün canlar yanıyor. Biz ordumuza güveniyoruz. Bunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Adaletin er ya da geç yerini bulacağına inanıyorum” dedi.

Canımız yanıyor
8 yıldır gözyaşları dinmeyen anne Ayşe Kırlı da, DTP’li Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’ı adalete teslim etmesini istedi. Bunu yaparsa Fatma Kurtulan’ı milletvekili olarak sayacağını kaydeden şehit anne Kırlı, “O zaman gider Fatma Kurtulan’ın alnından öperim. Bunlar televizyonlara çıktıkça her gün canımız yanıyor. Her gün yaramızı tazeliyorlar” diye konuştu.
11 Nisan 1999 yılında Osmaniye Dereli köyü yolunda terör örgütü mensuplarınca uzaktan kumandayla patlatılan mayın sonucu Jandarma Onbaşı Cüneyt Kırlı, Jandarma Çavuş Zekeriya Şahin ve Jandarma Er Süleyman Acır ile Dereli köylüsü Uğur Dağ şehit düşmüştü.



Oğulları Cüneyt’i şehit verdikleri günden bu yana gözyaşlarının dinmediğini anlatan Hasan- Ayşe Kırlı çifti, “Evladımızın odasını hiç değiştirmedik. Hatıralarını ölene kadar saklayacağız” diye konuştular.



Dağdaki eşini itiraf  etmişti
DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, fotoğrafları ortaya çıkan eşi Salman Kurtulan’ın PKK kampında olduğunu itiraf etmek zorunda kalmıştı. Kendisine yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını iddia eden Fatma Kurtulan, eşinin dağda olduğunu devletin yıllardır bildiğini savunarak, “O insan tercihini öyle yaptı. Demokratik açılım olsa bu insanlar oraya gitmez.Karar verirken çok zorlandı, sonuçta ölüme gidiyorsun” dedi.

 
 
 
29/11/2007  00:16 
 

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde 21 Ekim'de düzenlenen hain saldırıdan sonra kaçırılan ve Kuzey Irak'ta serbest bırakılan 8 asker hakkında Van Askeri Savcılığı'nın hazırladığı iddianame tamamlandı. Askeri Savcı Hâkim Yarbay Hakan İleri'nin hazırladığı 19 sayfalık iddianamede, yaklaşık 2 aydır tutuklu bulunan askerler hakkında; Roj TV'de yaptıkları konuşmalardan, çatışmadan önce aralarında yaptıkları sohbetlere kadar birçok konuda ceza istendi. Erlerden Mardinli Ramazan Yüce TCK'nın 302/1 maddesi başta olmak üzere 6 ayrı suçlamayla ömür boyu hapis, diğer askerler de farklı suçlamalarla 23 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

"BEN PKK'LIYIM" DEDİ İDDİASI
Savcı İleri, Yüce'nin askerdeyken arkadaşlarına, "Bizim dağdaki kızlarımız daha güzel. Ben terhis olunca dağa çıkacağım. Bizim sivilde işimiz dağlarda gezmekti. Ben PKK'lıyım" dediğini iddia etti. Ayrıca, olay sırasında kaybolduğu belirtilen Yüce'nin HK-33 piyade tüfeğinin zararı olan bin 208 YTL'nin de Yüce'den tahsil edilmesi talep edildi. Erler İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fuat Başoda, İlhami Demir, Fatih Atakul ve Mehmet Şenkul "Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar"; Uzman Çavuş Halis Çağan ise "Memuriyet görevinin gereklerine aykırı hareket etmek, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar ve zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından yargılanacak. Savcı İleri iddianamesinde ayrıca, "Askerlerin görevi gereği hamili olduğu silahtan tamamıyla istifade ederek, gerektiğinde canını verme pahasına da olsa ateşle karşılık vermesi gerekirken ve amirlerince mevzilerini terk etmeyeceği, ateşe ateşle karşılık vereceği hususunda verilen şifahi emirlere rağmen bu görevini yerine getirmediği anlaşılmaktadır" dedi. Askerlerin yargılanmasına 1 Şubat'ta başlanacak. Öte yandan iddianamenin tamamlanmasıyla dosya üzerindeki gizlilik kararı da kaldırıldı.    Sabah Gazetesi İnternet Sayfası

Değerli Kardeşlerim;
Benim anlayamadığım en ufak bir çete suçunun 20 seneden başladığı ülkemizde, bu karaktersiz, vatan haini, şerefsizler çetesinin 1'i hariç nasıl en fazla 23'er yılla yargılandığıdır. Hani askeri cezalar hakkında fazla bir bilgim yok ama, (vatan hainliğine girmiyor mu yaptıkları)mantığım almıyor açıkçası. Saygılarımla