Gönderen Konu: Eyyy Kandaşım... Ne kadar Türksün... Soyunu anlat...  (Okunma sayısı 129449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selvihan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Mihrali bey ile ilgili bende araştırma yapıyorum.Büyük dedem Erzurum'dan çok küçük yaşta Sivasa getirilmiş o yaşta aklında kalanları dedeme anlatmış mihrali bey dedemin amcası oluyormuş büyük dedemiz Erzuruma gidip ailesini bulmayı çok istemiş ama olmamış aklına kalan anılarını anlatmış dedemde bize anlatıyor büyük dedemiz unutulmasın diye amcalarımın adını hep ailesindeki kişilerin adını koymuş lakapları delihacıoğulları derlermiş.burdan birilerine ulaşabilirsem dedem çok sevincek.

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Mihrali bey ile ilgili bende araştırma yapıyorum.Büyük dedem Erzurum'dan çok küçük yaşta Sivasa getirilmiş o yaşta aklında kalanları dedeme anlatmış mihrali bey dedemin amcası oluyormuş büyük dedemiz Erzuruma gidip ailesini bulmayı çok istemiş ama olmamış aklına kalan anılarını anlatmış dedemde bize anlatıyor büyük dedemiz unutulmasın diye amcalarımın adını hep ailesindeki kişilerin adını koymuş lakapları delihacıoğulları derlermiş.burdan birilerine ulaşabilirsem dedem çok sevincek.

Esenlikler Selvihan kardeşim. Hoşgeldiniz.
Mihrali Bey'in akrabalarının bir kısmı da Amasya / Suluova'nın merkez ve köyleriyle, Tokat / Zile'nin bir kaç köyüne yerleşmişlerdir. Yıllar önce Suluova ve Zile'de yaşayıp birbirlerinin akrabası olan kişilerden Mihrali Bey'le ilgili bazı şeyler dinlemiştim.
Yanlış anımsamıyorsam bu kişiler Mihrali Bey'in akrabaları olduğunu söylemekteydiler. Bu kişilerden Mihrali Bey'in epeyce kahramanlığını dinlemiştim.
Eğer işinize yarayacaksa, Mihrali Bey'in akrabaları olduklarını söyleyen kişilerin köy adlarını da yazabilirim.
Sağlık ve esenlik dileklerimle...
TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı selvihan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Tokatta yaşıyoruz köylerin isimlerini yazarsanız daha kolay bir araştırma olur hatta o kişilere ulaşıp dinlemek isterim.ilk defa bir forumda bu konuda cevap veren oldu duyarlılığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Iki taraftanda Bozok koluna mensubum.
Bir tarafim Avsar, bir tarafim Kayı boyundandir.
Anne tarafim Karakaya Yörük'leri, baba tarafim ise Karaçalı Yörük'lerindendir.


2006'dan bu yana bende ilerleme var, daha fazla bilgi edinebildim.
Anne tarafimi Kayi Boyu'nun Karakaya Yorukleri zannederken, Karakaya'larin Yuregir ve Eymur gibi Boylarinda alt kolu olarak bulundugunu ogrendim. Demek ki anne tarafimin Bozok degil, Ucok'lara mensubiyeti ihtimali de var.
1860-65'lere kadar Mersin tarafinda iken, Camliyayla merkez'i bir konak yeri iken, 1865'lerde ilkin Tarsus, sonra Adana'nin muhtelif yerlerine goc etmis Karakaya'lar, Bozdogan'larla birlikte.

Baba tarafimin kokeninde de Mersin hatta Toroslarin kuzeyi Karaman'da da akraba bir oymak var, hatta ayni adla koy kurmuslar.
Lakin ayni oymak Dogu Anadolu ve Guney Dogu Anadolu'da da bulundugu gibi, Balkan'larda (evladi fatihan yani Osmanli'nin Balkanlardaki Yoruk/Turkmen listesi) listesinde de yer almaktalar. Karaçalı Yörükleri zaman zaman Karacalu veya Karacalı gibi de adlandirilmis. Karaçalı Yörükleri Avsar'larin alt kolu olan Burhan'lilara bagli bir oymktir.

TTK

Çevrimdışı emir25

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 28
  • Türk'ün kalesi Erzurum'dan esenlikler...
Günümüzde saf ırk olmadığı filan söyleniyor...Olmadığından daha çok bu saf ırkın az olduğu söyleniyor...Mesela okuduğum bir bilgiye göre Türkiye'de sadece Toroslardaki Yörüklerin saf Türk olduğu belirtliyordu...Bu konuda fazla bir şey bilmiyorum...Eğer beni aydınlatacak kaynaklarınız varsa bana ulaştırırsanız memnun olurum...


Bir de bir sorum olacak...Mesela ülkemizde çok var bir tarafı Türk bir tarafı farklı bir köken olan...
Ya da daha uzaktan farklı kökeni olan akrabaları olan...Örnek vermek gerekirse adamın babasının veya annesinin mesela nine ya da dede tarafından farklı bir ırk çıkıyor...Ama kendilerini Türk biliyorlar tabiki...Bu kişilere bakış açınız nedir?
Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin...

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
emir25 kandaşım öyle söyleyenler melezleşmiş olanlar veya Türk olmayıp Türk postuna bürünmüş olanlardır. Yeni edindiğim bir eser var edinebilirsen oku. Çorum Yozgat Kırşehir Kırıkkale, Çankırı, yöresi Oğuz boyları. Yazarı İsmail Uçakçı. Birçok köyün aşiretine oymağına cemaatine kadar iniyor. İkinci cildi de çıkmak üzere imiş. Tokat Sivas Nevşehir yöresi gibi. Sanıyorum Tüm Türkiye'deki Oğuz boylarını kitaplaştıracak.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı İmam Şamil

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Merhaba Benim  Babam Özbek kоkenli bir türktür kendim usaklıyım  annem cerkesdir kafkas kokenli.  Bugune kadar annemin akrabalarından hepsi Türkiyeye  canlari pahasina sahip cikmistir. Ayrıca annemin amacasının ogluda PKK ile catısma da sehit dusmus bir Yarbaydır. Bugune kadarda cerkes evlerindende  bir suru  cenaze cikmistir.Kafkas kokenlilerin anadolu savunmasinda  cok emeklerininde gectigi bilinen bir gercektir.Ayrica cerkeslerinde bir vatani var oda Kafkasya cerkesler cok uzun sureler  rus emperyalistlere karsi savasmis   tam 101 yil ( 1763-1864 ) biz ise osmanli olarakta zamaninda onlara kendi icimizde ki yolsuzluk ve balkanlarda ki isyanlar vs. den dolayi onlara gerekli yardimi yapamamisiz yada yapamamisiz ve  rus istilacilara karsi  onlari savaslarinda yanliz birakmak durumunda kalmisiz zaten bunun uzerine savasicak nufusunu buyuk oranda kaybeden cerkesler  o devrin padisahi abdulmecit tarafindan anadolu topraklarina gelmeleri bizzat istenmistir.Cerkes ethem ile ilgili ise Ataturk tarafindan bizzat kahraman ilan edilmis daha  duzunli ordu kurulmamisken yunanin ilerleyisini durdurmus biridir.Daha sonra TBMM kurulduktan sonra  kurtulus savasi bittikten sonra dusman vatan topraklarindan temizlendikten sonra  abilerinin de hatasi olarak ethemden birliklerini dagitip duzunli orduya katilmasi istenmis  o ise ordusunu dagitmak  istememis  ismet inonun onculugunde ki istiklal mahkemsinde suclu bulunmustur.Ethem bey ise tek kursun dahil bizlere  sıkmadan
hasta oldugundan dolayi yunanistan uzerinden almanyaya gitmis ve tedavi olduktan sonra urdunde vefaat etmistir.Neden turkiyeye donmedigine cevap ise ismet inonu tarifindan haksiz yere yargilanmak istenmistir.
 
Daha sonra Ismet inonunun onculugunde ki TBMM tarafindan hain ilan edilmis hain ethem denmis bir de cerkesleri atifen
hain Cerkes olarak iftira edilmis kendisi politikaci degil asker kokenli  oldugundan dolayi politik entrikaya kurban gitmistir.
Cerkes ethemle beraber Demirci mehmet,  Yörük Ali Efe gibi isimlerde hain gosterılmiştir.Şimdi ise  o zaman yörük ali efe de  aynı ethem gibi hain ilan edildi de  neden yörük türkmenlerine hain ithaf etmiyorsunuz o zman amacınız ne insanların arasına fitne tohumumu sokmak PKKlılara hizmet etmektesiniz farkıdamısınız ? Belkide ulkucu kiligina girmis PKK lisiniz yalan mi madem ki gercekten vatan sevgisi var. Gercek hainlere bu taslamanizi yapin  ve madem co erkeksiniz emperyalist rusya kirim tatar kardeslerimizi isgal etti Dogu turkistanda da cinlilerin yaptigi zulum malum onlara ve pkk yandaslarina propaganda yapsaniza  ona hain  buna hain diyerek gercek hainleri gormezden mi geliyorsunuz.

 Cerkesleri Baba tarafim ozbeklerle  kiyasladigimizda biraz daha bagnaz eskide kalmis geleneklerinin oldugunu (yeni gelinin kapida durmasi gibi)  sadece soyleyebilirim.Onun disinda hic bir fark dahil gormedim.Amaciniz acaba nedir kürtler yetmedi bir cerkeslerimi pis amaclariniza dahil etmeyi istiyorsunuz.Bu sekil propaganda yaprak insanlara iftira atmanizi tek seyle acikliyabilirmki  ya sizde pkkklisiniz yada vatan haini yoksa normal zekada  ALLAH korkusu olan bir insanin yapacagi  iftiralar degildir bu yaptilariniz. Buradan gerek cerkeslere gerkse  Turk kardeslerime  3-5 irkci ne oldugu belirsiz kandil yandaslarina ortaligi bos birakmayin oyuna gelmeyin .

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2148
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!

TBMM tarafindan hain ilan edilmis hain ethem denmis bir de cerkesleri atifen hain Cerkes olarak iftira edilmis


Azerbaycan'da bir söz vardır "Bizde g.te  g.t denir" diye. Bizde de, bu mantıktan hareketle, "haine hain denir."
Madem hain değildi neden silahlı güçlerini milli ordunun hizmetine vermedi?
Madem hain değildi de neden Başbuğ Atatürk'e suikast teşebbüsünde bulundu? Hain ve kahpe ethem Atatürk'ü öldürmek için Atatürk'ün kaldığı yere kadar gelmiş Topal Osman Ağa'nın oluşturduğu güvenliği fark edince postu deldirmeden hemen tabanları yağlamıştır.
Madem hain değildi de neden yunanlının kucağında kızıl tamuyu boyladı?

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!

Çağrıbey.

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Konu başlığında Eyyy Kandaşım... Ne kadar Türksün... Soyunu anlat... diye sorulmuş; adam gelip soysuzluğunu anlatmış.
Etnik döküntü ezikli nemenem şeymiş böyle?


annem cerkesdir kafkas kokenli.


Biz onlara, odalık ve cariye deriz?
Odalık ve cariye çocuğu olmakla övünmek nasıl bir psikolojidir, vallahi anlamak mümkün değil.

Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Tanrının Kırbacı

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Konu başlığında Eyyy Kandaşım... Ne kadar Türksün... Soyunu anlat... diye sorulmuş; adam gelip soysuzluğunu anlatmış.
Etnik döküntü ezikli nemenem şeymiş böyle?


annem cerkesdir kafkas kokenli.


Biz onlara, odalık ve cariye deriz?
Odalık ve cariye çocuğu olmakla övünmek nasıl bir psikolojidir, vallahi anlamak mümkün değil.

Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.

Çok ağır olmuşsun kandaşım bence annesiyle böyle konuşmamalısın. Daha tatlı bir dille anlatılabilir diye düşünüyorum. Böyle yaparak dava arkadaşlarımızı kaybederiz.
“Bir gün, ressamlar Türk’ün simasını kaybederlerse, yıldırımı alsınlar, yapıversinler.”